دینا / عقود و قراردادها / سایر عقود / وکالت بانکی چیست

وکالت بانکی چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

وکالت بانکی به معنای این است که فردی به نمایندگی از دیگری امور بانکی وی را انجام دهد. نمونه وکالت بانکی باید در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود تا مورد قبول بانک قرار گیرد. همچنین ارائه کارت ملی و کدپستی از جمله مدارک لازم برای وکالت تام الاختیار حساب بانکی است. 

 

امروزه عموم افراد جامعه درگیر دغدغه های بسیاری هستند. در واقع دغدغه های مالی، مشغله های شغلی از جمله مسائلی هستند که بسیاری از افراد را تحت فشار قرار می دهد. در این میان امور بانکی، به عنوان یکی از حوزه های حیاتی زندگی اقتصادی افراد، نیازمند توجه ویژه ای است. اما بسیاری از افراد به دلیل مشغله های روزمره و عدم توانایی در مدیریت زمان، فرصت کافی برای مراجعه به بانک و انجام امور بانکی خود را ندارند. به همین دلیل استفاده از وکلای متخصص در زمینه وکالت بانکی به عنوان یک راه حل موثر در این مورد مطرح می شود.

 

از طرف دیگر هنگامی که وکیل به بانک مراجعه می کند می بایست وکالت نامه خود را به بانک ارائه دهد. نکته قابل توجه این است که معمولا بانک ها الزامات خاصی برای پذیرش وکالت نامه دارند و باید در چارچوب خاصی تنظیم شود. به همین خاطر پرداختن به وکالت بانکی و وکالتنامه مورد قبول بانک ها به نظر ضروری می باشد.

 

از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که وکالت بانکی چیست و انواع وکالتنامه مورد قبول شبکه بانکی  چه می باشد  به مدارک لازم برای وکالت تام الاختیار حساب بانکی بپردازیم. سپس در خصوص وکالت تام الاختیار حساب بانکی و وکالت حساب بانکی به شخص دیگر صحبت خواهیم کرد. در انتها نمونه وکالت بانکی، نمونه وکالت اخذ تسهیلات بانکی و نمونه وکالت برداشت از حساب بانکی  را ارائه خواهیم داد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

وکالت بانکی چیست

وکالت، به معنای اعطای اختیارات به یک شخص دیگر برای انجام امور خاصی از سوی یک فرد یا نهاد است. وکالت به طور کلی می‌ تواند در زمینه ‌های مختلفی اعطا شود که از جمله آن می توان به وکالت در امور ملکی، وکالت در امور کیفری و وکالت در امور بانکی اشاره نمود.

 

حال در پاسخ به این سوال که وکالت بانکی چیست باید گفت که وکالت بانکی به فرآیند اعطای اختیارات به یک شخص برای انجام امور مالی و بانکی مربوط می ‌شود. این نوع وکالت به ویژه زمانی اهمیت پیدا می‌ کند که صاحب حساب به دلایلی مانند مسافرت، بیماری، یا مشغله ‌های شغلی نتواند خود به امور بانکی ‌اش رسیدگی کند.

 

یه عبارت دیگر وکالت بانکی به معنای این است که فردی به نمایندگی از دیگری امور بانکی وی نظیر افتتاح حساب، دریافت پول، انتقال وجه، پرداخت قبوض و سایر امور مالی را انجام دهد. برای این منظور، باید یک وکالت ‌نامه رسمی تنظیم شود این وکالت ‌نامه باید شامل مشخصات وکیل و حدود اختیارات او باشد. علاوه بر این هرگونه اقدام بانکی توسط وکیل برای شرکت تنها زمانی امکان پذیر است که اساسنامه شرکت به صراحت بیان کرده باشد که مدیران می ‌توانند وکالت را به وکیلی اعطا کنند.

 

انواع وکالتنامه مورد قبول شبکه بانکی

بسیاری از مشتریان بانک‌ ها و مؤسسات مالی برای راحتی بیشتر در انجام امور مالی خود، به دیگران وکالت می‌ دهند تا به جای آن‌ ها کار های بانکی را انجام دهند. البته باید توجه داشت که بانک ها هر وکالت نامه ای را قبول نمی کنند و صرفا برخی از آن ها مورد قبول بانک است. حال به جهت آشنایی بیشتر کاربران به انواع وکالتنامه مورد قبول شبکه بانکی اشاره می شود که به شرح زیر است: 

 

