بهترین نحوه اخراج کارمند، برکنار کردن وی با دلایل و مستندات قانونی و پس از پرداخت تمامی حق و حقوق وی است و مواردی چون، غیبت غیرموجه، وجود مدارک لازم، همچنین، وقوع و تحقق اموری که در آیین نامه و قوانین سازمان مربوطه، سبب برکناری کارمند و اخراج وی از کار می گردند، از مهم ترین شرایط اخراج کارمند رسمی و پیمانی می باشد.
برای مشاوره شرایط و نحوه اخراج کارمند
برای مشاوره شرایط و نحوه اخراج کارمند
مجموعه های دولتی و خصوصی، دارای اجزای مختلف هستند که کارمندان آن ها، از مهم ترین مهره ها و اجزای کلیدی محسوب می گردند و ضروری است، حق و حقوق شان، به تمامی، رعایت شود و حمایت های ویژه قانونی در خصوص آن ها، اعمال گردد.
با توجه به اینکه قانون، همواره حامی کارگران و کارمندان می باشد، ضروری است در مجموعه های دولتی و خصوصی، اخراج کارمند، به بهترین نحوه و با رعایت قواعد و شرایط در نظر گرفته شده برای اخراج کارمند، انجام شود تا حق و حقوق کارمند، ضایع نگردد و کارفرما نیز با تبعات منفی اخراج غیرقانونی، روبرو نشود.
لذا در مقاله حاضر، شرایط اخراج کارمند رسمی و پیمانی، بهترین نحوه اخراج کارمند، قانون این امر و حق و حقوق متعلق به کارمند اخراج شده، مورد بررسی قرار گرفته و فایل دانلود یک نمونه متن اخراج محترمانه، ارائه گردیده است. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره این موضوع می توانند، ادامه مقاله را مطالعه نمایند.
قبل از توضیح در خصوص شرایط اخراج کارمند رسمی و پیمانی یا همان غیررسمی، باید گفت، اساسا هر مجموعه، اعم از مجموعه دولتی و خصوصی، برای برکناری کارمندان خود از کار، آیین نامه های داخلی مخصوص به خود را دارند؛
همین امر، سبب می گردد، شرایط اخراج کارمند رسمی قطعی دولت در نهادهای مختلف یا شرایط اخراج کارمند پیمانی و غیررسمی شرکت های خصوصی و دولتی، بایکدیگر متفاوت باشد. اما با این حال، وجود برخی شرایط، برای اخراج تمامی کارمندان، ضروری است که در ادامه، مورد اشاره قرار گرفته اند:
وجود دلایل و مدارک موجه، همچنین، وقوع و تحقق مواردی که در آیین نامه و قوانین سازمان مربوطه، سبب برکناری کارمند و اخراج وی از کار می گردد. نظیر تاخیر یا غیبت های غیر مجاز، کوتاهی و قصور در انجام وظایف محوله، نقض قوانین و مقررات پیش بینی شده علی رغم تذکر، اعمال و رفتار خلاف شئون اداری یا شغلی، از دست دادن صلاحیت ادامه خدمت، ارتکاب تخلفات انضباطی موجب اخراج از خدمت و....
وجود دو الی سه تذکر و توبیخ کتبی، در پرونده کارمند
پرداخت تمام و کمال حق و حقوق کارمند رسمی اخراج شده و کارمند غیررسمی اخراج شده
رعایت قواعد و مقررات مربوط به اخراج
موافقت نهادها و بخش های ذی صلاح با اخراج کارمند (نظیر موافقت هیات رسیدگی به تخلفات اداری یا شورای اسلامی کار برای اخراج کارمند). علاقمندان به کسب اطلاعات درباره اخراج کارگر در قانون کار جمهوری اسلامی ایران می توانند، مقاله پیشنهادی لینک زیر را مطالعه کنند.
در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، برخی از پرسش های رایج کارمندان در خصوص اخراج از کار، مورد توضیح و بررسی قرار خواهد گرفت. این پرسش ها عبارتند از: بهترین نحوه اخراج کارمند چیست؟ اخراج کارمند رسمی به دلیل غیبت ممکن است؟ امکان اخراج کارمند رسمی حسب نظر گزینش وجود دارد یا خیر؟
در پاسخ به این پرسش که بهترین نحوه اخراج کارمند چیست؟ باید گفت، بهترین نحوه برای اخراج کارمند، برکنار کردن وی با دلایل و مستندات قانونی و پرداخت تمامی حق و حقوق وی است. باید دقت داشت، بهترین نحوه اخراج یا برکناری کارمندان پیمانی یا غیررسمی، عبارت است از اینکه کارفرما، برای اتمام تاریخ قرارداد آن ها، صبر کرده و از تمدید مجدد قرارداد کار، خوددادری نماید.
سپردن کار اخراج به منابع انسانی و مشاورین حقوقی مجموعه، برگزاری جلسه توسط مدیر با کارمندانی که قصد اخراج و برکناری آن ها از کار وجود دارد، ذکر دلایل اخراج و آماده کردن اسناد و مدارک مورد نیاز از قبل نیز از جمله مواردی است که رعایت آن ها برای اخراج کارمند به بهترین شکل ممکن، ضروری می باشد.
