طرح شکایت از دانشگاه های دولتی، آزاد، پیام نور و...، به دلایلی نظیر ارتکاب جرم، تقلب و تخلف، امکان پذیر است و شاکی باید، شکایت خود را بسته به موضوع شکایت، نوع دانشگاه و شخصی که از آن شکایت دارد، نزد مراجع قضایی، دیوان عدالت اداری، وزارت علوم یا مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی هر دانشگاه، مطرح نماید.
برای مشاوره شرایط و نحوه شکایت از دانشگاه
برای مشاوره شرایط و نحوه شکایت از دانشگاه
دانشگاه ها، از مهم ترین مراجع دولتی و غیردولتی ای هستند که شهروندان و به ویژه دانشجویان و اساتید، با آن در ارتباط بوده و از آنجا که امکان تضییع حقوق اشخاص در دانشگاه وجود دارد، شکایت از این مرجع، مورد پیش بینی قرار گرفته است.
با توجه به اینکه، نحوه و مراحل شکایت از دانشگاه، بسته به موضوع شکایت، نوع دانشگاه و مسائلی از این دست، متفاوت است، متقاضیان ثبت شکایت باید، از قواعد و مراحل شکایت از تمامی دانشگاه ها (دولتی، آزاد، پیام نور، فرهنگیان، علوم پزشکی و...)، مطلع باشند تا با رد دعوا، مواجه نشوند.
لذا در مقاله حاضر و در راستای اطلاع رسانی، دلایل و سامانه شکایت از دانشگاه، همچنین، شکایت از دانشگاه دولتی، آزاد، پیام نور، فرهنگیان، علمی کاربردی، غیرانتفاعی، علوم پزشکی و فنی و حرفه ای، مورد بررسی قرار گرفته و چگونگی شکایت از دانشگاه به وزارت علوم، توضیح داده شده است.
دلایل شکایت از دانشگاه دولتی، آزاد، پیام نور، فرهنگیان و...، موارد متعددی را در برمی گیرد و در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، برخی از مهم ترین و شایع ترین این دلایل، ذکر خواهند شد. عمده ترین و شایع ترین دلایل شکایت از دانشگاه، عبارتند از:
تصویب و اجرای آیین نامه های مخالف قانون که سبب تضییع حق دانشجویان، اساتید، کادر دانشگاه و سایر افراد می گردد؛ عدم انجام وظایف، همچنین، عدم ارائه خدمات پیش بینی شده در آیین نامه و اساسنامه دانشگاه؛ مغایرت مقررات دانشگاه با قانون؛ تقلب علمی پژوهشی؛
نقض حقوق شهروندی و عدم تکریم ارباب رجوع؛ عدم رعایت رعایت استانداردهای آموزشی در تدریس؛ ناحق یا خلاف قانون بودن آرای کمیته انضباطی دانشگاه؛ نقض مفاد و تعهدات فرمی که دانشجو، در بدو ورود به دانشگاه و هنگام ثبت نام، تکمیل و امضا نموده است؛
انتشار اطلاعات دانشجو، اعم از اطلاعات پستی یا نمرات و...، بدون رضایت و اجازه وی؛ دریافت شهریه، بیش از مبلغ مقرر شده یا دریافت مبالغی که جنبه قانونی ندارند؛ عدم رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی در دانشگاه؛ انجام اعمال مجرمانه، نسبت به دانشجو، اساتید، کارکنان و...
در توضیح و معرفی سامانه شکایت از دانشگاه باید گفت، سایت واحدی تحت عنوان سامانه شکایت از دانشگاه وجود ندارد و تنها، برخی نهادهای ذی صلاح، نظیر دیوان عدالت اداری، وزارت علوم یا مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی هر دانشگاه، برای رسیدگی به برخی موضوعات و موارد، سامانه ای مخصوص، طراحی و راه اندازی، نموده اند.
سایت دیوان عدالت اداری برای ثبت شکایت از دانشگاه های دولتی، درباره موضوعات در صلاحیت دیوان، از طریق آدرس adliran.ir یا my.adliran.ir، در دسترس است.
سایت دانشگاه جامع علمی کاربردی، برای ثبت شکایت، از طریق آدرس ticket.uast.ac.ir، در دسترس است.
سایت دانشگاه پیام نور، برای دریافت اطلاعات ثبت شکایت، از طریق آدرس nezarat_arzyaby@pnu.ac.ir، در دسترس است.
سایت مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی دانشگاه آزاد، از طریق آدرس bazresicis.iau.ir، در دسترس است.
