دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره

قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، در قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات ماهواره‌ ای و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، جرم انگاری گردیده و در صورت احراز شرایط وقوع این جرم توسط دادگاه کیفری یا دادگاه انقلاب، مرتکب به مجازات‌ هایی مانند جریمه‌ نقدی، ضبط تجهیزات و یا حبس، محکوم خواهد شد.

 

 

 

در ایران، با هدف مقابله با استفاده غیرقانونی از تجهیزات ماهواره‌ ای، همچنین مقابله با تاثیرات منفی این امر بر امنیت و نظم اجتماعی، قوانین و آیین نامه های اجرایی مختلفی، تصویب شده‌ و بر ضرورت مقابله با متخلفین، تاکید گردیده است.

 

بر این اساس، قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، به عنوان یک جرم مهم، مورد توجه قرار گرفته و در قوانینی چون، قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره و قانون مبارزه با قاچاق کالا، مجازات‌ های سنگینی، برای متخلفین، پیش بینی شده است.

 

لذا در مقاله حاضر، قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، شرایط و قانون جدید حاکم بر این امر، مورد بررسی قرار گرفته، آیین نامه اجرایی قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره، ارائه شده و پس از توضیح در خصوص مرجع صالح برای رسیدگی به جرم نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، نمونه رای نگهداری ماهواره و رای وحدت رویه تجهیزات دریافت از ماهواره، ارائه گردیده است.

قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره

در توضیح قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره باید گفت، در حقوق ایران، قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، به‌ عنوان یک تخلف تعریف شده و مشمول ‌قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره، همچنین قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

 

قانون ممنوعیت به‌ کارگیری تجهیزات ماهواره‌ ای مصوب ۱۳۷۳، در ماده 1 و در تبصره ماده 9 خود، حمل، نگهداری، نصب و تعمیر تجهیزات دریافت از ماهواره، واردات، فروش و استفاده از این تجهیزات را جرم‌ انگاری کرده است.

 

همچنین، تبصره ۴ ماده ۲۲ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به‌ طور مشخص، قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره را جرم‌ انگاری کرده و مشمول مجازات‌ های مربوطه دانسته است؛ بنابراین، چنانچه اشخاص حقیقی یا حقوقی، مبادرت به قاچاق، حمل یا نگهداری این تجهیزات کنند، تحت تعقیب قرار گرفته و در صورت اثبات جرم، مشمول مجازات‌ های مندرج در قوانین مربوطه می گردند.

 

مجازات قاچاق تجهیزات دریافت از ماهواره، تابع ماده 22 قانون قاچاق کالا و ارز و در برخی موارد، مواد 23 و 24 این قانون است و مجازات حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، تابع ماده 9 قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره، می باشد. (در تیتر سوم مقاله، متن دو قانون مذکور، ارائه خواهد شد و افراد می توانند، مجازات دقیق قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره را بررسی کنند.)

 

به طور کلی، مجازات حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، جزای نقدی و مجازات قاچاق تجهیزات دریافت از ماهواره، علاوه بر ضبط کالا، بسته به ارزش کالا، مواردی چون جریمه نقدی (دو تا سه، سه تا پنج، پنج تا هفت و هفت برابر ارزش کالای قاچاق)؛ حبس بیش از شش ماه تا دو سال یا دو سال تا پنج سال؛ ضبط وجوه حاصل از قاچاق کالای ممنوع؛ توقیف وسیله نقلیه ای که قاچاق با آن صورت گرفته یا جریمه نقدی معادل ارزش وسیله نقلیه؛ مصادره محل نگهداری کالای قاچاق ممنوع و در مواردی فروش آن برای وصول جریمه، خواهد بود.

