دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / وکیل بانکی

وکیل بانکی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

وکیل بانکی، وکیل پایه یک دادگستری است که به صورت تخصصی، درخصوص مسائل و امور بانک ها فعالیت می نماید و از مهم شرایط وکیل بانک شدن، جهت انجام وظایفی چون طرح دعوا به نیابت از بانک یا شرکت در جلسات دادگاه، داشتن پروانه وکالت و انعقاد قرارداد وکالت با بانک است.

 

بانک های دولتی، نیمه دولتی و خصوصی، از مهم ترین نهادهای مالی در سطح کشور بوده که خدمات متنوعی را به شهروندان و سازمان ها، ارائه می دهند و به طور مستقیم یا غیر مستقیم، در رشد و پیشرفت اقتصادی افراد و دولت، دخالت دارند.

 

با توجه به حساسیت امور بانکی، ضروری است بانک ها یا اشخاص دارای فعالیت بانکی، از مشاورین حقوقی مجرب، همچنین وکیل بانکی، برخوردار باشند؛ که همین امر، ضرورت آشنایی با وظایف وکلای امور بانکی، همچنین، مراحل پیدا کردن بهترین وکیل امور بانک ها، را ایجاب می نماید.

 

لذا در مقاله حاضر و در راستای اطلاع رسانی، اینکه وکیل بانکی کیست، شرایط وکیل بانک شدن چه بوده و وظایف وکیل امور بانکی کدامند، مورد بررسی قرار گرفته و به این پرسش که چگونه یک وکیل خوب امور بانکی انتخاب کنیم، پاسخ داده شده است.

وکیل بانکی کیست

در پاسخ به این پرسش که وکیل بانکی کیست؟ باید گفت، مقصود از وکیل بانکی، وکیل پایه یک دادگستری است که به امور بانکی، مسلط است و به صورت تخصصی، در خصوص امور بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، فعالیت می نماید.

 

باید دانست، تمامی وکلای پایه یک دادگستری دارای پروانه وکالت، می توانند در خصوص امور بانکی، فعالیت کرده و پس از انعقاد قرارداد وکالت با موکل (اعم از بانک ها یا اشخاص حقیقی و حقوقی دارای فعالیت بانکی)، به نیابت از او، امور حقوقی و قضایی وی را پیگیری کنند.

 

در واقع، وکیل بانکی، یک اصلاح عرفی است و درخصوص وکلایی به کار می رود که پس از اخذ پروانه وکالت، در اغلب موارد یا به صورت انحصاری، در حوزه امور بانکی، فعالیت می نمایند. در ادامه، شرایط وکیل بانک شدن، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

شرایط وکیل بانک شدن

در تیتر پیشین مقاله، توضیح داده شد که وکیل بانکی کیست و در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، شرایط وکیل بانک شدن، توضیح داده خواهد شد. مهم ترین و اصلی ترین شرایط وکیل بانک شدن، مواردی هستند که در ادامه ذکر می گردند:

 

داشتن پروانه وکالت

 

انعقاد قرارداد وکالت با موکل (بانک ها یا اشخاص حقیقی و حقوقی دارای فعالیت بانکی و ...)

 

داشتن سابقه کاری مرتبط

 

داشتن دانش تخصصی در حوزه حسابداری، مالیات، واردات و صادرات و...

 

تسلط به قوانین و مقررات اسناد تجاری، نظیر چک، سفته و...

 

تسلط به قوانین و مقررات امور بانکی و مالی، نظیر قانون عملیات بانکی بدون ربا، قانون پولشویی، قانون تجارت، آیین‌ نامه‌ های اجرایی بانک مرکزی، همچنین مقررات مرتبط با جرایم بانکی و تخلفات مالی. در ادامه، وظایف وکیل امور بانکی، بررسی خواهند شد.

