پیگیری اقلام جامانده در وسایل حمل و نقل عمومی، نظیر مترو و اتوبوس، تاکسی آنلاین و بین شهری، امکان پذیر است و حسب مورد، از طریق تماس تلفنی یا مراجعه حضوری به دفاتر شرکت واحد، تاکسی رانی و مترو، تعاونی و پایانه مسافربری، یا مراجعه به سایت آن ها، همچنین، مراجعه به اداره پست، صورت می گیرد.
برای مشاوره نحوه پیگیری اقلام جامانده در وسایل حمل و نقل عمومی
برای مشاوره نحوه پیگیری اقلام جامانده در وسایل حمل و نقل عمومی
امروزه، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، نظیر مترو و اتوبوس، تاکسی تلفنی یا آنلاین، برای جابجایی های درون شهری و برون شهری، بسیار رواج یافته و این امر، در کنار داشتن تاثیرات مثبت برای مسافران، آن ها را با چالش های متفاوتی نیز، روبرو نموده است.
ازجمله پرتکرار ترین و شایع ترین این چالش ها، جاماندن و مفقود شدن اشیاء و مدارک مسافر در مترو و اتوبوس، تاکسی بین شهری و آنلاین است و همین امر، ضرورت آشنایی مسافران با روش و نحوه پیگیری اقلام جامانده در وسایل حمل و نقل عمومی را ایجاب می نماید.
لذا در مقاله حاضر و در راستای اطلاع رسانی، روش های پیگیری اشیاء گمشده و اقلام جامانده در وسایل حمل و نقل عمومی، اعم از اتوبوس، مترو، تاکسی آنلاین و تاکسی بین شهری، توضیح داده شده و علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع می توانند، ادامه متن مقاله را مطالعه نمایند.
پیگیری اشیاء گمشده و اقلام جامانده در وسایل حمل و نقل عمومی، زمانی مطرح می گردد که مسافران، مواردی نظیر مدارک هویتی، سند رسمی و عادی، ساک و چمدان، زیورآلات، گوشی تلفن همراه و... خود را در تاکسی آنلاین، تاکسی زرد درون شهری، مترو و اتوبوس بین شهری و برون شهری، جابگذارند. در این شرایط، روش پیگیری، بسته به اینکه اشیاء و وسایل مسافر، در کدام وسیله حمل و نقل عمومی، جامانده باشد، متفاوت و به شرح زیر است:
حسب مورد، مراجعه به سایت تاکسی آنلاین، سایت شرکت واحد، سایت تعاونی مسافربری، سایت پایانه تاکسی رانی و مترو
مراجعه حضوری به ایستگاه مبداء و مقصد تاکسی و اتوبوس، مترو و...
تماس تلفنی یا مراجعه حضوری به دفاتر شرکت واحد و مترو، دفاتر تاکسی رانی، دفاتر تاکسی اینترنتی، دفاتر تعاونی و پایانه مسافربری
مراجعه حضوری به اداره پست استان فارس، تبریز، تهران و...
مراجعه به سایت پست یافته؛ برای این امر، فرد باید از قبل، مفقودی مدارک خود را در سایت پست یافته postyafteh.post.ir، ثبت نموده و کد رهگیری مربوطه را دریافت کرده باشد. پس از اعلام مفقودی، فرد برای پیگیری می تواند، آدرس سایت پست یافته postyafteh.post.ir را در مرورگر خود، جستجو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی گزینه "پیگیری با کد ملی یا پیگیری با مشخصات فردی"، کلیک کند.
در صورت انتخاب گزینه "پیگیری با کد ملی"، لازم است تا نوع مدرک، تعیین و کد ملی، در کادر مربوطه درج شود و سپس، برروی گزینه "جستجو"، کلیک گردد.
در صورت انتخاب گزینه "جستجو با مشخصات هویتی"، فرد باید، نوع مدرک را تعیین و پس از درج نام، نام خانوادگی و نام پدر، بر روی گزینه جستجو، کلیک کند.
جزئیات سایر روش های مذکور برای پیگیری اشیاء گمشده و اقلام جامانده در وسایل حمل و نقل عمومی، در تیترهای بعدی مقاله، با توجه به نوع وسیله نقلیه، به تفکیک، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهد گرفت. دقت به این نکته مهم است که؛
در صورت مفقودی یا جاماندن مدارکی نظیر چک، اسناد هویتی، اسناد اموال منقول و غیرمنقول، در وسایل حمل و نقل عمومی، بهتر است فرد، از طریق انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار، همچنین، مراجعه به پلیس و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، اعلام مفقودی نماید تا در برابر سوء استفاده های احتمالی، از خود، سلب مسئولیت کند.
