یکی از روش های شکایت از بدهکار با رسید بانکی اعم از رسید عادی و پرینت حساب می باشد که ضمن طرح دادخواست مطالبه وجه در دفاتر خدمات قضایی میسر است. در صورت نداشتن این مدارک نیز، می توان به استناد شهادت شهود یا اقرار، علیه شخص طرح شکایت نمود که حسب مورد، در شورای حل اختلاف یا دادگاه حقوقی رسیدگی می شود.
برای مشاوره شکایت از بدهکار با رسید بانکی و پرینت حساب
برای مشاوره شکایت از بدهکار با رسید بانکی و پرینت حساب
دعاوی مربوط به مطالبه طلب یا بدهی، بخش بسیار مهمی از دعاوی رایج در دادگاه های حقوقی را شامل می شود. بر این اساس که، در بسیاری از موارد، ممکن است افراد، به حساب دیگران، پولی را واریز کرده باشند که طرف مقابل، از استرداد و بازپس دادن آن، امتناع می نماید.
در چنین شرایطی، طبق عمومات قانونی، طرف طلبکار، می بایست بتواند با شکایت از شخص بدهکار، طلب خود را مطالبه نماید و چون در عمده موارد، رسید بانکی و پرینت حساب، تنها ادله اثباتی است که در اختیار خواهان می باشد، پرداختن به این سوال، پر اهمیت است که شکایت از بدهکار با استفاده از رسید بانکی اعم از رسیدهای عادی یا پرینت حساب، به چه صورت است؟
برای پاسخ دادن به این سوال، در ادامه این مقاله، به بررسی موضوعاتی همچون شکایت از بدهکار با رسید بانکی، مدارک، مراحل و نحوه شکایت از بدهکار با رسید بانکی و رسید حساب و نیز، شکایت ضامن از بدهکار بانکی پرداخته و پس از بررسی اینکه آیا ضامن میتواند قبل از پرداخت وام از بدهکار بانکی شکایت کند و آیا طرح شکایت علیه بدهکار بانکی بدون مدرک امکان پذیر است، در خصوص مرجع صالح و نمونه دادخواست مطالبه وجه با پرینت بانکی نیز، توضیح داده شده است.
امروزه، مبادلات پولی و مالی میان افراد، به طرق مختلفی، در جریان است. عمده شهروندان، با مراجعه به بانک و یا استفاده از خدمات غیر حضوری، اقدام به واریز مبالغی به حساب دیگران می نمایند. در چنین شرایطی، بسیاری از افراد، به منظور مطالبه طلب خود، قصد شکایت از بدهکار را دارند تا مبالغ بدهی خود را پس بگیرند. لذا سوالی که در این خصوص مطرح می شود، آن است که شکایت از بدهکار با رسید بانکی در چه مواقعی مطرح می شود؟
در پاسخ به این سوال، باید گفت که شکایت از بدهکار با رسید بانکی، عمدتا در مواقعی مطرح می شود که شخص، مقدار پولی را در قالب عقد قرض، به دیگری پرداخت نموده و مقترض یا قرض گیرنده، در زمان مشخص شده، از تسویه بدهی قرض دهنده، امتناع می نماید که در چنین شرایطی، می توان با استفاده از رسید بانکی، علیه وی شکایت کرد.
همچنین، در مواردی، ممکن است که شخص، به صورت کاملا اشتباه یا سهوا، به حساب بانکی شخص دیگری، پولی واریز کرده باشد؛ در حالی که هیچگونه بدهی به وی ندارد. در چنین شرایطی نیز، به علت اینکه پرداخت پول به حساب دیگری، ایفای ناروا بوده، می توان به استناد رسید عادی بانکی، علیه بدهکار، شکایت کرد.
علاوه بر اینها، در مواقعی، ممکن است شخص، ضامن فرد دیگری شده باشد تا از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، تسهیلاتی را دریافت کند؛ لکن فرد مزبور، از پرداخت بدهی خود، امتناع نموده و بانک، اقساط وام را از ضامن، کسر نماید. در چنین حالتی نیز، ضامن پس از پرداخت مبالغ وام، می تواند به استناد مدارک معتبر، از بدهکار، شکایت کند.
