برای اعتراض به آرای کمیسیون ماده 7 شهرداری، شخص باید، دادخواست خود را جهت ارسال به مرجع صالح، تقدیم شهرداری نماید. از مهم ترین مدارک لازم برای اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷ و درخواست ابطال آن، رای مورد اعتراض و اسناد مثبت مالکیت می باشد.
برای مشاوره نحوه اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷ شهرداری
برای مشاوره نحوه اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷ شهرداری
اهمیت حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درختان در مناطق شهری، به اندازه ای است که قانون گذار، اقدام به تصویب لایحه ای قانونی، تحت عنوان لایحه حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها نموده و قطع، جابجایی و سربرداری هرگونه درخت در معابر و اماکن عمومی، دولتی و خصوصی واقع در محدوده و حریم شهر را مستلزم اخذ مجوز از کمیسیون ماده 7 شهرداری دانسته است.
قانون گذار، در راستای حفظ و حمایت از حقوق اشخاص حقیقی و حقوقی، امکان اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷ و درخواست ابطال آن ها را مورد پیش بینی قرار داده و با توجه به قوانین خاص حاکم بر اعتراض به آرای این مرجع، تنها کسانی موفق به ثبت اعتراض و شکایت از کمیسیون ماده 7 شهرداری خواهند شد که با نحوه و مراحل آن، آشنا باشد.
لذا در مقاله حاضر و در راستای اطلاع رسانی، کمیسیون ماده 7 شهرداری تشخیص باغات معرفی گردیده و پس از توضیح درباره مدارک مورد نیاز برای اعتراض، نحوه اعتراض و مرجع رسیدگی به شکایت از کمیسیون ماده 7 شهرداری، نمونه دادخواست ابطال رای این کمیسیون و آیین نامه کمیسیون، ارائه شده است.
قبل از توضیح در خصوص اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷ شهرداری و ارائه نمونه دادخواست ابطال رای صادره از این کمیسیون، ضروری است توضیح داده شود، کمیسیون ماده 7 شهرداری که به کمیسیون تشخیص باغات نیز معروف است، چیست و چه صلاحیت هایی دارد.
کمیسیون ماده ۷ شهرداری، پیرو ماده 7 آیین نامه اجرایی "لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها"، راه اندازی گردیده تا بر حسن اجرای قانون مذکور و آیین نامه اجرایی آن، همچنین، تشخیص باغات، نظارت نماید. برای درک بهتر کمیسیون ماده ۷ شهرداری، می توان به لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها با آخرین اصلاحات، مراجعه کرد و ماده 1 آن را مورد بررسی قرار داد. این ماده، مقرر می دارد:
"به منظور حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درختان، قطع هر نوع درخت و یا نابود کردن آن به هر طریق در معابر، میادین، بزرگراه ها، پارک ها، بوستان ها، باغات و نیز محل هایی که به تشخیص شورای اسلامی شهر، باغ شناخته شوند، در محدوده و حریم شهرها، بدون اجازه شهرداری و رعایت ضوابط مربوطه، ممنوع است."
بر اساس مفاد ماده ۷ آیین نامه لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها، این کمیسیون، در تمامی شهرداری ها، تشکیل می گردد و شهرداری موظف است، برای مواردی که در ادامه ذکر می گردند، نظر کمیسیون ماده 7 را اخذ نماید:
برای صدور پروانه ساختمانی، در عرصه های با مساحت بیش از 500 مترمربع که در محدوده شهر واقع شده اند؛ برای صدور پروانه ساختمانی در عرصه های بین 500 تا 2000 متر مربع واقع در محدوده شهر؛ برای صدور مجوز در خصوص قطع، جابجایی و سربرداری هرگونه درخت در معابر و اماکن عمومی، دولتی و خصوصی واقع در محدوده و حریم شهر؛ در تشخیص باغات توسط شورای اسلامی شهر.
تبصره 1 ماده 5 آیین نامه اجرایی لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها، مقرر می دارد: "کلیه دستگاه های ارائه دهنده خدمات شهری (از قبیل آب، فاضلاب، گاز، برق، مخابرات، شرکت پخش فرآورده های نفتی و شهرداری و سازمان های وابسته به آن.....)، موظفند قبل از انجام هرگونه عملیات عمرانی که مستلزم قطع درختان و یا تخریب فضای سبز باشد، علاوه بر سایر مجوزهای لازم، از شهرداری (کمیسیون ماده 7 آیین نامه)، مجوز اخذ نمایند."
