امکان شکایت از هیئت عزاداری، به دلایلی نظیر فعالیت بدون مجوز، عدم رعایت ساعات فعالیت تعیین شده و...، وجود دارد و برای این امر، شاکی باید، حسب مورد، با 110، 190 یا کمیته بازرسی و نظارت شورای هیئت های مذهبی هر شهر و استان تماس حاصل نماید یا اقدام به ثبت شکواییه و دادخواست از طریق دفاتر خدمات قضایی کند.
برای مشاوره شرایط و مراحل شکایت از هیئت عزاداری
برای مشاوره شرایط و مراحل شکایت از هیئت عزاداری
ائمه و معصومین، از اهمیت و ارج و قرب بالایی در نزد مردم ایران برخوردارند و به همین علت هرساله، در مناسبت هایی چون، محرم و صفر، عاشورا، تاسوعا یا سالگرد فوت هریک از امامان، مراسم و هیات های عزاداری، برگزار و تکیه ها، حسینه ها و ایستگاه های صلواتی، دایر می گردند؛ با این حال، برگزاری مراسم عزاداری، نباید ناقض حقوق شهروندی یا ایجاد کننده آسیب و مزاحمت برای سایرین باشد.
از این رو، امکان شکایت از هیئت عزاداری، به دلیل مزاحمت صدای عزاداری هیات و حسینیه ها، سد معبر و مسائلی از این دست، موردپیش بینی قرار گرفته و شهروندان متقاضی ثبت شکایت، باید با دلالیل قابل قبول، مدارک لازم و نحوه انجام این امر، آشنا باشند تا به نتیجه مطلوب، دست یابند.
لذا در مقاله حاضر، دلایل و مدارک لازم برای شکایت از هیات عزاداری و حسینه ها، نحوه شکایت از مزاحمت هیئت های عزاداری و سر و صدای هیئت، شکایت از ایستگاه صلواتی، همچنین، پیگیری شکایت های انجام شده، مورد توضیح و بررسی قرار گرفته است.
امکان شکایت از هیئت عزاداری، حسینیه ها و ایستگاه های صلواتی، به دلایل مختلفی، وجود دارد و شهروندان می توانند، در صورت وجود دلایل و مدارک قابل قبول، اقدام به شکایت از هیئت های عزاداری نمایند. برخی از مهم ترین و شایع ترین دلایل شکایت از هیات عزاداری عبارتند از:
اهانت به مقدسات دیگران در هیات
عدم رعایت ساعات فعالیت مقرر شده توسط شورای هیئت های مذهبی
ایجاد سد معبر
ایجاد سرو صدای نامتعارف و آزاردهنده
عدم رعایت بهداشت
برپایی هیئت یا ایستگاه صلواتی و...، بدون کسب مجوز از نهاد ذی صلاح
انجام اعمالی نظیر قمه زنی و....
برروز خسارت به ملک و اموال دیگران، بر اثر برپایی حسینیه، هیات، تکیه و...
در ادامه مقاله حقوقی دینا، در خصوص مدارک لازم برای شکایت از هیات عزاداری و حسینه ها، همچنین، نحوه و مراحل انجام این امر، توضیح داده خواهد شد. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص نحوه و مراحل شکایت از سر و صدای همسایه می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مطالعه کنند.
در تیتر پیشین مقاله، برخی از رایج ترین و شایع ترین دلایل شکایت از هیئت عزاداری، حسینیه ها و تکیه ها، مورد بررسی قرار گرفت. پرسشی که امکان طرح آن، وجود دارد، مبنی بر این است که مدارک لازم برای شکایت از هیات عزاداری و حسینه ها چیست؟ در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، ازجمله مدارک لازم برای شکایت از هیئت عزاداری و حسینیه ها عبارتند از:
هرگونه سند و مدرک اثبات کننده مدعای شاکی
اقرارنامه
استشهادیه از شهودی که حاضر به شهادت در محکمه نیز هستند
صورتجلسه پلیس 110 و در صورت نیاز، متن دادخواست یا شکواییه
استعلامات صورت گرفته از شورای هیئت های مذهبی هر شهر و استان که فقدان مجوز هیات یا حسینه مورد شکایت را تایید می کند
هرگونه اماره ای که در به علم رسیدن مقام و مرجع رسیدگی کننده در خصوص موضوع شکایت، کمک خواهد کرد. نظیر فیلم دوربین های مدار بسته، ویدئو های ضبط شده با تلفن همراه، عکس، صوت و... در ادامه، نحوه شکایت از مزاحمت هیئت های عزاداری و سر و صدای حسینیه ها، بررسی می گردد.
