چگونگی شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی، تابع موضوع شکایت است و حسب مورد می تواند از طریق ثبت دادخواست و شکواییه، جهت ارسال به دادگاه، تماس با سامانه تلفنی 135 و 124 یا ثبت شکایت در سایت سازمان تعزیرات حکومتی یا سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت، انجام گردد.
برای مشاوره شیوه شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی
برای مشاوره شیوه شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی
امروزه، افراد بسیاری، کسب و کار خود را معطوف به عرضه و فروش محصولات آرایشی و بهداشتی نموده اند و از این راه، کسب درآمد می نماید. با توجه به اینکه، فعالیت در این حوزه، مستقیما با سلامت شهروندان، در تماس است، دولت، حق و حقوق بسیاری را برای مصرف کنندگان، درنظر گرفته و نظارت های سختگیرانه ای را نسبت به فروشگاه های محصولات آرایشی و بهداشتی، اعمال می دارد.
از جمله حمایت های دولتی و قانونی در راستای حفظ حقوق مصرف کنندگان، پیش بینی امکان شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی است که نحوه و مراحل مخصوص به خود را دارد و تمامی مصرف کنندگان این محصولات و خریداران آن ها باید در راستای حفظ و احقاق حقوق خود، با اینکه شیوه و روش شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی چیست و پیگیری آن، چگونه است، آشنا باشند.
لذا در مقاله حاضر، اینکه دلایل و مدارک شکایت از لوازم آرایشی فروشی چیست و نحوه شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی چگونه است، مورد بررسی قرار گرفته، مراجع صالح رسیدگی به شکایت در این باره، همچنین، تلفن های مربوط به ثبت شکایت، ذکر گردیده و نحوه پیگیری شکایات مربوط به این حوزه، توضیح داده شده است.
در پاسخ به این پرسش که دلایل شکایت از لوازم آرایشی فروشی چیست؟ باید گفت، شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی می تواند، به دلایل مختلف و متعددی، انجام گردد، لکن، برخی دلایل، نسبت به باقی آن ها، شایع تر هستند و به همین علت، در این تیتر از مقاله، مورد اشاره و توضیح، قرار خواهند گرفت. دلایل شایع و رایجی که به سبب وجود آن ها، امکان شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی وجود دارد، عبارتند از:
هرگونه نقض حقوق مصرف کنندگان
فروش محصولات غیر استاندارد، نامرغوب و بدون پروانه ساخت
فروش محصولات تقلبی
عدم صدور فاکتور
فروش محصولاتی که تاریخ آن ها، منقضی شده است
گران فروشی، کم فروشی، احتکار و عرضه محصول خارج از شبکه
عدم درج قیمت کالا ها، به نحوی که برای مشتریان، قابل رویت باشد
اخفاء و امتناع از عرضه کالا یا به بیان دیگر، خودداری از عرضه کالای دارای نرخ رسمی، به قصد گرانفروشی با تبعیض در فروش
دقت به این نکته مهم است که امکان شکایت از تولید کنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی نیز به عللی چون، عدم اخذ پروانه ساخت محصول آرایشی و بهداشتی؛ عدم حضور مسئول فنی، در رابطه با تولید اقلام آرایشی یا بهداشتی؛ عدم درج مشخصاتی مانند شماره پروانه، روی کالا؛ تولید محصول آرایشی و بهداشتی، بدون رعایت فرمول ساخت؛ ارائه کالای بدون پروانه ساخت و رعایت نکردن مقررات در روند تولید محصول، وجود دارد.
شایان ذکر است، در صورتی که فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی، هریک از محصولات تولید شده با شرایط فوق الذکر را خریداری و برای فروش به مشتریان، عرضه کند، امکان شکایت از فروشنده و فروشگاه عرضه کننده محصولات نیز، وجود خواهد داشت.
