انحصار وراثت سیم کارت متوفی، فروش و انتقال آن، مستلزم اخذ گواهی حصر وراثت و پرداخت مالیات برارث سیم کارت است و ورثه متقاضی فروش و انتقال مالکیت سیم کارت یا امتیاز خط تلفن ثابت فرد فوت شده باید پس از طی مراحل مذکور، با داشتن وکالت نامه از سایر وراث و مدارک هویتی، به دفاتر پیشخوان دولت، مراجعه نماید.
برای مشاوره قواعد انحصار وراثت سیم کارت متوفی
برای مشاوره قواعد انحصار وراثت سیم کارت متوفی
در نظام حقوقی ایران، هنگامی که فردی فوت نماید، دارایی های وی، اعم از اموال منقول و غیرمنقول، بدهی ها و طلب ها و...، به وراث وی، به ارث خواهد رسید و سیم کارت و امتیاز خط تلفن ثابت نیز جزو اموالی هستند که قابلیت به ارث رسیدن دارند.
قانون گذار، برای به ارث رسیدن سیم کارت متوفی یا امتیاز خط تلفن ثابت وی، قواعد مخصوصی را پیش بینی کرده و همین امر، ضرورت اطلاع وراث از نحوه و مراحل، همچنین، شرایط لازم برای انتقال، فروش و انحصار وراثت سیم کارت و خط تلفن ثابت متوفی را ایجاب می نماید.
لذا در مقاله حاضر، انحصار وراثت سیم کارت متوفی، مدارک لازم و نحوه انجام این امر، رفع مسدودی سیمکارت فرد فوت شده و فروش آن، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص مواردی چون، انتقال خط تلفن ثابت متوفی و مالیات بر ارث تلفن ثابت، همچنین، جرم استفاده از سیم کارت فردی که فوت گردیده، توضیح داده شده است.
قبل از توضیح در خصوص انحصار وراثت سیم کارت متوفی، باید گفت، به طور کلی، مقصود از انحصار وراثت، از یک منظر، طی مراحل قانونی لازم توسط ورثه، برای تقسیم ارث اموال و دارایی های بجا مانده از مورث (فرد فوت شده)، میان وراث است و از منظر دیگر، به معنای دریافت گواهی انحصار وراثت محدود یا نامحدود می باشد.
با در نظر گرفتن توضیح فوق الذکر، می توان گفت، انحصار وراثت سیم کارت متوفی، زمانی محقق می گردد که ورثه فرد فوت شده، اقدامات قانونی لازم برای تعیین تکلیف در خصوص سیم کارت بجا مانده از متوفی را انجام دهند. این اقدامات قانونی، عبارتند از:
اخذ گواهی انحصار وراثت از مرجع صالح؛ پرداخت مالیات بر ارث سیم کارت که مبلغ و درصد آن، بسته به طبقه وراث، متغییر است؛ در صورت نیاز، مراجعه وراث به دفاتر اسناد رسمی برای اعطای وکالت به یکی از ورثه؛ مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و در برخی موارد، مخابرات برای انجام فرایند انتقال مالکیت سیم کارت
در پاسخ به این پرسش که سیم کارت متوفی بعد از چند روز قطع میشود؟ باید گفت، بعد از فوت فرد، سیم کارت وی قطع نمی گردد مگر قبوض آبونمان سیم کارت، توسط ورثه، پرداخت نشود. در صورت عدم پرداخت آبونمان، سیم کارت، سلب امتیاز و از مالکیت متوفی خارج خواهد شد.
در تیتر پیشین مقاله، توضیح داده شد که مقصود از انحصار وراثت سیم کارت متوفی چیست. در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، در خصوص مدارک لازم برای انحصار وراثت سیم کارت فرد فوت شده، توضیح داده خواهد شد. مدارک لازم برای انحصار وراثت سیم کارت متوفی، عبارتند از:
نامه انحصار وراثت که برای دریافت آن، باید گواهی فوت و استشهادیه محضری مربوط به منحصر بودن وراث متوفی، تهیه و تنظیم گردد و دادخواست دریافت گواهی حصر وراثت، توسط وراث یا نماینده قانونی آن ها، از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، ثبت و به مرجع صالح، ارسال شود.
