شکایت از قنادی و شیرینی فروشی، به عللی نظیر کم فروشی، گرانفروشی یا عدم رعایت بهداشت، امکان پذیر است و مراجع صالح برای رسیدگی به شکایت، حسب مورد و بسته به موضوع، سازمان تعزیرات، وزارت صمت، اتحادیه، دادگاه و وزارت بهداشت می باشد. امکان شکایت تلفنی نیز از طریق تماس با شماره تلفن های 190، 134 و 135، وجود دارد.
برای مشاوره نحوه شکایت از قنادی و شیرینی فروشی
برای مشاوره نحوه شکایت از قنادی و شیرینی فروشی
از مهم ترین واحد های صنفی فعال در سطح کشور که روزانه افراد بسیاری، برای خرید کالا به آن ها مراجعه می نمایند، قنادی ها و شیرینی فروشی ها هستند و از آنجا که کالای ارائه شده در این واحدها، مصرفی بوده و مستقیما بر سلامت مصرف کنندگان، تاثیر می گذارد، قانون گذار، نظارت و توجه ویژه ای به فعالیت این صنف داشته و مجازات های سنگینی را برای تخلفات آن ها، پیش بینی کرده است.
با توجه به اهمیت سلامت شهروندان جامعه، قانون گذار، امکان شکایت از قنادی و شیرینی فروشی را برای مصرف کنندگان، فراهم آورده و از آنجا که نحوه و مراحل ثبت شکایت و پیگیری آن، پیچیدگی های مخصوص به خود را دارد، ضروری است، متقاضیان ثبت شکایت یا گزارش تخلف این واحد های صنفی، از قواعد و چگونگی ثبت شکایت و گزارش، مطلع باشند.
لذا در مقاله حاضر، درباره دلایل، مدارک و اینکه نحوه شکایت از قنادی و شیرینی فروشی چگونه است، صحبت گردیده و در خصوص مراجع صالح برای شکایت، تلفن شکایت، همچنین، نحوه پیگیری شکایت ثبت شده بر علیه شیرینی فروشی و قنادی، توضیح داده شده است.
قبل از توضیح در خصوص اینکه شکایت از قنادی و شیرینی فروشی چگونه است، باید دلایلی که می توانند از نظر قانونی، سببی برای شکایت از واحد های صنفی مذکور باشند، مورد بررسی قرار گیرد. مستفاد از ماده 17 و مواد 57 تا 68 قانون نظام صنفی، شایع ترین دلایل شکایت از قنادی و شیرینی فروشی ها، عبارتند از:
گران فروشی (عرضه محصول، خارج از تعرفه و نرخ مصوب)
کم فروشی (عرضه يا فروش كالا يا ارائه خدمت، كمتر از ميزان يا معيار مقرر شده)
تقلب (عرضه يا فروش كالا يا ارائه خدمتی كه از لحاظ كيفيت يا كميت، منطبق با مشخصات كالا يا خدمت ابرازی يا درخواستی نباشد.)
احتكار (نگهداری كالا به صورت عمده، با تشخيص مراجع ذی صلاح و امتناع از عرضه آن، به قصد گران فروشی يا اضرار به جامعه، پس از اعلام ضرورت عرضه از طرف وزارت بازرگانی يا ساير مراجع قانونی ذی ربط)
عرضه و فروش کالای قاچاق و عرضه خارج از شبكه (عرضه كالا يا ارائه خدمت، برخلاف ضوابط و شبكه های تعيين شده از طرف وزارت بازرگانی يا دستگاه اجرائی ذی ربط)
فروش اجباری (فروش اجباری يک يا چند نوع كالا يا خدمت، به همراه كالا يا خدمت ديگر)
عدم درج قیمت (نصب نكردن برچسب قيمت بر كالا، استفاده نكردن از تابلو نرخ دستمزد خدمت در محل كسب يا حرفه يا درج قيمت به نحوی كه برای مراجعه كنندگان، قابل رويت نباشد)
عدم رعایت بهداشت، ایمنی، حفاظت فنی و دستور العمل های مربوط به نرخ گذاری کالاها و خدمات، که از سوی مراجع قانونی ذی ربط، ابلاغ می گردد. باید دانست، به صورت کلی، هرگونه نقض حقوق مصرف کنندگان، قابل شکایت و پیگیری است.
شخص متقاضی شکایت از شیرینی فروشی و قنادی، باید از مدارک لازم و مورد نیاز برخوردار باشد تا بتواند، مدعای خود را به نهاد و مراجع ذی صلاح رسیدگی کننده، اثبات نماید. مدارک لازم برای شکایت از شیرینی فروشی و قنادی، عبارتند از:
دادخواست یا شکواییه تنظیمی که فایل ورد آن، برروی یک حافظه، اعم از رم، سی دی و...، ذخیره شده است. (در موارد طرح شکایت در مراجع قضایی و دادگستری)
ادله مثبت ادعا، اعم از اقرار نامه؛ هرگونه سند اثبات کننده مدعا و استشهادیه رسمی از شهودی که در صورت نیاز، حاضر به شهادت حضوری در مراجع ذی صلاح نیز هستند.