سایت مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی دانشگاه علوم پزشکی، از طریق آدرس bazresi.tums.ac.ir، در دسترس است.
سایت شکایات مربوط به عملکرد سازمان امور دانشجویان، سامانه سجاد و عملکرد معاونت های دانشجویی دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم (دانشگاه های دولتی، غیر دولتی-غیرانتفاعی، پیام نور، فنی حرفه ای و علمی کاربردی)، از طریق آدرس saorg.ir، در دسترس است.
سایت وزارت علوم، برای شکایت از نحوه ارائه خدمات وزارت علوم، تحقيقات و فناوری و حوزه ها و سازمان های وابسته به آن، از جمله برخی دانشگاه ها، "در زمینه های نقض قوانین و مقررات، اطاله بی مورد انجام خدمت بدون توجیه اداری یا قانونی، قصور یا تقصیر در انجام وظیفه، عدم رعایت ضوابط و مقررات حاکم بر حقوق شهروندی، فقدان پاسخگویی یا ضعف در ارایه خدمت، تخلفات و تقلب پژوهشی، تبعیض ناروا و سایر موارد مرتبط، از طریق آدرس erp.msrt.ir، در دسترس می باشد.
شایان ذکر است، وظیفه "مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی به شکایات، نظارت بر اجرای صحيح ضوابط و مقررات دانشگاه و حسن جريان امور در مجموعه واحدها و سایر مراکز آموزشی و اداری دانشگاه است. بنابراين، رسيدگی به شكايات خارج از حوزههای مذكور، در صلاحيت اين مرکز، نمی باشد."
مرجع رسیدگی و نحوه و مراحل شکایت از دانشگاه دولتی و سایر دانشگاه ها (آزاد، علوم پزشکی و...)، بسته به فاکتورهایی چون، وضعیت شاکی و مشتکی عنه (شخص مورد شکایت)، شرایط دعوا، موضوع شکایت و...، متفاوت می باشد. در ادامه، نحوه شکایت از دانشگاه دولتی، نزد مراجع دادگستری، دیوان عدالت و مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی، توضیح داده خواهد شد:
در صورتی که شکایت از دانشگاه دولتی، در خصوص موارد در صلاحیت مراجع قضایی (دادگاه عمومی حقوقی، کیفری یک و کیفری 2، دادگاه انقلاب و...) باشد، شاکی باید، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کرده و شکایت خود را ثبت نماید.
برای شکایت از دانشگاه دولتی، در خصوص موارد در صلاحیت دیوان عدالت اداری، نظیر شکایت درباره آرای کمیته انضباطی دانشگاه ها، شکایت در خصوص آیین نامه های خلاف قانون یا شرع یا خارج از حدود اختیارات مقام تصویب کننده و...، شاکی می تواند، یکی از مراحل زیر را طی کند:
به صورت حضوری، به دفاتر نمایندگی دیوان، واقع در دادگستری مراکز استان ها و یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کرده و دادخواست/شکواییه خود را ثبت نماید.
پس از تشکیل حساب کاربری ثنا، به سامانه my.adliran.ir، مراجعه کرده، وارد حساب کاربری خود در بخش ابلاغ ثنا شده، از بخش خدمات قضایی من، به ترتیب، گزینه سایر سامانه ها و سپس، گزینه "دادخواست بدوی دیوان عدالت اداری" را انتخاب نموده و شکایت خود را ثبت نماید، با جستجوی آدرس my.adliran.ir، فرد به صفحه ای مشابه تصویر زیر، هدایت خواهد شد و باید، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، وارد کند.
در این مرحله، فرد باید، رمز موقت ثنای خود را در کادر مربوطه، وارد کند.
در این قسمت، فرد باید برروی گزینه "سایر سامانه ها"، کلیک کند.
در این مرحله، فرد باید، برروی گزینه "دادخواست بدوی دیوان عدالت اداری"، کلیک نماید.
در این مرحله، فرد باید، گزینه "ثبت و اصلاح دادخواست" را انتخاب نماید.
با طی باقی مراحل، درج اطلاعات مورد نیاز، بارگذاری مدارک و شرح شکایت، دادخواست فرد، به دیوان عدالت اداری، ارسال خواهد شد؛ این مرجع، رسیدگی و پیگیری های لازم را انجام خواهد داد و سپس، رای مقتضی را صادر خواهد نمود.
برای شکایت از دانشگاه دولتی، نزد مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی، در خصوص مواردی چون، عملکرد سازمان امور دانشجویان، سامانه سجاد و عملکرد معاونت های دانشجویی دانشگاه و سایر موارد در صلاحیت این مرکز، شاکی باید، به سایت saorg.ir، مراجعه کند. با ورود به سایت، شخص باید، از نوار بالای صفحه، گزینه "نظارت مردمی" و سپس، گزینه "ثبت شکایت" را انتخاب کند.
