دینا / تجاری / مجوزها / مجوز ایمنی آسانسور

مجوز ایمنی آسانسور

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

سامانه درخواست صدور مجوز ایمنی آسانسور، درگاه ملی مجوزها mojavez.ir است و بر اساس قوانین جدید، متقاضیان واجد شرایط اخذ این سند، باید در درگاه مذکور عضو شوند و از مدارکی نظیر پروانه ساخت ساختمانی که آسانسور در آن نصب گردیده، همچنین فرم تاییدیه اجزای آسانسور نصب شده، برخوردار باشند.

 

با توجه به اینکه هرگونه ایراد کیفی و فنی در آسانسورهای نصب شده در املاک مسکونی، تجاری، صنعتی و...، مستقیما جان اشخاص استفاده کننده از آن را در خطر قرار می دهد، قانونگذار، اخذ سندی چون، گواهی ایمنی آسانسورها را الزامی نموده است.

 

مجوز ایمنی آسانسور، بیانگر انطباق آسانسور با الزامات استاندارد ملی مربوطه در زمان بازرسی است و بر اساس قوانین جدید، برای دریافت آن، صرفا باید از طریق سامانه مخصوص پیش بینی شده برای این سند، اقدام کرد؛ همین امر، ضرورت اطلاع از شرایط و مراحل اخذ مجوز ایمنی آسانسورها را ایجاب می نماید.

 

لذا در مقاله حاضر، سامانه مجوز ایمنی آسانسور، شرایط، مدارک، نحوه درخواست و هزینه دریافت این مجوز، بررسی گردیده و درباره قوانین جدید استاندارد آسانسور، توضیح داده شده است. علاقمندان به کسب اطلاعات درباب این موضوع می توانند، ادامه مقاله را مورد مطالعه قرار دهند.

سامانه مجوز ایمنی آسانسور

از آنجا که بر اساس قوانین جدید، دریافت مجوز ایمنی آسانسور، صرفا به صورت الکترونیک و از طریق مراجعه به سامانه مخصوص آن، ممکن و میسر است، این پرسش مطرح می گردد که سامانه مجوز ایمنی آسانسور چیست؟ در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت؛

 

سامانه ثبت درخواست صدور مجوز ایمنی آسانسور، درگاه ملی مجوزهای کشور به آدرس mojavez.ir می باشد و متقاضیان اخذ این سند قانونی، صرفا پس از عضویت در سامانه و طی مراحل اولیه و ثانویه دریافت مجوز، موفق به اخذ گواهی ایمنی آسانسور، خواهند شد.

 

شایان ذکر است، خدمات و امکانات درگاه ملی مجوزها mojavez.ir، منحصر در ثبت درخواست صدور مجوز و گواهی ایمنی آسانسور نیست و اشخاص حقیقی یا حقوقی می توانند، با مراجعه به آن، نسبت به پیگیری درخواست، همچنین، ثبت تقاضای دریافت سایر مجوزها، نظیر مجوز باشگاه ورزشی، اقدام نمایند. 

شرایط دریافت مجوز ایمنی آسانسور

قبل از توضیح شرایط دریافت مجوز ایمنی آسانسور باید اشاره کرد، دریافت گواهی ایمنی آسانسور توسط اشخاص حقیقی و نماینده شخص حقوقی، مستلزم طی دو مرحله است و هر مرحله، شرایط مخصوص به خود را دارد؛ از این رو، در ادامه این تیتر، شرایط دریافت گواهی ایمنی آسانسور، در دو بخش جداگانه، توضیح داده می شود. 

 

شرایط دریافت مجوز ایمنی آسانسور در مرحله اول

 

تکمیل و ارائه فرم درخواست بازرسی آسانسور که حسب مورد، توسط مالک و یا وکیل قانونی وی و یا شرکت عرضه کننده آسانسور، تکمیل شده است. (نکته مهم اینکه، در صورتی که تکمیل کننده فرم بازرسی، شرکت عرضه کننده آسانسور است، باید از پروانه طراحی و مونتاژ معتبر صادره از وزارت صمت، یا پروانه مونتاژ، نصب و تعمیر آسانسور و پله برقی معتبر با کد آیسیک 453213 و پروانه خدمات فنی نصب و تعمیر و نگهداری آسانسور و پله برقی معتبر با کد آیسیک 453215، صادره از اتحادیه کشوری آسانسور، برخوردار باشد.)

