اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت به معنای اعلام موجودی کالای جدید در انبار واحد تجاری می باشد. طبق قوانین و مقررات واحدهای تجاری داخلی ملزم به ثبت اظهار ورود کالا می باشند. اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت مستلزم ثبت نام دارنده واحد تجاری در این سامانه و ارائه مجوز فعالیت است.
برای مشاوره در خصوص نحوه اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت
برای مشاوره در خصوص نحوه اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت
اشخاص حقیقی و حقوقی با اخذ مجوز قانونی اقدام به انجام معاملات و خرید و فروش کالاهای مختلف می نمایند و فاکتور خرید و فروش تنظیم می نمایند. در این راستا به منظور جلوگیری از هر گونه احتمال سود جویی و کلاهبرداری، قوانین و مقررات سخت گیرانه ای به تصویب رسیده است.
از جمله این قوانین و مقررات در حوزه فروش کالا، الزام به ثبت اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت می باشد. در همین راستا تاجرینی که قصد خرید و فروش کالاهای خود را دارند باید با نحوه ثبت اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت و مراحل آن آشنا باشند تا با عواقب عدم ثبت آن روبرو نشوند.
از این رو در این مقاله قصد داریم پس از ارائه توضیحاتی در خصوص اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت و لزوم ثبت اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت، راهنما و نحوه اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت را ارائه دهیم و در آخر به ذکر نکاتی در خصوص اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت بپردازیم. با ما همراه باشید.
واحد تجاری یا شخص تاجر باید کلیه خرید و فروش های خود را در به صورت الکترونیکی به ثبت برساند. از جمله اقدامات مهمی که در راستای ثبت فاکتور باید انجام پذیرد، اعلام موجودی کالا در انبار واحد تجاری می باشد. امروزه برای سهولت دسترسی اشخاص اعم از حقیقی و حقوقی اعلام موجودی انبار به صورت الکترونیکی امکان پذیر است.
اعلام موجودی کالا در سامانه جامع تجارت ایران تحت عنوان اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت امکان پذیر است. اشخاص حقیقی حقوقی با مراجعه و ثبت نام در سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir باید نسبت به ثبت اظهار ورود کالا به انبار و فروش کالاهای خود اقدام نمایند.
هر کالا با توجه به مشخصات و ویژگی هایی که دارد در یک دسته بندی کلی طبقه بندی می شود و به هر کالا یک شناسه کالا تعلق می گیرد. دارنده واحد تجاری می تواند با شناسه کالا اقدام به ثبت کالای جدید و اعلام ورود کالا کند. اظهار ورود کالا به معنای افزایش موجودی انبار می باشد.
همانطور که گفتیم اشخاصی که اقدام به خرید و فروش کالاهای خود می نمایند می بایست اظهار ورود کالا را در سامانه به ثبت برسانند، اما سوالی که عموما برای اشخاص مطرح می شود این است که لزوم ثبت اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت چیست و چرا باید اظهار ورود کالا در این سامانه به ثبت برسد.
یکی از مهمترین دلایل الزام به ثبت اظهار ورود کالا جلوگیری از قاچاق کالا، کلاهبرداری و سود جویی می باشد، چرا که با ثبت کالا به صورت اینترنتی، به نوعی اعلام می شود که کالای موضوع معامله قاچاق نبوده شناسه کالا دارد و به صورت قانونی وارد کشور شده و در حال معامله است.
الزام بعدی در راستای ثبت ورود کالا این است که علاوه بر ثبت اظهار ورود کالا، دارندگان واحد تجاری مستلزم ثبت اظهار خروج و تنظیم فاکتور فروش اینترنتی نیز می باشند و ثبت دو مورد نام برده تنها در صورتی امکان پذیر است که پیش از آن، اظهار ورود کالا به انبار اعلام شده و ثبت شده باشد. ثبت اظهار ورود و خروج کالا و تنظیم فاکتور مستلزم داشتن مجوز فعالیت و اخذ کد نقش تجاری می باشد.
پیش از این توضیحاتی در خصوص ثبت اظهار ورود کالا و لزوم ثبت آن ارائه شده و گفتیم برای ثبت اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت شخص ابتدا می بایست در سامانه جامع تجارت به نشانی ntsw.ir ثبت نام نماید. پس از ثبت نام با ورود به سامانه ابتدا می بایست نسبت به اخذ کد نقش تاجر اقدام شود و پس از دریافت نقش تاجر، با انتخاب پایه تاجر می توان نسبت به ثبت اظهار ورود کالا اقدام کرد. در ادامه راهنما و نحوه اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت ارائه شده است.
به منظور ثبت اظهار ورود کالا اشخاص باید ابتدا وارد سامانه جامع تجارت شده و پس از وارد کردن اطلاعات خود بر روی گزینه ورود کلیک نمایند.
پس از ورود به سامانه کاربر باید از قسمت بالای صفحه سمت چپ گزینه نقش جاری، بر روی عنوان تاجر قرار بگیرد. سپس کاربر در فهرست سمت راست بر روی گزینه عملیات تجارت داخلی و سپس اظهار ورود کالا کلیک نماید.
در این قسمت ثبت اظهار کالا از دو روش ثبت اظهار در سامانه و بارگزاری فایل امکان پذیر است، اگر شخص قصد آپلود فایل در سامانه را داشته باشد باید بر روی گزینه ثبت سند با فایل اکسل کلیک نماید.
