سامانه مدیریت پرونده های قضایی CMS یا سمپ، بستری است الکترونیک که توسط مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، راه اندازی شده و در تمام مراجع رسیدگی کننده به پرونده های قضایی (از ابتدای تشکیل پرونده)، کاربرد دارد. ثبت نام در سمپ برای وکلا، از طریق مراجعه به سایت عدل ایران یا دفاتر خدمات قضایی، میسر است.
برای مشاوره کاربرد سامانه مدیریت پرونده های قضایی سمپ
برای مشاوره کاربرد سامانه مدیریت پرونده های قضایی سمپ
سامانه مدیریت پرونده های قضایی (سمپ)، یکی از مهم ترین اقدامات مرکز آمار قوه قضاییه، در راستای ساماندهی امور رسیدگی به پرونده های قضایی، در مراکز رسیدگی کننده به پرونده است و به الکترونیک شدن ارائه خدمات قضایی، کمک می نماید.
با توجه به تاکید قوه قضاییه بر کار با سامانه سمپ، ضروری است، وکلا، کارآموزان وکالت و کارشناسان رسمی، همچنین، کارمندان مراجع رسیدگی کننده به پرونده های قضایی، از نحوه ثبت نام در سامانه مدیریت پرونده های قضایی و چگونگی کار با آن، مطلع باشند.
لذا در مقاله حاضر، سامانه مدیریت پرونده های قضایی یا سامانه سمپ، ورود و ثبت نام در سامانه CMS، مورد بررسی قرار گرفته و پس از ذکر نکاتی درخصوص آموزش کار با این سامانه، امکانات و ویژگی های آن، ذکر شده است.
در پاسخ به این پرسش که سامانه مدیریت پرونده های قضایی یا سامانه سمپ چیست؟ باید گفت، سامانه مدیریت پرونده های قضایی CMS که به اختصار، سمپ نامیده می شود، از سوی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، راه اندازی شده و خدمات زیر را ارائه می دهد:
امکان ثبت اطلاعات اعضا (وکلا، کارآموزان وکالت و کارشناسان رسمی) توسط مرکز در آن
انجام امور حرفه ای اعضا (وکلا، کارآموزان وکالت و کارشناسان رسمی)، از طریق آن، نظیر انجام مواردی چون، مشاهده ابلاغیه ها و آرای قضایی، ثبت لوایح، دادخواست و شکواییه در مراجع مربوطه، تمدید اعتبار پروانه و غیره.
به نقل از مدیرفناوری مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، "این سامانه، از ابتدای تشکیل پرونده در مبادی دادسراها، دادگاه ها، محاکم تجدید نظر، دیوان عالی کشور، دیوان عدالت اداری، سازمان قضایی نیروهای مسلح و هرجایی که کار رسیدگی به پرونده های قضایی انجام می شود، کاربرد دارد و تاکنون، نسخه های مختلفی از این نرم افزار، ارایه شده است."
در توضیح ورود به سامانه CMS یا سامانه مدیریت پرونده های قضایی، باید گفت، سامانه سمپ، در مراجع مختلف رسیدگی کننده به پرونده های قضایی، در نرم افزارها و بسترهای متفاوتی ارائه می گردد و نمی توان در خصوص نحوه ورورد به سامانه سمپ، در تمامی نهادهای قضایی، تعیین تکلیف کرد؛
اما، وکلا، کارآموزان وکالت و کارشناسان رسمی برای ورود به سامانه CMS یا سامانه مدیریت پرونده های قضایی باید، اقدام به جستجوی adliran.ir در مرورگر خود نمایند و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، بر حسب موقعیت خود، برروی گزینه "سامانه وکلا و کارشناسان"و "سامانه خودکاربری مقام قضایی" کلیک کنند که در این راهنما، گزینه "سامانه وکلا و کارشناسان"، انتخاب شده است.
در این مرحله، فرد باید، بر حسب شخصیت و موقعیت خود، گزینه مربوطه را انتخاب نماید.
با انتخاب هریک از گزینه های مذکور، شخص به صفحه ای مشابه تصویر زیر، هدایت خواهد شد و باید، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، وارد کند.
در این مرحله، شخص باید رمز موقت ارسالی به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه، وارد کند.
با طی مراحل فوق الذکر، فرد به پورتال خود در سامانه سمپ، دسترسی خواهد یافت و می تواند از خدمات و امکانات آن، استفاده نماید. در ادامه، درباره نحوه ثبت نام در سامانه سمپ، توضیح داده خواهد شد و راهنمای تصویری آن، ارائه می گردد.