در صورت مخالفت کمیسیون ماده 7 شهرداری با قطع اشجار، درخواست کننده مجوز قطع اشجار می تواند، اقدام به اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷ نماید. برای انجام اعتراض، برخورداری از اطلاعات و مدارک مربوطه، ضروری است. اطلاعات و مدارک مورد نیاز برای اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷ قطع اشجار عبارتند از:
متن لایحه اعتراض؛ اطلاعات حساب کاربری ثنا ؛ کپی رای کمیسیون
اسناد و مدارک مالکیت؛ نقشه محل قرارگیری درخت؛ تصویر درخت
شایان ذکر است، متقاضیان قطع اشجار می توانند، هر ادله و اماره ای که در صدور رای به نفع آن ها، ثمر بخش است، به لایحه اعتراض خود، ضمیمه نمایند. در ادامه، نحوه اعتراض به کمیسیون ماده 7 قانون حفظ و گسترش فضای سبز، بررسی خواهد شد.
در توضیح نحوه اعتراض به کمیسیون ماده 7 قانون حفظ و گسترش فضای سبز، باید گفت، برای اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷ شهرداری، شخص باید، دادخواست خود را برای ارسال به مرجع صالح، تقدیم شهرداری نماید. ماده 7 آیین نامه اجرایی لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز، در این خصوص مقرر داشته:
"در صورتیکه ذینفع، دوماه بعد از اخذ ابلاغ شهرداری، به نظریه کمیسیون، اعتراض داشته باشد، اعتراض خود را به شهرداری تقدیم خواهد کرد. شهرداری آن را به شورای اسلامی شهر، ارسال خواهد داشت. نظر شورای اسلامی شهر در مورد تشخیص باغ قطعی است. در غیر این صورت، چنانچه مالک یا ذینفع، پس از دوماه، به نظر کمیسیون مزبور اعتراض ننماید، مصوبه کمیسیون، به عنوان رای قطعی و نظر شورای اسلامی شهر، تلقی خواهد شد."
پس از قطعیت رای کمیسیون ماده 7 شهرداری، امکان اعتراض به رای کمیسیون، صرفا با شکایت از این مرجع، در دیوان عدالت اداری، وجود دارد. در ادامه، درباره مرجع رسیدگی به شکایت از کمیسیون ماده ۷ شهرداری، صحبت خواهد شد.
در تیترهای پیشین مقاله، صلاحیت کمیسیون ماده 7 شهرداری و وظایف این مرجع، مورد بررسی قرار گرفت. در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، در خصوص مرجع رسیدگی به شکایت از کمیسیون ماده ۷ شهرداری، توضیح داده خواهد شد.
در صورتی که فردی، پس از قطعیت رای کمیسیون، قصد شکایت از کمیسیون ماده 7 شهرداری را داشته باشد، باید دادخواست خود را به دیوان عدالت اداری، تقدیم نماید. دیوان عدالت اداری، از مهم ترین مراجع اختصاصی قضایی کشور است که به دعاوی و شکایات مردم از مامورین یا مراجع و واحد های دولتی، رسیدگی می نماید.
علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص ماهیت و نحوه و مراحل اخذ کد نوسازی شهرداری می توانند، نسبت به مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک زیر، اقدام کنند. در ادامه، نمونه دادخواست ابطال رای کمیسیون ماده 7 شهرداری، ارائه خواهد شد.
از آنجا که مطالعه نمونه دادخواست ابطال رای کمیسیون ماده 7 شهرداری، کمک می کند تا افرادی که قصد اقدام قانونی در راستای ابطال رای این مرجع را دارند، به بهترین شکل ممکن، متن دادخواست و شکایت خود را تنظیم کنند، در این تیتر از مقاله، یک نمونه دادخواست ابطال رای کمیسیون ماده ۷ شهرداری، ارائه گردیده که از طریق باکس زیر، قابل دانلود است.
در تیتر بعدی مقاله، آیین نامه اجرایی لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها، ارائه خواهد شد. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره نحوه و مراحل شکایت از شهرداری می توانند، نسبت به مطالعه و بررسی مقاله زیر، اقدام کنند.
مقصود از آیین نامه کمیسیون ماده ۷ شهرداری، آیین نامه اجرایی لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها با آخرین اصلاحات آن می باشد که علاقمندان به دانلود این آیین نامه می توانند، برروی گزینه "دانلود" در باکس زیر، کلیک کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷ شهرداری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷ شهرداری پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷ شهرداری
برای مشاوره نحوه اعتراض به آرای کمیسیون ماده ۷ شهرداری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©