مقصود از مالیات باشگاه های ورزشی و مالیات کارتخوان باشگاه بدنسازی، مالیات بر درآمد ناشی از فعالیت در این صنف است و بر اساس ماده 134 قانون مالیات مستقیم، درآمد باشگاه داران، ورزشکاران و مربیان ورزشی، در صورت تکمیل و ارسال اظهارنامه، داشتن مجوز از وزارت ورزش و انجام فعالیت منطبق با مجوز، معاف از مالیات می باشد.
برای مشاوره قوانین مالیات باشگاه های ورزشی
برای مشاوره قوانین مالیات باشگاه های ورزشی
فعالیت های تربیت بدنی، از جمله فعالیت در باشگاه ورزشی، نقشی مهم در بالابردن سطح رفاه و سلامت عمومی جامعه دارد و دولت همواره می کوشد، طرح های حمایتی بسیاری را در راستای ترغیب اشخاص به فعالیت و سرمایه گذاری در این حیطه، اجرایی کند.
از این رو قانون گذار، در قانون مالیات مستقیم و سایر قوانین مرتبط، در خصوص مالیات باشگاه های ورزشی، سیاست های حمایتی مختلفی را در نظر گرفته و معافیت های مالیاتی گوناگونی را برای فعالین این صنف، پیش بینی نموده که ضروری است، مربیان، باشگاه داران و سرمایه گذاران ورزشی، از آن ها، مطلع باشند.
لذا در مقاله حاضر و با هدف اطلاع رسانی، مالیات باشگاه های ورزشی، مالیات کارتخوان باشگاه بدنسازی، اظهارنامه مالیاتی و معافیت مالیاتی باشگاه ها، مورد بررسی قرار گرفته و درباره معافیت مالیاتی هزینه های ورزشی، همچنین، قانون معافیت مالیاتی اسپانسرهای ورزشی، توضیح داده شده است.
در بررسی مالیات باشگاه های ورزشی، باید میان مالیات اجاره اماکن ورزشی و مالیات ورزشکاران و مربیان ورزشی، تفکیک قائل شد. از این رو، در این تیتر از مقاله دینا، وضعیت مالیات باشگاه های ورزشی، در دو بخش جداگانه، مورد توضیح و بررسی قرار خواهد گرفت.
مالیات اجاره اماکن ورزشی
در آمد حاصل از مالیات اجاره اماکن ورزشی، مشمول قوانین حاکم بر مالیات بر درآمد اجاره ملک است و موجر (اجاره دهنده ملک) باید در مواعد مقرر تعیین شده در قانون مالیات های مستقیم، نسبت به پرداخت آن اقدام نماید. ماده 54 (اصلاحی 1394/04/31) قانون مالیات مستقیم، در این باره، مقرر داشته: "درآمد اجاره، بر اساس قرارداد (اعم از رسمی یا عادی)، مبنای تشخیص مالیات قرار می گیرد..."
شایان ذکر است، در مواردی که کارفرما، به موجب قانون (نظیر ماده 154 قانون کار)، ملزم به تهیه مکان و تجهیزات ورزشی برای کارگران است، هزینه اجاره باشگاه ورزشی توسط کارفرما، جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی مذکور در ماده 147 قانون مالیات مستقیم، لحاظ می گردد. (کارفرما باید، هنگام ارائه اظهارنامه مالیاتی، آیین نامه اجرایی ماده 154 قانون کار را ضمیمه مدارک و اسناد مالیاتی خود نماید.)
مالیات ورزشکاران و مربیان ورزشی
بر اساس ماده 134 قانون مالیات مستقیم که در میان باشگاه داران، به ماده 134 ماليات باشگاههای ورزشی، معروف است، همچنین بر اساس آیین نامه های اجرایی مربوطه، درآمد ورزشکاران و مربیان ورزشی، با رعایت شرایط زیر، معاف از پرداخت مالیات، خواهد بود:
درآمد، منحصرا ناشی از انجام فعالیت های ورزشی باشد؛ فرد، تکالیف مالیاتی مقرر در قانون را انجام دهد؛ مجوزهای لازم، از وزارت ورزش و جوانان، اخذ شده باشد؛ فعالیت اصلی باشگاه ورزشی با مجوز اخذ شده، مطابق داشته باشد؛ اظهارنامه مالیاتی و اسناد و مدارک هزینه ای و درآمد، در مواعد مقرر قانونی، به سازمان امور مالیاتی، تقدیم شود.
در تیتر پیشین، با استناد به ماده 134 قانون مالیات های مستقیم، در خصوص مالیات باشگاه های ورزشی، توضیح داده شد. در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، وضعیت مالیات کارتخوان باشگاه بدنسازی، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهد گرفت.
در توضیح مالیات کارتخوان باشگاه بدنسازی باید گفت، مالیاتی جداگانه تحت عنوان مالیات دستگاه کارتخوان، وجود ندارد و تمامی وجوه دریافتی از طریق کارتخوان در باشگاه بدنسازی، جزو درآمد باشگاه، لحاظ خواهد شد و در محاسبه مالیات بر درآمد باشگاه ورزشی، مد نظر قرار خواهد گرفت.
بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، کلیه اشخاص (اعم از حقیقی و حقوقی) دارای دستگاه کارتخوان، ملزم به ثبت نام در سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی tax.gov.ir و اخذ کد اقتصادی هستند. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص سامانه tax.gov.ir می توانند، مقاله زیر را مورد مطالعه، قرار دهند.
در توضیح اظهارنامه مالیاتی باشگاه های ورزشی باید گفت، بر اساس قانون، تمامی مشمولین پرداخت مالیات باشگاه های ورزشی، حتی افراد معاف از پرداخت مالیات در این صنف، ملزم به انجام تکالیف مالیاتی خود، هستند که مهم ترین این تکالیف، ثبت اظهارنامه مالیاتی و ارائه اسناد و مدارک مربوطه است.
مشمولین پرداخت مالیات باشگاه ورزشی، حتی افراد معاف از پرداخت مالیات در این صنف، برای تکمیل و ارسال اظهارنامه خود به سازمان امور مالیاتی، باید به حساب کاربری خود در درگاه ملی خدمات مالیات، مراجعه کرده و اظهارنامه خود را ثبت نمایند.
درگاه ملی خدمات مالیات، از طریق آدرس my.tax.gov.ir در دسترس است و علاقمندان به کسب اطلاعات درباره نحوه ورود و نام نویسی در این درگاه می توانند، نسبت به مطالعه و بررسی مقاله پیشنهادی در لینک حتما بخوانید، اقدام کنند.
در توضیح معافیت مالیاتی باشگاه ورزشی باید، ماده ۱۳۴ قانون مالیات های مستقیم، همچنین ماده ۳ آیین نامه اجرایی ماده (134) اصلاحی قانون مالیات های مستقیم را مورد بررسی قرار داد. بر اساس موارد مذکور، در خصوص معافیت مالیاتی باشگاه ورزشی باید گفت؛
درآمد باشگاه ها و موسسات ورزشی دارای مجوز از وزارت ورزش و جوانان که حاصل از فعالیت های منحصرا ورزشی است، از پرداخت مالیات، معاف است. "منظور از فعالیت های ورزشی، آن نوع فعالیت و رشته ورزشی است که براساس مجوز مرجع ذی ربط، تعیین می شود و توسط باشگاه ها و موسسات ورزشی، انجام می پذیرد."
باید دانست، "درآمد باشگاه ها و موسسات ورزشی دارای مجوز از مراجع ذی ربط از محل تبلیغات، نقل و انتقال یا معاوضه ورزشکار، فروش لوازم متضمن نشان و یا مشخصات باشگاه و موسسه ورزشی و همچنین کمک های دریافتی آن ها از دولت و یا موسسات دولتی برای انجام خدمات ورزشی، درآمد ناشی از فعالیت ورزشی تلقی می گردد" و معاف از مالیات است.
بر اساس تبصره 2 ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده (۱۳۴) اصلاحی قانون مالیات های مستقیم، "کلیه درآمد فدراسیون های بین المللی و فدراسیون های ورزشی و کمیته ملی المپیک، ناشی از برگزاری مسابقات ورزشی در ایران نیز از معافیت مندرج در این ماده، برخوردار است."
بدیهی است، سایر فعالیت های اقتصادی باشگاه ها و موسسات مذکور و نیز فعالیت های ورزشی فاقد مجوز، مشمول پرداخت مالیات، خواهند بود و نمی توانند با استناد به ماده 134 قانون مالیات مستقیم یا آیین نامه اجرایی آن، تقاضای معافیت مالیاتی نمایند.
در خصوص معافیت باشگاه های ورزشی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده باید گفت، در حال حاضر (و تا زمان تعیین تکلیف نهایی درخصوص معافیت کلیه درآمدها و عوائد حاصل از ارائه هر یک از خدمات ورزشی دارای مجوز از ورزش و جوانان از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده)، تنها موارد زیر، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، معاف هستند:
درآمد ناشی از برگزاری دوره های آموزشی با مجوز وزارت ورزش و جوانان؛ درآمدهای حاصل از برگزاری مسابقات ورزش همگانی و ملی با مجوز وزارت ورزش و جوانان؛ برگزاری نمایشگاه های ورزشی با مجوز وزارت ورزش و جوانان.
شایان ذکر است، بر اساس آنچه در اخبار آبان ماه سال جاری (1403) آمده، "در پی نشست مدیران حوزه ستادی وزارت ورزش و جوانان و مدیران سازمان مالیاتی کشور برای رفع مشکلات موجود و بررسی چالش های مرتبط با مشمولان مالیات بر ارزش افزوده در حوزه ورزش کشور،" تصمیم زیر، اتخاذ شد:
"کلیه درآمدها و عوائد حاصل از ارائه هر یک از خدمات ورزشی که دارای مجوز ورزش و جوانان هستند"، معاف از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده باشد. "بر اساس این مصوبه، مقرر شد سازمان امور مالیاتی و وزارت امور اقتصادی و دارایی، پس از طی مراحل قانونی و هماهنگی لازم، این موضوع را به وزارت ورزش و جوانان، ابلاغ کنند."