قبل از توضیح ثبت نام در سامانه سمپ، لازم به یادآوری است، سامانه سمپ یا سامانه مدیریت پرونده های قضایی (CMS)، صرفا مخصوص افرادی چون، وکلا، کارآموزان وکالت و کارشناس رسمی دادگستری نمی باشد و کارمندان تمام مراجع رسیدگی کننده به پرونده های قضایی اعم از دادسراها، دادگاه های عمومی و انقلاب، اجرای احکام، مراجع تجدیدنظر، دیوان عالی و...، از این سامانه، در بستر ها و نرم افزارهای مختلف، استفاده می نمایند؛
ثبت نام کارمندان مراجع تخصصی در سمپ، توسط نهاد ذی صلاح، انجام می گردد و نمی توان، راهنمای تصویری آن را ارائه کرد اما، ثبت نام در سامانه مدیریت پرونده های قضایی CMS، برای وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری و کارآموزان وکالت، به دو صورت، ممکن و میسر است:
مراجعه حضوری، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
مراجعه به سایت sana.adliran.ir و طی مراحل زیر:
در ابتدا، متقاضی باید آدرس sana.adliran.ir را در مرورگر خود، جستجو کند تا به صفحه ای مشابه تصویر زیر، هدایت گردد؛ سپس فرد باید، گزینه "ثبت نام برخط" را انتخاب نماید.
در این گام، شخص باید، اطلاعات مورد نیاز، اعم از شماره ملی، تاریخ دقیق تولد و سریال 6 رقمی شناسنامه خود را در کادرهای مربوطه، وارد نموده و به مرحله بعدی برود.
در این قسمت، شخص باید، اطلاعات لازم را در کادرهای مربوطه، وارد نموده و به مرحله بعدی برود.
در ادامه، فرد باید، اطلاعات تماس، اطلاعات مربوط به اقامتگاه، اطلاعات تحصیلی و کدهای ارسالی به تلفن همراه خود را در کادرهای مربوطه، درج نماید و مراحل پرداخت هزینه، همچنین، احراز هویت را طی کند تا ثبت نام وی، تکمیل گردیده و این امر به او، پیامک گردد.
با انجام ثبت نام، حساب کاربری شخص در سامانه adliran.ir، تشکیل می گردد و او می تواند با نام کاربری و رمز عبور، به پورتال خویش در سامانه CMS یا سامانه مدیریت پرونده های قضایی، دسترسی پیدا کند. در ادامه، نحوه دسترسی به آموزش سامانه سمپ، توضیح داده خواهد شد.
از آنجایی که سامانه مدیریت پرونده های قضایی CMS یا سامانه سمپ، در تمام مراجع رسیدگی کننده به پرونده های قضایی و در بسترها و فضاهای متفاوتی، مورد استفاده قرار می گیرد، امکان آموزش سامانه سمپ، به طور کامل، در یک تیتر از یک مقاله، وجود ندارد، لذا در ادامه، نحوه دسترسی به آموزش های سامانه سمپ، توضیح داده خواهد شد.
برای دسترسی به فایل های ویدئویی و دفترچه های آموزشی سامانه سمپ، متقاضی باید به سایت دادگاه های عمومی و انقلاب تهران mahakem-th.eadl.ir، مراجعه کرده و به ترتیب، گزینه "آموزش" و "سامانه های اداری، قضایی" را انتخاب کند.
در این مرحله، فرد به صفحه ای هدایت خواهد شد که در آن، امکان دسترسی به فایل های آموزشی سامانه سمپ، وجود دارد.
شایان ذکر است، محاکم رسیدگی کننده به پرونده های قضایی، در کانال های آموزشی مخصوص خود، فایل های مربوط به آموزش سامانه سمپ را ارائه می دهند. در ادامه، برخی از مهم ترین امکانات و ویژگی های سامانه سمپ، ذکر می گردد.
با توجه به گستردگی کاربردهای سامانه مدیریت پرونده های قضایی CMS، امکان ذکر تمام امکانات و ویژگی های سامانه سمپ، وجود ندارد اما، برخی از مهم ترین امکانات این سامانه، در ادامه این تیتر، ذکر گردیده اند که عبارتند از:
تمدید اعتبار، توسط وکلا یا کارآموزان وکالت
تایید سرپرستی کارآموزان وکالت، توسط وکیل سرپرست
ثبت لایحه و دادخواست، توسط وکیل پایه یک دادگستری
انعقاد قرارداد الکترونیکی وکالت با موکل
صدور اجراییه، توسط مراکز ذی صلاح، همچنین، مدیریت پرونده های قضایی مورد استفاده واحدهای قضایی اعم از دادسراها، دادگاه های عمومی و انقلاب، اجرای احکام، مراجع تجدیدنظر، دیوان عالی و ...
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کاربرد سامانه مدیریت پرونده های قضایی سمپ در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون کاربرد سامانه مدیریت پرونده های قضایی سمپ پاسخ دهند.
برای مشاوره کاربرد سامانه مدیریت پرونده های قضایی سمپ
برای مشاوره کاربرد سامانه مدیریت پرونده های قضایی سمپ
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©