سقف بنزین کارت سوخت خودرو و موتور، به ترتیب 50 و 25 لیتر در هر روز می باشد و برای 6 ماه، در کارت، ذخیره می گردد. به موجب اجرای طرح محدودیت سوخت گیری با کارت شخصی، مالکان خودروهای شخصی دارای کارت هوشمند سوخت، در هرروز، صرفا دوبار و در هر بار، صرفا، 25 لیتر، مجاز به سوخت گیری هستند.
برای مشاوره سقف بنزین کارت سوخت و نحوه استعلام آن
برای مشاوره سقف بنزین کارت سوخت و نحوه استعلام آن
بنزین، از جمله مشتقات نفت خام و از مهم ترین سوخت های مورد استفاده برای حرکت و فعالیت انواع وسیله نقلیه موتوری، نظیر خودرو، موتورسیکلت، اتوبوس و... است که در اکثر کشورها، از جمله در ایران، با هدف صرفه جویی در مصرف، به دو صورت سهمیه بندی و با قیمت دولتی و بدون سهمیه و با نرخ آزاد، به مصرف کنندگان، عرضه می گردد.
با توجه به اجرای طرح سهمیه بندی بنزین در ایران و از آنجا که در پی اجرای این طرح، هر فرد، سهمیه سوخت مشخصی را برای استفاده روزانه و ماهانه دارد، ضروری است اشخاص دارنده کارت سوخت، برای استفاده بهینه از بنزین سهمیه بندی شده، از مواردی چون، سقف بنزین کارت سوخت در روز، محدودیت سوخت گیری با کارت شخصی، تعداد دفعات سوختگیری با کارت سوخت تاکسی، محدودیت کارت سوخت استانی و قوانین میزان ذخیره بنزین در کارت سوخت موتور سیکلت و خودرو، مطلع باشند.
لذا در مقاله حاضر و با هدف اطلاع رسانی، سقف ذخیره بنزین کارت سوخت در سال جاری برای خودرو و موتور، بررسی گردیده و در خصوص مواردی چون، کاهش سقف بنزین کارت سوخت، مدت زمان ذخیره بنزین در این کارت و نحوه استعلام ذخیره سقف بنزین کارت سوخت، توضیح داده شده است.
قبل از توضیح سقف ذخیره بنزین کارت سوخت در سال 1403 باید گفت، مقصود از سقف ذخیره بنزین کارت سوخت هوشمند، سهمیه بنزین یارانه ای و سهمیه بنزین آزادی است که به دارنده کارت سوخت خودرو و موتورسیکلت، تعلق می گیرد و فرد می تواند تا میزان تعیین شده، در هر مرتبه استفاده از کارت، سوختگیری نماید. سقف ذخیره بنزین کارت سوخت در سال جاری، به شرح زیر است:
سقف ذخیره بنزین یارانه ای کارت سوخت خودروهای شخصی، 50 لیتر در هر روز؛
سقف ذخیره بنزین یارانه ای کارت سوخت خودروهای دوگانه سوز، 30 لیتر در هر روز؛
یعنی، در سال جاری و با در نظر گرفتن محدودیت سوخت گیری با کارت شخصی، دارنده کارت سوخت خودرو شخصی می تواند در هربار سوخت گیری در طول یک روز، 25 لیتر و دارنده کارت سوخت خودرو دوگانه سوز می تواند در هربار سوخت گیری، 15 لیتر، سوخت گیری نماید.
مقصود از سقف بنزین کارت سوخت برای موتور، میزان سهمیه روزانه موتورسیکلت برای سوخت گیری است که توسط دولت و نهادهای ذی صلاح، تعیین می گردد و امکان کم یا زیاد شدن میزان و سقف آن در هر سال، بسته به وضعیت سوخت، وجود دارد.
در سال جاری (1403) و با در نظر گرفتن محدودیت سوخت گیری با کارت شخصی، سقف بنزین کارت سوخت موتور سیکلت در هر روز، 25 لیتر می باشد و هر موتورسیکلت می تواند در روز، 2 بار و در هر بار، حدود 12/5 لیتر، سوخت گیری کند.
