نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، بدین صورت است که متقاضی باید به حساب کاربری خود در سایت میز خدمت الکترونیک سازمان تعزیرات حکومتی tazirat135.ir، وارد شود و پس از شرح اعتراض و بارگذاری مدارک لازم، نظیر دلایل و مستندات اعتراض، دادخواست و لایحه اعتراض خود را ثبت کند.
برای مشاوره نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی
برای مشاوره نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی
"به منظور رسیدگی و صدور رای راجع به تخلفات در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی، شعبی تحت عنوان شعب رسیدگی به تعزیرات حکومتی در مراکز استان ها و شهرستان ها" تشکیل گردیده و این شعب، شامل شعب بدوی، تجدید نظر، عالی و تجدید نظر ویژه قاچاق کالا و ارز هستند.
همین امر، نشان دهنده امکان وجود اعتراض به آرای صادره از سازمان تعزیرات حکومتی است و ضرروت آشنایی متقاضیان انجام این امر (اعتراض به آرای سازمان تعزیرات) را با روش ها، شرایط و نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومت، ایجاب می نماید.
لذا در مقاله حاضر، روش ها، شرایط، مدارک و مراحل لازم برای اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، مورد بررسی قرار گرفته، در خصوص مرجع و مهلت اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، توضیح داده شده و نمونه دادخواست اعتراض به رای تعزیرات در دیوان عدالت اداری و نمونه لایحه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، ارائه گردیده است.
با توجه به اینکه امکان اعتراض به آرای صادره از تعزیرات حکومتی، وجود دارد، این پرسش مطرح می گردد که روش های اعتراض به رای تعزیرات حکومتی چیست؟ در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، روش های اعتراض به رای تعزیرات حکومتی عبارتند از روش اعتراض عادی و روش اعتراض فوق العاده که در ادامه، در خصوص هریک، توضیح داده خواهد شد.
اعتراض عادی، همان اعتراض به رای غیر قطعی تعزیرات حکومتی است که با واخواهی و تجدیدنظر خواهی صورت می گیرد. واخواهی، در مواردی مصداق می یابد که متهم یا وکیل وی، در جلسه رسیدگی، حضور نداشته و لایحه دفاعیه ای نیز ارسال نکرده اند.
اعتراض فوق العاده نیز اعتراض به رای قطعی تعزیرات حکومتی است که با اعاده دادرسی انجام می گردد. تبصره ماده 23 آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی، در این خصوص، مقرر داشته: " هرگاه محکوم علیه و یا روسای سازمان های تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت، آرای قطعی شعب تعزیرات را خلاف قانون بدانند، می توانند با ذکر دلیل، از وزیر دادگستری، تقاضای رسیدگی مجدد نمایند."
همچنین، تبصره الحاقی ماده 50 قانون مبارزه با مواد مخدر در خصوص اعتراض به رای قطعی تعزیرات حکومتی، مقرر داشته: "در کلیه آرای بدوی قطعی یا آرائی که به لحاظ عدم تجدید نظرخواهی، قطعی شده اند، هرگاه دلیلی بر عدم انطباق رای با قانون یا عدم تناسب جریمه نقدی با قانون موجود باشد، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی می تواند، تقاضای تجدید نظر کند."
اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، تنها در صورتی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت و منجر به نتیجه خواهد شد که شرایط اعتراض به رای سازمان تعزیرات حکومتی، وجود داشته باشند. لذا در این تیتر، این شرایط، مورد توضیح و بررسی قرار خواهد گرفت. شرایط اعتراض به رای تعزیرات حکومتی عبارتند از:
تکمیل فرم تجدید نظر خواهی تعزیرات حکومتی یا لایحه اعتراض
برخورداری از مدارک لازم برای اعتراض
برخورداری از حساب کاربری در سایت میزخدمت الکترونیک سازمان تعزیرات حکومتی tazirat135.ir
انجام اعتراض، در مهلت مقرر و قانونی
در ادامه، مدارک لازم برای اعتراض به رای سازمان تعزیرات حکومتی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص شکایت از گرانفروشی می توانند، نسبت به مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک زیر، اقدام کنند.