قبل از توضیح اینکه شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی چگونه است؟ باید در خصوص مدارک لازم برای شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی، صحبت نمود. چراکه برخورداری از مدارک، رکنی مهم در برنده شدن دعوای حقوقی یا کیفری و به نتیجه رسیدن گزارش ثبت شده، بر علیه فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی است. این مدارک، عبارتند از:
اصل محصول تاریخ مصرف گذشته یا تقلبی ارائه شده، توسط فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی یا هرگونه مدرک مثبت تخلف فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی
فاکتور، رسید پرداخت یا هرگونه سند مثبت خرید از فروشگاه
اقرارنامه
استشهادیه یا شهادت نامه رسمی
هرگونه اماره، اعم از پیامک، ویدئو، نامه پزشکی قانونی و... که به نوعی، تخلف توسط فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی را محرز می نماید. با توجه به اینکه در اغلب موارد، شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی، به دلیل فروش محصولات تقلبی و منقضی شده است، توصیه می گردد، اصل محصول و رسید پرداخت و خرید از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی، نگهداری و به مرجع رسیدگی کننده، ارائه شود.
در پاسخ به این پرسش که شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی چگونه است؟ باید گفت، نحوه و مراحل شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی، بسته به موضوع شکایت، متفاوت است و روش های زیر را در بر می گیرد:
شکایت در سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی، به آدرس samt.124.ir یا تماس با شماره تلفن گویای 124: این مورد، زمانی کاربرد دارد که واحد های صنفی و غیرصنفی، مرتکب مواردی چون، گرانفروشی، کم فروشی و.... شده باشند.
شکایت در سایت تعزیرات حکومتی tazirat135.ir یا تماس با 135: این مورد، در مواردی کاربرد و مصداق دارد که عمل فروشنده، در قانون تعزیرات حکومتی، مشمول جریمه و مجازات دانسته شده باشد، نظیر کم فروشی، گران فروشی، عرضه خارج از شبکه، احتکار، عدم درج قیمت و...
شکایت در محاکم قضایی، از طریق ثبت شکواییه یا دادخواست در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی: این مورد، زمانی، کاربرد و مصداق دارد که عمل فروشنده، جرم بوده یا خسارات مادی و معنوی و جانی، به خریدار، وارد آورده باشد.
برای ثبت شکایت در میز خدمت الکترونیک سازمان تعزیرات حکومتی، متقاضی باید، آدرس tazirat135.ir را در مرورگر سیستم یا تلفن همراه خود، جستجو نماید تا به صفحه ای مشابه تصویر زیر، هدایت شود و سپس، برروی گزینه "ثبت شکواییه"، کلیک کند.
در این مرحله، فرد باید، شماره ملی و رمز عبور خود در میز خدمت سازمان تعزیرات حکومتی را در کادرهای مربوطه، وارد کند تا به پورتال خود، هدایت گردد. (افراد فاقد حساب کاربری در سایت سازمان تعزیرات حکومتی، ابتدا باید، نسبت به ثبت نام در سامانه، اقدام نمایند.)
در این مرحله، فرد باید، برروی گزینه "ثبت"، در کادر مربوط به شکواییه، کلیک کند.
در این قسمت، شخص باید، متن نمایش داده را مطالعه و برروی گزینه "قبول"، کلیک کند.
با طی باقی مراحل و درج و بارگذاری اطلاعات و مدارک مورد نیاز، فرد موفق خواهد شد، شکایت خود را در میز خدمت سازمان تعزیرت حکومتی، ثبت کند و منتظر رسیدگی و پاسخ آن ها، بماند. در خصوص پیگیری این شکایت، در تیتر های بعدی، توضیح داده خواهد شد.
برای شکایت در سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی samt.124.ir، فرد باید، آدرس سایت را در مرورگر سیستم یا تلفن همراه خود، جستجو کند و پس از هدایت شدن به صفحه اصلی سامانه، برروی گزینه "ثبت شکایت"، کلیک نماید.
در این مرحله، فرد باید، با درج جمع اعداد نمایش داده شده در تصویر، مرحله اعتبار سنجی را پشت سر بگذارد.