شایان ذکر است، سقف و سهمیه بنزین کارت سوخت موتور یا خودرو، سالانه و بسته به وضعیت مصرف، تغییر پیدا خواهد کرد و رقم های مذکور، صرفا مربوط به سال جاری (1403) می باشند. علاقمندان به کسب اطلاعات درباره استعلام آخرین سوخت گیری کارت سوخت می توانند، نسبت به مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک زیر، اقدام کنند.
کاهش سقف بنزین کارت سوخت و محدودیت سوخت گیری با کارت شخصی در طول یک روز، مبحثی است که در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهد گرفت. در پاسخ به این پرسش که طرح کاهش سقف بنزین کارت سوخت چیست؟ باید گفت؛
از مهر ماه سال جاری، بنابر گزارشات شهروندان، سهمیه بنزین یارانه ای کارت سوخت خودرو های شخصی، در سراسر کشور، بجز استان های مرزی، از 60 لیتر سوخت گیری در هرروز، به 50 لیتر سوخت گیری در هرروز، کاهش یافت و تعداد دفعات سوخت گیری در طول یک روز، از سه بار، به دو بار، کاهش پیدا کرد.
اجرا کنندگان این طرح، در راستای اعمال این محدودیت ها و توجیه آن، به آمار سالانه، اشاره کرده و معتقدند، بر اساس آمار، میانگین مصرف روزانه بنزین افراد، بین 40 تا 50 لیتر است و تنها، 20 درصد افراد، نسبت به 60 لیتر سوخت گیری، اقدام می نمایند؛ بنابراین، ضرورتی به وجود سهمیه 60 لیتری برای هرروز نیست.
قبل از توضیح مدت زمان ذخیره بنزین در کارت سوخت، باید گفت، مقصود از مدت زمان ذخیره بنزین کارت سوخت، این است که پس از واریز سهمیه ماهانه بنزین کارت های هوشمند سوخت، در صورت عدم استفاده مالک کارت از سهمیه ماهانه، سهمیه واریزی، تا چه زمانی در کارت سوخت وی ذخیره می گردد و امکان استفاده از آن، وجود دارد؟ در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، در حال حاضر و در سال جاری:
سقف ذخیره سهمیه بنزین یارانه ای کارت سوخت: 6 ماه است.
سقف ذخیره سهمیه بنزین آزاد کارت سوخت: صرفا تا پایان هر ماه می باشد. (سهمیه بنزین آزاد هر فرد، در پایان هر ماه، صفر می شود.)
یعنی، چنانچه مالک کارت سوخت، تا 6 ماه، از سهمیه بنزین یارانه ای واریزی در کارت خود، استفاده نکند، دیگر امکان استفاده از آن سهمیه را نخواهد داشت و به عبارتی، سهمیه استفاده نشده، بیشتر از ۶ ماه، در کارت های هوشمند سوخت، قابل ذخیره نخواهد بود. لازم به اشاره است، سهمیه بنزین آزاد هر کارت سوخت، در پایان هر ماه، صفر می گردد و فرد، صرفا تا پایان هر ماه فرصت دارد تا از سهمیه بنزین آزاد خود، استفاده کند.
در تیترهای قبلی مقاله، در خصوص سقف بنزین کارت سوخت موتور و خودرو و محدودیت سوخت گیری با کارت شخصی، توضیح داده شد. در این تیتر از مقاله دینا، استعلام ذخیره سقف بنزین کارت سوخت، مورد توضیح و بررسی، قرار خواهد گرفت.
روش استعلام ذخیره سقف بنزین کارت سوخت، مراجعه حضوری به جایگاه پمپ بنزین، می باشد، با این توضیح که در حال حاضر، افراد، صرفا از طریق قراردادن کارت در دستگاه مربوط به سوخت گیری می توانند از مانده سهمیه و ذخیره کارت خود، مطلع شوند.
با توجه به اینکه امکان گم شدن کارت سوخت و تقاضا برای صدور المثنی آن، وجود دارد، مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک زیر، به افراد متقاضی درخواست صدور کارت سوخت المثنی و علاقمند به کسب اطلاعات در خصوص سامانه مربوط به این امر، توصیه می گردد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص سقف بنزین کارت سوخت و نحوه استعلام آن در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سقف بنزین کارت سوخت و نحوه استعلام آن پاسخ دهند.
برای مشاوره سقف بنزین کارت سوخت و نحوه استعلام آن
برای مشاوره سقف بنزین کارت سوخت و نحوه استعلام آن
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©