دینا / تجاری / مجوزها / مجوز احداث پنل خورشیدی

مجوز احداث پنل خورشیدی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

برای اخذ مجوز پنل خورشیدی، متقاضیان باید در سامانه مهرسان mehrsun.satba.gov.ir، برای نیروگاه‌ های با انشعاب و در درگاه ملی مجوزها mojavez.ir، برای نیروگاه‌ های بدون انشعاب، ثبت‌ درخواست نمایند. مراحل درخواست مجوز، شامل مواردی چون، ثبت اطلاعات در سامانه مربوطه و ارائه مدارک لازم می باشد.

 

با توجه به افزایش استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، نصب پنل های خورشیدی و راه اندازی نیروگاه آن، به عنوان یکی از راه حل های پایدار و اقتصادی برای تولید برق، در حال گسترش است. بسیاری از افراد و شرکت ها تمایل دارند تا از این فناوری، برای کاهش هزینه های انرژی و کمک به حفظ محیط زیست، همچنین کسب درآمد، بهره مند شوند.

 

با این حال، این امکان وجود دارد که فرآیند دریافت مجوز پنل خورشیدی و تاسیس نیروگاه مربوطه، برای برخی از متقاضیان، چالش برانگیز باشد، زیرا اخذ مجوز نیروگاه خورشیدگی خانگی و غیر خانگی، متفاوت است و مستلزم اطلاع از تمامی مراحل و مدارک مورد نیاز این امر می باشد.

 

لذا در مقاله حاضر، سامانه دریافت مجوز ساخت پنل خورشیدی معرفی گردیده، شرایط و مدارک لازم برای دریافت مجوز، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص مراحل اخذ مجوز نیروگاه خورشیدی، هزینه اخذ مجوز آن، همچنین پیگیری مجوز پنل خورشیدی، توضیح داده شده است.

سامانه دریافت مجوز ساخت پنل خورشیدی

در معرفی سامانه دریافت مجوز ساخت پنل خورشیدی یا همان تاسیس نیروگاه پنل خورشیدی، باید میان نیروگاه‌ های با انشعاب (دارای کنتور) و نیروگاه‌ های بدون انشعاب (بدون کنتور)، تفکیک قائل شد. با در نظر گرفتن این نکته، سامانه ثبت درخواست مجوز نیروگاه خورشیدی، به شرح زیر است:

 

سامانه ثبت درخواست مجوز نیروگاه‌ های با انشعاب: سامانه مهرسان (mehrsun.satba.gov.ir).

سامانه ثبت درخواست مجوز نیروگاه‌ های بدون انشعاب: درگاه ملی مجوزها (mojavez.ir).

 

مهرسان، سامانه ای ملی و یکپارچه است که برای اجرای طرح خرید تضمینی برق فتوولتاییک، طراحی شده و پشتیبانی این طرح را در سراسر کشور انجام می دهد. این سامانه، توسط کارگروهی از نمایندگان شرکت های توزیع برق و با مدیریت سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران (ساتبا)، تایید گردیده است.

 

مهرسان، خدمات و امکاناتی نظیر ثبت نام و احداث نیروگاه های خورشیدی متصل به شبکه؛ دسترسی به اطلاعات فنی نیروگاه ها و تجهیزات مرتبط؛ صدور صورت حساب قبض مشترکین؛ مدیریت یکپارچه اطلاعات و فعالیت ها و ارائه گزارش ها و نمودارهای آنلاین را ارائه می دهد.

 

درگاه ملی مجوزهای کشور نیز بستری اینترنتی، تحت مدیریت دبیرخانه "هیات مقررات‌ زدایی و بهبود محیط کسب‌ و کار" است که برای همه کسب‌ و کارهای موجود در کشور، شرایط، مدارک، مجوزهای پیش‌نیاز، هزینه و زمان صدور مجوز را شفاف و قابل فهم، ارائه می‌ کند؛

 

باید دانست، ثبت درخواست صدور برخی مجوز ها توسط شخصیت حقیقی یا شخص حقوقی، ازجمله ثبت درخواست مجوز نیروگاه‌ های بدون انشعاب، از طریق درگاه ملی مجوزها انجام می گردد. شایان ذکر است، افراد متقاضی دریافت مجوز مربوط به ساخت قطعات پنل خورشیدی نیز باید از طریق این درگاه، اقدام کنند.