در این مرحله، شخص باید، قواعد و مقررات ذکر شده را مطالعه کرده، از قسمت پایین صفحه، تیک موافقت با آن ها را زده و به مرحله بعدی برود.
در این مرحله، شخص باید، اطلاعات مربوط به شماره همراه خود را در کادر مربوطه، وارد کند، برروی گزینه "دریافت کد تایید از طریق پیامک یا تماس تلفنی"، کلیک کند و کد تایید دریافتی را در کادر مربوطه، درج نماید.
با طی باقی مراحل، درج اطلاعات و بارگذاری مدارک مورد نیاز، شکایت فرد، ثبت خواهد شد و پیگیری های لازم، انجام خواهد گردید. شایان ذکر است، برای ثبت شکایت از دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم (دانشگاه های دولتی، غیر دولتی- غیر انتفاعی، پیام نور، فنی حرفه ای و علمی کاربردی و...)، نزد مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی، در خصوص مواردی که در صلاحیت مرکز است، باید مراحل فوق الذکر، از طریق سامانه معرفی شده، طی گردد.
در پاسخ به پرسش هایی نظیر اینکه آیا شکایت از دانشگاه آزاد در دیوان عدالت اداری، امکان پذیر است یا خیر و برای شکایت از دانشگاه آزاد به کجا مراجعه کنیم؟ باید گفت، امکان شکایت از دانشگاه آزاد، نزد دیوان عدالت اداری، وجود ندارد و دیوان، رسیدگی به شکایت از دانشگاه آزاد اسلامی را به دلیل غیر دولتی بودن آن، خارج از صلاحیت خود می داند.
همچنین، باید اشاره کرد، مرجع، مراحل و نحوه شکایت از دانشگاه آزاد اسلامی، بسته به فاکتورهایی نظیر موضوع شکایت، مخاطب شکایت، شاکی و مواردی از این دست، متفات بوده و روش یکسانی برای شکایت از دانشگاه آزاد، وجود ندارد.
در صورتی که شکایت شاکی از دانشگاه آزاد اسلامی، در خصوص مسائل در صلاحیت مراجع قضایی باشد، شاکی باید، دادخواست یا شکواییه خود را تنظیم کرده و با در دست داشتن مدارک و فایل ورد دادخواست/شکواییه تنظیمی، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کند.
در صورتی که شکایت شاکی از دانشگاه آزاد اسلامی، در خصوص مسائل در صلاحیت مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی باشد، باید به سامانه این مرکز، به آدرس bazresicis.iau.ir، مراجعه کرده و پس از ورود به صفحه اصلی، به ترتیب، برروی گزینه "سامانه ها"، "سامانه رسیدگی و پاسخگویی به شکایات" و "ارسال شکایت"، کلیک نماید.
در این مرحله، شاکی باید، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، درج نموده و برروی گزینه "ورود"، کلیک نماید. (افراد فاقد حساب کاربری در این سامانه، ابتدا باید برروی گزینه ثبت نام، کلیک کرده و سپس، باقی مراحل ثبت شکایت را انجام دهند.)
در این مرحله، فرد باید، از کادر سمت راست صفحه، برروی گزینه " ثبت شکایات"، کلیک کند.
با طی باقی مراحل و درج اطلاعات لازم و مورد نیاز، شکایت فرد، در خصوص دانشگاه آزاد، ثبت خواهد شد و نتيجه رسيدگی، پس از بررسی لازم، به شاکی، اطلاع داده می شود. دقت به نکات زیر در ثبت شکایت از دانشگاه آزاد، در سایت bazresicis.iau.ir، ضروری است:
شکايت بايد متضمن هويت، نشانی، کد ملی و کدپستی شاکی و مقرون به دلايل باشد، و به شكايت های دارای اطلاعات ناقص و يا نادرست، همچنین، به شکایت هایی که مشخصات شاكی ناقص است و هویت وی، قابل احراز نیست، رسیدگی نخواهد شد؛
در صورتی كه جمعی از اشخاص حقيقی يا حقوقی و يا يک شخص حقوقی، به ثبت شكايت در سامانه تمايل دارد، بايد مشخصات يک فرد حقيقی، به نمايندگی از اشخاص، در فرم شكايت درج شود؛ در غير اين صورت، به شكايت رسيدگی نمی شود.
