دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / پرداخت عوارض آزادراهی خودرو

پرداخت عوارض آزادراهی خودرو

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

استعلام و پرداخت عوارض آزادراه ها، از طریق دفاتر پیشخوان دولت، مراجعه به سامانه سمیع saamie.ir، تهران من، سایت شهرداری ها، همچنین با استفاده از اپلیکیشن هایی نظیر تاپ و...، امکان پذیر است. بهترین راه پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی، خرید برچسب الکترونیک عوارض، از سامانه های ارائه دهنده این خدمت می باشد.

 

از مهم ترین جاده های پرتردد در سطح کشور که جابجایی بین شهری را تسهیل می نمایند، آزادراه ها هستند و سلامت فیزیکی جاده های آزادراهی، به قدری حائز اهمیت است که دولت با همکاری وازارت راه و شهرسازی و سایر نهادهای ذی صلاح، پرداخت هزینه ای تحت عنوان عوارض آزادراهی، توسط رانندگان دارای تردد در آزادراه را پیش بینی نموده تا بتواند آن را درخصوص ساخت آزادراه های جدید و بازسازی آزادراه های قدیمی، استفاده کند.

 

پرداخت عوارض آزادراه‌ ها، الزامی است و تمامی خودروهای دارای تردد در آزادراه، مکلف به پرداخت آن هستند. از آنجا که عدم پرداخت عوارض آزادراهی، اشخاص را با جرایمی سنگین مواجه خواهد کرد، ضروری است مالکین انواع خودرو، از نحوه و مراحل استعلام و پرداخت این عوارض، مطلع باشند.

 

لذا در مقاله حاضر، سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی، طریقه پرداخت این عوارض و بهترین راه تسویه عوارض آزادراه ها، مورد بررسی قرار گرفته و درباره استعلام عوارض آزادراهی با جزئیات، توضیح داده شده است. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص این موضوع می توانند، ادامه مقاله را مطالعه نمایند.

سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی

در معرفی سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی، باید میان سامانه راه اندازی شده از سوی شهرداری و سامانه های راه اندازی شده از سوی برخی بانک ها نظیر بانک مسکن یا موسسات و شرکت های دولتی و خصوصی دارای مجوز از وزارت راه و شهرسازی، نظیر NSPAY، تفکیک قائل شد.

 

سامانه های راه اندازی شده از سوی برخی بانک ها یا موسسات دارای مجوز از دولت و وزارت راه

 

 

بانک مسکن در سایت avarezi.bank-maskan.ir و NSPAY در سایت nspay.ir، امکان خرید برچسب الکترونیکی عوارض آزادراهی را فراهم آورده اند که از قابلیت شارژ برخوردار است و افراد می توانند، با خرید برچسب، درج پلاک خودرو و اتصال آن به حساب کاربری خود در سایت یا یکی از حساب های بانکی، در طرح کسر خودکار عوارض آزادراهی، عضو شوند. 

 

با این توضیح که پس از خرید برچسب و نصب آن برروی خودرو، صرف گذشتن از باجه عوارض در آزادراه و بدون نیاز به هیچ گونه توقف در باجه، پلاک خودرو، توسط دوربین ها ثبت و ضبط می گردد و عوارض مربوطه، از حساب شارژ شده در سایت avarezi.bank-maskan.ir یا nspay.ir و یا از حساب بانکی متصل به پلاک خودرو، کسر می شود. (باید دانست، در آزادراه ها، باجه عوارضی مربوط به خودروهای برچسب دار، جداست و رانندگان حتما باید از آن باجه عبور کنند.)

 

سامانه پرداخت عوارض الکترونیکی راه اندازی شده از سوی شهرداری

 

 

سامانه پرداخت عوارض الکترونیکی راه اندازی شده از سوی شهرداری، سامانه سمیع یا سامانه ملی یکپارچه عوارض خودرو است که از طریق آدرس my.saamie.ir در دسترس می باشد و مشمولین پرداخت عوارض آزادراه ها می توانند با مراجعه به آن، در کوتاه ترین زمان ممکن و به صورت برخط، نسبت به پرداخت عوارض آزادراهی متعلقه، اقدام کنند.