 

لازم به ذکر است، انرژی مورد استفاده نیروگاه های با انشعاب، انرژی خورشیدی و انرژی مورد استفاده نیروگاه های بدون انشعاب، انرژی خورشیدی، انرژی بادی، انرژی برق‌ آبی، انرژی زیست‌ توده، انرژی توربین انبساطی، انرژی بازیافت حرارتی و انرژی زمین‌ گرمایی می باشد.

شرایط دریافت مجوز ساخت پنل خورشیدی

همانطور که در تیتر پیشین نیز مورد اشاره قرار گرفت، برای ذکر شرایط دریافت مجوز ساخت پنل خورشیدی یا همان مجوز تاسیس نیروگاه پنل خورشیدی، باید میان نیروگاه‌ های با انشعاب (دارای کنتور) و نیروگاه‌ های بدون انشعاب (بدون کنتور)، تفکیک قائل شد. با در نظر گرفتن این نکته، شرایط مربوطه، به شرح زیر هستند:

 

شرایط اخذ مجوز راه‌ اندازی نیروگاه برق خورشیدی خانگی، کوچک مقیاس یا با انشعاب، عبارت است از اینکه: 

 

متقاضی، از مدارک لازم برخوردار بوده و مالک خانه‌ ای باشد که نیروگاه قرار است در آن راه‌ اندازی گردد؛ متقاضی، دارای انشعاب برق و کنتور فعال از سوی اداره برق باشد؛ متقاضی، درخواست اخذ مجوز تاسیس نیروگاه خورشیدی را در سامانه مهرسان، ثبت کند؛ متقاضی، بتواند پس از تایید محل نیروگاه توسط کارشناسان اداره برق، تجهیزات لازم را تهیه و محیط مورد نظر را برای نصب تجهیزات لازم، آماده سازد.

 

شرایط اخذ مجوز راه‌ اندازی نیروگاه های بدون انشعاب (بدون کنتور) یا همان نیروگاه تجدید پذیر و پاک، عبارت است از اینکه: 

 

متقاضی، فرم معرفی و اطلاعات طرح را تکمیل نموده باشد؛ تعهدنامه درخواست پروانه احداث را ارائه دهد؛ از مدارک لازم، برخوردار باشد؛ از گواهی درجه 3 کشاورزی، برای زمین با کاربری کشاورزی، برخوردار باشد؛ از تاییدیه آب منطقه‌ ای یا توسعه منابع آب و نیرو، برای نیروگاه‌ های برقابی، برخوردار باشد.

مدارک لازم برای دریافت مجوز ساخت پنل خورشیدی

از آنجا که برخورداری از مدارک لازم، یکی از مهم ترین شرایط اخذ مجوز تاسیس نیروگاه پنل خورشیدی است، در این تیتر از مقاله دینا، مدارک لازم برای دریافت مجوز ساخت پنل خورشیدی، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهد گرفت. این مدارک، به شرح زیر، هستند:

 

مدارک لازم برای اخذ مجوز راه‌ اندازی نیروگاه برق خورشیدی خانگی یا با انشعاب، عبارت است از:

 

مدارک هویتی، اعم از شناسنامه و کارت ملی؛ سند رسمی مالکیت ملکی که قرار است نیروگاه خورشیدی در آن راه اندازی گردد و تاسیسات پنل خورشیدی، در آن نصب شود؛ قبض برق مربوط به ملکی که قرار است نیروگاه خورشیدی در آن راه اندازی گردد یا اطلاعات مربوط به قبض برق و کنتور برق.

 

مدارک لازم برای اخذ مجوز راه‌ اندازی نیروگاه های بدون انشعاب (بدون کنتور) یا همان نیروگاه تجدید پذیر و پاک، عبارت است از:

 

مدارک هویتی؛ آگهی تاسیس و تغییرات شرکت (برای اشخاص حقوقی)؛ تصویر اساسنامه و آخرین تغییرات روزنامه رسمی (برای اشخاص حقوقی)؛ فرم‌ های تکمیل شده مربوط به معرفی متقاضی و اطلاعات طرح؛ تعهدنامه درخواست پروانه احداث؛ گواهی کشاورزی (در صورت لزوم).

