دینا / تجاری / مالیات / صدور گواهی اقامت مالیاتی

صدور گواهی اقامت مالیاتی

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

صدور گواهی اقامت مالیاتی، به صورت برخط و از طریق درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir، بخش درخواست ها، انجام می گردد و متقاضی واجد شرایط می تواند با ورود به حساب کاربری خود در سامانه، طی مراحل مورد نیاز، درج اطلاعات و بارگذاری مدارک لازم، نسبت به ثبت درخواست صدور این گواهی، اقدام کند.

 

پرداخت مالیات مضاعف، از مهم ترین معضلات برخی مشمولین مالیات بر درآمد یا عملکرد است و از آنجا که اولین رکن اجرای صحیح قوانین مالیاتی، برقراری عدالت اقتصادی می باشد، دولت جمهوری اسلامی ایران در قوانین مالیاتی خود، روش هایی را جهت جلوگیری از اخذ مالیات مضاعف، پیش بینی و اجرایی کرده است.

 

از مهم ترین مدارک لازم برای پیشگیری از پرداخت مالیات مضاعف، گواهی اقامت مالیاتی است که بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی، از ابتدای شهریور ماه سال جاری (1403)، به صورت برخط و آنلاین، صادر می گردد و همین امر، ضرورت اطلاع از نحوه صدور این گواهی به صورت آنلاین را ایجاب می نماید.

 

لذا در مقاله حاضر، ماهیت گواهی اقامت مالیاتی، سامانه، شرایط و مدارک لازم برای صدور گواهی اقامت مالیاتی مورد بررسی قرار گرفته و درباره نحوه صادر شدن این گواهی، توضیح داده شده است. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع می توانند، ادامه متن مقاله را مطالعه نمایند.

گواهی اقامت مالیاتی چیست

در پاسخ به این پرسش که گواهی اقامت مالیاتی چیست؟ باید گفت، گواهی اقامت مالیاتی، ازجمله مدارکی است که از پرداخت مالیات مضاعف، توسط برخی مشمولین مالیات، پیشگیری می کند. این گواهی، بیانگر این امر است که شخص (حقيقی/ حقوقی) در سال مالیاتی مورد نظر، مقيم چه کشوری بوده و باید، مطابق قوانین مالیاتی کدام محل، مالیات بپردازد.

 

 برای بررسی مالیات مضاعف، باید ماده 168 و 180 قانون مالیات های مستقیم را مورد بررسی قرار داد. مقصود از مالیات مضاعف، این است که در یک سال مالیاتی، برخی درآمدهای شخص حقیقی یا حقوقی، دو مرتبه مشمول مالیات گردند. مالیات مضاعف شرکتی و مالیات مضاعف بین المللی یا جهانی، از انواع مالیات مضاعف هستند. ماده 168 قانون مالیات، مقرر می دارد: 

 

"دولت می‌ تواند برای جلوگیری از اخذ مالیات مضاعف و تبادل اطلاعات راجع به درآمد و دارایی مودیان، با دولت‌ های خارجی‌، موافقت­نامه‌ های مالیاتی منعقد و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی، به مرحله اجرا بگذارد. قراردادها یا موافقت­نامه ­‌های مربوط به امور مالیاتی که تا ‌تاریخ اجرای این قانون با دول خارجی منعقد و به تصویب قوه مقننه یا هیات وزیران رسیده است، تا زمانی که لغو نشده، به قوت خود باقی است."

 

ماده 180 قانون مالیات مستقیم مقرر می دارد: "هر شخص حقیقی ایرانی که با ارائه گواهی‌ نمایندگی‌ های مالی یا سیاسی دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج، ثابت کند که از درآمد یک سال مالیاتی خود در یکی از کشورهای خارج به عنوان مقیم، مالیات پرداخته است، از لحاظ ‌مالیاتی در آن سال، مقیم خارج از کشور شناخته خواهد شد."

سامانه صدور گواهی اقامت مالیاتی

سامانه صدور گواهی اقامت مالیاتی، از سوی سازمان امور مالیاتی، طراحی و راه اندازی شده تا متاضیان دریافت این گواهی بتوانند، به صورت آنلاین و برخط و بدون مراجعه حضوری به ادارات مالیاتی، گواهی اقامت مالیاتی خود را دریافت کنند.

