حکم سیلی زدن به همسر و نامحرم، همچنین مجازات سیلی زدن در قانون، کاملا وابسته به عمدی بودن یا نبودن سیلی زدن و ایجاد یا عدم ایجاد آسیب است؛ با در نظر گرفتن این امر، حکم و مجازات سیلی زدن، حسب مورد می تواند یکی از موارد دیه، ارش، قصاص، حبس یا شلاق تعزیری درجه 7، باشد.
برای مشاوره حکم و مجازات سیلی زدن در قانون
برای مشاوره حکم و مجازات سیلی زدن در قانون
با توجه به اینکه در نظام حقوقی ایران، جسم و جان افراد، محترم و مصون از هرگونه تعرض است، ضرب و جرح و ایجاد آسیب به جان و جسم افراد بدین واسطه، جرم انگاری گردیده و قانون گذار، در قانون مجازات اسلامی، مجازات های سنگینی برای این جرم، در نظر گرفته است.
سیلی زدن نیز مصداق بارز تعرض به جسم دیگری است و در شرایطی که فردی، اقدام به سیلی زدن به دیگری نماید، صرف نظر از بروز یا عدم بروز آسیب به جسم دیگری، مرتکب جرم گردیده و به مجازات های قانونی پیش بینی شده برای این جرم، محکوم خواهد شد.
در مقاله حاضر و با هدف اطلاع رسانی، جرم و مجازات سیلی زدن در قانون، همچنین، حکم سیلی زدن به همسر و نامحرم، مورد بررسی قرار گرفته و فایل دانلود حکم و نمونه رای مربوط به این جرم، ارائه شده است. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، ادامه متن مقاله را مورد مطالعه قرار دهند.
در توضیح جرم سیلی زدن باید گفت، در قانون مجازات اسلامی یا سایر قوانین مرتبط، صراحتا جرمی تحت عنوان جرم سیلی زدن مورد پیش بینی قرار نگرفته اما، از آنجا که در نظام حقوقی ایران، هرگونه تعرض به جسم و جان افراد، به واسطه رفتارهایی نظیر ضرب و جرح، ضرب و شتم و...، ممنوع و جرم است، سیلی زدن نیز جرم محسوب می گردد و سبب مجازات مرتکب این جرم، خواهد شد.
در واقع، سیلی زدن یا چک زدن به صورت شخص دیگر، حسب مورد و بسته به میزان و نوع آسیب، از مصادیق ضرب و شتم یا ضرب و جرح می باشد و اعم از اینکه سبب بروز آسیب به صورت سیلی خورنده گردد یا خیر، آثاری بر جای بگذارد یا نه، جرم محسوب خواهد شد و مجرم را با مجازات قانونی سیلی زدن، روبرو خواهد کرد.
در ادامه، مجازات جرم سیلی زدن در قانون، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهد گرفت. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص مجازات قانونی ضرب و جرح می توانند، نسبت به مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید، اقدام کنند.
در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مجازات و دیه سیلی زدن در قانون، مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به تفکیک، در خصوص حکم و مجازات سیلی زدن به همسر، زن یا مرد نامحرم، مامور دولت و کودکان (افراد زیر 18 سال)، توضیح داده خواهد شد.
مجازات و دیه سیلی زدن در قانون
در توضیح مجازات و دیه سیلی زدن در قانون، باید گفت، به طورکلی، حکم و مجازات سیلی زدن به همسر، نامحرم، فرزند و....، کاملا وابسته به عمدی بودن یا نبودن سیلی زدن، همچنین، ایجاد یا عدم ایجاد آسیب است. با در نظر گرفتن این مقدمه باید گفت؛
حکم و مجازات سیلی زدن به همسر، نامحرم، فرزند و...، حسب مورد می تواند یکی از موارد دیه، ارش، قصاص، حبس یا شلاق تعزیری درجه 7 باشد که در مواردی، نظیر وجود جهات تخفیف مجازات، امکان تبدیل حبس و شلاق تعزیری به جزای نقدی، وجود دارد.
