شکایت از آرایشگاه و آرایشگر، به دلایلی نظیر اخذ حق الزحمه بیشتر از تعرفه مصوب، فعالیت بدون پروانه کسب در واحد مسکونی و استفاده از محصولات تقلبی و فاسد، امکان پذیر است و برای این امر، شاکی باید حسب مورد، شکایت خود را نزد نهادهایی مانند اتحادیه آرایشگران، محاکم قضایی، سازمان تعزیرات و ...، مطرح کند.
برای مشاوره نحوه و شرایط شکایت از آرایشگاه و آرایشگر
برای مشاوره نحوه و شرایط شکایت از آرایشگاه و آرایشگر
از دیرباز تا کنون، گرایش زنان و مردان به زیبایی، نظافت و آراستگی، سبب گردیده تا کسب و کار آرایشگاه ها و آرایشگران فعال در سالن های زیبایی زنانه و مردانه، رونق داشته باشد و هرروز، پیشرفت های بسیاری، در این حیطه، حاصل گردد.
از آنجا که فعالیت آرایشگاه های زنانه و مردانه، مستقیما با سلامت افراد، در تماس است و احتمال بروز خساراتی جبران ناپذیر، به واسطه ارائه خدمات نامطلوب توسط این واحد صنفی و فعالین آن وجود دارد، قانون گذار، امکان شکایت از آرایشگاه و آرایشگر را مورد پیش بینی، قرار داده که قواعد و قوانین مخصوص به خود را دارد.
لذا در مقاله حاضر و در راستای اطلاع رسانی، دلایل، مدارک، مراحل و تلفن شکایت از آرایشگاه، همچنین، مراجع صالح برای ثبت و رسیدگی به شکایت از این واحد صنفی و فعالین آن، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص شکایت از آرایشگری در واحد مسکونی، شکایت از آرایشگاه بدون تابلو و نحوه پیگیری شکایات ثبت شده، صحبت گردیده است.
شکایت از آرایشگاه، امکان پذیر است و افراد می توانند با ارائه مدارک مثبت ادعای خود، نسبت به شکایت از آرایشگاه های مردانه و زنانه، همچنین، شکایت از آرایشگر، اقدام نمایند. شایع ترین، دلایل شکایت از آرایشگاه و آرایشگر، عبارتند از:
فعالیت بدون پروانه کسب و مجوز آرایشگاه
انتشار تصاویر مشتریان در فضای مجازی و....، بدون رضایت آن ها
مداخله غیرمجاز سالن زیبایی در امور پزشکی (تزریق ژل، بوتاکس و....)
استفاده از محصولات تقلبی یا فاسد
بروز صدمه و آسیب فیزیکی به مشتری، بر اثر ارائه نادرست خدمات یا استفاده از محصولات نامرغوب
تخلفات بهداشتی و پزشکی، نداشتن کارت بهداشت و عدم رعایت بهداشت در کار یا در محیط سالن
ارتکاب تخلفات صنفی پیش بینی شده در قانون نظام صنفی، اعم از گرانفروشی؛ تقلب؛ اخذ حق الزحمه بیشتر از تعرفه تعیین شده و عدم نصب قیمت خدمات در معرض دید مشتریان؛ ارائه خدمات اجباری در کنار خدمات دیگر و... در ادامه، مدارک لازم برای شکایت از آرایشگاه و آرایشگر، بررسی خواهد شد.
برای به نتیجه رسیدن شکایت از آرایشگاه و آرایشگر، شاکی باید از مدارک لازم برای شکایت، برخوردار باشد، مدارک لازم برای شکایت از آرایشگاه و آرایشگر، عموما، ادله مثبت ادعای فرد را در بر می گیرد و بسته به موضوع شکایت، متفاوت است با این حال، مهم ترین مدارک لازم برای شکایت از آرایشگر و آرایشگاه، عبارتند از:
اقرار نامه
استشهادیه رسمی
هرگونه سند رسمی و عادی قابل ارائه به نهاد صالح رسیدگی کننده به شکایت
حسب مورد، فایل دادخواست حقوقی یا شکواییه کیفری
رسید پرداخت تعرفه خدمات
نظر پزشک زیبایی یا نظریه کارشناس پزشکی قانونی
عکس، فیلم، پیامک و هر اماره ای که در به علم رسیدن قاضی یا مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت، کمک کننده است. در تیتر بعدی مقاله، در خصوص مراحل و نحوه شکایت از آرایشگر و آرایشگاه های مردانه و زنانه، صحبت خواهد شد.
