دینا / سایر موضوعات / سامانه های اینترنتی / سامانه معاملات بازار ارز تجاری

سامانه معاملات بازار ارز تجاری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

سامانه معاملات بازار ارز تجاری، به منظور فراهم سازی بستری مناسب برای تجار اقتصادی، راه اندازی شده و صادرکنندگان و واردکنندگان می توانند، در تاریخ اعلامی از سوی دولت، با مراجعه به بانک عامل و از طریق کارگزاری های بانک، ارز و ریال خود را، در بستر مرکز مبادله، با قیمت پیشنهادی خویش، تبادل نمایند.

 

مشکلات ناشی از کشف قیمت واقعی ارز برای فعالین اقتصادی و تجاری، بانک مرکزی، دولت و سایر نهادهای ذی صلاح را بر آن داشت تا اقدام به پیش بینی و اجرای سیاست هایی جدید، نظیر ایجاد بازار ارز توافقی نمایند و بدین ترتیب، اهدافی نظیر کشف قیمت واقعی ارز و از بین رفتن مرجعیت بازار غیررسمی ارز را تحقق بخشند.

 

معاملات در سامانه ارز تجاری از تاریخ 5 شهریور تا کنون به‌صورت آزمایشی بوده است اما بر اساس اعلام مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا  از 24 آذر ماه الزامی خواهد شد.

 

در راستای اجرای هرچه بهتر سیاست بازار توافقی ارز، دولت با همکاری بانک مرکزی، همچنین مرکز مبادله ایران، اقدام به راه اندازی سایت و سامانه ای جدید، تحت عنوان سامانه معاملات بازار ارز تجاری نمود که انجام معامله از طریق آن، قواعد مخصوص به خود را دارد و ضروری است، صادرکنندگان و واردکنندگان مشمول انجام معامله در بستر سامانه، با شیوه معاملات ارز تجاری در آن، آشنا باشند.

 

لذا در مقاله حاضر، سامانه معاملات بازار ارز تجاری، معرفی گردیده و در خصوص ورود و ثبت نام در سامانه، همچنین نحوه انجام معاملات در آن، توضیح داده شده است. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر درخصوص این موضوع می توانند، ادامه مقاله را مورد مطالعه قرار دهند.

سامانه معاملات بازار ارز تجاری

سامانه معاملات بازار ارز تجاری، به منظور فراهم سازی بستری مناسب برای تاجر اقتصادی، جهت انجام معاملات ارزی، راه اندازی شده و صادرکنندگان و واردکنندگان مشمول می توانند، در تاریخ اعلامی از سوی دولت، با مراجعه به بانک عامل و از طریق کارگزاری های بانک، ارز و ریال خود را، در بستر مرکز مبادله، با قیمت پیشنهادی خود، تبادل نمایند. لازم به توضیح است:

 

سامانه مذکور، پیرو عملیاتی شدن دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران، راه اندازی گردیده تا مشمولین بتوانند در چارچوب مقررات ناظر بر برگشت ارز حاصل از صادرات و سایر مقررات مرتبط، به عنوان متقاضی فروش، از طریق بانک عامل، ارز حاصل از صادرات خود را در بستر مرکز مبادله ایران، به فروش رسانند. افرادی که با کمک بانک عامل، قادر به فروش ارز حاصل از صادرات خود، در بستر مرکز مبادله ایران هستند عبارتند از: 

 

کلیه صادرکنندگان مشمول بند دو ماده هشت آیین نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با آخرین اصلاحات آن، یعنی؛ تمامی صادرکنندگان، به غیر از صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآورده های نفتی (مستفاد از بند یک و دو ماده هشت آیین نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با آخرین اصلاحات آن).

 

باید دانست، کلیه وارد کنندگان دارای مجوز و تخصیص معتبر از محل تامین مرکز مبادله طلا و ارز ایران، می توانند به عنوان متقاضی خرید، از طریق بانک عامل، در بستر مرکز مبادله، اقدام به تامین و خرید ارز در سامانه ارز تجاری نمایند. (مستفاد از راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران)

ورود و ثبت نام در سامانه معاملات بازار ارز تجاری

در توضیح ورود و ثبت نام در سامانه معاملات بازار ارز تجاری باید گفت، در حال حاضر، هنوز آدرس سامانه معاملات بازار ارز تجاری، از سوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، اعلام نشده و بنابرآنچه در اخبار سایت ice.ir آمده و در تیتر بعدی نیز به تفصیل، توضیح داده خواهد شد، تمامی فرآیند انجام معاملات ارز تجاری در سامانه مربوطه، توسط بانک های عامل و کارگزاری های آن ها، انجام می گیرد.

 

یعنی وارد کننده یا صادر کننده متقاضی خرید و فروش ارز تجاری باید، به بانک های عامل معرفی شده، مراجعه کرده و درخواست ثبت معامله خود را داشته باشد تا بانک، فرایند ثبت درخواست فروش ارز یا خرید ارز را در سامانه معاملات بازار ارز تجاری، ثبت کند.

