علت قطع بیمه بیکاری مواردی نظیر اشتغال مجدد بیمه شده یا فوت وی را در برمی گیرد و در صورتی که حقوق بیمه بیکاری فرد، به عللی غیرموجه و غیرقانونی، نظیر عدم حضور شخص در منزل هنگام مراجعه حضوری یا تماس بازرسان تامین اجتماعی، قطع شود، امکان شکایت از طریق سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir، وجود خواهد داشت.
برای مشاوره علت قطع بیمه بیکاری
برای مشاوره علت قطع بیمه بیکاری
مستفاد از ماده 3 قانون بیمه بیکاری، این بیمه، "یکی از حمایت های تامین اجتماعی است و سازمان تامین اجتماعی مکلف است با دریافت حق بیمه مقرر، به بیمه شدگانی که طبق مقررات این قانون، بیکار می شوند، مقرری بیمه بیکاری پرداخت نماید."
قطع شدن حقوق بیمه بیکاری، تنها با وجود دلایل پیش بینی شده در قوانین مرتبط، امکان پذیر است و قانون گذار، امکان ثبت شکایت به علت قطع بیمه بیکاری به صورت غیرقانونی را پیش بینی کرده و ضروری است، تمامی دریافت کنندگان حقوق بیمه بیکاری، از علل قطع حقوق این بیمه و نحوه شکایت از قطع شدن غیر قانونی آن، مطلع باشند.
لذا در مقاله حاضر، علت قطع بیمه بیکاری از منظر قانونی، مورد بررسی قرار گرفته، قوانین بازرسی بیمه بیکاری، ذکر گردیده و در خصوص نحوه و مراحل شکایت برای قطع شدن حقوق بیمه بیکاری، توضیح داده شده است. علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، ادامه مقاله را مطالعه نمایند.
برای ذکر علت قطع بیمه بیکاری، باید قانون بیمه بیکاری و آیین نامه اجرایی آن با آخرین اصلاحات را مورد بررسی قرارد داد. مستفاد از ماده 8 قانون بیمه بیکاری و بندهای آن، تحقق هریک از موارد زیر سبب قطع شدن حقوق بیمه بیکاری خواهد شد:
اشتغال مجدد بیمه شده، به کار
گزارش واحد کار و امور اجتماعی محل و یا نهضت سوادآموزی و سایر واحدهای ذی ربط، مبنی بر اینکه بیمه شده بیکار، بدون عذر موجه، از شرکت در دوره های کارآموزی یا سوادآموزی، خودداری می کند.
عدم قبول شغل تخصصی و یا شغل مشابه پیشنهادی، توسط بیمه شده
بیمه شده بیکار، هم زمان با دریافت مقرری بیمه بیکاری، مشمول استفاده از مستمری بازنشستگی و یا ازکارافتادگی کلی شود.
اعاده بیمه شده به کار مربوطه، به نحوی از انحا و با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی
شایان ذکر است، برخی از دریافت کنندگان مقرری بیمه بیکاری، به اشتباه تصور می کنند که علت قطع شدن حقوق بیمه بیکاری، صرفا منحصر در اشتغال مجدد فرد به کار یا گزارش منفی بازرس بیمه بیکاری می باشد. لذا در زیر، در دو بخش جداگانه، توضیحاتی تخصصی در خصوص قطع بیمه بیکاری به علت اشتغال و قطع بیمه بیکاری به علت بازرسی، ارائه می گردد:
قطع بیمه بیکاری به علت اشتغال: در توضیح این امر باید گفت، علت قطع شدن حقوق بیمه بیکاری، منحصر به اشتغال فرد نیست و در صورت تحقق هریک از موارد پیش بینی شده در ماده 8 قانون بیمه بیکاری، حقوق فرد، قطع خواهد شد.
قطع بیمه بیکاری به علت بازرسی: قطع شدن حقوق بیمه بیکاری به علت بازرسی بازرسان سازمان تامین اجتماعی از طریق مراجعه حضوری به منزل بیمه شده یا تماس تلفنی با خط تلفن ثابت بیمه شده، جنبه قانونی ندارد و در تیتر بعدی، توضیحات بیشتری در خصوص آن، ارائه می گردد.
در توضیح قوانین بازرسی بیمه بیکاری باید گفت، به نقل از معاون اداره کل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در اخبار مختلف، "روال بازرسی بیمه بیکاری، مدتی است که تغییر کرده و بازرسان ما ،حق ندارند به درب منازل مراجعه کنند. همکاران ما در کارگزاری ها و شعب، در صورتی می توانند بیمه بیکاری فردی را قطع کنند که مستند به دلایل قانونی و مشخص باشد..." (مقصود، موارد پیش بینی شده در ماده 8 قانون بیمه بیکاری و آیین نامه اجرایی این قانون است.)
بنابراین، قطع شدن حقوق بیمه بیکاری، به علت مراجعه بازرس سازمان تامین اجتماعی به درب منزل بیمه شده و عدم حضور وی در منزل، همچنین، قطع شدن حقوق بیمه بیکاری به علت تماس تلفنی بازرسان سازمان تامین اجتماعی با تفلن ثابت منزل بیمه شده و عدم پاسخگویی او، جنبه قانونی نداشته و نمی توان حقوق بیمه بیکاری را به علت بازرسی، قطع نمود.
در صورتی که حقوق بیمه بیکاری فردی به علت بازرسی، قطع شود، این حق برای بیمه شده، محفوظ است که نسبت به ثبت شکایت، اقدام کند. در ادامه، نحوه و مراحل شکایت برای قطع شدن حقوق بیمه بیکاری، مورد توضیح و بررسی قرار خواهد گرفت.
نحوه و مراحل شکایت برای قطع شدن حقوق بیمه بیکاری، بدین صورت است که متقاضی باید آدرس سامانه جامع روابط کار prkar.mcls.gov.ir را در مرورگر خود، جستجو کند و پس از هدایت شده به صفحه ای مشابه تصویر زیر، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، وارد نماید. (افراد فاقد حساب کاربری باید، ابتدا نسبت به تشکیل آن، اقدام کنند.)
در این مرحله، فرد باید، گزینه "گزارشات کارگری" را انتخاب کند.
در این قسمت، شخص باید، گزینه "بیمه بیکاری" را انتخاب نماید.
در ادامه، شخص باید، گزینه "اعتراض به قطع مقرری" را انتخاب کرده و با درج اطلاعات مربوطه و در صورت امکان، بارگذاری مدارک مورد نیاز، شکایت خود از قطع شدن حقوق بیمه بیکاری را ثبت نماید. پیگیری شکایت نیز از طریق همین سامانه، ممکن و میسر است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص علت قطع بیمه بیکاری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون علت قطع بیمه بیکاری پاسخ دهند.
برای مشاوره علت قطع بیمه بیکاری
برای مشاوره علت قطع بیمه بیکاری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©