در پاسخ به این پرسش که آیا امکان اخراج کارمند رسمی حسب نظر گزینش وجود دارد یا خیر؟ باید گفت، بر اساس نظر دیوان عدالت اداری، "قطع رابطه استخدامی با کارمند، در اثنای خدمت و قبل از اتمام مهلت قرارداد، به جهت تغییر در نظریه گزینش، فاقد وجاهت قانونی است."
همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا امکان اخراج کارمند رسمی به دلیل غیبت وجود دارد یا خیر؟ باید گفت، در صورتی که کارمند، دارای غیبت های متعدد و غیرموجه باشد، نتواند، اسناد و مدارک قابل قبولی برای غیبت ارائه دهد و علی رغم تذکر و توبیخ، مجدد به غیبت کردن ادامه دهد، امکان اخراج وی، وجود خواهد داشت.
مدت غیبت مسبب اخراج، در هر نهاد و سازمان، متفاوت است؛ به عنوان مثال، ماده 21 قانون رسیدگی به تخلفات اداری، در این باره، مقرر داشته، "رییس مجلس شورای اسلامی، وزرا و بالاترین مقام سازمان های مستقل دولتی می توانند، کارمندانی را که بیش از دو ماه متوالی و یا چهار ماه متناوب در سال، بدون عذر موجه در محل خدمت خود حاضر نشده اند، از خدمت وزارتخانه یا دستگاه مربوط، اخراج نمایند."
در تیترهای پیشین مقاله، بهترین نحوه اخراج کارمند و شرایط اخراج کارمند رسمی و پیمانی یا غیر رسمی، مورد توضیح و بررسی قرار گرفت. در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، در خصوص قانون اخراج کارمند، توضیح داده خواهد شد.
از یک منظر، مقصود از قانون اخراج کارمند رسمی دولت یا کارمند شرکت های خصوصی و غیردولتی، قوانین و مقررات مصوبی است که برای اخراج و برکناری کارمندان، باید از آن ها تبعیت گردد که این قانون، حسب مورد می تواند، قانون ارتش جمهوری اسلامی، قانون رسیدگی به تخلفات اداری، قانون کار جمهوری اسلامی، قانون گزینش و سایر آیین نامه ها و مصوبات مربوط به این امر باشد.
باید دانست، بر اساس ماده 22 قانون رسیدگی به تخلفات اداری، "کلیه وزارتخانه ها، سازمان ها، موسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها و بانک ها و موسساتی که شمول قانون بر آن ها مستلزم ذکر نام است و تمام یا قسمتی از بودجه آن ها از بودجه عمومی تامین می شود و نیز کارکنان مجلس شورای اسلامی و نهادهای انقلاب اسلامی، مشمول مقررات این قانون می باشند."
بر اساس ماده مذکور، "مشمولین قانون استخدام نیروهای مسلح و غیر نظامیان ارتش، نیروی انتظامی، قضات، اعضای هیات های علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و مشمولین قانون کار، از شمول این قانون، خارج بوده و تابع مقررات مربوط به خود خواهند بود."
از منظر دیگر، مقصود از قانون اخراج کارگر، رعایت مقرراتی نظیر، تسویه و پرداخت حق و حقوق کارمند به صورت کامل و بر اساس فرمو های پیش بینی شده در قانون، داشتن دلایل قابل قبول موجه و برخورداری از مدارک و مستندات لازم برای اخراج است.
همانطور که توضیح داده شد، بهترین نحوه اخراج کارمند و از مهم ترین شرایط اخراج کارمند رسمی و پیمانی، پرداخت حق و حقوق وی است. در این اثنا، امکان طرح این پرسش وجود دارد که مقصود از حق و حقوق کارمند اخراج شده چیست؟
در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، حق و حقوق کارمند اخراج شده، تابع نوع قرارداد و وضعیت استخدامی وی است؛ اما در صورت کلی، برخی از مهم ترین حق و حقوقی که به کارمندان، تعلق گرفته و موقع اخراج باید پرداخت گردند، عبارتند از:
حقوق معوقه و مطالبات معوقه
حق سنوات یا مزایای پایان کار
عیدی
مبلغ مانده مرخصی
حق السعی ایام تعلیق
حق بیمه متناسب با کارکرد و پاداش سالیانه
کسور بیمه و بازنشستگی کسر شده از حقوق کارمندان دولتی و مبلغ مربوط به مرخصی های استحقاقی استفاده نشده آن ها. عقلامندان به کسب اطلاعات درباره انواع تخلفات اداری کارمندان می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مورد مطالعه و بررسی قرار دهند.
یکی از رفتارهای حرفه ای در هر سازمان، تنظیم متنی محترمانه برای اخراج کارمند است. از این رو، در این تیتر از مقاله دینا، در باکس دانلود زیر، فایل یک نمونه متن اخراج محترمانه، ارائه شده تا خوانندگان محترم در صورت نیاز، از آن استفاده کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و نحوه اخراج کارمند در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و نحوه اخراج کارمند پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط و نحوه اخراج کارمند
برای مشاوره شرایط و نحوه اخراج کارمند
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©