با طی باقی مراحل، درج اطلاعات و بارگذاری مدارک مورد نیاز، ثبت شکایت، به اتمام خواهد رسید و این امکان وجود دارد که شکایت را از طریق همین سامانه، پیگیری کرد. در ادامه، مراجع صالح رسیدگی به شکایت از لوازم آرایشی فروشی، بررسی خواهند شد.
در تیتر پیشین مقاله، به این پرسش که شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی چگونه است؟ پاسخ داده شد. در این تیتر از مقاله، مراجع صالح رسیدگی به شکایت از لوازم آرایشی فروشی که بسته به موضوع شکایت، متفاوت هستند، مورد بررسی و توضیح، قرار خواهد گرفت. این مراجع، عبا رتند از:
دادگاه حقوقی و کیفری
سازمان تعزیرات حکومتی
سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و وزارت صنعت معدن و تجارت
در تیتر بعدی، در خصوص تلفن شکایت از لوازم آرایشی فروشی، توضیح داده خواهد شد. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر درباره شکایت از خرید اینترنتی اینستاگرام می توانند، نسبت به مطالعه مقاله پیشنهادی در لینک بیشتر بخوانید، اقدام کنند.
در تیترهای پیشین، در توضیح اینکه شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی چگونه است، ذکر گردید که در برخی موضوعات، علاوه بر امکان شکایت در سایت سازمان های ذی صلاح، امکان تماس با سامانه تلفنی پیش بینی شده از این مراجع نیز وجود دارد. با در نظر گرفتن این مقدمه، شماره تلفن شکایت از لوازم آرایشی فروشی، عبارت است از:
124 برای شکایت و گزارش به وزارت صنعت، معدن و تجارت
135 برای شکایت و گزارش به سازمان تعزیرات
علاقمندان به کسب اطلاعات درباره شکایت از فروشگاه اینترنتی می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مورد مطالعه و بررسی، قرار دهند. در ادامه مقاله، در خصوص اینکه، نحوه پیگیری شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی چگونه است، توضیح داده خواهد شد.
نحوه پیگیری شکایت از لوازم آرایشی فروشی، تابع شیوه شکایت است؛ در صورتی که فرد، شکایت خود از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی را به صورت تلفنی، انجام داده باشد، برای پیگیری نیز، مجددا می تواند با همان شماره، تماس گرفته و وضعیت شکایت خود را پیگیری کند.
در صورتی که فرد، شکایت خود از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی را با ثبت شکواییه یا دادخواست، در مراجع قضایی، مطرح نموده است، برای پیگیری آن باید، سامانه ابلاغ ثنای خود در adliran.ir را مورد بررسی قرار دهد تا از صدور رای دادگاه، پیرامون شکایت خویش، مطلع گردد.
در صورتی که فرد، شکایت خود از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی را در سایت سازمان تعزیرات حکومتی یا سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت مطرح کرده است، برای پیگیری آن باید، مطابق مراحل زیر، عمل کند:
برای پیگیری شکایت در سایت سازمان تعزیرات حکومتی یا میز خدمت الکترونیک سازمان تعزیرات حکومتی، فرد باید، آدرس tazirat135.ir را در مرورگر خود، جستجو کند و پس از طی مراحل ورود به سامانه و دسترسی به پورتال خود، گزینه "پیگیری" را از بخش شکواییه، انتخاب نماید.
با درج شماره شکواییه و سایر اطلاعات مورد نیاز، فرد می تواند، وضعیت شکایت خود را پیگیری کند.
برای پیگیری شکایت در سامانه یکپارچه مدیریت بازرسی وزارت صنعت، معدن و تجارت، فرد باید، samt.124.ir را در مرورگر خود، جستجو کند و پس از هدایت شدن به سامانه، گزینه "پیگیری شکایت" را انتخاب نماید.
در گام بعدی فرد باید، شماره همراه و کد پیگیری را در کادر مربوطه، وارد نماید تا از وضعیت شکایت خود، مطلع شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شیوه شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شیوه شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی پاسخ دهند.
برای مشاوره شیوه شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی
برای مشاوره شیوه شکایت از فروشگاه لوازم آرایشی و بهداشتی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©