شرایط تحقق جرم قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره

پس از بررسی جرم نگهداری تجهیزات ماهواره ای در تیتر پیشین، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، شرایط تحقق جرم قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، از منظر نظام حقوقی ایران، بررسی خواهد شد. این شرایط عبارتند از:

 

انجام رفتار مجرمانه مشخص و تحقق عنصر مادی: یعنی، اعمالی نظیر واردات غیرقانونی، حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره به‌ صورت عمدی، توسط یک یا چند شخص، انجام گردد.

 

تحقق عنصر معنوی جرم: یعنی احراز سوء نیت عام (آگاهی و اراده فرد نسبت به انجام عمل ممنوعه) و در مواردی سو نیت خاص (قصد بهره‌ برداری از تجهیزات برای دریافت برنامه‌ های ماهواره‌ ای)

 

وجود مدارک و شواهد مبنی بر ارتکاب این اعمال، مانند کشف تجهیزات در حین حمل یا نگهداری.

 

وقوع جرم در قلمرو سرزمینی ایران

 

شایان ذکر است، در مواردی که حمل و نگهداری یا واردات تجهیزات ماهواره‌ای برای اهداف تحقیقاتی، علمی یا فنی، با مجوز قانونی انجام شود، مشمول جرم قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، نخواهد بود و در واقع، موارد مذکور، از موانع قانونی یا استثنائات راجع به این جرم، هستند.

قانون جدید قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره

در پاسخ به این پرسش که قانون جدید قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره چیست؟ باید گفت: قانون حاکم بر این جرم، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، همچنین، قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره می باشد و این امر، صراحتا در مواد 22 و 78 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، و مواد 1 و 9 قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره، تصریح شده است. علاقمندان به دانلود قانون جدید قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره می توانند از طریق باکس زیر، اقدام کنند.

 

قانون جدید قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره
  • تنظیم کننده: دینا
  • حجم: 1.54 MB
  • منبع: سایت قوانین و مقررات کشور

 

شایان ذکر است، تبصره ماده 3، ماده 8 و بند (ب) ماده 9 قانون ممنوعیت به کارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره، نسخ شده و قابلیت استناد ندارند. در ادامه، فایل دانلود آیین نامه اجرایی قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره، ارائه خواهد شد.

 

آیین نامه اجرایی قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره

آیین نامه اجرایی قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره، مجموعه مقررات و دستورالعمل‌ هایی است که به‌ منظور اجرای دقیق قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات ماهواره‌ ای مصوب ۱۳۷۳، تنظیم گردیده است و علاقمندان به دانلود متن آن می توانند از طریق باکس زیر، اقدام کنند.

 

آیین نامه اجرایی قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات دریافت از ماهواره
  • تنظیم کننده: دینا
  • حجم: 578 KB
  • منبع: سایت قوانین و مقررات کشور

 

لازم به ذکر است، این آیین‌ نامه، در راستای ساماندهی به استفاده از تجهیزات دریافت امواج ماهواره‌ ای، نظارت بر واردات، فروش، نصب و استفاده از این تجهیزات و تعیین سازوکارهای اجرایی و مجازات‌ های مرتبط با تخلفات در این حوزه، وضع گردیده و مهم‌ ترین ویژگی‌ های آن، عبارتند از:

 

نظارت و شناسایی تخلفات: نظارت بر واردات، فروش، نصب و استفاده از تجهیزات ماهواره‌ ای بر عهده ارگان‌ های مختلفی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیروی انتظامی و سازمان صدا و سیما است. این نهادها، مسئول شناسایی و مقابله با تخلفات در این زمینه می‌ باشند.

 

مجازات‌ های تخلفات: طبق این آیین‌ نامه، هرگونه واردات، فروش، نصب، و استفاده از تجهیزات ماهواره‌ ای به‌ طور غیرمجاز، مجازات‌ هایی همچون جریمه‌ های نقدی، ضبط تجهیزات و در برخی موارد، حبس در پی خواهد داشت.

