دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / اخذ شناسه فروشندگان خارجی

اخذ شناسه فروشندگان خارجی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

اخذ شناسه فروشندگان خارجی از جمله اقدامات ضروری تاجرین برای ثبت واردات کالا در سامانه صورت معاملات فصلی می باشد. اخذ شناسه فروشندگان خارجی توسط بازرگانان، به صورت اینترنتی و با مراجعه به سامانه جامع تجارت امکان پذیر می باشد.

 

اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی با اخذ مجوز قانونی اقدام به واردات کالاهای مختلف و استفاده از این کالاها در چرخه فعالیت های اقتصادیشان می نمایند. دولت در راستای حمایت از واردات کالا و استفاده از برخی کالاهای اولیه در چرخه تولید اقدام به تصویب قوانین و مقررات مختلف نموده است.

 

از جمله این قوانین الزام به ثبت واردات در سامانه معاملات فصلی می باشد. هر شخصی که اقدام به واردات کالا می نماید باید گزارش واردات خود را در این سامانه به ثبت برساند.از جمله الزاماتی که به هنگام ثبت واردات در این سامانه وجود دارد، درج شناسه فروشنده خارجی کالا می باشد. از این رو اشخاص باید با نحوه اخذ شناسه فروشندگان خارجی برای ثبت واردات خود آشنا باشند.

 

 از این رو در مقاله پیش رو به پرسش شناسه فروشندگان خارجی چیست پاسخ داده و راهنمای ورود و نحوه اخذ شناسه فروشندگان خارجی از سامانه جامع تجارت و ارائه شده است. در آخر نیز توضیحاتی در خصوص رد شناسه فروشنده خارجی ارائه شده است. در صورت تمایل به آشنایی با راهنما و نحوه اخذ شناسه فروشندگان خارجی با ما همراه باشید.

شناسه فروشندگان خارجی چیست

اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به ثبت معاملات خرید و فروش خود در سامانه صورت معاملات می باشند. این الزام به جهت ردیابی و کنترل میزان مالیات به این معاملات می باشد. از جمله اطلاعات مورد نیاز برای ثبت واردات سامانه ارسال صورت معاملات فصلی درج شناسه فروشنده خارجی می باشد.

 

برای پاسخ به پرسش شناسه فروشندگان خارجی چیست باید بگوییم شناسه فروشنده خارجی در واقع شناسه ایست که حاوی اطلاعات فروشنده خارجی نام فروشنده، شهر و کشور فروشنده، آدرس دقیق فروشنده خارجی، تاریخ ثبت معامله، تلفن تماس فروشنده خارجی و... می باشد.

 

اخذ شناسه فروشندگان خارجی به صورت اینترنتی و با مراجعه به سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir از دو روش امکان پذیر می باشد. روش اول مربوط به زمانی است که پیش از این شناسه فروشنده صادر شده و متقاضی شناسه را استعلام می گیرد، روش دوم زمانی است که متقاضی شخصا باید درخواست صدور شناسه فروشنده خارجی را در سامانه جامع تجارت ثبت نماید.

ورود به سامانه اخذ شناسه فروشندگان خارجی

اشخاص به منظور دریافت شناسه فروشندگان خارجی باید از طریق ثبت نام و ورود به سامانه جامع تجارت ایران و اخذ کد نقش بازرگان اقدام نمایند. اگر متقاضی شخص حقوقی باشد ابتدا باید نسبت به ثبت نام مدیر عامل خود و سپس معرفی شخصیت حقوقی در این سامانه اقدام نموده و نقش بازرگان را برای شخصیت حقوقی دریافت نماید. در ادامه راهنمای ورود به سامانه اخذ شناسه فروشندگان خارجی ارائه شده است.

 

برای ورود به سامانه جامع تجارت متقاضی باید ابتدا وارد سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir شود. پس از ورود به سامانه، در صورتی که پیش از این در سایت ثبت نام نموده باشد با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور و سپس کلیک بر روی گزینه ورود، وارد سامانه اخذ شناسه فروشندگان خارجی خواهد شد.

 

 

در صورتی که متقاضی برای اولین بار قصد ورود به این سامانه را داشته باشد، باید با کلیک بر روی گزینه ثبت نام و تکمیل اطلاعات خود از قبلی اطلاعات هویتی ، نشانی، تلفن همراه به نام و... ثبت نام خود را تکمیل نموده و رمز عبور دریافت کند. پس از این می تواند با وارد کردن نام کاربری و کلمه عبور وارد سامانه جامع تجارت شود.

نحوه و راهنمای اخذ شناسه فروشندگان خارجی

پیش از این به ارائه توضیحاتی در خصوص شناسه فروشندگان خارجی و الزام به دریافت شناسه خارجی توضیحاتی ارائه شده است، اکنون قصد داریم نحوه و راهنمای اخذ شناسه فروشندگان خارجی توضیحاتی ارائه نمائیم. در ابتدا امر ذکر این نکته ضروری است که تنها اشخاص تاجر با داشتن نقش بازرگان، در سامانه جامع تجارت، می توانند اقدام به دریافت شناسه فروشندگان خارجی نماید و دریافت شناسه بر روی کد نقش تجاری امکان پذیر نمی باشد. در ادامه راهنمای تصویری نحوه اخذ شناسه فروشنده خارجی برای اشخاص حقیقی و حقوقی به طور مجزا ارائه شده است:

 

اخذ شناسه فروشنده خارجی ( شخص حقیقی )

 

متقاضی ابتدا باید وارد سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir شده و نام کاربری و گذر واژه خود را وارد کرده و بر روی گزینه ورود به سامانه کلیک نماید.

