یکی از انواع مجازات براساس قانون مجازات اسلامی قصاص می باشد که به دو دسته کلی قصاص نفس و قصاص عضو تقسیم بندی می شود . این مجازات صرفا مختص جنایات عمدی بوده و از شرایط اجرای آن تساوی در دین قاتل و مقتول ، سلامت عقل و مهدورالدم نبودن مقتول می باشد .
برای مشاوره قصاص و شرایط اعمال آن
برای مشاوره قصاص و شرایط اعمال آن
در قانون بسته به نوع جرمی که رخ می دهد ، مجازات های مختلفی نیز در نظر گرفته شده است . انواع مجازات اصلی در قانون ناشی از همین تقسیم بندی هستند . مجازات حدی ، مجازات تعزیری و دیه و قصاص هر کدام یک نوع مجازات اصلی هستند که در قواعد مربوط به هر کدام در قانون مشخص شده است . همه ما اصطلاح " قصاص " را شنیده ایم .
قصاص نیز یکی از مجازات های اصلی است که در قانون به آن پرداخته شده است اما اغلب مردم قصاص را با اعدام اشتباه می گیرند و تفاوت اعدام و قصاص را نمی دانند . از این رو ما در این مقاله به بررسی اینکه مجازات قصاص چیست و شرایط اعمال مجازات قصاص می پردازیم .
قصاص از ریشه کلمه " قص " به معنای پیگیری کردن چیزی است . در قانون کیفری ایران ، قصاص مجازات کسی است که طبق قانون به دیگری جنایتی وارد کرده است . اغلب قصاص با اعدام اشتباه گرفته می شود . اگرچه هر دو این مجازات ها ، مجازات بدنی هستند اما مجازات اعدام تنها برای سلب حیات از مجرم به کار گرفته می شود در حالی که حکم قصاص هم برای سلب حیات و هم برای اعضای بدن بکار می رود .
همچنین باید گفت که مجازات اعدام غیر قابل بخشش و مجازات قصاص حق اولیاء دم و قابل بخشش می باشد . به عبارتی می توان گفت قصاص عام تر از اعدام است . بنابراین می توان گفت قصاص دو نوع است : قصاص نفس و قصاص عضو .
قصاص نفس زمانی اتفاق می افتد که جنایتی منجر به مرگ کسی شود البته قصاص تنها مربوط به جرائم عمدی بوده و اگر کسی به صورت غیرعمد یا در دفاع مشروع از خودش باعث مرگ کسی شود ، قصاص نخواهد شد .
قصاص عضو مربوط به وقتی است که یکی از اعضا بدن براثر جنایتی آسیب ببیند .
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص قصاص چیست و شرایط اعمال آن، به کانال تلگرام حقوق کیفری مراجعه نمایید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون قصاص چیست و شرایط اعمال آن پاسخ دهند .
آخرین اخبار مرتبط با قصاص و شرایط اعمال آن
بر خلاف حکم شرعی و قانونی عدم قصاص پدر در صورت قتل عمد فرزند، مادر در صورت ارتکاب قتل عمد فرزند، با تقاضای اولیای دم قصاص می گردد.
مطابق لایحه تشدید مجازات مرتکبین قتل عمد که قصاص نمی شوند، مجازات این گروه از مجرمین تشدید شده و حبس تعزیری درجه 4 برای آنها در نظر گرفته شده است.
بنبر اعلام رئیس دستگاه قضایی خوزستان، شوراهای حل اختلاف خوزستان طی دو سال گذشته با وساطت میان خانواده قاتل و مقتول، از قصاص ۷۸ نفر از محکومین به قصاص جلوگیری کرده اند.
برای مشاوره قصاص و شرایط اعمال آن
برای مشاوره قصاص و شرایط اعمال آن
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©