یکی از مهم ترین موارد لازم برای ثبت اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، برخورداری از مدارک لازم این امر است، بدون داشتن مدارک لازم برای اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، امکان به نتیجه رسیدن پرونده و صدور رای به نفع معترض، وجود نخواهد داشت. مدارک لازم برای اعتراض به رای تعزیرات حکومتی عبارتند از:
حسب مورد و در صورت نیاز، کپی مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی)
تصویر رای مورد اعتراض
دلایل و مستندات اعتراض اعم از اقرار نامه رسمی، استشهادیه از شهودی که حاضر به شهادت حضوری نیز هستند، اسناد رسمی و غیر رسمی، امارات و....
در ادامه، در خصوص مراحل و نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، توضیح داده خواهد شد. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره قانون تعزیرات حکومتی می توانند نسبت به مطالعه و بررسی مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید، اقدام کنند.
در توضیح مراحل و نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی باید گفت، معترض به رای تعزیرات حکومتی باید برای ثبت لایحه اعتراض خود در قالب واخواهی، تجدیدنظر خواهی و...، به میزخدمت الکترونیک سازمان تعزیرات حکومتی tazirat135.ir، مراجعه کرده و برروی گزینه "ورود"، کلیک نماید.
در این مرحله، متقاضی باید، اطلاعات لازم را در کادر مربوطه وارد کرده و برروی گزینه "ورود"، کلیک کند.
در این گام، متقاضی به حساب کاربری خود، دست خواهد یافت و بر حسب نوع اعتراض خود باید برروی گزینه "ثبت" کادر مربوطه، کلیک کند.
با کلیک برروی گزینه "ثبت"، فرد باید پرونده و رای مد نظر را انتخاب کرده و نسبت به درج اعتراض، بارگذاری مدارک و طی باقی مراحل، اقدام کند تا اعتراض وی، ثبت گردد و رسیدگی ها لازم، نسبت به آن، صورت گیرد. علاقمندان به دانلود فایل راهنمای استفاده از سایت سازمان تعزیرات حکومتی و شیوه ثبت انواع اعتراض در آن می توانند، از طریق باکس زیر، اقدام کنند.
در ادامه، مرجع اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، بررسی می گردد. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره خدمات و امکانات سایت سازمان تعزیرات حکومتی و شیوه استفاده از آن ها می توانند، نسبت به مطالعه و بررسی مقاله زیر، اقدام کنند.
پس از بررسی نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی در تیترهای پیشین، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مرجع اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، مورد توضیح و بررسی قرار خواهد گرفت. در پاسخ به این پرسش، باید میان مرجع اعتراض به رای بدوی و غیرقطعی و رای قطعی تعزیرات حکومتی، تفکیک قائل شد؟
مرجع اعتراض به رای بدوی و غیر قطعی تعزیرات حکومتی، شعب تجدیدنظر تعزیرات حکومتی می باشد و آرای صادره از سوی این مرجع، با دو رای موافق، معتبر و لازم الاجرا خواهد بود. (باید دانست، مرجع تجدید نظر تعزیرات حکومتی، با حضور یک رئیس و دو نفر عضو تشکیل می گردد و با حضور دو نفر، رسمیت می یابد.)
مرجع اعتراض به رای قطعی تعزیرات حکومتی (مقصود، مرجع رسیدگی کننده به اعاده دادرسی از رای قطعی تعزیرات حکومتی است)، شعب عالی تجدیدنظر می باشند. تبصره الحاقی ماده 23 آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی در این باره، مقرر داشته:
"هرگاه محکوم علیه و یا روسای سازمان های تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت، آرای قطعی شعب تعزیرات را خلاف قانون بدانند، می توانند با ذکر دلیل، از وزیر دادگستری تقاضای رسیدگی مجدد نمایند. چنانچه وزیر دادگستری، تقاضا را وارد تشخیص دهد و یا راسا رای را غیر قانونی بداند، پرونده را جهت رسیدگی، به شعبه عالی تجدید نظر که به همین منظور در مرکز تشکیل می گردد، ارجاع خواهد داد. رای این شعبه، قطعی است و اقدامات موضوع این تبصره، مانع اجرای حکم تجدید نظر خواسته نخواهد بود."