 

ارایه فرم مشخصات فنی آسانسور؛ فرم تاییدیه اجزای آسانسور نصب شده؛ دفترچه محاسبات و نقشه های آسانسور نصب شده (نکته مهم اینکه، فرم ها و دفترچه مذکور باید توسط شرکت عرضه کننده آسانسور، که دارای مجوزهای قانونی مذکور در پاراگراف قبل است، تکمیل شود.)

 

دفترچه محاسبات و نقشه های آسانسور نصب شده، باید همراه با فهرست اصلاحات مربوطه در مدارک مرتبط، ارائه شوند و نقشه باید، شامل مواردی که در ادامه ذکر می شود، باشد: نقشه جانمایی کابین و وزنه در چاه؛ نقشه برش عمودی چاه؛ نقشه چاهک چاه؛ نقشه جانمایی سوراخ ها در کف موتورخانه؛ محاسبات بر مبنای حداقل نیازمندی های (استاندارد ملی 1-6303 )؛ استفاده از علائم IEC در کلیه نقشه های سیمکشی و الکتریکی مربوط به آسانسور .

 

ارایه پروانه ساخت ساختمانی که آسانسور در آن نصب شده است (پروانه ساختمان باید، توسط شهرداری یا مرجع قانونی صدور پروانه ساخت، صادر شده باشد.)

 

ارایه قرارداد سرویس و نگهداری حداقل یکساله (این قرارداد، بین مالک و شرکت عرضه کننده آسانسور دارای مدارک و مجوزهای قانونی ذکر شده در موردهای قبلی، منعقد می گردد.)

 

ارایه بیمه نامه آسانسور (به مدت حداقل یکسال)

 

داشتن گواهینامه ایمنی آسانسور صادر شده از سوی شرکت بازرسی

 

ذکر دو نکته، ضروری است: نکته اول اینکه، صدور تاییدیه های اولیه ایمنی آسانسور، به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه مدیریت بازرسی آسانسور و پلکان برقی lift.inso.gov.ir صورت می گیرد و نکته دوم اینکه، ارائه برخی مدارک توسط متقاضی، برای انجام بازرسی اول، الزامی است و ارایه برخی مدارک، می تواند تا قبل از صدور گواهینامه بازرسی، انجام گردد. (جزئیات این امر در درگاه ملی مجوزها، ذکر گردیده است.)

 

شرایط دریافت مجوز ایمنی آسانسور در مرحله دوم

 

برخورداری از گواهینامه اولیه ایمنی آسانسور یا تاییدیه ایمنی اولیه آسانسور یا گواهینامه قبلی ادواری ایمنی آسانسور که توسط شرکت بازرسی فنی، صادر شده است.

 

صدور تاییدیه های ادواری ایمنی آسانسور، بصورت الکترونیکی، از طریق سامانه مدیریت بازرسی آسانسور lift.isiri.gov.ir و برمبنای گزارش شرکت های بازرسی فنی دارای تایید صلاحیت معتبر در زمینه آسانسور از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، انجام گردد. 

مدارک لازم برای دریافت مجوز ایمنی آسانسور

از آنجا که بر اساس قوانین جدید، قبل از هرگونه ثبت درخواست صدور گواهی ایمنی، باید نسبت به تهیه مدارک لازم برای دریافت آن، اقدام کرد، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مدارک لازم برای دریافت مجوز ایمنی آسانسور در مرحله اول و دوم، ذکر خواهد شد.

 

مدارک مرحله اول

 

فرم درخواست بازرسی؛ فرم تاییدیه اجزای آسانسور نصب شده؛ دفترچه محاسبات و نقشه های آسانسور؛ پروانه ساخت ساختمانی که آسانسور در آن نصب شده است؛ قرارداد سرویس و نگهداری حداقل یکساله؛ بیمه نامه آسانسور به آدرس محل نصب؛ گواهینامه ایمنی آسانسور صادر شده از سوی شرکت بازرسی

 

مدارک مرحله دوم

 

در مرحله دوم ثبت درخواست صدور مجوز گواهی ایمنی آسانسور، متقاضی باید از گواهی ایمنی اولیه آسانسور نصب شده یا تاییدیه ایمنی اولیه آسانسور یا گواهینامه قبلی ادواری ایمنی آسانسور، برخوردار باشد. در ادامه، مراحل و نحوه درخواست مجوز ایمنی آسانسور، بررسی می گردد.

 

مراحل و نحوه ثبت درخواست مجوز ایمنی آسانسور

مراحل و نحوه ثبت درخواست مجوز ایمنی آسانسور، بدین صورت است که متقاضی واجد شرایط باید، پس از تهیه مدارک لازم و مورد نیاز، به درگاه ملی مجوزهای کشور mojavez.ir، مراجعه کند و با دسترسی به صفحه اصلی درگاه، برروی گزینه "ورود"، کلیک نماید. (افراد فاقد حساب کاربری در درگاه ملی مجوزها، ابتدا باید نسبت به ایجاد حساب، اقدام نمایند.)