در عمده مواردی که شخص، قصد شکایت از بدهکار خود را دارد، صرفا یک سند عادی در اختیار داشته که به نوعی نشان دهنده میزان و مبلغ دین یا بدهی می باشد و از آن جهت که این سند عادی، به عنوان ادله اثبات دعوی می بایست به دادگاه ارائه شوند تا با توجه بدان رای صادر گردد، پرداختن به این سوال ضروری است که مدارک لازم برای شکایت از بدهکار با رسید عادی کدامند؟
از جمله مدارک لازم برای شکایت از بدهکار، می توان به اظهارنامه مطالبه بدهی اشاره نمود. بر اساس قانون، هر زمان که موعد مطالبه حق فرا برسد، طلبکار می تواند ابتدا یک اظهارنامه حقوقی تهیه و خطاب به بدهکار، ارسال نموده و در صورتی که وی، از ایفای تعهد امتناع نمود، به مراجع قضایی مراجعه کند؛
علاوه بر این، تهیه یک نمونه دادخواست، برای شکایت از بدهکار، الزامی است. این دادخواست، می بایست از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، ارسال شده و مدارک لازم، از جمله رسیدهای عادی انتقال پول، بدان ضمیمه شود.
در خصوص رسیدهای عادی پرداخت وجه نیز، باید توجه داشت که هر گونه سند و مدرکی که دال بر انتقال وجه به حساب دیگران باشد، توسط دادگاه، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. از جمله این رسیدهای عادی، می توان به فیش های انتقال وجه با خودپرداز، پرینت رسید حساب بانکی، یا حتی رسید تراکنش های غیر حضوری بانکی از طریق اپلیکیشن های پرداخت وجه اشاره نمود.
همانطور که اشاره شد، شکایت از بدهکار بانکی، عمدتا در مواردی مطرح می شود که شخص، به فردی قرض داده و بدهکار، از ادای قرض امتناع می نماید. اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود، آن است که مراحل و نحوه شکایت از بدهکار با رسید بانکی و پرینت رسید حساب چگونه است؟
در پاسخ به این سوال، باید گفت که دعوای شکایت از بدهکار، یک دعوی حقوقی محسوب می شود. به این معنا که دادگاه های حقوقی، صالح به رسیدگی به این قبیل دعاوی بوده و به همین دلیل، خواهان یا شخصی که قصد شکایت دارد، قبل از هر چیز، باید یک دادخواست حقوقی مطالبه طلب خود را تهیه نماید.
مراحل شکایت از بدهکار با رسید بانکی به این صورت است که خواهان، می بایست به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و یک نمونه دادخواست مطالبه وجه را به ثبت رساند و از آن جهت که مدارک لازم، شامل پرینت حساب بانکی یا رسید پرداخت می باشد، آنها را نیز ضمیمه نماید تا دادگاه، با ملاحظه این مدارک و نیز، کسب توضیح از طرفین، قادر به صدور رای باشد. پس از صدور رای توسط دادگاه، این رای از طریق واحد اجرای احکام دادگستری، به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد.
یکی از حالات شکایت از بدهکار بانکی، آن است که شخص، ضامن فرد دیگری شده باشد تا وام دریافت کند. در چنین حالتی، معمولا بانک ها پس از عدم پرداخت بدهی توسط شخص بدهکار، به ضامن رجوع کرده و اقساط بدهی را از وی کسر می نمایند. در چنین حالتی، این سوال مطرح می شود که شکایت ضامن از بدهکار بانکی به چه صورت است؟
در پاسخ به این سوال، باید گفت که بر اساس قوانین و مقررات موجود، امکان شکایت ضامن از بدهکار بانکی وجود دارد. به این معنا که، در عقد ضمانت اساسا ضامن، پس از اینکه بدهی مضمون عنه را به بانک پرداخت نماید، می تواند به بدهکار اصلی رجوع کرده و بدهی را از وی مطالبه نماید. در واقع، درست است که اینجا ضامن، ضمانت وام را نموده و می بایست آن را به بانک بپردازد؛ لکن ضامن، همچنان حق مراجعه به بدهکار اصلی را خواهد داشت.
شکایت ضامن از بدهکار بانکی نیز، به این ترتیب است که ضامن، با مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، می تواند دادخواست حقوقی برای مطالبه طلب را تنظیم کرده و با استناد به مدارک لازم از جمله رسیدهای بانکی پرداختی، از بدهکار شکایت کند. همچنین خواهان می تواند قبل از تقدیم دادخواست اقدام به تنظیم اظهارنامه نماید که برای آشنایی با آن می توانید مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید.
در حالتی که شخص، ضامن دیگری برای پرداخت وام شده است، اگر بدهکار اصلی، بدهی یا اقساط خود را نپردازد، در برابر بانک، همچون بدهکار، قلمداد شده و بانک می تواند اقساط بدهی را از وی کسر نماید. اما پس از آن، ضامن می تواند با طرح شکایت علیه بدهکار اصلی، این مبالغ را از وی مطالبه کند. در همین رابطه، این سوال نیز مطرح می شود که آیا ضامن می تواند قبل از پرداخت وام از بدهکار بانکی شکایت کند؟
در پاسخ به این سوال، باید گفت که اساسا تا زمانی که ضامن، اقساط وام یا بدهی بدهکار را به بانک نپرداخته باشد، امکان طرح شکایت علیه بدهکار اصلی را ندارد. لذا یکی از مهم ترین شرایط شکایت از بدهکار بانکی توسط ضامن، آن است که مبالغ وام یا بدهی، پرداخت شده باشد و سپس، ضامن، به منظور دریافت مبالغی که به جای بدهکار به بانک پرداخته است، طرح دعوی نماید.