 

مراحل اخذ مجوز نیروگاه خورشیدی

مراحل اخذ مجوز نیروگاه خورشیدی، مبحثی است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد توضیح و بررسی قرارخواهد گرفت. لازم به اشاره است، مراحل اخذ مجوز نیروگاه خورشیدی، در خصوص هریک از نیروگاه‌ های با انشعاب (دارای کنتور) و نیروگاه‌ های بدون انشعاب (بدون کنتور)، متفاوت است.

 

مراحل اخذ مجوز راه اندازی نیروگاه های بدون انشعاب (بدون کنتور) یا همان نیروگاه تجدید پذیر و پاک

 

پس از تهیه مدارک لازم و بر حسب ضرورت، مراجعه به اداره برق استان محل سکونت، متقاضی اخذ مجوز باید آدرس درگاه ملی مجوز ها mojavez.ir را در مرورگر خود جستجو کند و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی گزینه "ورود"، کلیک نماید. افراد فاقد حساب کاربری، ابتدا باید نسبت به نام نویسی در سامانه، اقدام کنند.

 

مجوز پنل خورشیدی

 

در این مرحله، متقاضی باید نوع شخصیت خود (شخصیت حقیقی یا حقوقی) را تعیین کند.

 

شرایط اخذ مجوز پنل خورشیدی

 

در این گام، متقاضی به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، هدایت خواهد شد و باید اطلاعات تماس و کد تصویر امنیتی را در کادرهای مربوطه، وارد کند. (افرادی که در این پنجره، احراز هویت نکرده اند، باید با درج کد ملی و کدپستی، مراحل احراز هویت را طی نمایند.)

 

 مراحل اخذ مجوز پنل خورشیدی

 

در این مرحله، متقاضی باید، کد ارسالی به تلفن همراه را در کادر مربوطه، وارد کند.

 

هزینه مجوز پنل خورشیدی

 

در این گام، متقاضی، مجدد به درگاه ملی مجوزها، هدایت خواهد شد و باید در کادر جستجو، کلمه "تجدید" را بنویسد و از میان گزینه های نمایش داده شده، گزینه "احداث نیروگاه تجدید پذیر و پاک" را انتخاب کند.

 

مجوز پنل خورشیدی

 

در این مرحله، متقاضی، شرایط و اطلاعات لازم برای اخذ مجوز را مشاهده خواهد کرد و باید تیک گزینه مربوط به موافقت با شرایط را بزند و درخواست خود را ثبت کند.

 

 شرایط اخذ مجوز پنل خورشیدی

 

با طی باقی مراحل و حسب مورد، پرداخت هزینه مورد نیاز، فرد مستقیما از درگاه ملی مجوزها، به سامانه ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) satba.gov.ir، هدایت خواهد شد و باید، مراحل نام نویسی در سامانه، همچنین، مراحل درخواست اخذ مجوز را طی و تکمیل نماید.

 

مراحل اخذ مجوز راه‌ اندازی نیروگاه برق خورشیدی خانگی یا با انشعاب

 

در ابتدا فرد باید، آدرس سامانه مهرسان mehrsun.satba.gov.ir را در مرورگر خود، جستجو کند و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، از روی نقشه، شرکت توزیع نیروی برق استان مد نظر خود را انتخاب کند که در این راهنما، شرکت توزیع نیروی برق استان تهران، انتخاب شده است.

 

مراحل اخذ مجوز پنل خورشیدی

 

در این گام، فرد باید گزینه "متقاضیان احداث نیروگاه" را انتخاب کند.

 

هزینه مجوز پنل خورشیدی

 

در این مرحله، فرد باید نام کاربری و رمز عبور خود در سامانه مهرسان را در کادرهای مربوطه، وارد کند. (افراد فاقد حساب کاربری، ابتدا باید از طریق گزینه "ثبت نام"، نسبت به نام نویسی در سامانه، اقدام نمایند.)