 

 نحوه اخذ شناسه فروشندگان خارجی

 

در گام بعد پس از انتخاب نقش بازرگان حقیقی از بالای سامانه سمت چپ صفحه ای مطابق تصویر زیر برای فرد نمایش داده می شود.

 

راهنما اخذ شناسه فروشندگان خارجی

 

در این مرحله شخص باید از منو سمت راست گزینه "عملیات تجارت خارجی" و سپس گزینه مدیریت فروشندگان خارجی را انتخاب نماید.

 

اخذ شناسه فروشندگان خارجی

 

پس از کلیک بر روی گزینه "اخذ شناسه فروشنده خارجی جدید" صفحه ای مطابق تصویر زیر برای شخص نمایان می شود؛ شخص باید تمام موارد خواسته شده در فهرست را با اطلاعات فروشنده خارجی تکمیل کرده و بر روی گزینه ثبت اطلاعات کلیک نماید. توجه شود که برای تکمیل هر بخش که مستلزم آپلود تصویر یم باشد حجم عکس باید کمتر از 100 کیلو بایت باشد.

 

شناسه فروشندگان خارجی

 

اخذ شناسه فروشنده خارجی ( شخص حقوقی )

 

اگر چنانچه فروشنده خارجی شرکت باشد، متقاضی اخذ شناسه فروشنده خارجی باید اقدام به اخذ شناسه برای شخص حقوقی نموده و اطلاعات شرکت خارجی از جمله نام شرکت، تاریخ ثبت، شناسه ملی و... را در فهرست اطلاعات ثبت نماید. اخذ شناسه فروشنده حقوقی کاملا شبیه به مراحل اخذ شناسه فروشنده خارجی می باشد، تنها در گام اخر فهرست باید با اطلاعات شرکت تکمیل گردد.

 

 نحوه اخذ شناسه فروشندگان خارجی

 

 

اگر چنانچه متقاضی، پیش از این اقدام به اخذ شناسه فروشندگان خارجی نموده باشد، می تواند در این بخش گزینه "جستجوی فروشندگان استعلام شده" را انتخاب نماید.

 

راهنما اخذ شناسه فروشندگان خارجی

 

سپس صفحه ای مطابق تصویر زیر نمایان می شود، شخص باید در این قسمت اطلاعات مربوط به فروشنده را جستجو نماید و در فهرست گزینه مورد نظر خود را انتخاب نماید.

 

راهنما اخذ شناسه فروشندگان خارجی

 

جستجوی فروشنده برای جستجوی فروشنده خارجی ای است که اطلاعات او پیش از این توسط شخص در سامانه ثبت شده باشد. اگر در قسمت جستجوی فروشنده شناسه ای انتخاب و در قسمت ثبت پرونده نمایش داده نمی شود باید اطلاعات فروشنده دوباره توسط متقاضی اخذ شناسه ثبت شود و نمی توان از شناسه ثبت شده توسط شخص دیگر استفاده نمود.

 

به هنگام اخذ شناسه فروشندگان خارجی، متقاضی باید توجه داشته باشد که واردات از مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی به سرزمین اصلی نیاز به اخذ شناسه فروشندگان خارجی نداشته و باید هنگام ثبت پرونده، در قسمت اطلاعات فروشنده خارجی، شناسه شرکت یا کد ملی شخص وارد شود.

 

رد شناسه فروشنده خارجی

پس از درخواست صدور شناسه فروشنده خارجی در سامانه جامع تجارت، ظرف مدت زمان دو الی بیست و چهار ساعت در روزهای عادی شناسه فروشنده خارجی صادر می شود. در نهایت شخص می تواند با مراجعه به بخش مدیریت فروشندگان خارجی شناسه خود را دریافت نماید.

 

اگر درخواست فرد در سامانه به هر دلیلی تایید نشود وضعیت درخواست متقاضی "رد شده" درج می شود. متقاضی می تواند در ستون توضیحات جدول علت رد شدن درخواست خود را مشاهده نماید. اگر درخواست شخص رد شود امکان ویرایش و اصلاح درخواست در سامانه وجود ندارد و باید فرایند درخوسات اخذ شناسه فروشنده خارجی از ابتدا تکرار و ثبت شود.

 

رد شناسه فروشنده خارجی می تواند به معنای درج اشتباه مشخصات فروشنده، یا حتی اطلاعات معامله از جمله فاکتور، تاریخ یا قیمت آن باشد. صادر کنندگان نیز همانند واردکنندگان دارای الزامات خاص خود می باشد از جمله این الزامات، الزام به بازگرداندن ارز حاصل از صادرات در چرخه اقتصادی کشور تحت عنوان رفع تعهد ارزی می باشند. در ادامه برای آشنایی بیشتر با رفع تعهد ارزی مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه اخذ شناسه فروشندگان خارجی در کانال تلگرام موضوعات تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه اخذ شناسه فروشندگان خارجی پاسخ دهند.