یکی از کاربردی ترین وسایل حمل و نقل عمومی، اتوبوس های شرکت واحد و اتوبوس های پایانه مسافربری یا ترمینال است و از این رو، اطلاع از روش های پیگیری اقلام جامانده در اتوبوس، برای مسافران استفاده کننده از این وسلیه نقلیه، ضروری می باشد. پیگیری اقلام جامانده در اتوبوس درون شهری و بین شهری، به شرح زیر، خواهد بود:
پیگیری اقلام جامانده در اتوبوس درون شهری
تماس تلفنی با روابط عمومی شرکت واحد (دریافت شماره تلفن روابط عمومی، از طریق مراجعه به سایت شرکت واحد شهر یا استان مد نظر فرد یا تماس با 118، میسر است.)
مراجعه حضوری به مبادی و مقاصد خطوط
اطلاع رسانی راننده اتوبوس به مدیر خط، جهت درمیان گذاشتن موضوع با مسافر (در صورت امکان برقراری تماس و ارتباط با مسافر)
اطلاع رسانی پلاک اتوبوس، به شرکت واحد (در صورتی که فرد، از پلاک اتوبوسی که وسایل و مدارک خود را در آن جا گذاشته، مطلع باشد.)
ثبت درخواست پیگیری اشیاء گمشده، در سایت اتوبوسرانی شهری که فرد، وسایل خود را در اتوبوس بین شهری آن جا گذاشته است. (باید دانست، سایت اتوبوسرانی تمام شهرها، از چنین گزینه ای برخوردار نیست). به عنوان مثال، شهروندان تهرانی می توانند، آدرس bus.tehran.ir را در مرورگر خود، جستجو نموده و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی گزینه "پیگیری اشیاء گمشده"، کلیک کنند.
در این مرحله، فرد باید، اطلاعات مورد نیاز را در کادرهای مربوطه، وارد نماید و برروی گزینه "ثبت نظرات"، کلیک کند.
با طی مراحل فوق الذکر، درخواست فرد، ثبت خواهد شد و نماینده خط مبدا و مقصد، در اسرع وقت، موضوع را پیگیری کرده و با شخص، تماس خواهد گرفت. باید دانست، تکمیل تمامی گزینه های فرم، الزامی است، در غیر این صورت، امکان پیگیری، میسر نخواهد بود.
پیگیری اقلام جامانده در اتوبوس بین شهری یا برون شهری
در صورتی که فرد، از طریق پایانه های اتوبوسرانی برون شهری یا بین شهری، اقدام به مسافرت نماید و وسایل و اشیاء همراه خود را در اتوبوس، جابگذارد، این امکان برای وی فراهم است که به ترمینال مسافربری و دفتر تعاونی ای که از طریق آن، اقدام به تهیه بلیط نموده، مراجعه کرده و با ارائه سربرگ بلیط، ذکر تاریخ سفر و اطلاعات هویتی، تقاضای پیگیری موضوع را داشته باشد.
همچنین، مسافر می تواند به صورت تلفنی، با شماره تعاونی و پایانه ای که از طریق آن، بلیط تهیه نموده، تماس حاصل نماید و با ذکر اطلاعات هویتی، تاریخ سفر و سایر اطلاعات لازم و مورد نیاز، تقاضای پیگیری، داشته باشد.
شایان ذکر است، برخی تعاونی ها، در سایت و سامانه خود، امکان ثبت درخواست پیگیری اشیاء گمشده و اقلام جامانده در اتوبوس برون شهری را پیش بینی کرده اند تا مسافران بتوانند در صورت نیاز، نسبت به ثبت درخواست پیگیری، اقدام کنند. باید دانست، در صورتی که تعاونی، نسبت به پیگیری، پاسخگو نبود، مسافر می تواند به اداره راه و ترابری واقع در ترمینال مسافربری، مراجعه نماید.
شهروندان ساکن در شهرها و استان های دارای مترو، همچنین، افرادی که به این شهرها رفت و آمد داشته و از مترو استفاده می کنند، در صورت جاگذاشتن وسایل خود در مترو، می توانند با کمک یکی از روش های زیر، نسبت به پیگیری اشیاء گمشده و جامانده در مترو، اقدام نمایند:
مراجعه حضوری به دفاتر واقع در ایستگاه های مترو
مراجعه به مرکز نگهداری اشیا و مدارک گمشده و پیدا شده مترو (این مرکز در تهران، واقع در ایستگاه امام خمینی، خروجی خیام است.)
تماس با شماره تلفن های ارائه شده از سوی شرکت بهره برداری مترو ( این شماره ها، در خصوص مترو تهران، ۳۳۹۰۰۱۷۲ و ۳۳۹۰۰۱۷۱ می باشد و شهروندان می توانند از ساعت ۷:۳۰ لغایت ۱۶:۳۰ روزهای شنبه تا چهارشنبه و از ساعت 8 الی 12 روزهای پنج شنبه، با آن ها تماس حاصل نمایند.)