 

مجوز پنل خورشیدی

 

در این گام، شخص باید، گزینه "ثبت درخواست احداث نیروگاه" را انتخاب کند.

 

شرایط اخذ مجوز پنل خورشیدی

 

در این مرحله، فرد باید، گزینه "نیروگاه های خورشیدی کوچک مقیاس" را انتخاب کند.

 

مراحل اخذ مجوز پنل خورشیدی

 

در این مرحله، فرد باید گزینه مد نظر خود را از بین گزینه های موجود، انتخاب کند.

 

 هزینه مجوز پنل خورشیدی

 

با طی باقی مراحل، درخواست اخذ مجوز، ثبت خواهد شد و فرد باید، منتظر بررسی و اعلام نتیجه، همچنین، منتظر مراجعه کارشناسان اداره برق استان محل سکونت خود برای بازرسی از ملک مورد نظر برای تاسیس نیروگاه خورشیدی، بماند. در ادامه، هزینه اخذ مجوز نیروگاه خورشیدی، بررسی می گردد.

 

هزینه اخذ مجوز نیروگاه خورشیدی

دریافت مجوز نیروگاه خورشیدی، رایگان نیست و فرد باید هزینه اخذ مجوز نیروگاه خورشیدی و برخی هزینه های جانبی مورد نیاز را بپردازد. لذا در این تیتر از مقاله و با هدف اطلاع رسانی، هزینه اخذ مجوز نیروگاه خورشیدی، ذکر خواهد شد. باید در نظر داشت، با توجه به تغییر سالانه تعرفه ها، بهتر است افراد، در زمان اخذ مجوز، مجدد هزینه های مورد نیاز را از نهاد ذی صلاح، استعلام کنند.

 

هزینه اخذ مجوز راه‌ اندازی نیروگاه برق خورشیدی خانگی یا با انشعاب:

 

بر اساس آنچه در بخش سوالات متداول و پر تکرار میز خدمت سامانه ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) satba.gov.ir آمده، هزینه صدور مجوز این نیروگاه، رایگان است و نیاز نیست هنگام ثبت درخواست مجوز، هزینه ای پرداخت شود.

 

هزینه اخذ مجوز راه‌ اندازی نیروگاه های بدون انشعاب (بدون کنتور) یا همان نیروگاه تجدید پذیر و پاک:

 

بر اساس آنچه در درگاه ملی مجوز ها آمده، برای اخذ مجوز راه‌ اندازی نیروگاه های بدون انشعاب (بدون کنتور) یا همان نیروگاه تجدید پذیر و پاک، مبلغ 7,640,867 ریال برای هر مگاوات (بزرگ‌ تر یا مساوی یک مگاوات) و مبلغ 26,600,236 ریال برای حق امتیاز سال جاری (1403) برای هر مگاوات، باید پرداخت شود.

 

پیگیری مجوز پنل خورشیدی

در توضیح نحوه و مراحل پیگیری مجوز پنل خورشیدی، باید به میز خدمت سامانه ساتبا (سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق) satba.gov.ir، مراجعه کرد و بخش سوالات پر تکرار را مورد بررسی قرار داد. بر اساس آنچه در سامانه مذکور آمده: 

 

برای پیگیری مجوز نیروگاه‌ های با انشعاب باید به حساب کاربری در سامانه مهرسان (mehrsun.satba.gov.ir) مراجعه کرد و گزینه اعلان ها را مورد بررسی قرار داد. 

 

مجوز پنل خورشیدی

 

برای پیگیری مجوز نیروگاه‌ های بدون انشعاب باید به حساب کاربری در سامانه مجوزهای ساتبا (mojavezha.satba.gov.ir)، مراجعه نمود و با ورود به سامانه، مراحل پیگیری را انجام داد. (مراحل ثبت نام در سامانه ساتبا و سامانه مجوزهای ساتبا، هنگام ثبت درخواست صدور مجوز در درگاه ملی مجوز ها، طی خواهد شد.)

 

شرایط اخذ مجوز پنل خورشیدی

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و مراحل اخذ مجوز پنل خورشیدی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و مراحل اخذ مجوز پنل خورشیدی پاسخ دهند.