مساحقه در واقع به رابطه جنسی بین دو زن گفته می شود به این صورت که دو زن اندام تناسلی خود را بر یکدیگر قرار دهند . بر طبق قانون مجازات اسلامی حکم مساحقه ، حد کامل یعنی صد ضربه شلاق است و تفاوتی بین فاعل و مفعول در مورد میزان مجازات وجود ندارد .
برای مشاوره مساحقه ، حکم و نحوه اثبات آن
برای مشاوره مساحقه ، حکم و نحوه اثبات آن
در کشورهای مختلف ، قواعد حقوقی متفاوتی بر روابط جنسی حاکم است . در برخی از کشورها آزادی روابط تا آنجا پیش رفته است که رابطه بین دو فرد هم جنس نیز حمایت قانون را دارند و از نظر حقوقی مقرراتی برای آنها تنظیم شده است . با این همه این عمل در دیدگاه عرفی همین جوامع هم چنان ناپسند و زشت است و پذیرش عمومی درباره آن وجود ندارد .
در دین اسلام ، رابطه دو مرد هم جنس یا دو زن هم جنس از ابتدا امری قبیح بوده و برای آن مجازات تعیین شده بوده است . قانون ما نیز که در بسیاری از موارد از قواعد فقهی و شرعی گرفته شده است در اینجا نیز به تبعیت از اسلام ، عمل مساحقه را جرم دانسته است . مساحقه یعنی رابطه جنسی بین دو زن . از این رو در این مقاله به بررسی مساحقه ، حکم و نحوه اثبات آن می پردازیم .
مساحقه از نظر لغوی یعنی ساییدن و پاک کردن . در اصطلاح حقوقی مساحقه یعنی رابطه جنسی ای که بین دو زن است که در عامیه تحت عنوان لز هم استفاده می شود که برگردان انگلیسی آن است . قانون گذار در ماده 238 قانون مجازات اسلامی سال 92 ، این جرم را تعریف کرده است و بیان کرده که : " مساحقه عبارت است از اینکه انسان مونث ، اندام تناسلی خود را بر اندام تناسلی هم جنس خود قرار دهد " .
مساحقه در واقع به رابطه جنسی بین دو زن گفته می شود به این صورت که دو زن اندام تناسلی خود را بر یکدیگر قرار دهند . همانطور که روابط جنسی بین دو مرد از دیدگاه اسلام قبیح و ناپسند شمرده شده است ، رابطه جنسی بین دو زن نیز دارای قبح و زشتی بسیار زیادی است که از آن به عنوان لواط یاد می شود .
مجازات مساحقه در ماده 239 قانون مجازات اسلامی آمده است . طبق این ماده حکم مساحقه ، صد ضربه شلاق حدی است . شلاق حدی یعنی اینکه در صورتی که مساحقه اثبات شود ، امکان تخفیف در مجازات وجود ندارد . در واقع این مجازات تابع مقررات مربوط به مجازات حدی است .
نکته مهمی که در حد مساحقه وجود دارد این است که در اعمال این مجازات فرقی بین فاعل و مفعول ، مسلمان و غیر مسلمان ، محصن و غیرمحصن و عنف و غیر عنف وجود ندارد . لازم به ذکر است که در صورتی که مساحقه سه بار تکرار شود و هر بار حد بر مرتکب جاری گردد بار چهارم مجازات مرتکب ، اعدام است .
از آن جهت که این مجازات حدی است ، امکان تخفیف یا تغییر مجازات نیز وجود ندارد و حتما باید صد ضربه شلاق اجرا شود . نوع دیگری از رابطه جنسی بین دو مرد وجود دارد که از آن به عنوان تفخیذ یاد می شود و در مقاله ذیل به طور کامل توضیح داده شده است .