مراجعه به اداره پست استان قم، سمنان و....
در توضیح مورد آخر باید گفت، بر اساس آنچه در سایت مترو تهران metro.tehran.ir آمده، "اجناس و وسایل، هر 3 ماه یکبار، با نظر دادستان، به بخش های مرتبط، تحویل داده می شود، اما اگر کارت بانکی یا مدارک شناسایی و اسناد باشد، تحویل شرکت پست، داده خواهد شد."
امروزه، استفاده از تاکسی ها اینترنتی و آنلاین، نظیر اسنپ و تپسی، طرفداران بسیاری داشته و این امکان وجود دارد، مسافران استفاده کننده از این تاکسی ها، وسایل، اشیاء و مدارک خود را در تاکسی های آنلاین، جابگذارند. پیگیری اقلام جامانده در تاکسی آنلاین اسنپ و تپسی، به شرح زیر است:
پیگیری اقلام جامانده در تاکسی آنلاین اسنپ
بر اساس آنچه در سایت snapp.ir آمده، مسافر می تواند، با پشتیبانی اسنپ، تماس تلفنی برقرار کرده یا از طریق اپلیکیشن اسنپ، ثبت تیکت کند. برای تماس تلفنی یا ثبت تیکت، مسافر باید وارد اپلیکیشن اسنپ شده و علامت آدمک کنار صفحه را انتخاب نماید.
در این مرحله، مسافر باید، گزینه "پشتیبانی سفر" را انتخاب کند.
در این مرحله، مسافر باید، حسب مورد، گزینه "بسته ای در خودرو جا گذاشته ام" یا "تماس با پشتیبانی" را انتخاب نماید.
با طی باقی مراحل و درج و ارائه اطلاعات لازم، پیگیری، توسط تیم پشتیبان، انجام خواهد شد. شایان ذکر است، درصوتی که راننده، مدعی گردد، وسایل مسافر در خودرو جانمانده و مسافر، بر ادعای خود، مبنی بر جاگذاشتن وسایل، پافشاری کند، پشتیبانی اسنپ، توضیحات لازم در خصوص پیگیری از مراجع قضایی و انتظامی (اعم از دادگاه حقوقی و کیفری) را به مسافر ارائه خواهد داد و شماره پلاک خودرو، توسط کارشناسان تیم شکایت اسنپ، در اختیار مسافر، قرار خواهد گرفت.
پیگیری اقلام جامانده در تاکسی آنلاین تپسی
بر اساس آنچه در وبلاگ تپسی blog.tapsi.ir آمده، پیگیری اقلام جامانده در تاکسی آنلاین تپسی، از طریق ارسال تیکت به پشتیبانی تپسی یا تماس با ۱۶۳۰، امکان پذیر است. برای ثبت تیکت، مسافر باید وارد اپلیکیشن تپسی شده و برروی علامت سه خط موجود در کنار صفحه، کلیک کند.
در این مرحله، مسافر باید، گزینه "پشتیبانی" را انتخاب نماید.
در این گام، مسافر باید، گزینه "وسیله ام در خودروی سفیر، بجامانده است" را انتخاب کند.
با طی باقی مراحل و درج اطلاعات لازم و مورد نیاز، پیگیری های لازم، از سوی پشتیبانی تاکسی آنلاین تپسی، انجام خواهد شد و مراتب، به اطلاع مسافر، خواهد رسید. باید دانست، حق شکایت و پیگیری قضایی نیز در این موارد، برای مسافر، محفوظ است.
در صورتی که مسافر از تاکسی های زرد بین شهری، استفاده کند و اشیاء و سایل خود را در تاکسی، جابگذارد، امکان پیگیری اشیاء جامانده در تاکسی، برای وی، وجود خواهد داشت. در ادامه این تیتر، برخی از مهم ترین روش های پیگیری اشیاء جامانده در تاکسی، ذکر شده است:
تماس با سامانه ۴۸۰۴۸
مراجعه حضوری به سازمان تاکسیرانی
مراجعه حضوری به ایستگاه تاکسی
مراجعه حضوری به اداره پست تهران، اصفهان و...
مراجعه به سایت پست یافته
شایان ذکر است، در صورتی که مدارک جامانده در تاکسی، مدارک شخصی و هویتی باشد و مالک آن ها، پس از گذشت حدود 40 روز، به سازمان تاکسیرانی مراجعه نکند، سازمان، مدارک را تحویل اداره پست خواهد داد تا به نشانی فرد، پست گردند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه پیگیری اقلام جامانده در وسایل حمل و نقل عمومی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه پیگیری اقلام جامانده در وسایل حمل و نقل عمومی پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه پیگیری اقلام جامانده در وسایل حمل و نقل عمومی
برای مشاوره نحوه پیگیری اقلام جامانده در وسایل حمل و نقل عمومی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©