در صوت امکان، محصول و کالای خریداری شده (در مواردی که شاکی قصد دارد به علت کم فروشی یا ارائه شیرینی و کالای فاسد و منقضی شده، شکایت نماید.)
فاکتور و رسید سفارش
فاکتور و رسید پرداخت
هرگونه اماره یا نشانه ای که در به علم رسیدن در خصوص موضوع شکایت، کمک کننده است. در ادامه، مراحل و نحوه شکایت از قنادی و شیرینی فروشی، همچنین، نهادهای ذی صلاح برای رسیدگی به چنین شکایتی، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهد گرفت.
در توضیح اینکه مراحل و نحوه شکایت از قنادی و شیرینی فروشی چگونه است، باید گفت، مراحل و نحوه شکایت از این واحد های صنفی، کاملا تابع موضوع شکایت و مرجعی که شاکی، قصد طرح شکایت در آن را دارد می باشد و راه و روشی واحد، برای شکایت از شیرینی فروشی و قنادی، وجود ندارد. در ادامه، هریک از روش ها و نحوه و مراحل آن، توضیح داده شده است.
شکایت از قنادی و شیرینی فروشی در اتحادیه مربوطه
مستفاد از ماده ۷۲ قانون نظام صنفی، خريداران و مصرف کنندگان می توانند، به صورت حضوری به اتحادیه مربوطه، مراجعه کرده و شکايت يا گزارش خود در خصوص تخلفات صنفی شیرینی فروشان و قنادان را مطرح نمایند. در این شرایط، اتحاديه موظف است، حداکثر ظرف ده روز، شکايت يا گزارش تخلف مطروحه را بررسی کرده و در صورت احراز تخلف، حسب مورد، پرونده را به سازمان تعزيرات حکومتی یا به ادارات تابعه این سازمان ارجاع دهد.
سازمان تعزيرات حکومتی یا ادارات تابعه، باید حداکثر ظرف دو هفته، با دعوت از شاکی و مشتکی عنه، جلسه ای تشکیل داده و به پرونده رسيدگی کنند و در نهایت، رای و حکم مقتضی را صادر نمایند. بر اساس تبصره 8 ماده 72 قانون نظام صنفی "هريک از طرفين، درصورت اعتراض به آرای صادره در سازمان تعزيرات حکومتی، می توانند در ديوان عدالت اداری، اقامه دعوی نمايند."
شکایت از شیرینی فروشی و قنادی در سایت تعزیرات حکومتی tazirat135.ir یا تماس با سامانه تلفن گویا این مرجع
برای شکایت از شیرینی فروشی و قنادی در سایت تعزیرات حکومتی tazirat135.ir، متقاضی باید، آدرس میز خدمت الکترونیک سازمان تعزیرات حکومتی tazirat135.ir را در مروگر خود، جستجو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی گزینه "ثبت شکواییه"، کلیک کند.
در این گام، شاکی باید، برای دسترسی به پورتال شخصی خود در این سایت، اطلاعات لازم و مورد نیاز را در کادرهای مربوطه، وارد نماید. (افراد فاقد ثبت نام در سایت سازمان تعزیرات حکومتی، ابتدا باید نسبت به نام نویسی در سامانه، اقدام کنند.)
در این مرحله، فرد باید از کادر شکواییه، برروی گزینه "ثبت"، کلیک کند.
با طی باقی مراحل، بارگذاری مدارک لازم و درج اطلاعات مورد نیاز، شکایت فرد از قنادی و شیرینی فروشی، به اتمام خواهد رسید. در صورت عدم دسترسی به اینترنت، این امکان وجود دارد که شاکی، با سامانه تلفنی سازمان تعزیرات (135)، تماس گرفته و شکایت خود را مطرح نماید.
شکایت از شیرینی فروشی و قنادی در سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی samt.124.ir یا تماس با شماره تلفن گویای این مرجع
برای شکایت در سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی samt.124.ir، متقاضی باید آدرس سامانه را در مرورگر خود، جستجو کند و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی گزینه مربوط به "ثبت شکایت"، کلیک نماید.
در این گام، شاکی باید، مرحله اعتبار سنجی را پشت سر بگذارد.
در ادامه، شاکی باید اطلاعات واحد اقتصادی، تخلفات و اطلاعات هویتی خود را در کادرهای مربوطه، درج کند و مدارک لازم و مورد نیاز را بارگذاری نماید. در صورت عدم دسترسی به اینترنت، شاکی می تواند با شماره تلفن 124، تماس گرفته و شکایت خود از قنادی و شیرینی فروشی را به صورت تلفنی، مطرح و ثبت نماید.
شکایت از قنادی و شیرینی فروشی در دادگاه حقوقی و کیفری
در صورتی که عمل ارتکابی توسط قنادی و شیرینی فروشی، قابل پیگیری در مراجع قضایی و دادگستری باشد، شاکی باید، بسته به موضوع شکایت خود، دادخواست یا شکواییه مربوطه را تنظیم نموده و برای ثبت و ارسال آن به مرجع صالح، به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراجعه کند.