 

مجوز ایمنی آسانسور

 

در این مرحله، فرد باید نوع شخصیت خود را تعیین کند.

 

قوانین جدید مجوز ایمنی آسانسور

 

در این گام، فرد به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، هدایت می گردد و باید، اطلاعات شماره همراه خود را در کادر مربوطه، وارد نماید.

 

شرایط درخواست مجوز ایمنی آسانسور

 

در این مرحله، فرد باید، رمز ارسالی به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه، وارد کند.

 

 نحوه درخواست مجوز ایمنی آسانسور

 

در این گام، شخص به صفحه اصلی درگاه ملی مجوزها، هدایت خواهد شد و باید در کادر جستجو، عبارت "گواهی ایمنی آسانسور" را درج کرده و برروی گزینه "جستجو"، کلیک کند.

 

مجوز ایمنی آسانسور

 

در این مرحله، شخص باید از کادر مربوط به گواهی ایمنی آسانسور، برروی گزینه آبی رنگ "خدماتی"، کلیک نماید.

 

 قوانین جدید مجوز ایمنی آسانسور

 

با طی مراحل قبل، فرد به صفحه ای مشابه تصویر زیر، هدایت خواهد شد که در آن، توضیح داده شده، دریافت مجوز و گواهی ایمنی آسانسور، مستلزم طی دو مرحله است؛ از این رو، فرد باید در گام اول، برروی گزینه "راهنما و درخواست" که در مقابل کادر گواهی ایمنی آسانسور (اولیه) نوشته شده، کلیک کند.

 

شرایط درخواست مجوز ایمنی آسانسور

 

در این مرحله، فرد، قوانین، شرایط، مدارک لازم و جزئیات درخواست صدور مجوز آسانسور را مشاهده خواهد کرد و باید پس از مطالعه آن ها، برروی گزینه درخواست صدور مجوز، کلیک کند.

 

نحوه درخواست مجوز ایمنی آسانسور

 

در این مرحله، فرد باید تیک گزینه "تایید می کنم" را زده و موافقت خود با قوانین صدور گواهی ایمنی آسانسور را اعلام نماید.

 

مجوز ایمنی آسانسور

 

با طی مراحل فوق الذکر، مرحله اولیه درخواست گواهی ایمنی آسانسور، به اتمام خواهد رسید و شخص باید منتظر دریافت پیامک از جانب درگاه ملی مجوزها بماند. پس از دریافت پیامک، طی مراحل و انجام اقدامات لازم، شخص باید، مجددا، مطابق مراحل توضیح داده شده، به درگاه ملی مجوزها، مراجعه کند و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی گزینه "راهنمای و درخواست" درج شده در مقابل کادر گواهی ایمنی آسانسور (ادواری)، کلیک نماید.

 

قوانین جدید مجوز ایمنی آسانسور

 

با کلیک برروی گزینه مذکور، مجددا فرد، به صفحه ای هدایت می گردد که در آن، قوانین، شرایط، مدارک و.... درخواست صدور مجوز ایمنی آسانسور، درج شده و فرد باید، همانند مرحله اول، مطالب نمایش داده شده را مطالعه کند و برروی گزینه درخواست صدور مجوز، کلیک نماید. با طی باقی مراحل، درج اطلاعات لازم و انجام اقدامات مورد نیاز، گواهی ایمنی آسانسور، صادر خواهد شد و نتیجه، به صورت پیامکی، به شخص، اطلاع رسانی خواهد گردید.

 

هزینه و قیمت مجوز ایمنی آسانسور

از نظر قانون، اخذ مجوز ایمنی آسانسور، رایگان نیست و فرد باید برای ثبت درخواست صدور گواهی ایمنی آسانسور (اولیه و ادواری)، هزینه های مربوطه و مورد نیاز را بپردازد. هزینه و قیمت مجوز ایمنی آسانسور در سال جاری (1403)، به شرح زیر است:

 

مرحله اول درخواست صدور گواهی ایمنی

 

در مرحله اول درخواست صدور گواهی ایمنی، متقاضی باید برای بازرسی اول (تا 5 توقف)، ۲۴٬۷۳۲٬۰۰۰ ریال؛ برای بازرسی دوم، ۱۳٬۷۴۰٬۰۰۰ ریال؛ برای بازرسی سوم به بعد، ۸٬۲۴۴٬۰۰۰ ریال و برای مازاد بر 5 توقف، ۱٬۳۷۴٬۰۰۰ ریال بپردازد (مبلغ اخیر الذکر، فقط برای بازرسی اول، به ازای هر توقف، اضافه می گردد.)

