دینا / حقوقی / کار و استخدام / تفاوت سابقه بیمه با سابقه کار

تفاوت سابقه بیمه با سابقه کار چیست؟

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

تفاوت سابقه بیمه با سابقه کار، آن است که سابقه کار، مربوط به مدت زمانی است که یک فرد، مشغول فعالیت و کار بوده است؛ لکن سابقه بیمه به مدت زمانی گفته می شود که فرد، به سازمان تامین اجتماعی، حق بیمه پرداخت نموده است. تاثیر سابقه کار و بیمه بر حقوق، آن است که سبب افزایش پایه سنوات فرد و به تبع آن، افزایش حقوق و دستمزد می شود.

 

امروزه، کار و تامین اجتماعی، جزء لاینفک زندگی عمومی شهروندان در هر کشور می باشد که دولت ها، به منظور برخورداری عموم شهروندان، سیاست ها و ساز و کارهای لازم را طراحی نموده اند. به عنوان نمونه، بر اساس قانون کار جمهوری اسلامی ایران و نیز قانون مدیریت خدمات کشوری، حقوق و مزایای کارمندان، به تفصیل، مورد پیش بینی قرار گرفته است.

 

یکی از مهم ترین تکالیفی که کارفرمایان بر اساس قانون دارند، بیمه نمودن کارمندان می باشد. لکن گاهی، افرادی، علی رغم اینکه سابقه کار زیادی دارند، به دلیل عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما، سابقه بیمه ندارند و از آن جهت که بیمه بودن افراد، مزایای متعددی را برای ایشان ایجاد می نماید، پرداختن به بحث تفاوت سابقه بیمه و سابقه کار و تاثیر آن بر حقوق، ضروری به نظر می رسد.

 

به همین مناسبت، در ادامه این مقاله، قصد داریم ابتدا به بررسی این موضوعات بپردازیم که سابقه کار و سابقه کار مرتبط چیست و سابقه بیمه ناظر بر چیست. در ادامه، تفاوت سابقه بیمه با سابقه کار را شرح داده و سپس، نحوه اطلاع از سابقه کار و سابقه بیمه و نیز، نحوه اعمال و تاثیر سابقه کار در حقوق، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سابقه کار و سابقه کار مرتبط چیست

یکی از بحث های مهم میان کارگران و کارمندانی که به عنوان نیروی کار، مشغول فعالیت هستند، بحث های مربوط به سابقه کار و بیمه است. اما قبل از آنکه تفاوت و فرق های سابقه کار و سابقه بیمه توضیح داده شود، بهتر است در ارتباط با سابقه کار و سابقه کار مرتبط، توضیحاتی مطرح شود.

 

در پاسخ به این سوال که سابقه کار و سابقه کار مرتبط چیست، باید توضیح داد که مجموع زمان هایی که هر فرد، بدون در نظر گرفتن رشته و یا تخصص مشخص، اقدام به فعالیت نموده است، می تواند تحت عنوان سابقه کار، شناخته شود؛ اما اگر کار انجام شده، به نوعی مرتبط با رشته تحصیلی یا تخصصی بوده که فرد، با انجام آن، به سمت متخصص شدن گام بر می دارد، می توان آن را سابقه کار مرتبط دانست.

 

به عنوان نمونه، در صورتی که شخصی، در رشته مدیریت تحصیل نموده و قصد استخدام در شرکتی را دارد، می تواند انجام اموری همچون مدیریت پروژه، کارشناس اداری، کارمندی و غیره را به عنوان سابقه کار مرتبط، در رزومه شغلی خود قید کند؛ هر چند که ممکن است شخص مورد نظر، سابقه کار به عنوان آشپزی یا رانندگی را نیز، در سابقه کاری خود، داشته باشد.

سابقه بیمه چیست

بیمه نمودن کارگران و کارمندان، بر اساس قانون کار، امری اجباری و الزامی است. همینطور، اشخاصی که طبق قانون مدیریت خدمات کشوری، زیر مجموعه دولت، مشغول به فعالیت هستند، از بیمه برخوردار می شوند. سوالی که در این خصوص مطرح می شود، آن است که سابقه بیمه چیست؟

 

در پاسخ به این سوال، باید گفت که منظور از سابقه بیمه، مدت زمانی است که حق بیمه، پرداخت شده است. به عنوان نمونه، فرد، ممکن است به مدت چند سال، سابقه کار داشته باشد؛ اما فقط برای چند ماه، اقدام به پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی نموده باشد. در این صورت، سابقه بیمه وی، صرفا به همان مدتی است که حق بیمه، پرداخت شده است.

 

لازم به ذکر است که برخی از افراد، اقدام به پرداخت حق بیمه خویش فرما، بیمه مشاغل آزاد و زنان خانه دار و یا حتی بیمه دانشجویی می نمایند؛ بی اینکه کارفرمایی آنها را بیمه کرده باشد. در این صورت نیز، سابقه بیمه به مدت پرداخت حق بیمه، برای ایشان لحاظ می گردد. در همین رابطه، مطالعه مقاله زیر نیز، پیشنهاد می شود.

تفاوت سابقه بیمه با سابقه کار چیست؟

همانطور که در قسمت های قبل توضیح داده شد، سابقه بیمه با سابقه کار، دو مفهوم کاملا متفاوت می باشند و علیرغم اینکه این دو واژه، بعضا به جای یکدیگر به کار می روند، به لحاظ حقوقی، فرق ها و تفاوت های بارزی دارند. لذا در این قسمت، تفاوت سابقه بیمه با سابقه کار، توضیح داده می شود.