 

استثنائات و مجوزهای قانونی: آیین‌ نامه، امکان استفاده از تجهیزات ماهواره‌ ای را در موارد خاص، مانند اهداف علمی، تحقیقاتی، یا فنی و با مجوز قانونی صادر شده از مراجع ذی‌ صلاح، فراهم می‌ کند. در این موارد، استفاده از تجهیزات، به‌ طور قانونی مجاز است و مشمول قوانین مذکور نمی‌ شود.

 

روش‌ های شناسایی و توقیف تجهیزات قاچاق: آیین‌ نامه، روش‌ های شناسایی و توقیف تجهیزات ماهواره‌ ای قاچاق و غیرمجاز را به‌ طور مشخص، تعیین می‌ کند. این فرآیند، شامل کشف و بازرسی توسط مراجع اجرایی و قانونی است. در ادامه، در خصوص مرجع صالح رسیدگی به جرم نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، صحبت خواهد شد.

 

نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره در صلاحیت کدام مرجع است

طبق قانون ممنوعیت بکارگیری تجهیزات ماهواره‌ ای مصوب ۱۳۷۳ و آیین‌ نامه اجرایی آن، همچنین قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، پس از کشف جرم قاچاق تجهیزات دریافت از ماهواره، نگهداری یا حمل آن ها توسط مراجع اجرایی، پرونده به دادگاه‌ صالح، ارسال می گردد.

 

در این اثنا، امکان طرح این پرسش وجود دارد که رسیدگی به جرم نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره در صلاحیت کدام مرجع است؟ در پاسخ به پرسش مذکور باید گفت؛ بر اساس آرای صادره موجود در سامانه ملی آرای قضایی، مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم استفاده، حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، دادگاه عمومی جزایی (دادگاه کیفری) می باشد.

 

اما، در مواردی که جرم حمل و نگهداری تجهیزات دریافت ماهواره، در حکم قاچاق تلقی گردد، مرجع صالح در رسیدگی به جرم، دادگاه انقلاب خواهد بود. در ادامه، نمونه رای صادره درباره جرم قاچاق، حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، ارائه خواهد شد.

 

نمونه رای نگهداری ماهواره

مطالعه نمونه رای نگهداری ماهواره، به طرفین درگیر چنین پرونده ای کمک می کند تا به بهترین نحوه، نسبت به طرح دعوی یا دفاع، اقدام کنند. لذا در باکس دانلود زیر، چند نمونه رای صادره در خصوص جرم نگهداری ماهواره، ارائه شده تا خوانندگان محترم در صورت نیاز از آن، استفاده کنند.

 

 نمونه رای نگهداری ماهواره
  • تنظیم کننده: دینا
  • حجم: 573 KB
  • منبع: سامانه ملی آرای قضایی

 

شایان ذکر است، آرای ارائه شده در باکس دانلود بالا، در خصوص عنصر قانونی جرم حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره و مراجع قضایی صالح برای رسیدگی به آن نیز تعیین تکلیف کرده است و دانلود فایل و مطالعه آن، به کسب اطلاعات در این خصوص نیز کمک خواهد کرد.

 

رای وحدت رویه تجهیزات دریافت از ماهواره

رای وحدت رویه تجهیزات دریافت از ماهواره، به‌ طور واضح، مرز بین جرایم مرتبط با تجهیزات ماهواره‌ ای و قاچاق کالا را مشخص کرده و راهنمایی برای نحوه رسیدگی به این پرونده‌ها ارائه داده است. بر اساس این رای وحدت رویه، نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره، در صورتی که با هدف قاچاق و واردات غیرمجاز از خارج کشور نباشد، در حکم قاچاق نبوده و رسیدگی به آن در صلاحیت دادگاه‌ های عمومی جزایی خواهد بود. 

 

رای وحدت رویه تجهیزات دریافت از ماهواره
  • تنظیم کننده: دینا
  • حجم: 605 KB
  • منبع: سایت قوانین و مقررات کشور

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مجازات قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مجازات قاچاق و حمل و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره پاسخ دهند.