 

 متقاضیان استفاده از خدمات سامانه سمیع یا سامانه ملی عوارض خودرو، باید در گام اول، به شهرداری منطقه سکونت خود، مراجعه کرده و در سامانه، ثبت نام کنند. پس از ثبت نام شدن در سامانه سمیع توسط مسئول مربوطه در شهرداری، نام کاربری و رمز ورود به سامانه، به شخص داده خواهد شد و او می تواند وارد حساب کاربری خود در سمیع شده و از خدمات و امکانات مربوط به استعلام و پرداخت عوارض، بهره مند گردد.

 

نکته مهم اینکه، سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی سمیع my.saamie.ir، در برخی زمان ها، به علت بروزرسانی یا سایر علل، از دسترس خارج است و در این شرایط، متقاضیان پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی می توانند برای پرداخت عوارض، از سایت شهرداری محل سکونت خود، یا سایت شرکت های خصوصی، نظیر سایت شرکت قبضینو ghabzino.com و...، استفاده کنند.

طریقه پرداخت عوارض آزادراهی

در توضیح طریقه پرداخت عوارض آزادراهی باید گفت، پرداخت عوارض آزادراه‌ ها، به روش های مختلفی، قابل انجام است و در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، انواع روش های پرداخت عوارض آزادراهی، بررسی و ذکر، خواهند شد. این روش ها، عبارتند از:

 

پرداخت عوارض آزادراهی، از طریق مراجعه حضوری به دفاتر پیشخوان دولت

 

پرداخت عوارض آزادراهی، از طریق اپلیکیشن های موبایلی، نظیر تاپ و...

 

پرداخت عوارض آزادراهی، به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه سمیع یا سایر سایت های ارائه دهنده این خدمت نظیر سامانه تهران من my.tehran.ir، قبضینو و....

 

پرداخت عوارض آزادراهی از طریق خودپرداز ها

 

پرداخت عوارض آزادراهی از طریق برچسب های قابل نصب برروی خودرو که سبب می گردد، در هربار تردد در آزادراه و رد شدن از باجه عوارض، دوربین ها از پلاک خودرو عکس برداری کرده و میزان عوارض آزادراهی را از حساب مربوط به برچسب الکترونیک، کسر نمایند. (بانک مسکن، از جمله نهاد هایی است که از طریق سایت avarezi.bank-maskan.ir، خدمت برچسب الکترونیکی پرداخت عوارض آزادراهی با قابلیت شارژ مجدد را ارائه می دهد.) 

 

راهنمای پرداخت عوارض آزادراهی از طریق برچسب الکترونیک

 

برای پرداخت عوارض آزادراهی از طریق برچسب های قابل نصب برروی خودرو، کافی است شخص، از قبل، در یکی از سایت های ارائه دهنده این خدمت، ثبت نام کرده و حساب کاربری خود را تشکیل داده باشد. به عنوان مثال، اشخاص می توانند وارد سایت بانک مسکن avarezi.bank-maskan.ir شده و برروی گزینه "شارژ کیف پول"، کلیک کنند.

 

پرداخت عوارض آزادراه‌ ها

 

سپس، گزینه "برچسب ها" و گزینه "خرید برچسب" را انتخاب نمایند. 

 

سامانه پرداخت عوارض آزادراه‌ ها

 

با طی باقی مراحل، درج اطلاعات پلاک خودرو، اطلاعات حساب بانکی، شارژ کیف پول حساب کاربری و....، خرید برچسب الکترونیک، انجام خواهد شد و از این پس، بعد از هربار تردد در آزادراه ها و گذر از باجه عوارض، پلاک خودرو دارای برچسب، ثبت و میزان عوارض، به صورت خودکار از حساب متصل به برچسب، کسر می شود.

 

راهنمای پرداخت عوارض آزادراهی در سامانه سمیع

 

برای پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی از طریق سامانه سمیع یا سامانه ملی یکپارچه عوارض خودرو my.saamie.ir، متقاضی باید آدرس سامانه را در مرورگر خود، جستجو کند و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی گزینه "عوارض خودرو"، کلیک نماید.