وکالت‌نامه ‌هایی که بانک ‌ها و موسسات مالی می ‌پذیرند، معمولاً وکالت‌نامه ‌های رسمی هستند. این وکالتنامه ‌ها باید در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شوند و شامل اطلاعات مشخصی در مورد صاحب حساب و وکیل باشند. باید به این نکته توجه داشت که وکالت ‌نامه‌ هایی که بین یک فرد و وکیل دادگستری در سامانه ثنا تنظیم می‌ شود معمولاً مورد پذیرش بانک ‌ها قرار نمی گیرند. زیرا وکالت ‌نامه ‌های دادگستری صرفا برای مراجعه به دادگاه ها استفاده می شوند و بانک ‌ها به دلیل عدم قابلیت استعلام آن ‌ها، از پذیرش این نوع وکالت نامه ها پرهیز می‌کنند.

 

لازم به ذکر است وکالت ‌نامه ‌هایی که در سفارتخانه‌ ها و کنسولگری ‌های ایران در خارج از کشور تهیه می ‌شوند نیز مورد قبول بانک ‌ها هستند به شرط این که در آن حق مراجعه وکیل به بانک و انجام امور بانکی صریحا قید شده باشد. البته برای استفاده از این وکالت ‌نامه ‌ها، بانک ‌ها معمولاً از وزارت امور خارجه یعنی سامانه میخک استعلام می‌گیرند تا به صحت آن‌ ها اطمینان پیدا کنند.

 

مدارک لازم برای وکالت بانکی

همانطور که گفته شد بانک ها برای انجام امور بانکی صرفا وکالت نامه هایی که در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شده باشند را قبول می کنند. همچنین برای تنظیم این وکالت نامه لازم است که طرفین در دفترخانه حاضر شده و مدارک شناسایی خود را به سر دفتر ارائه بدهند. 

 

حال در پاسخ به این سوال که مدارک لازم برای وکالت بانکی چیست باید گفت که هر یک از طرفین (موکل و وکیل) موظف هستند که مدارک شناسایی معتبر خود را به سر دفتر ارائه دهند. این مدارک می‌ تواند شامل کارت ملی، شناسنامه و سایر مدارک قانونی باشد.

 

 علاوه بر مدارک شناسایی، طرفین باید اطلاعات دیگری را هم در اختیار سر دفتر قرار دهند که این اطلاعات شامل آدرس محل سکونت و کد پستی طرفین می شود. این اطلاعات به‌ منظور شناسایی دقیق طرفین و تکمیل فرایند قانونی وکالت الزامی است.

 

وکالت تام الاختیار حساب بانکی

همانطور که در بخش های قبلی گفته شد برای انجام امور بانکی وکیل با ارائه وکالت نامه خود به بانک می تواند امور بانکی مربوط به موکل را انجام دهد. حال یکی از پرسش های مهمی که در این خصوص مطرح می شود این است که ایا بانک ها وکالت تام الاختیار حساب بانکی را می پذیرند؟ 

 

گاهی اوقات، موکل برای انجام امور بانکی به وکیل، وکالت تام‌الاختیار می دهد. این نوع وکالت به وکیل اجازه می‌دهد تا تمامی اختیارات و امور مربوط به پرونده را بدون نیاز به تأیید از موکل انجام دهد. اگر چه این نوع وکالت ممکن است کارآمد باشد، اما خطراتی نیز به همراه دارد. به عبارت دیگر منظور از وکالت تام الاختیار وکالتی است که در آن فرد تمامی اختیارات را به فرد دیگری می سپارد.

 

در این راستا باید توجه داشت که با توجه به اینکه وکیل دارای اختیارات کامل است، ممکن است این مسئله منجر به سوء استفاده شود. در واقع وکیل می ‌تواند به صورت غیر مجاز اقداماتی انجام دهد که به منافع مالی او لطمه بزند و عواقب جدی برای موکل به همراه داشته باشد. علاوه بر این برخی از بانک ها ممکن است از پذیرش وکالت تام الاختیار خود داری کنند. به همین خاطر بهتر است برای انجام امور بانکی موکل به وکیل تام الاختیار ندهد و اختیارات وکیل محدود و مشخص باشد و در وکالت ‌نامه، انجام دقیق هر یک از امور مالی و بانکی به تفکیک تعیین گردد.