شکایت دانشگاه پیام نور، مبحثی است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در صورتی که دلایل شکایت از دانشگاه پیام نور، وجود داشته باشد، شاکی (اعم از شخصیت حقیقی یا نماینده شخص حقوقی) می تواند، بسته به موضوع شکایت، از طریق یکی از روش های زیر، اقدام نماید:
شکایت از دانشگاه پیام نور، نزد مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی، که برای این امر، شاکی باید به سایت این مرکز، به آدرس saorg.ir، مراجعه کرده و تمامی مراحلی که در تیتر سوم مقاله، راهنمای تصویری آن، ارائه گردید را طی نماید.
شکایت از دانشگاه پیام نور، نزد مراجع قضایی (دادگاه عمومی حقوقی، کیفری یک و کیفری 2، دادگاه انقلاب و...)، که برای این امر، شاکی باید با در دست داشتن مدارک لازم، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کند.
شکایت از دانشگاه پیام نور، نزد دیوان عدالت اداری که این امر، هم از طریق مراجعه حضوری به نمایندگی دیوان (واقع در دادگستری مراکز استان ها) یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و هم از طریق مراجعه به سایت adliran.ir یا my.adliran.ir، ممکن و میسر است.
شایان ذکر است، سایت دانشگاه پیام نور، برای ثبت شکایت، از طریق آدرس nezarat_arzyaby@pnu.ac.ir، در دسترس است که البته، در حال حاضر، امکان ثبت شکایت از طریق سایت، وجود ندارد اما، اطلاعات تماس برای ثبت شکایت، در سایت، موجود می باشد.
دانشگاه فرهنگیان، "دانشگاهی برای تامین، تربیت و توانمندسازی معلمان آموزش ابتدایی، دبیران متوسطه اول و دوم و هنرستان ها، همچنین، تامین و تربیت نیروی انسانی (کارکنان) وزارت آموزش و پرورش" است و ازجمله مراجع دولتی، محسوب می گردد، لذا برای شکایت از آن، باید روش های ذکر شده در تیتر سوم مقاله را طی نمود. این روش ها عبارتند از:
شکایت دانشگاه فرهنگیان، نزد مراجع قضایی و دادگستری (برای این امر، باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کرد.)
شکایت از دانشگاه فرهنگیان، نزد مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی، از طریق مراجعه به سایت این مرکز، به آدرس saorg.ir. (راهنمای تصویری ثبت شکایت در این سایت، در تیتر سوم مقاله، ارائه شده است.)
شکایت از دانشگاه فرهنگیان، نزد دیوان عدالت اداری (که هم به صورت حضوری و هم به صورت اینترنتی و از طریق سامانه عدل ایران، ممکن و میسر است و توضیحات و راهنمای تصویری آن، در تیتر سوم مقاله، ارائه شده و جهت جلوگیری از تکرار، در این تیتر، ذکر نمی گردد.)
در توضیح نحوه و مراحل شکایت دانشگاه علمی کاربردی، باید گفت، برای شکایت دانشگاه علمی کاربردی، بسته به موضوع شکایت می توان، شکایت را در دیوان عدالت اداری، در مراجع قضایی و دادگستری، در سایت مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی saorg.ir مطرح کرد که راهنمای تصویری ثبت شکایت در هر یک این نهادها و توضیحات مربوطه، در تیتر سوم مقاله، ارائه شده است.
همچنین، امکان ثبت شکایت از دانشگاه علمی کاربردی، در سایت این دانشگاه، به آدرس ticket.uast.ac.ir، وجود دارد و برای ثبت شکایت، شاکی باید، آدرس مذکور را در مرورگر خود، جستجو کند و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی "ثبت درخواست جدید"، کلیک کند.
با کلیک برروی گزینه مذکور، طی مراحل ورود به پورتال شخصی در سایت، کلیک برروی گزینه ثبت شکایت، درج اطلاعات لازم و مورد نیاز و بارگذاری مدارک، شکایت شخص، ثبت گردیده و رسیدگی های لازم، انجام خواهد شد. در ادامه، شکایت از دانشگاه غیر انتفاعی، بررسی می گردد.
پس از بررسی دلایل و روش های شکایت از دانشگاه دولتی، آزاد، علمی کاربردی و فرهنگیان، در تیترهای پیشین مقاله، در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، روش های شکایت از دانشگاه غیرانتفاعی، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهند گرفت. این روش ها، عبارتند از:
شکایت نزد دیوان عدالت اداری
شکایت نزد مراجع قضایی و دادگستری
شکایت نزد مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی از طریق سایت saorg.ir
با توجه به اینکه تمامی موارد مذکور، در تیتر سوم مقاله، توضیح داده شده اند، علاقمندان به کسب اطلاع از جزئیات این موارد می توانند، به تیتر سوم مقاله، مراجعه کرده و موارد مذکور را مطالعه نمایند. در ادامه، شکایت از دانشگاه علوم پزشکی، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهد گرفت.