 

 پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ ها

 

با طی باقی مراحل مورد نیاز، کلیک برروی گزینه استعلام و پرداخت عوارض، درج اطلاعات پلاک خودرو و سایر اطلاعات لازم، فرد موفق خواهد شد از عوارض آزادراهی متعلقه، مطلع گردد و نسبت به پرداخت آن، اقدام نماید.

 

راهنمای پرداخت عوارض آزادراهی در سایت شرکت های خصوص نظیر قبضینو

 

در صورتی که شخص بخواهد از سایتی به غیر از سامانه سمیع، برای پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه ها، اقدام کند، باید آدرس سایت مد نظر خود را جستجو نموده و پس از هدایت شدن به آن، مراحل مربوط به پرداخت عوارض را طی نماید. به عنوان مثال، هنگامی شخصی قصد پرداخت عوارض آزادراهی خود را از طریق سایت قبضینو دارد، باید آدرس ghabzino.com را در مرورگر خود، جستجو کند و پس از هدایت شدن به صفحه اصلی سایت، گزینه "پرداخت عوارض آزادراهی" را انتخاب نماید.

 

 استعلام عوارض آزادراه‌ ها

 

در این مرحله، شخص می تواند، پس از درج پلاک خودرو، گزینه "استعلام عوارض" را انتخاب کرده و مبلغ مربوط به عوارض متعلقه را مشاهده کند.

 

پرداخت عوارض آزادراه‌ ها

 

در صورتی که فرد به مبلغ نمایش داده شده، اعتراضی نداشته باشد، می تواند با طی باقی مراحل و درج اطلاعات کارت بانکی دارای رمز دوم، از طریق درگاه های بانکی، به صورت آنلاین، در خصوص پرداخت عوارض آزادراه ها، اقدام نماید.

 

راهنمای پرداخت عوارض آزادراهی از طریق اپلیکیشن موبایلی نظیر تاپ

 

برای پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی از طریق اپلیکیشن های موبایلی ارائه دهنده این خدمت، متقاضی باید، اپلیکیشن مربوطه را برروی تلفن همراه هوشمند خود، نصب کرده و با ورود به آن، انتخاب گزینه مربوط به پرداخت عوارض و طی مراحل لازم، عوارض متعلقه را بپردازد. به عنوان مثال، دارندگان اپلیکیشن موبایلی تاپ باید، پس از ورود به اپلیکیشن، گزینه "خدمات خودرو" را انتخاب کنند.

 

سامانه پرداخت عوارض آزادراه‌ ها

 

در این مرحله، باید گزینه "عوارض آزادراهی" را انتخاب کنند.

 

 پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراه‌ ها

 

در مراحل بعدی، فرد باید، پلاک خودرو خود را انتخاب یا ثبت کند (در صورتی که قبلا، پلاک را در اپلیکیشن تاپ، ثبت نکرده است) و بعد از استعلام عوارض آزادراهی، مبلغ نمایش داده شده را پرداخت نماید. در ادامه، بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی، ذکر خواهد شد.

بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی

در پاسخ به این پرسش که بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی چیست؟ باید گفت، بهترین راه پرداخت، بسته به شرایط هر فرد و فاکتورهایی نظیر دسترسی به اینترنت، برخورداری یا عدم برخورداری از تلفن همراه هوشمند، زندگی در کلان شهرها یا شهرستان های کم جمعیت، متفاوت است.

 

اما به صورت کلی می توان گفت، بهترین راه پرداخت عوارض آزادراهی، پرداخت الکترونیکی آن و باکمک برچسب های مربوط به این امر است؛ چراکه صرف خرید برچسب و شارژ حساب، پس از هر عبور از باجه عوارض، مبلغ متعلقه، به صورت خودکار، از حساب شخص، کسر می گردد و بدین ترتیب، فرد با تبعات پیش بینی شده در قانون برای عدم پرداخت عوارض، مواجه نخواهد شد.

 

با این حال، ممکن است افراد ساکن در شهرهای کوچک، مراجعه به دفاتر پیشخوان یا دستگاه خودپرداز، همچنین، استفاده از اپلیکیشن های موبایلی را بهترین روش پرداخت عوارض آزادراهی بدانند. در ادامه، درباره استعلام عوارض آزادراه ها، توضیح داده خواهد شد.