وکالت کتبی از وراث (در صورتی که یکی از وراث، به نمایندگی از بقیه، در خصوص مراحل انحصار وراثت، اقدام می نماید.)
اسناد هویتی دریافت کننده سیم کارت
کارت ملی و مدارک هویتی مراجعه کننده به دفتر خدمات پستی برای انتقال مالکیت سیم کارت یا فروش آن
در ادامه، نحوه انحصار وراثت سیم کارت متوفی، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهد گرفت. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره مراحل انحصار وراثت می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مورد بررسی و مطالعه قرار دهند.
نحوه انحصار وراثت سیم کارت متوفی، بدین صورت است که در ابتدا وراث باید، پس از تهیه مدارک لازم، اعم از گواهی فوت، استشهادیه محضری مربوط به منحصر بودن وراثت و فایل دادخواست، دادخواست مربوطه را از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، ثبت و به مرجع صالح، ارسال کنند و درخواست صدور گواهی حصر وراثت را داشته باشند.
پس از دریافت گواهی انحصار وراثت، وراث باید، مالیات بر ارث سیم کارت را بر اساس نرخ های پیش بینی شده در قانون مالیات های مستقیم، بپردازند. (نرخ مالیات برای وراث طبقه اول، 10 درصد ارزش روز سیم کارت است و میزان آن برای وراث طبقات دوم و سوم، به ترتیب 2 و 4 برابر خواهد شد.)
در نهایت، تمامی وراث یا یکی از وراث به نمایندگی از بقیه (با داشتن وکالت نامه)، باید به دفاتر پیشخوان دولت، مراجعه کرده و پس از ارائه مدارک لازم، سیم کارت را به نام یکی از ورثه یا هر شخصی که مورد توافق تمام وراث است، انتقال دهد.
در صورتی که سیم کارت فرد فوت شده، به علت های مختلف، مسدود گردد و وراث، قصد برطرف کردن و رفع مسدودی سیم کارت متوفی را داشته باشند، ضروری است، اقدامات و مراحلی که در ادامه این تیتر از مقاله، ذکر شده، توسط ورثه، انجام گردد:
تهیه گواهی انحصار وراثت متوفی
تهیه مدارک هویتی متوفی و گواهی فوت وی
تهیه مدارک و اسناد مربوط به سیم کارت و حسب مورد، وکالت نامه رسمی از سایر وراث
مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و ثبت درخواست رفع مسدودی. شایان ذکر است، فردی که با در دست داشتن مدارک مذکور، به دفاتر پیشخوان، مراجعه نموده، باید مدارک هویتی خویش را نیز، همراه داشته باشد. در ادامه، قواعد و مراحل فروش سیم کارت متوفی، بررسی می گردد.
قبل از توضیح فروش سیم کارت ورثه ای توسط وراث متوفی، باید گفت، هرگونه فروش و انتقال ترکه متوفی، مستلزم طی مراحل قانونی لازم و اخذ رضایت و موافقت تمامی وراث است؛ چراکه به جهت مشاعی بودن مالکیت ورثه در اموال و ماترک متوفی، هرگونه انتقال و فروش ماترک، نیاز به اذن باقی وراث دارد.
بنابراین، برای فروش سیم کارت ورثه ای، ابتدا باید، مراحل انحصار وراثت سیم کارت متوفی، درست مطابق آنچه در تیترهای پیشین، توضیح داده شد، طی گردد و پس از انجام مراحل انحصار وراثت، نسبت به فروش سیم کارت، اقدام شود.
برای فروش، کافی است، تمام ورثه یا یکی به نمایندگی بقیه و با داشتن وکالت رسمی از تمام وراث، در دفاتر پیشخوان دولت، حاضر شده و مراحل فروش و انتقال مالکیت سیم کارت به خریدار جدید را طی نماید. نکته مهم در خصوص فروش سیم کارت متوفی اینکه؛
در مواردی که وراث، نتوانند پس از اخذ گواهی حصر وراثت، درباره اینکه کدام ورثه، مالک سیم کارت متوفی شود و مالکیت آن را به خود، انتقال دهد، به توافق برسند، هریک از وراث می تواند درخواست فروش سیم کارت را از دادگاه داشته باشد و در نهایت، پس از فروش سیم کارت در مزایده و توسط دادگاه، وجه آن، بر اساس حصه قانونی هر ورثه، به آن ها، پرداخت می گردد.