شکایت از قنادی و شیرینی فروشی از طریق سامانه تلفنی وزارت بهداشت
برای شکایات مربوط به وضعیت بهداشتی قنادی و شیرینی فروشی ها، شاکی می تواند با سامانه تلفنی وزارت بهداشت (190)، تماس گرفته و شکایت و گزارش تخلف مد نظر خود را ثبت نماید. شایان ذکر است، سامانه تلفنی 190 وزارت بهداشت، به صورت 24 ساعته، در دسترس است.
در تیتر پیشین مقاله، توضیح داده شد که نحوه و مراحل شکایت از قنادی و شیرینی فروشی چگونه است، با در نظر گرفتن موارد مطروحه در تیتر قبل، در پاسخ به این پرسش که مراجع صالح برای شکایت از قنادی و شیرینی فروشی کدامند؟ می توان گفت، بسته به موضوع شکایت و بسته به اینکه شاکی تمایل دارد، نزد کدام مرجع ذی صلاح، شکایت یا گزارش تخلف خود را ثبت نماید، مراجع صالح برای شکایت از قنادی و شیرینی فروشی، عبارتند از:
اتحادیه صنف قنادان و شیرینی فروشان
سازمان تعزیرات حکومتی
سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و وزارت صنعت معدن و تجارت
وزارت بهداشت
دادگاه حقوقی و کیفری
علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص شکایت از دیجی کالا می توانند، نسبت به مطالعه و بررسی مقاله پیشنهادی در لینک بیشتر بخوانید، اقدام کنند. در ادامه، تلفن شکایت از قنادی و شیرینی فروشی، ارائه خواهد گردید.
یکی از روش های شکایت از قنادی و شیرینی فروشی و ثبت گزارش تخلف این واحدهای صنفی، تماس با سامانه های تفلنی پیش بینی شده برای این امر است. از آنجا که ثبت شکایت تلفنی، مستلزم اطلاع از شماره های در نظر گرفته شده، توسط مراجع ذی صلاح می باشد، در ادامه، تلفن شکایت از قنادی و شیرینی فروشی، ذکر خواهد گردید:
شماره تلفن 135: این سامانه تلفنی، برای ثبت شکایت و گزارش به سازمان تعزیرات حکومتی، در نظر گرفته شده است.
شماره تلفن 134: این سامانه تلفنی، برای ثبت شکایت و گزارش به وزارت صنعت، معدن و تجارت، در نظر گرفته شده است.
شماره تلفن 190: این سامانه تلفنی، برای ثبت شکایت و گزارش به وزارت بهداشت، در نظر گرفته شده است و در هر ساعت از شبانه روز، در دسترس، می باشد. در ادامه، در خصوص اینکه نحوه پیگیری شکایت از قنادی و شیرینی فروشی چگونه است، توضیح داده خواهد شد.
در پاسخ به این پرسش که نحوه پیگیری شکایت از قنادی و شیرینی فروشی چگونه است؟ باید گفت، این امر، کاملا تابع شیوه طرح شکایت و ثبت گزارش تخلف می باشد. با در نظر گرفتن این توضیح، نحوه پیگیری شکایت از قنادی و شیرینی فروشی، به شرح زیر است:
در صورتی که شکایت، از طریق سامانه تلفنی، انجام شده باشد، پیگیری آن نیز از طریق تماس با سامانه تلفنی خواهد بود.
در صورتی که شکایت، از طریق ثبت دادخواست و شکواییه، انجام شده باشد، پیگیری آن نیز مستلزم مراجعه به سامانه ابلاغ ثنا و یا سامانه عدل ایران adliran.ir می باشد.
در صورتی که شکایت، به صورت حضوری و از طریق مراجعه به اتحادیه انجام شده باشد، برای پیگیری نیز فرد باید، به صورت حضوری، به اتحادیه مراجعه کند یا ابلاغ های ارسالی از سازمان تعزیرات حکومتی را بررسی نماید.
در صورتی که شکایت از طریق سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت، صورت گرفته باشد، فرد باید، آدرس samt.124.ir را در مرورگر خود، جستجو کند و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی گزینه "پیگیری"، کلیک نماید.
در صورتی که شکایت، از طریق سایت سازمان تعزیرات حکومتی صورت گرفته باشد، برای پیگیری آن، فرد باید، آدرس tazirat135.ir را در مرورگر خود، جستجو نماید و پس از دسترسی به حساب کاربری خود در این سایت، برروی گزینه "پیگیری" مربوط به بخش شکواییه، کلیک کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه شکایت از قنادی و شیرینی فروشی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه شکایت از قنادی و شیرینی فروشی پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه شکایت از قنادی و شیرینی فروشی
برای مشاوره نحوه شکایت از قنادی و شیرینی فروشی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©