 

به طور کلی، سابقه کار، مجموع بازه زمانی است که یک فرد، مشغول کار و فعالیت بوده و سابقه کاری دارد؛ لکن سابقه بیمه، مشخصا به مدت زمانی گفته می شود که فرد، اقدام به پرداخت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی نموده است؛ حال چه خود فرد، حق بیمه در سال را به دولت پرداخته باشد یا کارفرما، اقدام به بیمه کردن وی نموده باشد.

 

همانطور که ملاحظه می شود، ممکن است فرد، از همان ابتدای شروع به کار، سابقه بیمه داشته باشد که در این حالت، سابقه کار با سابقه بیمه، یکسان خواهد بودو این دو تفاوتی با هم ندارند؛ لکن در مواقعی نیز، ممکن است فرد، علی رغم داشتن سابقه کار زیاد، سابقه بیمه کوتاهی داشته باشد. در هر حال، امروزه، برای استفاده از مزایای تامین اجتماعی، از قبیل بازنشستگی، آنچه اهمیت دارد، سابقه بیمه است؛ نه سابقه کار به تنهایی.

 

نحوه اطلاع از سابقه کار و سابقه بیمه

اطلاع از سابقه پرداخت حق بیمه، امر بسیار پر اهمیتی است؛ به ویژه افرادی که مدت زیادی در یک شرکت یا موسسه مشغول فعالیت بوده اند، جهت اطمینان از پرداخت حق بیمه توسط کارفرما، می توانند این امر را مورد بررسی قرار دهند. به همین دلیل، در این قسمت از مقاله، نحوه اطلاع از سابقه کار و سابقه بیمه، شرح داده می شود.

 

یکی از روش های اطلاع از سابقه کار و بیمه تامین اجتماعی، مراجعه حضوری به شعب کارگزاری سازمان و اطلاع از حق بیمه پرداختی می باشد؛

 

علاوه بر این، می توان با دانلود برنامه تامین اجتماعی من، اقدام به ملاحظه جزئیات سابقه کار و بیمه، نمود؛

 

یکی دیگر از روش های اطلاع از سابقه بیمه، استفاده از کد دستوری #1420*4* ، ورود به بخش استعلام و انتخاب گزینه آخرین سابقه، می باشد.

 

همچنین، می توان با مراجعه به سایت تامین اجتماعی نیز، سوابق بیمه پرداخت شده به سازمان تامین اجتماعی را ملاحظه نمود. به این منظور، کافیست که متقاضی، به سایت تامین اجتماعی به نشانی eservice.tamin.ir مراجعه نموده و در صورتی که در این سامانه حساب کاربری ندارد، ابتدا در آن ثبت نام انجام داده و سپس، با در اختیار داشتن کد ملی و رمز عبور، می توان به این سامانه وارد شد. 

 

تفاوت سابقه بیمه با سابقه کار چیست

 

در این مرحله، می توان برای اطلاع از سابقه بیمه، از نوار بالا صفحه، گزینه "بیمه شدگان – خدمات سابقه سابقه تلفیقی" را انتخاب نمود که در این صورت، می توان بیمه تلفیقی تامین اجتماعی را ملاحظه کرد.

 

تاثیر سابقه کار بر حقوق

 

پس از انجام مراحل فوق، لیست و جدول سابقه بیمه تامین اجتماعی، به صورت کامل، قابل مشاهده می باشد که همچنین، می توان اقدام به دانلود گزارش آن نمود.

 

تاثیر سابقه بیمه بر حقوق

 

همانطور که ملاحظه می شود، اطلاع از سابقه بیمه تامین اجتماعی، به صورت اینترنتی و حضوری، با در اختیار داشتن کد ملی، به سادگی امکانپذیر است. پیشنهاد می شود برای دریافت اطلاعات بیشتر در این خصوص، مقاله زیر را نیز مطالعه نمایید.

 

نحوه اعمال و تاثیر سابقه کار در حقوق

یکی از سوالات مهمی که در ارتباط با سابقه بیمه و سابقه کار مطرح می شود، آن است که سابقه کار و وسابقه بیمه چه تاثیری بر حقوق دارند؟ همینطور اینکه، نحوه اعمال سابقه کار بر حقوق به چه صورت است؟ لذا در این قسمت، به توضیح نحوه اعمال و تاثیر سابقه کار در حقوق، خواهیم پرداخت.

 

اولا، باید دانست که سابقه کار بر میزان حقوق دریافتی فرد، تاثیر مهمی دارد. با این توضیح که، تاثیر سابقه بیمه بر حقوق، بدین صورت است که هرچه سابقه بیمه فرد بیشتر باشد، پایه سنوات وی نیز، افزایش یافته و این مطلب، می تواند بر مبلغ و میزان حقوق دریافتی و مزد، تاثیرگذار باشد. البته، پایه سنوات، با حق سنوات متفاوت است.

 

به طور کلی، پایه سنوات، به مبلغی گفته می شود که در پایان یک سالی که کارگر کار کرده است، به حقوق و مزد وی اضافه می گردد. به عبارت دیگر، این مزد به کارگرانی تعلق می گیرد که دارای یک سال سابقه کار در محلی می باشند یا از دریافت آخرین پایه سنوات آنها، به مدت یک سال می گذرد. همین مطلب، سبب می شود که هر چه سابقه کار فرد بیشتر شود، پایه سنوات و به تبع آن، حقوق و دستمزد فرد نیز، افزایش خواهد داشت که نحوه محاسبه پایه سنوات، بر اساس مبلغی است که توسط شورای عالی کار تعیین می گردد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تفاوت سابقه بیمه با سابقه کار و تاثیر آن بر حقوق در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون تفاوت سابقه بیمه با سابقه کار و تاثیر آن بر حقوق پاسخ دهند.