 

پیرو انتشار بخشنامه رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، مبنی بر فراهم آمدن امکان صدور گواهی اقامت مالیاتی از اول شهریورماه سال جاری (1403) از طریق سامانه برخط، این پرسش مطرح می گردد که آدرس سامانه صدور گواهی اقامت مالیاتی چیست؟

 

در پاسخ به پرسش مطروحه باید گفت، درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir، سامانه برخط صدور گواهی اقامت مالیاتی، می باشد و افراد می توانند پس از نام نویسی در این درگاه و ورود به حساب کاربری خود در سامانه، در بخش درخواست ها، تقاضای صدور گواهی اقامت مالیاتی را داشته باشند.

شرایط صدور گواهی اقامت مالیاتی

در تیترهای پیشین مقاله، در خصوص چیستی گواهی اقامت مالیاتی و سامانه صدور آن، توضیح داده شد. در این تیتر از مقاله، شرایط صدور گواهی اقامت مالیاتی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. شرایط صدور این گواهی، به شرح زیر هستند:

 

متقاضی، از مدارک لازم برای این امر، برخوردار باشد؛

 

متقاضی، در درگاه ملی خدمات مالیات، نام نویسی کرده و دارای حساب کاربری باشد؛

 

متقاضی، مراحل ثبت درخواست صدور این گواهی را مطابق آنچه در تیترهای بعدی، توضیح داده خواهد شد، طی نموده باشد. در ادامه، مدارک لازم برای صدور گواهی اقامت مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی در سامانه my.tax.gov.ir، بررسی خواهند شد.

 

مدارک لازم برای صدور گواهی اقامت مالیاتی

متقاضیان صدور گواهی اقامت مالیاتی، باید از مدارک لازم برای صدور این گواهی، برخورار باشند، لذا در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مدارک لازم برای صدور گواهی اقامت مالیاتی، بررسی خواهند شد. این مدارک، به شرح زیر هستند:

 

تصویر کارت ملی

تصویر شناسنامه

اصل و تصویر گذرنامه

تصویر اظهارنامه مالیاتی

معرفی نامه

فرم تقاضای صدور گواهی اقامت و مستندات مورد نیاز، نظیر فهرست درآمدها در کشور خارجی و...

تصویر اساسنامه، آگهی آخرین تغییرات شرکت در روزنامه رسمی و آگهی روزنامه رسمی که موید انطباق محل فعالیت با نشانی مکان دفتر است (برای اشخاص حقوقی). در ادامه، نحوه صدور گواهی اقامت مالیاتی، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

نحوه صدور گواهی اقامت مالیاتی

نحوه صدور گواهی اقامت مالیاتی، بدین صورت است که متقاضی باید، آدرس سامانه my.tax.gov.ir را در مرورگر خود، جستجو کند و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، درج نموده و برروی گزینه "ارسال کد تایید"، کلیک نماید. (افراد فاقد حساب کاربری، ابتدا باید نسبت به ثبت نام در سامانه، اقدام کنند.)

 

نحوه صدور گواهی اقامت مالیاتی

 

در این مرحله، فرد باید، کد ارسالی به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه، وارد نماید.

 

 سامانه صدور گواهی اقامت مالیاتی

 

در این گام، فرد باید، گزینه "درخواست ها" را انتخاب کند.

 

شرایط صدور گواهی اقامت مالیاتی

 

در این مرحله، فرد باید، گزینه "صدور گواهی اقامت مالیاتی" را انتخاب کند.

 

مدارک صدور گواهی اقامت مالیاتی

 

در این قسمت، فرد باید، گزینه "ثبت درخواست صدور گواهی جدید" را انتخاب کند.

 

نحوه صدور گواهی اقامت مالیاتی

 

در این مرحله، شخص باید، اطلاعات مورد نیاز را در کادرهای مربوطه، درج نموده و مدارک لازم را بارگذاری کند و سپس، برروی گزینه "ثبت"، کلیک نماید.

 

 سامانه صدور گواهی اقامت مالیاتی

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و نحوه صدور گواهی اقامت مالیاتی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و نحوه صدور گواهی اقامت مالیاتی پاسخ دهند.