امکان شکایت از آرایشگاه و آرایشگر، نزد نهادهایی چون، اتحادیه مربوطه، سازمان تعزیرات حکومتی، وزارت بهداشت، سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان، دادگاه حقوقی و کیفری و کمیسیون ماده 100 شهرداری، وجود دارد و همین امر، سبب می گردد، مراحل و نحوه شکایت از آرایشگاه و آرایشگر، بسته به موضوع شکایت و مرجعی که در آن طرح دعوا شده، متفاوت باشد. با این توضیح که؛
برای شکایت از آرایشگاه و آرایشگر در دادگاه های حقوقی و کیفری، شاکی باید با تکمیل مدارک، تنظیم دادخواست یا شکواییه مورد نیاز و ذخیره فایل ورد آن برروی یک حافظه، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کرده و دادخواست یا شکواییه خود را به مرجع صالح، ارسال نماید. (عموما، شکایت در مراجع قضایی و دادگستری، هنگام ارتکاب جرم یا بروز خسارت و صدمه و با هدف مطالبه خسارت، صدور حکم محکومیت به پرداخت دیه و...، صورت می گیرد.)
برای شکایت از آرایشگری در واحد مسکونی، شاکی باید، موضوع را به شهرداری، گزارش داده و شکایت خود را ثبت نماید تا کمیسیون ماده 100 شهرداری، به پرونده، رسیدگی نموده و رای مقتضی و شایسته را صادر کند.
برای شکایت نزد اتحادیه، فرد باید به صورت حضوری، به اتحادیه آرایشگاه های شهر خود، مراجعه کرده و شکایت خود را مطرح نماید. اتحادیه، حداکثر ظرف 10 روز، به شکایت مطروحه، رسیدگی خواهد کرد و در صورت نیاز، پرونده را به سازمان تعزیرات حکومتی، ارسال خواهد نمود.
برای شکایت نزد وزارت بهداشت، شاکی باید با سامانه تلفن گویای 190، تماس حاصل نماید و با طی مراحل لازم، ثبت گزارش تخلف و شکایت خود از آرایشگاه را انجام دهد. سامانه تلفن گویای وزارت بهداشت، به صورت شبانه روزی، در دسترس است.
برای شکایت از آرایشگاه در سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی samt.124.ir، متقاضی می تواند با شماره تلفن گویای مربوط به این سازمان یعنی با 124، تماس گرفته و شکایت خود را مطرح کند یا آدرس samt.124.ir را در مرورگر خود، جستجو نموده و برروی گزینه ثبت شکایت، کلیک نماید.
در ادامه، شاکی باید، مراحل مربوط به اعتبار سنجی، ثبت اطلاعات واحد اقتصادی، ثبت تخلفات واحد مربوطه و ثبت اطلاعات هویتی را طی نماید تا گزارش و شکایت وی، تکمیل و ثبت گردد و توسط سازمان، مورد بررسی قرار گیرد.
برای شکایت مستقیم در سازمان تعزیرات حکومتی، شاکی باید با شماره تلفن 135، تماس حاصل نموده یا به سایت سازمان تعزیرات حکومتی، مراجعه کند. با جستجوی آدرس میز خدمت الکترونیک سازمان تعزیرات حکومتی tazirat135.ir در مرورگر، فرد به صفحه ای مشابه تصویر زیر، هدایت خواهد شد و باید برروی گزینه "ثبت شکواییه"، کلیک نماید.