در این مرحله متقاضی ابتدا فایل نمونه اکسل موجود در سایت را دانلود نموده و با کالاهای مورد نظر خود فایل را تکمیل و در آخر در این قسمت آپلود می نماید.
پس از بارگزاری فایل در سامانه صفحه ای مطابق تصویر زیر نمایان می شود که باید انبار مقصد کالا، نوع سند کالا و شرح آن توسط کاربر انتخاب شود.
در صورتی که از قبل انبار مقصد کالا در سامانه تعریف نشده است، باید در این گام ابتدا نسبت به تعریف نمودن انبار اقدام شود. به این منظور با کلیک بر روی گزینه "+" صفحه ای مطابق تصویر زیر باز می شود که باید مشخصات محل انبار دقیق وارد شود.
متقاضی پس از ثبت و وارد نمودن انبار، مشخصات کالا از جمله نوع سند، شماره سفارش و.. در فیلد های مخصوص به خود، باید بر روی گزینه سبز رنگ افزودن کالا کلیک نماید.
برای افزودن کالا همانطور که در تصویر قابل مشاهده می باشد، دو روش انتخاب کالا با شناسه کالا و انتخاب کالا از گروه کالا وجود دارد، متقاضی می تواند بر حسب نیاز یکی از دو روش را انتخاب کند.
در روش انتخاب کالا با گروه کالا مطابق تصویر زیر متقاضی می تواند با جستجوی کالا، کالای مورد نظر خود را پیدا کرده و ثبت نماید.
انتخاب کالا با شناسه کالا نیز مربوط به زمانی است که متقاضی شناسه کالای موضوع معامله را بداند چرا که متقاضی می تواند با جستجوی شناسه کالا مشخصات کامل کالا را مطابق تصویر زیر رویت کند.
پس از افزودن کالا جدولی مطابق تصویر زیر برای شخص قابل مشاهده می باشد و در صورتی که نیاز به ویرایش نداشته باشد متقاضی باید بر روی گزینه "بعدی" کلیک نماید.
در این مرحله جدولی از کالاهای اظهار ورود شده به همراه شناسه و تعداد و واحد اندازه گیری هر یک برای متقاضی قابل مشاهده است، در صورت تایید شخص باید بر روی گزینه ثبت کلیک نماید.
پس از اتمام مراحل ثبت اظهار ورود کالا، در صفحه ابتدایی سامانه، در ردیف اظهار، صفحه ای مطابق تصویر زیر قابل رویت است. متقاضی می تواند اگر چنانچه منصرف شده است با کلیک بر روی گزینه ابطال در خواست درخواست خود را حذف کند، و یا اگر نیاز به ویرایش درخواست دارد درخواست خود را ویرایش نماید. در غیر این صورت با کلیک بر روی گزینه ثبت نهایی اظهار ورود کالا، نهایی می شود.
در صورتی که شخص قصد ثبت اظهار خروج کالا در سامانه جامع تجارت را داشته باشد پس از اینکه مراحل فوق را پشت سر گذاشت با مراجعه به سامانه جامع تجارت می تواند اظهار خروج کالا را نیز ثبت نماید. از دیگر اقدامات ضروری در این سامانه ثبت فاکتور فروش در سامانه جامع تجارت می باشد. برای آشنایی بیشتر با نحوه ثبت فاکتور مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
پس از ارائه توضیحاتی در خصوص ثبت اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت و ارائه راهنمای تصویری اکنون نوبت به بررسی برخی نکات اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت می باشد. از آن جا که اشخاص حقیقی و حقوقی مستلزم ثبت فاکتور در این سامانه می باشند؛ باید توجه شود که ثبت نام اشخاص حقوقی در این سامانه باید با اطلاعات مدیر عامل شرکت انجام پذیرد، یعنی ابتدا مدیر عامل در سامانه ثبت نام شود و پس از آن اقدام به معرفی شخصیت حقوقی شود.
ثبت اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت توسط اشخاص حقیقی و حقوقی مستلزم اخذ کد نقش تاجر می باشد. دریافت کد نقش تاجر در سامانه جامع تجارت با انتخاب گزینه بارگذاری صلاحیت ها و سپس انتخاب گزینه استعلام تاجر داخلی امکان پذیر است. داشتن مجوز فعالیت معتبر برای اخذ کد نقش اجباری است.
در خصوص ثبت کالا در انبار باید بگوییم، دارنده واحد تجاری باید نسبت به ثبت انبار واحد تجاری، در سامانه جامع انبارها نیز اقدام کرده و اعلام موجودی نماید؛ اما در صورتی که مکان مشخصی تحت عنوان انبار در اختیار نداشته باشد، می تواند مطابق راهنمای تصویری ارائه شده در تیتر قبل اقدام به معرفی انبار موقت نماید.
پس از ثبت اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت، اشخاص می توانند با مراجعه به سامانه و انتخاب گزینه مشاهده موجودی در سامانه، موجودی انبارهای خود را مشاهده نمایند و در صورت تمایل به جابجایی انبار کالا می توانند نسبت به ثبت انتقال مکان اقدام نموده و انبار مقصد جدید کالا را انتخاب کنند. نکته مهم این است که انتقال مکان به معنای فروش کالا نمی باشد،
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت پاسخ دهند.
برای مشاوره در خصوص نحوه اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت
برای مشاوره در خصوص نحوه اظهار ورود کالا در سامانه جامع تجارت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©