همچنین، در توضیح دیه سیلی زدن در قانون باید گفت، میزان دیه، کاملا وابسته به نوع آسیب وارده و عضو آسیب دیده به واسطه سیلی است و این گونه نیست که بتوان، مبلغ و رقم مشخصی را به عنوان دیه سیلی زدن، ذکر کرد. موارد مذکور در این پاراگراف و پاراگراف قبل، مستند به مواد 386، 450، 567، 714 و 715 قانون مجازات اسلامی، می باشد.
ماده 567 قانون مجازات اسلامی، مقرر داشته، "در مواردی که رفتار مرتکب، نه موجب آسیب و عیبی در بدن گردد و نه اثری از خود در بدن برجای بگذارد، ضمان منتفی است، لکن در موارد عمدی، در صورت عدم تصالح، مرتکب به حبس یا شلاق تعزیری درجه هفت، محکوم می شود." لازم به ذکر است، بر اساس ماده 19 قانون مجازات، حبس تعزیری درجه 7، حبس از نود و یک روز تا شش ماه و شلاق تعزیری درجه 7، شلاق از 11 تا 30 ضربه می باشد.
ماده 386 قانون مجازات، مقرر داشته، "مجازات جنایت عمدی بر عضو، در صورت تقاضای مجنی علیه یا ولی او و وجود سایر شرایط مقرر در قانون، قصاص و در غیر این صورت، مطابق مواد دیگر این قانون از حیث دیه و تعزیر، عمل می گردد."
ماده 450 قانون مجازات، مقرر داشته، "در جنایت شبه عمدی، خطای محض و جنایت عمدی که قصاص در آن جایز یا ممکن نیست، در صورت درخواست مجنی علیه یا ولی دم، دیه پرداخت می شود مگر به نحو دیگری مصالحه شود."
ماده 714 قانون مجازات نیز مقرر می دارد، دیه "سیاه شدن پوست صورت، شش هزارم، کبود شدن آن، سه هزارم و سرخ شدن آن، یک ونیم هزارم دیه کامل"است. همچنین، ماده 715 قانون مجازات، مقرر داشته، "صدمه ای که موجب تورم بدن، سر یا صورت گردد، ارش دارد و چنانچه علاوه بر تورم، موجب تغییر رنگ پوست نیز گردد، حسب مورد، دیه و ارش تغییر رنگ به آن، افزوده می شود."
در دیه سیلی زدن، باید به این نکته دقت داشت، چنانچه سیلی زدن، سبب آسیب به لب ها، بینایی، دندان ها، شنوایی و .... گردد، میزان دیه، بر اساس عضو آسیب دیده و میزان و نوع آسیب، محاسبه خواهد شد. در ادامه این تیتر، در خصوص مجازات و حکم سیلی زدن به نامحرم، همسر، مامور دولت و کودک، توضیح داده می شود.
مجازات و حکم سیلی زدن به همسر، نامحرم، مامور دولت و کودک
مجازات سیلی زدن به همسر
در توضیح مجازات سیلی زدن به همسر، باید به این نکته دقت کرد که آیا سیلی زدن به همسر، به صورت عمد صورت گرفته است یا غیر عمد، در صورت عمدی بودن، آیا همسر، حاضر به مصالحه و گذشت هست یا خیر و میزان و نوع آسیب وارده به صورت همسر بر اثر سیلی خوردن، چگونه است؛
حکم سیلی زدن عمدی به همسر، در مواردی که هیچگونه آسیبی ایجاد نکرده و هیچ آثاری بر جای نگذاشته و همسر نیز حاضر به گذشت و مصالحه نمی باشد، حسب مورد و مستند به ماده 567 قانون مجازات اسلامی، حبس یا شلاق تعزیری درجه 7 است.
حکم سیلی زدن عمدی به همسر، در مواردی که سبب بروز آسیب به صورت یا اعضای صورت همسر گردیده و همسر نیز راضی به گذشت و رضایت نیست، بر اساس ماده 386 قانون مجازات، قصاص خواهد بود و درصورت عدم امکان قصاص، دیه یا ارش، برقرار خواهد شد و چنانچه سیلی زدن به همسر، به صورت غیر عمدی انجام شده باشد و سبب بروز آسیب گردد، مجازات آن با استناد به ماده 450 قانون مجازات، دیه یا ارش، می باشد.