 

وکالت حساب بانکی به شخص دیگر 

به منظور تسهیل برداشت پول از حساب‌  های مشتریان، بانک ‌ها امکانات و خدمات جدید و متنوعی را طراحی کرده ‌اند که یکی از آن حساب وکالتی است. حال ممکن است که برای برخی از افراد این پرسش مطرح شود که منظور از وکالت حساب بانکی به شخص دیگر چیست ؟

 

در پاسخ به سوال فوق باید گفت که وکالت حساب بانکی به شخص دیگر به معنای اعطای اختیار به فرد یا نماینده ‌ای برای مدیریت و استفاده از حساب بانکی به ‌جای صاحب حساب است. این فرآیند به افراد این امکان را می ‌دهد که با اعطای وکالت به شخص مورد اعتماد یا نماینده قانونی، به موجودی حساب دسترسی وی داشته و از آن برداشت کنند.

 

لازم به ذکر است که این نوع حساب‌ ها می ‌توانند در موارد مختلفی مانند خرید و فروش املاک، مدیریت دارایی ‌ها، پرداخت بدهی ‌ها و انجام معاملات مالی مورد استفاده قرار گیرند. همچنین از جمله بانک هایی که امکان افتتاح حساب وکالتی در آن وجود دارد می توان به بانک مهر ایران، بانک رسالت، بانک سپه، بانک دی، بانک توسعه تعاون و . . . اشاره نمود.

 

نمونه وکالت بانکی

در بخش های قبلی توضیحاتی در خصوص وکالت بانکی و انواع آن گفته شد و بیان گردید که این وکالت نامه به منظور انجام امور بانکی دیگری می باشد. حال نوبت به این می رسد که با بررسی نمونه وکالت بانکی از نحوه تنظیم این وکالت نامه مطلع شد.

 

نمونه وکالت بانکی

نویسنده: دینا

حجم:276KB

منبع: دینا

 

بنابراین همانطور که در فایل فوق مشاهده می شود وکیل می ‌تواند به بانک مراجعه کند تا به نمایندگی از موکل حسابی به نام او افتتاح کند. همچنین موکل به وکیل این اختیار را داده است که برای موکل درخواست دسته چک کند. به طور کلی بر اساس این وکالت نامه وکیل اجازه دارد حسابی به نام موکل باز کند، از آن برداشت کند، دسته چک بگیرد و از آن ها استفاده کند و در کلیه امور مربوط به حساب وی تصمیم ‌گیری کند.

 

نمونه وکالت اخذ تسهیلات بانکی

در دنیای امروز، شرایط اقتصادی و نیاز های مالی افراد ممکن است آنها را به سمت درخواست وام از بانک ‌ها سوق دهد. در چنین مواقعی، موکل می‌تواند به وکیل خود اختیاراتی اعطا کند تا به نمایندگی از او وام را دریافت کند. در همین راستا در این بخش از مقاله نمونه وکالت اخذ تسهیلات بانکی ارائه شده است.

 

نمونه وکالت اخذ تسهیلات بانکی

نویسنده: دینا 

حجم:236KB

منبع: دینا 

 

بنابراین بر اساس وکالت نامه فوق وکیل مجاز است که به بانک مراجعه کند و تمام مراحل مربوط به درخواست وام را به نمایندگی از موکل خود انجام دهد. البته برای دریافت وام، بانک معمولاً از متقاضی وثایق خاصی درخواست می ‌کند که اگر وکیل این اختیار را داشته باشد می تواند آن وثیقه را به بانک ارائه بدهد.

 

نمونه وکالت برداشت از حساب بانکی

وکالت برداشت از حساب بانکی به معنی اعطای اختیارات به یک شخص دیگر برای انجام عملیات مالی به ‌نمایندگی از صاحب حساب است. حال به جهت آشنایی بیشتر کاربران در این قسمت از مقاله نمونه وکالت برداشت از حساب بانکی ارائه شده تا افراد با مطالعه از جزئیات آن مطلع شوند. 

 

نمونه وکالت برداشت از حساب بانکی

نویسنده: دینا 

حجم:236KB

منبع: دینا

 

بنابراین یکی از بزرگ‌ ترین مزایای وکالت برداشت از حساب بانکی این است که با توجه به مشغله ‌های روزمره، صاحب حساب می ‌تواند به وکیل خود اختیار دهد تا به ‌جای او از حساب برداشت کند. این امر باعث می شود که موکل زمان بیشتری برای انجام امور خود داشته باشد و به او این امکان را می ‌دهد تا بر روی موارد مهم‌ تر مانند کسب ‌و کار یا برنامه ‌های شخصی متمرکز شود.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وکالت بانکی در کانال تلگرام حقوق عقود و قراردادها عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وکالت بانکی پاسخ دهند.