برای شکایت از دانشگاه علوم پزشکی، حسب مورد و بسته به موضوع شکایت می توان شکایت خود را نزد مراجع قضایی، دیوان عدالت اداری و مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی، مطرح کرد. نحوه و مراحل شکایت در مراجع قضایی و دیوان عدالت اداری، در تیتر سوم مقاله، توضیح داده شده است و برای شکایت از دانشگاه علوم پزشکی نزد مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی، متقاضی باید مراحل زیر را طی کند:
ارسال پیامک به سرشماره 3000394010، ارسال مستندات به شماره 09123276149، یا ثبت شکایت در سایت مرکز. برای ثبت شکایت در سایت، در گام اول، متقاضی باید، آدرس سایت مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی bazresi.tums.ac.ir را در مرورگر خود، جستجو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی گزینه "سامانه ثبت شکایت" و گزینه "ثبت شکایت"، کلیک کند.
در این مرحله، فرد باید، توضیحات ارائه شده را مطالعه کرده و مراحل اعتبار سنجی را پشت سر بگذارد.
با طی باقی مراحل، درج اطلاعات لازم و بارگذاری مدارک مورد نیاز، شکایت فرد، ثبت خواهد شد و رسیدگی های لازم، صورت خواهد گرفت. در تیترهای بعدی مقاله، شکایت از دانشگاه فنی و حرفه ای و شکایت از دانشگاه ها، نزد وزرات علوم، بررسی خواهد گردید.
قبل از توضیح شکایت از دانشگاه فنی حرفه ای، باید اشاره کرد، بر اساس آنچه در سایت دانشگاه ملی مهارت (با نام پیشین دانشگاه فنی و حرفه ای)، به آدرس nus.ac.ir آمده، "دانشگاه ملی مهارت، یکی از مراکز آموزش عالی، از نوع دانشگاه های صنعتی تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که وظیفه مدیریت دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای سراسر کشور را بر عهده دارد. "
روش های شکایت از دانشگاه فنی حرفه ای، عبارتند از: شکایت از دانشگاه فنی و حرفه ای، نزد مراجع قضایی و دادگستری؛ شکایت از دانشگاه فنی حرفه ای نزد دیوان عدالت اداری و شکایت از دانشگاه فنی حرفه ای نزد مرکز نظارت، ارزیابی، بازرسی و پاسخگویی در سایت saorg.ir، که توضیحات و راهنمای این موارد، در تیتر سوم مقاله، آمده است.
از آنجا که شکایت از دانشگاه های تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در سایت این وزارت erp.msrt.ir، امکان پذیر است، در تیتر بعدی مقاله، مراحل و نحوه این امر، مورد توضیح و بررسی قرار خواهد گرفت و راهنمای آن، ارائه خواهد شد.
در توضیح شکایت از دانشگاه به وزارت علوم، باید گفت، بر اساس آنچه در سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری erp.msrt.ir آمده، امکان شکایت از وزارت علوم، تحقيقات و فناوری و حوزه ها و سازمان های وابسته به آن، وجود دارد و برای این امر، شاکی باید، به سایت این وزارت erp.msrt.ir، مراجعه کرده و گزینه "پاسخگویی به شکایات" را انتخاب کند.
در این مرحله، شخص باید، ضوابط و شرایط ثبت شکایت را مطالعه کرده و بر حسب موضوع شکایت خود، یکی از دو گزینه نمایش داده شده را انتخاب کند.
با طی مراحل لازم، درج اطلاعات و بارگذاری مدارک مورد نیاز، ثبت شکایت از دانشگاه های دولتی، پیام نور، فرهنگیان، و...، به اتمام خواهد رسید و رسیدگی های لازم، انجام خواهد شد. باید دانست، شکایات و گزارش ناشناس سوء جریان ها، صرفا باید در چارچوب وظایف ساختاری وزارت علوم و موسسات و دانشگاه ها و پژوهشگاه ها و پارک ها و سایر حوزه های زیرمجموعه آن باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و نحوه شکایت از دانشگاه در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و نحوه شکایت از دانشگاه پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط و نحوه شکایت از دانشگاه
برای مشاوره شرایط و نحوه شکایت از دانشگاه
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©