حکم سیلی زدن به نامحرم
حکم سیلی زدن به نامحرم نیز هیچگونه تفاوتی با حکم و مجازات سیلی زدن به صورت همسر ندارد و مواردی چون، حبس یا شلاق تعزیری درجه 7، قصاص، دیه و ارش را در بر می گیرد. صدور حکم به هریک از مجازات های مذکور، تابع عمد بودن یا نبودن جرم، میزان و نوع آسیب وارده، گذشت یا عدم گذشت شاکی، می باشد.
مجازات سیلی زدن به مأمور دولت
در توضیح مجازات سیلی زدن به مامور دولت باید میان سیلی زدن به مامور دولت در حین انجام وظیفه و خارج از این زمان، تفکیک قائل شد. در صورتی که سیلی زدن به مامور دولت، در حین انجام وظیفه وی (مامور)، صورت نگرفته باشد، مرتکب، بسته به عمد یا غیر عمد بودن جرم، گذشت یا عدم گذشت مامور دولت، همچنین، میزان آسیب وارده، به مجازات های ذکر شده در پاراگراف های پیشین (دیه، حبس یا شلاق تعزیری درجه 7، قصاص عضو و یا ارش) محکوم خواهد شد.
چناچه سیلی زدن به مامور دولت، در حین انجام وظیفه وی، با علم و آگاهی و عمد، صورت گرفته باشد، عمل مرتکب، علاوه بر ضرب و جرح یا ضرب و شتم، تمرد نیز محسوب خواهد شد و مرتکب، علاوه بر مجازات سیلی زدن به صورت که حسب مورد می تواند، دیه، قصاص، ارش، حبس و یا شلاق تعزیری درجه 7 باشد، به حبس از سه ماه تا یک سال نیز، محکوم می گردد. (مستفاد از ماده 607 قانون مجازات اسلامی)
حکم سیلی زدن به کودک
در توضیح مجازات و حکم سیلی زدن به کودک باید گفت، مجازات ارتکاب جرم نسبت به کودکان، تفاوتی با مجازات ارتکاب جرم نسبت به بزرگسالان نداشته و مرتکب، حسب مورد و بسته به شرایط، به حبس یا شلاق تعزیری درجه 7، دیه، قصاص یا ارش، محکوم خواهد گردید.
باید دانست، مستند به ماده 9 قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، چنانچه سیلی زدن به کودک و نوجوان (فرد زیر 18 سال)، در اثر بی توجهی و سهل انگاری اشخاص غیر از والدین، اتفاق افتد و سبب نتایجی که در زیر ذکر شده است گردد، مقصر، علاوه بر پرداخت دیه، حسب مورد، به حبس تعزیری درجه 6، 7 یا 8، محکوم می شود. نتایج مورد اشاره، عبارتند از:
1-فقدان یکی از حواس یا منافع، قطع، نقص یا از کارافتادگی عضو، زوال عقل یا بروز بیماری صعب العلاج یا دائمی جسمی یا روانی و یا ایراد جراحت از نوع جائفه یا بالاتر؛ 2-نقصان یکی از حواس یا منافع، شکستگی استخوان یا دیگر اعضاء و یا بروز بیماری روانی؛ 3-جراحت سر و صورت و یا گردن، در صورت عدم شمول هر یک دو مورد قبل.
در تیترهای قبلی مقاله، حکم سیلی زدن به همسر و نامحرم، همچنین، مجازات سیلی زدن در قانون مجازات اسلامی، مورد توضیح و بررسی، قرار گرفت. در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، فایل دانلود مربوط به حکم و نمونه رای سیلی زدن، ارائه خواهد شد تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز از آن ها استفاده کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حکم و مجازات سیلی زدن در قانون در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حکم و مجازات سیلی زدن در قانون پاسخ دهند.
برای مشاوره حکم و مجازات سیلی زدن در قانون
برای مشاوره حکم و مجازات سیلی زدن در قانون
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©