باید دانست، تا زمان ابلاغ سازمان امور مالیاتی، معافیت کامل درآمدها و عوائد حاصل از ارائه هر یک از خدمات ورزشی دارای مجوز ورزش و جوانان، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، اجرایی نخواهد شد و هرگونه خبر جدید در این باره، در متن مقاله، اطلاع رسانی می گردد.
قبل از توضیح درباره معافیت مالیاتی هزینه های ورزشی، لازم به ذکر است، در ماده 147 و 148 قانون مالیات مستقیم، در خصوص هزینه های قابل قبول مالیاتی، تعیین تکلیف، شده است. بر اساس ماده 147، مقصود از هزینه های قابل قبول مالیاتی؛
"هزینه هایی است که در حدود متعارف، متکی به مدارک بوده و منحصرا، مربوط به تحصیل درآمد موسسه، در دوره مالی مربوط، با رعایت حد نصاب های مقرر باشد. در مواردی که هزینه ای در این قانون پیش بینی نشده یا بیش از نصاب های مقرر در این قانون بوده ولی پرداخت آن به موجب قانون و یا مصوبه هیات وزیران صورت گرفته باشد، قابل قبول خواهد بود."
ماده 148 قانون مالیات های مستقیم، مصادیق هزینه های قابل قبول مالیاتی را مورد پیش بینی قرار داده و علاوه بر آن، در بخش هایی از قانون برنامه هفتم توسعه، به صورت انحصاری، در خصوص هزینه های قابل قبول مالیاتی مربوط به حوزه های ورزشی، تعیین تکلیف گردیده است. با توجه به طولانی بودن ماده 148 قانون مالیات، در ادامه، متن این ماده، به صورت فایل pdf، ارائه خواهد شد و سپس، موارد مذکور در قانون برنامه هفتم توسعه، ذکر می گردد.
بر اساس بند خ تبصره ت ماده 75 قانون برنامه هفتم توسعه، هزينه كرد اشخاص حقوقی و حقيقی در ساخت، تكميل، تجهيز و توسعه اماكن ورزشی در مناطق محروم و کم برخوردار، با رعایت ماده (۲۳) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) و حسب مورد با هماهنگی و تایید وزارتخانه ورزش و جوانان، به صورت صددرصد، به عنوان هزینه های قابل قبول مالیاتی، تلقی می گردد.
بر اساس تبصره ت ماده 78 قانون برنامه هفتم توسعه، "معادل صد درصد (۱۰۰%) هزينه کرد حاميان بخش غير دولتی در عرصه ورزش کشور، به منظور کمک به تحقق برنامه های وزارت ورزش و جوانان و...، به عنوان اعتبار مالياتی اشخاص ياد شده محسوب می گردد و در هر سال، به میزان یک درصد (۱%) از ماليات بر درآمد اشخاص مذکور، به صورت جمعی- خرجی، پس از اعمال حساب نزد خزانه داری کل کشور، قابل کسر می باشد."
بر اساس مورد 2 بند ت ماده 92 قانون برنامه هفتم توسعه، "سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است، هزینه کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی در احداث، توسعه، تکمیل و تجهیز ... سالن های ورزشی.... وابسته به برخی نهادها را به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی، محسوب نماید."
در توضیح قانون معافیت مالیاتی اسپانسرهای ورزشی باید گفت، قانون حاکم بر این امر، قانون مالیات های مستقیم، با آخرین اصلاحات آن و برخی قوانین و آیین نامه های اجرایی مرتبط است و باید دانست، از نظر قانون مالیات و سازمان امور مالیاتی، اسپانسرهای ورزشی، تنها در صورت وجود برخی شرایط و رعایت برخی موارد، مشمول معافیت مالیاتی خواهند شد.
با این توضیح که در قانون مالیات یا سایر قوانین مرتبط، معافیت مالیاتی ای تحت عنوان معافیت مالیاتی اسپانسرهای ورزشی، پیش بینی نشده اما، در صورتی که اسپانسرها، هزینه های انجام شده در حمایت از ورزش را با رعایت مفاد ماده 172 قانون مالیات و به عنوان کار خیر و یا عام المنفعه، انجام دهند، این امکان وجود دارد، مشمول معافیت مالیاتی شوند.
همچنین، باید گفت، بر اساس آنچه در قانون ششم و هفتم برنامه توسعه، آمده، این امکان وجود دارد، "حمایت های معطوف به ورزش همگانی (احداث، تکمیل و تجهیز فضاها، اماکن و توسعه ورزش همگانی) و حمایت های معطوف به ورزش مدارس و ورزش دانشگاهی (احداث، توسعه، تکمیل و تجهیز سالن های ورزشی وابسته به وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی)، جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی، لحاظ گردند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قوانین مالیات باشگاه های ورزشی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قوانین مالیات باشگاه های ورزشی پاسخ دهند.
برای مشاوره قوانین مالیات باشگاه های ورزشی
برای مشاوره قوانین مالیات باشگاه های ورزشی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©