شکایت ضامن علیه بدهکار، از طریق طرح یک دادخواست حقوقی در دفاتر خدمات قضایی است؛ منتها نکته مهمی که در این خصوص وجود دارد، آن است که ضامن، علاوه بر مبالغ مزبور، می تواند خسارت تاخیر تادیه را نیز مطالبه نماید که برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص، می توانید مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید.
یکی از مهم ترین مدارکی که برای شکایت از بدهکار بانکی مورد استفاده قرار می گیرد، رسیدهای بانکی و فیش های واریزی می باشد که در واقع، سند پرداخت محسوب شده و در زمره اسناد عادی محسوب می شوند. معمولا، دادگاه به استناد همین فیش های واریزی، حکم مقتضی را صادر می کند. اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود، آن است که آیا طرح شکایت علیه بدهکار بانکی بدون مدرک امکان پذیر است؟
در پاسخ به این سوال، باید گفت که اساسا طرح دعوی، به استناد هر یک از ادله اثبات دعوی، امکانپذیر است؛ لذا در صورتی که شاکی، سند و مدرکی در خصوص پرداخت وجه در اختیار نداشته باشد، می تواند به شهادت شهود نیز، استناد نماید و همچنین، در صورت فقدان شهود، می توان به اقرار بدهکار نیز، استناد کرد؛ به این صورت که اگر بدهکار، نزد دادگاه اقرار صریح یا ضمنی نماید که مبالغی را از بدهکار دریافت کرده، قاضی می تواند به استناد آن حکم صادر کند.
به علاوه اینکه، علم قاضی و نیز سوگند، از دیگر روش های اثبات ادعا محسوب می شوند که در صورت وجود هر یک از آنها در پرونده، قاضی حکم لازم را صادر می نماید. لذا باید گفت علیرغم اینکه اثبات دعوی با داشتن سند و مدرک ساده تر است، در صورت نداشتن سند و مدرک نیز، باز هم می توان علیه بدهکار بانکی شکایت کرد.
شکایت از بدهکار با رسید بانکی، یک دعوی حقوقی است. به این معنا که خواهان، می بایست با تهیه یک دادخواست حقوقی، رسیدگی به این امر را از مراجع قضایی، مطالبه نماید. اما سوالی که در این خصوص مطرح می شود، آن است که مراجع صالح رسیدگی به شکایت از بدهکار با رسید بانکی و پرینت حساب کدامند؟
در پاسخ به این سوال، باید گفت که به طور کلی، خواهان، می بایست این دعوی را در مراجع حقوقی و نه کیفری، پیگیری نماید. لکن در صورتی که مبلغ بدهی خواهان، زیر 100 میلیون تومان باشد، دادگاه صلح، مرجع صالح به رسیدگی بوده و اگر این مبلغ، بالای 100 میلیون تومان باشد، دادگاه عمومی حقوقی دادگستری صلاحیت رسیدگی خواهد داشت.
همچنین، باید مدنظر داشت که بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی، اصولا دعاوی مطالبه وجه باید در محل اقامت خوانده مطرح شوند؛ مگر اینکه مربوط به قرارداد باشد. در این صورت، دادگاه محل انعقاد یا اجرای قرارداد صلاحیت رسیدگی دارد. در همین خصوص، مطالعه مقاله زیر نیز توصیه می شود.
امروزه، مطالبه وجه به استناد پرینت حساب بانکی و یا فیش های واریزی اینترنتی، در دادگاه ها و محاکم، مسموع است و اشخاص، می توانند مراحل آن را به صورت کامل، انجام داده تا به حقوق قانونی خویش، دست یابند. همانطور که اشاره شد، خواهان، ابتدا می بایست یک نمونه دادخواست مطالبه وجه، تهیه نموده و از طریق دفاتر خدمات قضایی به ثبت رساند.
لذا در این قسمت از مقاله، یک نمونه دادخواست مطالبه وجه با پرینت بانکی ارائه شده است. پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر و دانلود نمونه متن دادخواست مطالبه وجه، بر روی لینک زیر کلیک کرده و فایل pdf این دادخواست را دانلود نمایید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شکایت از بدهکار با رسید بانکی و پرینت حساب در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شکایت از بدهکار با رسید بانکی و پرینت حساب پاسخ دهند.
برای مشاوره شکایت از بدهکار با رسید بانکی و پرینت حساب
برای مشاوره شکایت از بدهکار با رسید بانکی و پرینت حساب
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©