وظایف وکیل امور بانکی چیست

در پاسخ به این پرسش که وظایف وکیل امور بانکی چیست؟ باید گفت، اساسا وظایف وکیل بانکی، در حدود اختیارات اعطا شده از سوی موکل است و می تواند مواردی که در ادامه ذکر می گردند را در برگیرد: مشاوره به بانک، تنظیم قراردادها، ثبت دادخواست و شکواییه، شرکت در جلسات رسیدگی به نیابت از موکل، اعتراض به رای، تجدید نظر، فرجام خواهی و اعاده دادرسی؛

 

وکالت در مصالحه و سازش، وکالت در ادعای جعل یا انکار و تردید نسبت به سند طرف و استرداد سند، وکالت در تعیین جاعل، وکالت در ارجاع دعوا به داوری و تعیین داور، وکالت در تعیین مصدق و کارشناس و وکالت در جلب ثالث و دفاع از دعوای ثالث و غیره. با مد نظر قرار دادن نکته مذکور در پاراگراف قبل، همچنین با مراجعه به قانون مدنی و قانون آیین دادرسی مدنی باید گفت؛

 

حدود اختیارات وکیل امور بانکی، در خصوص تمام موارد مربوط به دادرسی است، مگر مواردی که در وکالتنامه تصریح نشده یا به موجب قانون، ممنوع بوده و یا موکل، وکالت در آن ها را اعطا نکرده است. مستفاد از ماده 663 و 667 قانون مدنی؛

 

"وکیل باید، از آنچه که موکل بالصراحه به او اختیار داده یا بر حسب قرائن و عرف و عادت، داخل در اختیار اوست، تجاوز نکند"، همچنین، "وکیل نمی‌ تواند، عملی را که از حدود وکالت او خارج است، انجام دهد." بر اساس ماده 35 قانون آیین دادرسی مدنی؛

 

انجام سوگند، ادای شهادت و اقرار، انجام لعان و ایلاء، اگرچه در وکالت نامه نیز به آن ها، تصریح شده باشد؛ تمام مواردی که موکل، استثنا کرده؛ تمام مواردی که انجام آن ها، خلاف شرع و قانون است؛ همچنین، مواردی نظیر قبول یا رد سوگند، ادعای اعسار، دعوای متقابل و دفاع درقبال آن که در وکالت نامه، ذکر نگردیده، از حدود اختیارات وکیل، از جمله وکیل امور بانکی، خارج است و انجام آن ها، جزو وظایف وی نیست.

 

چگونه یک وکیل خوب امور بانکی انتخاب کنیم

نحوه انتخاب وکیل دادگستری و اینکه چگونه یک وکیل خوب امور بانکی انتخاب کنیم، مباحثی هستند که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهند گرفت. بهترین راه های انتخاب وکیل دادگستری در حوزه های مختلف، ازجمله در خصوص امور بانکی، به شرح زیر می باشد:

 

کسب اطلاعات اجمالی در حوزه امور بانکی، برای رصد کردن دانش وکیل مورد نظر یا کمک گرفتن از یک متخصص امور بانکی، جهت محک زدن دانش وکیل منتخب.

 

مشورت با افرادی که قبلا در خصوص امور بانکی، از کمک یک وکیل، بهره برده اند و تحقیق در خصوص وکیل معرفی شده از سوی این افراد.

 

بررسی رزومه کاری وکیل مد نظر در حوزه امور بانکی، همچنین، بررسی تعداد پرونده های موفق وکیل در این زمینه

 

حسب مورد، تماس با مرکز وکلای قوه قضاییه یا کانون وکلای دادگستری، جهت معرفی وکیل متخصص در امور بانکی.

 

بررسی اعتبار پروانه وکالت وکیل و استعلام وکیل، از طریق مراجعه به سایت adliran.ir یا سایت مرکز وکلا قوه قضاییه یا سایت کانون وکلای دادگستری (اسکودا)

 

کمک گرفتن از سامانه جستجوی وکیل. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص کاربرد، امکانات، همچنین، نحوه کار با سامانه جستجوی وکیل می توانند، نسبت به مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک در ادامه بخوانید، اقدام کنند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص وظایف وکیل بانکی و شرایط وکیل بانک شدن در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وظایف وکیل بانکی و شرایط وکیل بانک شدن پاسخ دهند.