همچنین باید دانست، این امکان وجود دارد که یکی از وراث، سیم کارت متوفی را از باقی وراث، خریداری نماید؛ بدین ترتیب که پس از قیمت گذاری سیم کارت متوفی توسط کارشناس، بر اساس حصه قانونی، سهم هریک از ورثه را از قیت سیم کارت، بپردازد و با در دست داشتن مدارک قانونی، برای انتقال مالکیت سیم کارت به خود، به دفتر پیشخوان، مراجعه کند.
در توضیح انتقال خط تلفن ثابت متوفی، باید گفت، یکی از مواردی که پس از فوت اشخاص، امکان به ارث رسیدن آن وجود دارد، امتیاز خط تلفن ثابت است. در صورتی که وراث، قصد انتقال خط تلفن ثابت فرد فوت شده را داشته باشند، باید مراحل زیر را انجام دهند:
طی مراحل اخذ گواهی انحصار وراثت
پرداخت مالیات بر ارث خط تلفن ثابت
حسب مورد، اعطای وکالت رسمی به یکی از وراث برای طی مراحل قانونی و اداری
حسب مورد، مراجعه به مخابرات یا دفاتر پیشخوان دولت، تحویل مدارک مربوطه و درخواست انتقال خط تلفن ثابت متوفی به یکی از ورثه یا هر شخص دیگری که تمام ورثه، در خصوص انتقال خط تلفن ثابت متوفی به وی، توافق دارند. در ادامه، درباره مالیات بر ارث تلفن ثابت، توضیح داده خواهد شد.
برای بررسی میزان مالیات بر ارث تلفن ثابت و سیم کارت، باید ماده 17 قانون مالیات مستقیم را مورد بررسی قرار داد. بر اساس این ماده، مالیات بر ارث امتیاز تلفن ثابت، برای طبقه اول وراث، ده درصد (۱۰ %) ارزش روز، در تاریخ تحویل یا ثبت انتقال به نام وراث می باشد و این میزان و نرخ، برای وراث طبقات دوم و سوم، به ترتیب دو و چهار برابر (20 و 40 درصد) می شود.
بند ۳ (الحاقی ۱۳۹۴/۰۴/۳۱) ماده 17 قانون مالیات مستقیم، مقرر داشته: "مالیات، نسبت به حق الامتیاز و سایر اموال و حقوق مالی که در بندهای مذکور به آن ها تصریح نشده است، به نرخ ده درصد (۱۰ %) ارزش روز، در تاریخ تحویل یا ثبت انتقال به نام وراث، اخذ می گردد. "
تبصره ۲ (الحاقی ۱۳۹۴/۰۴/۳۱) ماده 17 قانون مالیات های مستقیم، مقرر می دارد: "نرخ های مذکور در این ماده، مربوط به وراث طبقه اول است. در صورتی که وراث طبقات دوم و سوم باشند، نرخ های مذکور در این ماده، به ترتیب دو و چهار برابر خواهد شد."
پس از توضیح درباره انحصار وراثت سیم کارت متوفی، رفع مسدودی، فروش و انتقال تلفن فرد فوت شده در تیترهای قبل، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، جرم استفاده از سیم کارت متوفی، مورد توضیح و بررسی قرار خواهد گرفت. در توضیح جرم استفاده از سیم کارت فرد فوت شده باید گفت:
استفاده از سیم کارت متوفی، توسط ورثه یا هر فردی که ورثه به او اذن دهد، به خودی خود، جرم نیست و در قانون، جرمی تحت عنوان جرم استفاده از سیم کارت متوفی، پیش بینی نگردیده است. در واقع، مقصود از جرم استفاده از سیم کارت فرد فوت شده این است که؛
وراث یا هر فرد دیگری، از سیم کارت متوفی، سوء استفاده کرده و مرتکب جرایمی چون، کلاهبرداری، تحصیل مال از طریق نامشروع، سرقت و... شوند که در این صورت، مرتکب، به مجازات جرم ارتکاب یافته، محکوم خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قواعد انحصار وراثت سیم کارت متوفی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قواعد انحصار وراثت سیم کارت متوفی پاسخ دهند.
برای مشاوره قواعد انحصار وراثت سیم کارت متوفی
برای مشاوره قواعد انحصار وراثت سیم کارت متوفی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©