 

بر اساس بند (ش) تبصره ۱ لایحه بودجه1404 " بانک‌ مرکزی موظف است به‌منظور حمایت از الکترونیکی کردن آزاد راه‌ های کشور به‌گونه‌ ای اقدام نماید که در چهارچوب مقررات، امکان پرداخت تعرفه آزاد راه‌ها از حساب بانکی اشخاص فراهم شود."

 

بر اساس این بند وزارت راه و شهرسازی موظف است در صورت عدم پرداخت به موقع عوارض آزادراه‌ ها ظرف مدت یک ماه، وجه التزامی به ماخذ نرخ سود مصوب هیات عالی بانک مرکزی برای سپرده بلندمدت اعمال کند. این اقدام شامل افرادی است که یا حساب بانکی معرفی نکرده‌اند، یا موجودی حساب آنها برای پرداخت عوارض کافی نیست. در این صورت، مبالغ دریافتی باید به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌ داری کل کشور واریز شود. همچنین، اگر عوارض آزادراه‌ ها ظرف یک ماه پرداخت نشود، بانک مرکزی می‌ تواند با استفاده از روش‌ های قانونی، عوارض مذکور را از حساب بانکی افراد برداشت کند.

 

نرخ عوارض آزاد راه کرج_ قزوین به طول ۱۰۰کیلومتر ۱۵ هزار تومان، نرخ عوارض آزادراه تهران - قم به طول ۱۳۵ کیلومتر ۱۵ هزار تومان، آزادراه بندرعباس _ شهید رجایی به طول ۳۵ کیلومتر ۸۹۰۰ تومان، آزاد راه قزوین_ زنجان به طول ۱۸۹ کیلومتر ۳۵ هزار تومان و عوارض آزادراه تهران - ساوه به طول ۱۱۵ کیلومتر ۲۰ هزار تومان می باشد.

 

استعلام عوارض آزادراهی با جزئیات

در تیترهای پیشین، در خصوص پرداخت عوارض آزادراه‌ ها و سامانه الکترونیکی پرداخت عوارض، توضیح داده شد و در این تیتر از مقاله حقوقی دنیا، استعلام عوارض آزادراهی با جزئیات آن، مورد توضیح و بررسی قرار خواهد گرفت. اشخاص حقیقی و نمایندگان شخص حقوقی (در خصوص خودروهای پلاک دولتی)، برای استعلام عوارض آزادراه ها می توانند از روش های زیر، استفاده کنند:

 

مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت، ارائه مدارک و اطلاعات خودرو و تقاضای پرینت بدهی مربوط به عوارض آزادراهی

 

مراجعه به سامانه سمیع my.saamie.ir شهرداری که راهنمای تصویری آن، در تیتر پیشین، ارائه گردید.

 

مراجعه به سایت avarezi.bank-maskan.ir بانک مسکن و کلیک برروی گزینه "پرداخت بدهی آزادراه ها".

 

استعلام عوارض آزادراه‌ ها

 

با کلیک برروی گزینه مذکور، شخص به صفحه ای هدایت می گردد که باید پلاک خودرو خود را در کار نمایش داده شده، درج نماید و برروی گزینه "مشاهده لیست عوارض"، کلیک کند.

 

پرداخت عوارض آزادراه‌ ها

 

استعلام عوارض آزادراهی، از طریق سایت nspay.ir، اپلیکیشن تاپ، سایت تهران من، سایت قبضینو و ... نیز تفاوتی با استعلام عوارض آزادراهی از سایت بانک مسکن ندارد و کافی است شخص، آدرس سایت را جستجو کرده یا اپلیکیشن موبایلی را برروی تلفن همراه خود، باز کند و پس از انتخاب گزینه های مربوط به عوارض آزادراهی و درج پلاک خودرو، عوارض متعلقه را استعلام نماید. (راهنمای تصویری مربوط به اپلیکیشن تاپ و سایت قبضینو، در تیتر پیشین مقاله، موجود می باشد.)

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه و مراحل پرداخت عوارض آزادراه‌ ها در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه و مراحل پرداخت عوارض آزادراه‌ ها پاسخ دهند.