در این مرحله، شاکی باید، نام کاربری و رمز عبور خود در سایت سازمان تعزیرات را وارد نموده تا به پورتال خود، دسترسی یابد. (افراد فاقد حساب کاربری، باید نسبت به ثبت نام در سامانه، اقدام کنند.)
پس از ورود به پورتال شخصی در سایت سازمان تعزیرات حکومتی، شاکی باید از کادر شکواییه، برروی گزینه "ثبت"، کلیک کند.
در ادامه، شاکی باید، مدارک مورد نیاز را بارگذاری کرده، اطلاعات واحد صنفی مورد شکایت و موضوع شکایت را در کادرهای مربوطه، درج نموده و با ثبت سایر اطلاعات لازم، همچنین، شرح شکایت، ثبت شکایت خود از آرایشگاه را به اتمام برساند.
رسیدگی به شکایت راجع به آرایشگر و آرایشگاه، بسته به موضوع و هدف از شکایت، در صلاحیت مرجع متفاوتی خواهد بود و در این تیتر از مقاله دینا، در راستای اطلاع رسانی به خوانندگان محترم، مراجع صالح برای شکایت از آرایشگاه و آرایشگر، نام برده خواهند شد. این مراجع، عبارتند از:
دادگاه های حقوقی و کیفری
اتحادیه صنف آرایشگران
سازمان تعزیرات حکومتی
کیسیون ماده 100 شهرداری
سازمان بازرسی وزارت صنعت معدن و تجارت
وزارت بهداشت
سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و وزارت صنعت معدن و تجارت
علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص دلایل، نحوه و مراحل شکایت از قنادی و شیرینی فروشی می توانند، نسبت به مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک زیر، اقدام کنند. در ادامه، تلفن شکایت از آرایشگاه زنانه و مردانه، ذکر خواهد شد.
از آنجا که امکان شکایت و ثبت گرازش در خصوص آرایشگاه های زنانه و مردانه، به صورت تلفنی و از طریق تماس با سامانه های تلفن گویای در نظر گرفته شده برای این امر، وجود دارد، در این تیتر از مقاله دینا، تلفن شکایت از آرایشگاه زنانه و مردانه، ذکر خواهد گردید. شماره تلفن های ثبت گزارش تخلف و شکایت، عبارتند از:
190 (شماره تلفن گویای وزارت بهداشت)
135 (شماره تلفن گویای سازمان تعزیرات حکومتی)
124 (شماره تلفن گویای سامانه یکپارچه پاسخگویی وزارت صنعت، معدن و تجارت)
شایان ذکر است، این امکان وجود دارد که در برخی مواقع، برای ثبت گزارش تخلف، با شماره تلفن اتحادیه آرایشگران هر شهر، تماس گرفت؛ دسترسی به شماره تلفن اتحادیه در استان ها و شهرستان های کشور، از طریق تماس با 118، ممکن و میسر است.
در توضیح شکایت از آرایشگاه در واحد مسکونی باید گفت، با توجه به اینکه آرایشگری، جزو مشاغل مجاز در ملک مسکونی نیست، امکان تاسیس آرایشگاه در ملک با کاربری مسکونی، جایز و قانونی نبوده و به همین علت، می توان در خصوص آن، اقدام به ثبت شکایت در مرجع ذی صلاح نمود.
بر اساس قانون، شهرداری موظف است، در پروانه ساختمان، کاربری املاک را درج نماید و در موارد استفاده از ملک و ساختمان، بر خلاف کاربری آن و دریافت شکایت، موضوع را به کمیسیون ماده 100، ارجاع دهد. کمیسیون، به شکایت مطروحه، رسیدگی کرده و حکم مقتضی را صادر خواهد نمود که این حکم، در کمیسیون تجدید نظر ماده 100 و سپس در دیوان عدالت، قابل پیگیری و اعتراض است.
ازجمله تبعات حقوقی دایر کردن آرایشگاه در ملک مسکونی، روبرو شدن فرد با جزا و جریمه نقدی، همچنین، تعطیلی کسب و کار می باشد. شایان ذکر است، راه اندازی آموزشگاه آرایشگری در ساختمان مسکونی، بلامانع بوده و تنها در صورتی می توان از آموزشگاه های آرایشگری واقع در واحد مسکونی، شکایت کرد که در پوشش آموزشگاه، خدمات آرایشگری، ارائه داده شود.