نحوه اثبات مساحقه به همان ترتیبی است که درباره اثبات لواط ( رابطه جنسی بین دو مرد ) گفته شد . به این صورت که مساحقه به یکی از دو طریق زیر ثابت می شود :
- اقرار : برای اینکه مساحقه با اقرار ثابت شود ، مرتکب باید نزد قاضی چهار بار به اینکه این کار را مرتکب شده است ، اعتراف کند. اگر کسی کمتر از چهار بار اقرار کند ، حد او 31 ت 74 ضربه شلاق خواهد بود.
- شهادت : برای اثبات مساحقه با شهادت ، باید چهار مرد که همه شرایط شاهد را دارند ، شهادت بدهند که به صورت حضوری این عمل را دیده اند .
قانونگذار و شارع از جهت حفظ نظم در جامعه و جلوگیری از ادعاها و شهادت های دروغین ، شروط سفت و سختی برای ادای شهادت در خصوص اثبات روابطی اعم از زنا ، لواط ، مساحقه و ... قرار داده است .
از جمله این شروط آن است که تمام 4 شاهد مرد و یا 3 شاهد مرد و دو شاهد زن به صورت متوالی و بدون فاصله زمانی از یکدیگر شهادت دهند در غیر اینصورت جرم اثبات نشده و شهادت دهنده به 80 ضربه شلاق به عنوان مجازات محکوم خواهد شد .
همچنین اگر شهود در خصوص خصوصیات مورد شهادت اختلاف پیدا کنند ، شهادت از آن ها پذیرفته نشده ، جرم اثبات نمی شود و متحمل 80 ضربه شلاق خواهند شد . شرط دیگری که وجود دارد آن است که شهود حتما موضوع شهادت را با چشم دیده باشند و از وقوع آن مطمئن باشند ، در غیر این صورت شهادت آن ها پذیرفته شده نیست .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مساحقه چیست ، حکم و نحوه اثبات آن، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون مساحقه چیست ، حکم و نحوه اثبات آن پاسخ دهند .
آخرین اخبار مرتبط با مساحقه
بر خلاف جرایم تعزیری، مساحقه که از جرایم حدی بوده، با 4 مرتبه اقرار اثبات می گردد.
مطابق ماده 240 ققانون مجازات اسلامی: در حد مساحقه، فرقی بین فاعل و مفعول و مسلمان و غیر مسلمان و محصن و غیر محصن و عنف و غیر عنف نبوده و مجازات در تمامی موارد صد ضربه شلاق حدی می باشد.
به موجب ماده 136 قانون مجازات اسلامی، حکم مجازات مساحقه برای مرتبه چهارم اعدام می باشد.
در مساحقه که از جمله جرایم حدی می باشد، اگر متهم قبل از اثبات جرم، توبه کند و ندامت و اصلاح او برای قاضی اثبات شود، حد از وی ساقط می گردد.
در جرم مساحقه، چنانچه متهم ادعا نماید که از حرام بودن عمل ارتکابی آگاهی نداشته و در واقع ادعای عدم علم نماید، این ادعا بدون سوگند و شهادت پذیرفته شده و مجازات حدی ساقط می گردد.
بنابر اعلام معاون اول قوه قضاییه ، اگرچه قانونگذار ایران، برای افرادی که مرتکب جرایم حدی نظیر مساحقه شده، بعد از توبه و سقوط مجازات حدی، مجازات تعزیری در نظر گرفته است؛ اما متاسفانه از اجرای این قاعده در مورد جرایمی نظیر محاربه و سرقت غفلت نموده است.
معاون اول قوه قضاییه در مراسم معارفه معاونان قضایی، منابع انسانی و امور فرهنگی و رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه از عدم اجرای نهاد توبه در رابطه با جرایم حدی مانند مساحقه در محاکم ایران ابراز گلایه کرده و اضافه نمود، که باید ساز و کار عملی این امر فراهم شده تا راهی در جهت کاهش محکومین و آمار زندانیان جرایم حدی باشد.
برای مشاوره مساحقه ، حکم و نحوه اثبات آن
برای مشاوره مساحقه ، حکم و نحوه اثبات آن
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©