نحوه و مراحل شکایت از مزاحمت صدای عزاداری هیات و حسینیه ها، همچنین، ایجاد مواردی نظیر سد معبر و... توسط آن ها، پرسش بسیاری از شهروندان است. در توضیح نحوه شکایت از مزاحمت هیئت های عزاداری و سر و صدای هیئت، باید گفت، این امر، به شیوه های زیر، قابل انجام می باشد:
تماس با کمیته بازرسی و نظارت شورای هیئت های مذهبی هر شهر و استان
تماس با 110 (جهت حل و فصل مساله و تنظیم صورتجلسه)
تماس با سامانه تلفنی 137
تماس با سامانه تلفنی 190 (سامانه درخواست های مردمی وزارت بهداشت)
ثبت دادخواست یا شکواییه، در صورتی که موضوع شکایت، قابلیت پیگیری حقوقی و کیفری در محاکم قضایی را داشته باشد. برای این امر، کافی است، متن دادخواست یا شکواییه، تنظیم و به صورت فایل ورد (word)، بروی یک حافظه، ذخیره شود؛ سپس، از طریق دفاتر خدمات الکترنیکی قضایی، به دادگاه صالح، ارسال گردد.
ثبت گزارش نارضایتی به صورت ناشناس یا شناس در سامانه صدای هیئت sedayeheyat.ir. برای این امر کافی است متقاضی، آدرس سامانه را جستجو کرده و پس از هدایت شدن به صفحه اصلی سامانه، از قسمت پایین صفحه، گزینه "سامانه ویژه عموم مردم عزادار حسینی" را انتخاب کند.
در این مرحله فرد باید، برروی گزینه "شروع"، کلیک نماید.
در این گام، شخص باید، استان مد نظر خود را تعیین نماید.
در این قسمت، شخص باید، شهر مد نظر خود را در کادر مربوطه، درج کرده و برروی گزینه "تایید"، کلیک کند.
در این مرحله، شخص باید گزینه مربوط به ثبت نارضایتی را انتخاب کند.
با طی باقی مراحل و درج اطلاعات لازم و مورد نیاز، گزارش مد نظر ثبت و به مسئول مربوطه در سامانه صدای هیئت، ارجاع خواهد شد تا اقدامات و رسیدگی های لازم و مورد نیاز، صورت گیرد و مساله گزارش شده، مرتفع شود.
قبل از توضیح در خصوص شکایت از ایستگاه صلواتی باید گفت، برپایی هر ایستگاه صلواتی، مستلزم دریافت چهار معرفی نامه و استعلام از پلیس راهور، کلانتری محل، آتش نشانی و مرکز بهداشت است و در صورتی که ایستگاه راه اندازی شده، بدون دریافت مجوزها و استعلامات مربوطه، اقدام به فعالیت کند یا علی رغم داشتن مجوز، مرتکب تخلف یا جرم گردد، می توان نسبت به ثبت شکایت و گزارش بر علیه ایستگاه صلواتی، اقدام کرد.
برای این امر، بسته به موضوع شکایت، می توان با 137، 190 و 110 تماس گرفت یا پس از تنظیم متن دادخواست/شکواییه و ذخیره آن برروی یک حافظه به صورت فایل word، به نزدیک ترین دفتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه نمود تا شکایت مربوطه، ثبت و به مرجع صالح، ارسال گردد.
ایجاد سر و صدای نامتعارف، عدم رعایت بهداشت یا ارائه خوراکی های غیربهداشتی، بروز آسیب و خسارت به اموال منقول یا غیرمنقول همسایگان ایستگاه صلواتی، از جمله مواردی است که می توان در خصوص آن ها، نسبت به ثبت شکایت یا گزارش بر علیه ایستگاه صلواتی، اقدام نمود.
پس از توضیح در خصوص شکایت از هیئت عزاداری، حسینیه ها و ایستگاه های صلواتی در تیترهای پیشین، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، در خصوص پیگیری شکایت از هیات عزاداری، توضیح داده خواهد شد. در توضیح این امر، باید گفت، نحوه و مراحل پیگیری شکایت از هیئت عزاداری، حسب مورد و بسته به نوع شکایت، بر اساس یکی از روش های زیر است:
در صورتی که شکایت صرفا از طریق تماس با 190، 137 و 110 یا کمیته بازرسی و نظارت شورای هیئت های مذهبی هر شهر و استان صورت گرفته باشد، برای پیگیری نیز باید با نهاد مربوطه، تماس حاصل نمود.
در صورتی که شکایت، با ثبت دادخواست یا شکواییه از طریق دفاتر خدمات قضایی انجام شده باشد، برای پیگیری نیز باید به حساب کاربری ابلاغ ثنا در سایت adliran.ir مراجه کرد و ابلاغ های ارسالی به حساب کاربری ثنا را مورد مشاهده و بررسی، قرار داد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و مراحل شکایت از هیئت عزاداری در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و مراحل شکایت از هیئت عزاداری پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط و مراحل شکایت از هیئت عزاداری
برای مشاوره شرایط و مراحل شکایت از هیئت عزاداری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©