 

 از این رو نمی توان توضیحاتی دقیق، در خصوص نحوه و مراحل ورود و ثبت نام در سامانه معاملات بازار ارز تجاری ارائه کرد و به نظر می رسد، هرگونه ورود و ثبت نام، توسط بانک های عامل و کارگزاری ها، انجام خواهد گرفت. (با این حال، به محض اعلام جزئیات بیشتر یا هرگونه تغییر، این بخش از متن مقاله حقوقی دینا، به روز رسانی خواهد شد.)

نحوه انجام معاملات سامانه معاملات بازار ارز تجاری

برای توضیح در خصوص قانون و نحوه انجام معاملات سامانه معاملات بازار ارز تجاری، باید راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران را مورد مطالعه و بررسی قرار داد. بر اساس آنچه در راهنمای مذکور آمده، فرایند معاملات بازار ارز تجاری، به شرح زیر است:

 

راهنمای صادرکنندگان متقاضی فروش ارز

 

در گام اول، صادر کننده باید به یکی از بانک‌ های عامل، مراجعه کرده و نسبت به انعقاد قرارداد کارگزاری ارزی با آن بانک، اقدام کند. 

 

در گام دوم، متقاضی فروش باید طبق مفاد قرارداد، ارز حاصل از صادرات خود را به کارگزار معرفی شده توسط بانک عامل، تحویل دهد و به منظور سفارش گذاری جهت فروش، به میزان ارز مدنظر برای فروش، پروانه‌ های صادراتی خود را به بانک عامل، ارائه دهد.

 

در گام سوم، بانک عامل، در صورت موجود بودن ارز متناظر با ارزش پروانه‌ های صادراتی مدنظر برای فروش، مجوز فروش ارز در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران را اخذ می نماید و متعهد می گردد در صورت تحقق معامله، نسبت به کارسازی ارز موضوع معامله، اقدام کند.

 

لازم به ذکر است، متقاضی فروش باید اطلاعات سفارش فروش که در بردارنده اطلاعات مربوط به مقدار ارز و حداقل نرخ ارز مورد پذیرش جهت فروش است را به بانک عامل، ارائه دهد تا بانک آن را به سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران، ارسال کند؛ در صورت وجود تقاضا و تطابق با سفارش‌ های خرید واردکنندگان، معامله محقق خواهد شد و در غیر این صورت، متقاضی فروش، در جلسات بعدی معاملاتی، اقدام به ارسال سفارش خواهد نمود.

 

چنانچه معامله فروش ارز حاصل از صادرات، محقق شود، رفع تعهد صادراتی متقاضی فروش، به صورت سیستمی انجام خواهد شد. باید دانست، پرداخت مبلغ ریالی معامله، پس از کسر کارمزدهای متعلقه (کارمزد مرکز مبادله ایران و کارمزد بانک عامل)، حداکثر ظرف مدت یک روز کاری، توسط مرکز مبادله ارز و طلای ایران، صورت خواهد پذیرفت و بانک عامل نیز ظرف مدت ۷ روز کاری، انتقال ارز موضوع معامله را به بانک عامل متقاضی خرید، انجام خواهد داد.

 

راهنمای وارد کنندگان متقاضی خرید ارز

 

متقاضی خرید ارز باید به بانک‌ عاملی که در آن ثبت سفارش نموده، مراجعه کرده و مجوز خرید ارز (تخصیص) و اطلاعات نحوه پرداخت ارز به ذی نفع نهایی خود را به بانک، ارائه کند. بانک عامل، اطلاعات و مدارک ارائه شده را بررسی خواهد کرد و در صورت تایید، کارمزد متناظر را به متقاضی خرید اعلام خواهد نمود.

 

بر اساس آنچه در راهنما آمده، "متقاضی خرید می‌ تواند نسبت به خرید بخش یا کل مبلغ مجوز خرید ارز (تخصیص) خود اقدام کند و سفارش خرید خود را مشتمل بر مقدار ارز و حداکثر قیمت مورد پذیرش، به بانک عامل ارائه دهد و معادل ارزش ریالی سفارش خرید و کارمزدهای متعلقه را به حساب ریالی خود نزد آن بانک، واریز کند."

 

در گام بعدی، بانک عامل، سفارش خرید را به سامانه معاملات ارز تجاری، ارسال خواهد کرد و در صورت وجود عرضه و تطابق با سفارش های فروش متقاضیان فروش، معامله تحقق خواهد یافت؛ "بانک عامل متقاضی خرید، حداکثر ظرف ۱۴ روز کاری از تاریخ تحقق معامله، انتقال ارز و کارسازی آن به ذی نفع نهایی را انجام می‌ دهد." علاقمندان به دانلود نمودار تصویری و راهنمای نحوه انجام معاملات سامانه معاملات بازار ارز تجاری می توانند از طریق باکس زیر، اقدام کنند.

 

راهنمای نحوه انجام معاملات سامانه معاملات بازار ارز تجاری
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 688 KB
  • منبع: سایت مرکز مبادله ایران ice.ir

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص امکانات و نحوه ثبت نام در سامانه معاملات بازار ارز تجاری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون امکانات و نحوه ثبت نام در سامانه معاملات بازار ارز تجاری پاسخ دهند.