 

مرحله دوم درخواست صدور گواهی ایمنی

 

در مرحله دوم درخواست صدور گواهی ایمنی، متقاضی باید برای ابطال تمبر مالیاتی ۱۰۰٬۰۰۰ ریال؛ برای بازرسی اول (تا 5 توقف)، ۱۳٬۷۴۰٬۰۰۰ ریال، برای بازرسی دوم، ۸٬۲۴۴٬۰۰۰ ریال؛ برای بازرسی سوم به بعد، ۵٬۴۹۶٬۰۰۰ ریال و برای مازاد بر 5 توقف، ۶۸۰٬۰۰۰ ریال بپردازد (مبلغ اخیر الذکر، فقط برای بازرسی اول، به ازای هر توقف، اضافه می گردد.)

 

لازم به یادآوری است، مبلغ ۲٬۷۴۸٬۰۰۰ ریال، پیرو بند 1-5-4 آیین نامه اجرایی تعیین، طبقه بندی و محاسبه کارمزد خدماتی سازمان، برای هزینه ایاب و ذهاب شرکت های بازرسی، معادل تعرفه 1 ساعت کار کارشناسی به مبالغ بالا (مرحله اول و دوم)، اضافه می شود.

 

بدیهی است، تعرفه ها، سالانه و با توجه به نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی، تغییر خواهند کرد و بهتر است متقاضیان اخذ مجوز ایمنی، برای اطمینان خاطر، قبل از اقدام برای ثبت درخواست صدور مجوز، هزینه های مربوطه را در درگاه ملی مجوزها، چک نمایند.

 

قوانین جدید استاندارد آسانسور

با توجه به اهمیت ایمنی آسانسورها، سازمان ملی استاندارد ایران، قوانین استاندارد آسانسور را تغییر داده و ضروری است، تمامی افراد فعال در حوزه صنعت آسانسور، از قوانین جدید، مطلع باشند. برخی از مهم ترین قوانین جدید استاندارد آسانسور، عبارتند از:

 

الزام بر بازرسی ادواری از آسانسور

 

الزام بر اخذ استاندارد اولیه 

 

استفاده از شیشه های نوع لایه دار، برای دیواره های شیشه ای مسطح یا شکل داده شده، در نقاطی که به طور عادی در دسترس افراد هستند، ضروری است.

 

سازه فلزی آسانسور و اتصالات آن، باید به روش مناسب و با توجه به شرایط محیطی، در مقابل خوردگی، حفاظت شوند.

 

ناحیه رفت و آمد وزنه تعادل، باید توسط یک صفحه صلب، محافظت شود. (این حفاظت باید در ارتفاع حداکثر 0/3 متر از کف چاهک تا ارتفاع حداقل 2/5 متر انجام گردد و پهنای آن، معادل پهنای وزنه تعادل به اضافه 0/1 متر از هر طرف خواهد بود.)

 

تجهیز چاه آسانسور به روشنایی برقی دائمی، الزامی است.

 

حداقل ارتفاع مفید فضاهای کاری، باید 180 سانتی متر با رواداری 5- سانتی متر باشد.

 

 حداقل عرض راه های دسترسی به فضاهای باز، باید 0/4 متر باشد.

 

حداقل پهنا برای جاهایی که قطعات متحرک وجود ندارد، قابل تقلیل تا 0/3 متر است.

 

 وجود هر نوع تورفتگی یا گسترش سطح، حتی با ارتفاع کمتر از 1 متر، با درب جداکننده یا بدون درب، تنها در صورتی مجاز است که مساحت این قسمت افزوده در مساحت مفید کابین، در نظر گرفته شده باشد.

 

علاقمندان به دانلود فایل pdf قوانین جدید استاندارد آسانسور می توانند از طریق باکس زیر، اقدام کنند. شایان ذکر است، با توجه به بروزرسانی قوانین در مواعد کوتاه، پیشنهاد می گردد افراد، همواره سایت سازمان استاندارد و سایر مراجع ذی صلاح را برای دسترسی به آخرین ویرایش قوانین این حوزه، چک نمایند.

 

قوانین جدید استاندارد آسانسور
  • حجم: 454
  • منبع: سایت قوانین و مقررات کشور

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و قوانین جدید مجوز ایمنی آسانسور در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و قوانین جدید مجوز ایمنی آسانسور پاسخ دهند.