برای مشاوره سازش در دادگاه و نحوه درخواست آن
برای مشاوره سازش در دادگاه و نحوه درخواست آن
بهترین و سریع ترین راه برای حل هر اختلافی سازش و توافق بین طرفین است که در بسیاری از مواقع افراد دعوی را اقامه می کنند ولی در ادامه روند دادرسی تصمیم به صلح و سازش می گیرند ، از این رو قانونگذار در قانون آیین دادرسی مدنی مبحثی را به سازش اختصاص داده است و طرفین دعوی در هر مرحله ای از دادرسی می توانند از طریق صلح و سازش دعوی خود را خاتمه دهند . سازش در لغت به معنای خوش رفتاری ، سازگاری و حصول توافق بین دو طرف است . درخواست سازش هم می تواند قبل از اقامه دعوا و هم بعد از اقامه دعوا باشد . در این مقاله به بررسی سازش در دادگاه و درخواست سازش می پردازیم .
سازش ممکن است در دادگاه صورت بگیرد یا در خارج از دادگاه . اگر سازش در دادگاه صورت بپذیرد دادگاه به موجب سازش نامه که در پرونده قید می نماید طرفین را به اجرای آن ملزم می نماید . سازش یکی از طرق حل اختلاف است که در مواد 178 الی 193 قانون ایین دادرس مدنی بیان شده است ، طرفین می توانند در هر مرحله ای از دادرسی سازش نمایند و صورتی که در دادرسی خواهان یا خوانده ، چند نفر هم باشند هر کدام از آنان می توانند جدا از سایرین با طرف خود سازش کنند . سازش بین طرفین ممکن است در دفتر خانه اسناد رسمی واقع می شود و یا در دادگاه ... .
همچنین امکان صلح و سازش در شورای حل اختلاف نیز وجود دارد که شورا در پی وقوع سازش گزارش اصلاحی صادر کرده و در صورت عدم سازش در شورای حل اختلاف ، پرونده به دادگاه فرستاده می شود .
هر فردی به دلایل مختلف از جمله نداشتن ادله کافی برای اثبات دعوی خود و یا منصرف شدن از دعوا خود ، در مورد هر ادعایی می تواند از دادگاه به طور کتبی درخواست سازش کند که طرف دعوی را برای سازش دعوت کنند . دادگاه دعوت نامه ای را برای طرف دعوی ارسال می کند . بعد از حضور دو طرف دعوی ، سعی در صلح و سازش بین طرفین می شود . زمانی که سازش در دادگاه واقع شود ، موضوع سازش و شرایط آن به ترتیبی که واقع شده در صورت مجلس نوشته و به امضای طرفین دعوی و دادرس می رسد . دادگاه طرف دعوی را با ابلاغ دعوت نامه برای صلح و سازش به دادگاه دعوت می کند . با حضور طرفین پس از حصول سازش دادگاه رسیدگی به پرونده را خاتمه می دهد و سازش نامه ای را تنظیم می کند که نسبت به طرفین نافذ و معتبر می باشد و مانند حکم دادگاه به موقع به اجرا گذاشته می شود .
در صورتی طرف در دادگاه حضور پیدا نکند و یا سازش صورت نگیرد ، دادگاه در صورت مجلس قید می کند و به درخواست کننده سازش برای اقدام قانونی اعلام می نماید . برای مشاهده نمونه لایحه عدم سازش در شورای حل اختلاف کلیک کنید .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سازش در دادگاه و درخواست آن به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سازش در دادگاه و درخواست آن پاسخ دهند .
برای مشاوره سازش در دادگاه و نحوه درخواست آن
برای مشاوره سازش در دادگاه و نحوه درخواست آن
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©