نگهداری حیوانات در اپارتمان، در صورتی که منجر به ایجاد مزاحمت و در خطر افتان بهداشت عمومی گردد، یا حیوان نگهداری شده، جزو حیوانات ممنوعه باشد، جرم بوده و قابل شکایت است. نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان یا صدای سگ و خروس، از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و تنظیم شکواییه، جهت ارسال به دادسرا می باشد.
برای مشاوره نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان
برای مشاوره نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان
امروزه، با افزایش آپارتمان نشینی، مشکلات و شکایات مربوط به همسایگی نیز افزایش پیدا کرده است و بخشی از پرونده های مطرح در مراجع قضایی، مربوط به شکایت همسایگان، از یکدیگر است. یکی از مشکلاتی که افراد با آن روبرو هستند، عدم آگاهی، در خصوص اصول نگهداری از حیوانات خانگی، مانند سگ و گربه و خروس، در آپارتمان است.
قانون گذار، در آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها، در فصل دوم، در تبصره ماده سه این آیین نامه، در این خصوص، سخن گفته و نگهداری حیوانات، در قسمت های مشترک را ممنوع کرده است. حال چنانچه، همسایه ای در آپارتمان خود، یا در قسمت های مشترک، اقدام به نگهداری حیوانات و ایجاد مزاحمت نماید، باید مطابق مراحل خاص شکایت از این مساله، اقدام به شکایت نمود.
از همین رو، در این مقاله، قصد داریم تا در خصوص این مساله که آیا نگهداری حیوانات در آپارتمان، جرم است یا خیر، توضیح داده و سپس، نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان، یا شکایت از صدای سگ و خروس، در محیط مسکونی را بیان نماییم. چنانچه، پیرامون مساله نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان، یا صدای سگ و خروس، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید.
در پاسخ به این پرسش که آیا نگهداری حیوانات در آپارتمان و وجود صدای سگ و خروس، جرم است یا خیر، باید گفت: این موضوع، تماما بسته به نوع حیوان نگهداری شده و شرایطی از قبیل در خطر افتادن بهداشت عمومی، برهم زدن نظم و امنیت در اپارتمان، ایجاد سر و صدا، ایجاد مزاحمت و سایر مواردی از این دست دارد.
در صورت موجود بودن شرایط، مثلا، ایجاد مزاحمت ناشی از صدای سگ و خروس، نگهداری از برخی حیوانات ممنوعه، نظیر سوسمار، سگ، خرگوش و سایر موارد مندرج در قانون، همسایگان می توانند، با رعایت مراحل و نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان، اقدام به شکایت نمایند. در زیر، به بررسی این مساله، از منظر قوانین مختلف، می پردازیم.
تبصره ماده 3 آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها، اشعار می دارد: "گذاردن میز و صندلی و هر نوع اشیا دیگر، و همچنین، نگهداری حیوانات، در قسمت های مشترک، ممنوع است."
طرح صیانت از حقوق عامه، در مقابل حیوانات مضر و خطر ناک، چنانچه به تصویب شورای نگهبان برسد، موجب الحاق چند ماده، به قانون مجازات اسلامی خواهد شد. در صورت تصویب این طرح، ماده 688 مکرر 1 این قانون، اشعار می دارد: ": واردات، تولید، تکثیر، پرورش، خرید و فروش، حمل و نقل و گردانیدن اعم از پیاده و یا با وسیله نقلیه و نگهداری حیوانات وحشی، نامتعارف، مضر و خطرناک، از قبیل: کروکودیل (تمساح)، لاک پشت، مار، سوسمار، گربه، موش، خرگوش، سگ و سایر حیوانات نجس العین و میمون، ممنوع می باشد."
در قسمت قبل، در خصوص جرم بودن نگهداری برخی از حیوانات در اپارتمان، توضیح دادیم و گفتیم که در صورت وجود شرایط قانونی، این عمل، با رعایت مراحل و نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان، قابل پیگیری و شکایت است. در این قسمت، قصد داریم، در خصوص نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان و صدای سگ و خروس، توضیح دهیم. شایان ذکر است، شکایت از صدای سگ و خروس، چنانچه تحت عنوان مزاحمت همسایه، صورت گیرد، مجازات مزاحمت همسایه را در پی خواهد داشت.
در خصوص نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان و صدای سگ و خروس، باید گفت: اولین و بهترین راه برای حل هر مشکل، صحبت و مصالحه بین طرفین است و در غیر این صورت، و در صورت عدم تمایل طرفین، بر مصالحه و حل مسالمت آمیز مساله، شاکی، حق شکایت و ارجاع امر، به مراجع قضایی را دارد. نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان و صدای سگ و خروس، مطابق مراحل زیر می باشد:
ارسال اظهارنامه قضایی: ارسال اظهارنامه، به معنای شکایت نبوده، بلکه صرفا، هشداری است که به طرف مقابل داده می شود. این اظهارنامه، قابلیت ارایه در دادگاه را خواهد داشت و می تواند بر تصمیم قاضی در صدور رای، تاثیر گذار باشد.
تماس با مامورین کلانتری، جهت تنظیم صورت جلسه: چنانچه طرح صیانت از حقوق عامه، در مقابل حیوانات مضر و خطر ناک، به تصویب شورای نگهبان برسد و موجب الحاق موادی به قانون مجازات اسلامی گردد، به موجب ماده 688 مکرر سه قانون مجازات اسلامی، پس از تصویب این طرح، چنانچه هریک از همسایگان، نگهداری از حیوانات در اپارتمان را گزارش دهد، ضابطین قضایی و مامورین انتظامی، موظف به رسیدگی به موضوع می باشند. صورت جلسه کلانتری، می تواند به عنوان یکی از ادله اثبات دعوا، به دادگاه، ارایه شود.
تهیه استشهادیه محلی: تنطیم یک استشهادیه و امضای آن، می تواند به عنوان یکی از موارد تاثیر گذار بر تصمیم قاضی، استفاده شود.
در نهایت، مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و تنظیم شکواییه یا شکایت نامه، جهت ارجاع امر، به دادسرا و دادگاه
بعد از رسیدگی به پرونده، چنانچه، موضوع، محرز گردد، و طرف مقابل، به موجب قرار دادسرا، مجرم شناخته شود، و در صورتی که طرح صیانت از حقوق عامه، در مقابل حیوانات مضر و خطرناک، توسطشورای نگهبان تصویب شود، شخص مجرم، در رای دادگاه بدوی، به مجازات نقدی و ضبط حیوان، محکوم می گردد.
مجازات نگهداری حیوانات ممنوعه، در صورت تصویب طرح صیانت از حقوق عامه، در مقابل حیوانات مضر و خطرناک، در ماده 688 مکرر 1 قانون مجازات اسلامی، بدین شرح می باشد: "...هر یک از مرتکبین، به جزای نقدی معادل ۱۰ تا ۳۰ برابر حداقل حقوق کارگری (که سالانه توسط دولت و اتحادیه های مربوطه تعیین و اعلان می گرددد) و نیز، ضبط حیوان مربوطه، محکوم می گردند."
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با اراdه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان پاسخ دهند .
برای مشاوره نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان
برای مشاوره نحوه شکایت از نگهداری حیوانات در اپارتمان
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©