در توضیح و بررسی آدرس دادگاه تجدید نظر تعزیرات حکومتی باید گفت، آدرس مجتمع ویژه شعب تجدیدنظر سازمان تعزیرات حکومتی، تهران، ایرانشهر، خیابان انقلاب، خیابان موسوی، خیابان خواف، پلاک 1 می باشد. در ادامه، مهلت اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، بررسی خواهد شد.
یکی از پرسش های متقاضیان تجدیدنظر خواهی و اعتراض ثالث در تعزیرات حکومتی، مبنی بر این است که مهلت اعتراض به رای تعزیرات حکومتی به چه صورت می باشد؟ لذا در این تیتر از مقاله دینا و با مراجعه به ماده 24 آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی و ماده 50 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مهلت اعتراض به رای سازمان، بررسی شده است که به شرح زیر می باشد:
مهلت تجدید نظرخواهی برای محکوم علیه و شاکی، 10 روز از تاریخ ابلاغ است.
مهلت تجدید نظرخواهی نسبت به سایر اشخاص، تا 3 ماه پس از تاریخ صدور حکم است.
مهلت تجدیدنظر خواهی از آرای شعب بدوی تعزیرات در مورد قاچاق کالا و ارز، ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ می باشد (مستفاد از ماده 50 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز)
در ادامه و در تیترهای بعدی، حسب مورد، نمونه لایحه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، نمونه واخواهی از رای تعزیرات حکومتی، نمونه لایحه اعتراض به رای قاچاق کالا و نمونه اعتراض به رای بدوی تعزیرات حکومتی، ارائه خواهد شد.
قبل از ارائه نمونه دادخواست اعتراض به رای تعزیرات در دیوان عدالت اداری، ضروری است، توضیح داده شود؛ در گذشته و با استناد به رای وحدت رویه شماره 252 مورخ 1380/08/13 هیات عمومی دیوان عدالت اداری، اعتراض به تمامی آرای قطعی صادره از تعزیرات حکومتی، در دیوان عدالت اداری، قابل رسیدگی بود و در واقع، دیوان، شعب تعزیرات حکومتی را در زمره مراجع اختصاصی اداری قرار می داد.
اما اکنون، به موجب ماده 4 مصوبه 69 شورای عالی هماهنگی اقتصادی در مورخ ۱۴۰۱/۲/۱۷، "آرای قطعی شعب تعزیرات حکومتی در خصوص تخلفات مذکور در تبصره (2) ماده (3) مصوبه 69، لازم الاجرا بوده و در سایر مراجع قضایی و اداری، قابل اعتراض و شکایت نمی باشد. همچنین، به موجب تبصره 2 ماده 50 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز "آرای صادره از شعب تعزیرات حکومتی در مورد پرونده های قاچاق کالا و ارز، قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضائی نیست."
تخلفات مذکور در تبصره (2) ماده (3) مصوبه 69 شورای عالی هماهنگی اقتصادی، مورخ 1401/02/17، عبارتند از: "تخلفات صنفی (گرانفروشی، کم فروشی، تقلب در کسب، احتکار، عدم درج قیمت، اختفا و امتناع از عرضه، عدم رعایت ضوابط قیمت گذاری و عدم اعلام موجودی کالا)". علاقمندان به دانلود نمونه لایحه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی در دیوان عدالت اداری، می توانند از طریق باکس زیر، اقدام کنند.
در ادامه، نمونه لایحه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، ارائه خواهد شد. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره بخشودگی و تقسیط جزای نقدی در تعزیرات حکومتی می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک بیشتر بخوانید را مورد مطالعه و بررسی، قرار دهند.
با توجه به اینکه تنظیم لایحه اعتراض، نقشی مهم در به نتیجه رسیدن پرونده دارد، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، یک نمونه لایحه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی، ارائه شده است تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز از آن، استفاده کرده و لایحه اعتراض خویش را به بهترین شکل، تنظیم نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی
برای مشاوره نحوه اعتراض به رای تعزیرات حکومتی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©