افزایش تمایل افراد به خدمات زیبایی و آرایشی و درآمد خوب ناشی از اشتغال به حرفه آرایشگری، سبب گردیده تا برخی افراد، بدون اخذ مجوز و پروانه کسب و بدون نصب تابلو، مکانی را اجاره کرده و اقدام به ارائه خدمات مربوط به حوزه آرایشگری، نمایند.
با توجه به غیرقانونی بودن عمل فوق الذکر، امکان شکایت از آرایشگاه بدون تابلو و مجوز، در قانون نظام صنفی، مورد پیش بینی قرار گرفته و برای این امر، شاکی باید، موضوع را به اتحادیه مربوط به آرایشگران، اطلاع دهد.
اتحادیه، پس از بررسی موضوع و کسب موافقت اصناف، با همکاری نیروی انتظامی، نسبت به تعطیل و پلمپ کردن آرایشگاه های بدون مجوز و تابلو، اقدم خواهد کرد. در ادامه، در خصوص نحوه پیگیری شکایت از آرایشگاه و آرایشگر، توضیح داده خواهد شد.
پس از ثبت شکایت و گزارش تخلف، افراد می توانند نسبت به پیگیری شکایت، اقدام کنند. مراحل و نحوه پیگیری شکایت از آرایشگاه و آرایشگر، تابع روش ثبت شکایت و مرجعی خواهد بود که شکایت و گزارش، به آن، ارجاع شده است. با این توضیح که؛
در صورتی که شاکی، شکایت خود را از طریق تماس با شماره تلفن گویای وزارت بهداشت، سازمان تعزیرات و وزارت صمت، ثبت نموده باشد، برای پیگیری نیز باید با سامانه تلفن گویای مربوطه، تماس حاصل نماید.
درصورتی که شاکی، شکایت خود را از طریق مراجعه حضوری به اتحادیه، انجام داده باشد، برای پیگیری آن نیز باید حسب مورد، به اتحادیه مربوطه، مراجعه کرده یا پیامک و ابلاغ های ارسالی از سوی سامان تعزیرات را مورد بررسی قرار دهد.
در صورتی که شاکی، شکایت خود را به موجب دادخواست و شکواییه ثبت کرده باشد، برای پیگیری آن باید، به سامانه ابلاغ ثنا، مراجعه نماید یا در سایت adliran.ir و از بخش "اطلاع رسانی پرونده برای اشخاص حقیقی"، وضعیت رسیدگی به پرونده خود را بررسی کند.
در صورتی که شکایت از آرایشگاه، در کمیسیون ماده 100 مطرح شده باشد، آرای صادره، به صورت کتبی به شخص، ابلاغ خواهند شد و در واقع، پیگیری شکایت مطروحه در شهرداری و کمیسیون ماده 100، مستلزم بررسی ابلاغ های دریافتی است.
در شرایطی که فرد، شکایت از آرایشگاه را از طریق ورود به پورتال خود در سایت سازمان تعزیرات حکومتی tazirat135.ir، ثبت کرده باشد، برای پیگیری شکایت نیز باید به پورتال شخصی خود در سایت، مراجعه نموده و برروی گزینه "پیگیری" در بخش شکواییه، کلیک کند.
در شرایطی که فرد، شکایت خود را از طریق سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت samt.124.ir، ثبت نموده باشد، برای پیگیری شکایت نیز باید، به سایت مذکور، مراجعه کرده و برروی گزینه "پیگیری"، کلیک کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه و شرایط شکایت از آرایشگاه و آرایشگر در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه و شرایط شکایت از آرایشگاه و آرایشگر پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه و شرایط شکایت از آرایشگاه و آرایشگر
برای مشاوره نحوه و شرایط شکایت از آرایشگاه و آرایشگر
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©