از جمله شرایط ثبت نام خودرو وارداتی برای همه ایرانیان، ورود و ثبت نام در سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی saleauto.ir، وکالتی کردن یکی از حساب ها در نزد شعب بانک های اعلامی و برخورداری از شرط سنی لازم است و قیمت این دسته از ماشین ها، کاملا تابع فاکتورهایی چون، سال ثبت نام و نوع و مدل خودرو، می باشد.
برای مشاوره شرایط ثبت نام خودرو وارداتی
برای مشاوره شرایط ثبت نام خودرو وارداتی
واردات و صادرات، ازجمله موارد موثر در تامین بودجه کشور ها می باشد و رونق آن، نقش مهمی در چرخه و حیات اقتصادی هر دولت ایفا می نماید. کشور ایران نیز، از این موضوع، مستثنی نیست و به همین علت، سالانه، سیاست ها و تدابیر مختلفی را در جهت توسعه واردات و صادرات، پیش بینی و اجرایی می کند.
از جمله سیاست های دولت در راستای رونق واردات، فراهم آوردن امکان واردات خودروهای خارجی نو و کارکرده می باشد و همه ایرانیان واجد شرایط، می توانند، از طریق سامانه راه اندازی شده توسط وزارت صمت، نسبت به ثبت نام خودرو وارداتی، اقدام کنند.
طبق اعلام مدیر طرح واردات خودرو عرضه دور بعدی خودروهای وارداتی، سه هفته آینده (اوایل آذرماه 1403) می باشد.
لذا در مقاله حاضر و در راستای اطلاع رسانی، شرایط، مدارک، سایت و نحوه ثبت نام خودروهای وارداتی، مورد بررسی قرار گرفته و پس از توضیح شرایط واردات خودروهای کارکرده یا دست دوم برای همه ایرانیان، درباره قیمت خودروهای وارداتی ثبت نامی و نحوه دسترسی به لیست خودرو ها، صحبت شده است.
در توضیح شرایط ثبت نام خودروهای وارداتی باید گفت، در هر دوره از صدور اطلاعیه های ثبت نام خودرو وارداتی، شرایط مخصوص آن دوره، اعلام می گردد و بنابراین، بهترین راه اطلاع از شرایط ثبت نام خودرو وارداتی، بررسی اطلاعیه زمان ثبت نام است. با این حال، برخی شرایط، در اکثر دوره ها، ثابت و بدون تغییر هستند. با در نظر گرفتن این نکته، شرایط ثبت نام خودروهای وارداتی، به شرح زیر است:
مستفاد از ماده 4 دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری، متقاضی باید، از مدارک لازم، حداقل 18 سال سن و گواهینامه رانندگی برخوردار بوده و دارای پلاک انتظامی فعال نباشد؛
متقاضی باید، در شعب بانک های اعلامی، اقدام به وکالتی کردن یکی از حساب های خود، تحت عنوان "خودرو وارداتی" نموده و مبلغ 500 میلیون تومان را در آن، بلوکه کند. شایان ذکر است، امکان تغییر مبلغی که باید مسدود گردد، وجود خواهد داشت. در تیترهای بعدی مقاله، شرایط واردات خودروهای کارکرده یا دست دوم برای همه ایرانیان، بررسی خواهد شد.
از جمله شرایط ثبت نام خودروهای وارداتی، برخورداری از مدارک لازم این امر است. لذا در این تیتر از مقاله حقوقی دینا، مدارک لازم برای ثبت نام ماشین وارداتی، مورد بررسی و توضیح قرار خواهد گرفت تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، از اطلاعات ارائه شده در این تیتر، استفاده کنند. این مدارک، عبارتند از:
مدارک هویتی (اعم از شناسنامه و کارت ملی یا رسید ثبت نام کارت ملی هوشمند)
گواهینامه رانندگی (گواهینامه پایه یک، دو، سه و....)
مدارک مثبت وکالتی کردن یکی از حساب های متقاضی در نزد شعب بانک های اعلامی
مدارک مثبت بلوکه کردن وجه اعلام شده از سوی دولت که در حال حاضر، مبلغی در حدود 500 میلیون تومان است و امکان افزایش آن در سال ها آتی، وجود دارد.
شایان ذکر است، افرادی که قصد واردات خودرو دست دوم و کارکرده را دارند نیز باید، از مدارک اعلامی از سوی دولت، برخوردار باشند که با توجه به جدید بودن خبر آزاد شدن واردات خودرو دست دوم برای همه ایرانیان، جزئیات دقیق این مدارک، مشخص نیست.
با این وجود، بر اساس آنچه در اخبار آمده، مواردی چون، کارت بازرگانی شخص حقیقی؛ مدارک هویتی وی؛ مدارک مثبت تعیین منشا ارز؛ مدارک و گواهی های مثبت برخورداری خودرو از استانداردهای لازم و مدارک مربوط به پرداخت عوارض و حقوق گمرکی، ازجمله مهم ترین مدارک لازم در فرایند واردات خودرو دست دوم، هستند. در صورت اعلام جزئیات بیشتر، این تیتر از مقاله، بروزرسانی خواهد شد.
ثبت نام ماشین خارجی وارداتی، تنها از طریق مراجعه به سایت ثبت نام خودروهای وارداتی ممکن و میسر است و از این رو، در این تیتر از مقاله، سایتی که متقاضیان ثبت نام خودرو خارجی، باید به آن مراجعه کرده و مراحل نام نویسی را طی نمایند، معرفی خواهد شد.
سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی که از طریق آدرس saleauto.ir در دسترس است و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، راه اندازی شده، سایتی است که متقاضیان ثبت نام خودرو خارجی وارداتی، باید به آن مراجعه کرده و نسبت به ثبت نام خود، اقدام کنند. از مهم ترین امکانات این سامانه می توان به موارد زیر، اشاره کرد:
ثبت نام خودرو وارداتی؛ دسترسی به لیست خودروهای وارداتی قابل عرضه؛ دسترسی به اخبار و اطلاعیه های منتشر شده در خصوص ثبت نام خودرو وارداتی؛ دسترسی به جزئیات و اطلاعات خودرو وارداتی مد نظر متقاضی. در ادامه، نحوه ثبت نام خودرو وارداتی، بررسی می گردد.
نحوه ثبت نام خودرو وارداتی، بدین صورت است که در ابتدا، متقاضی باید، در تاریخ های اعلام شده توسط دولت، اقدام به وکالتی کردن یکی از حساب های خود در نزد شعب بانک های اعلامی نموده و مبلغ مورد نیاز را در حساب وکالتی خود، بلوکه کند.
در گام بعدی، متقاضی باید، آدرس سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی saleauto.ir را در مرورگر خود، جستجو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه اصلی سامانه، برروی گزینه ورود، کلیک کند. (افرادی که از حساب کاربری در این سامانه، برخوردار نسیتند، ابتدا باید، نسبت به ایجاد حساب کاربری، اقدام نمایند.)
در این مرحله، متقاضی باید، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و به مرحله بعدی برود.
در این گام، فرد لیست خودروهای قابل عرضه و قابل ثبت نام را مشاهده خواهد کرد و باید، خودرو مد نظر خود را انتخاب کند.
با طی باقی مراحل و درج اطلاعات لازم و مورد نیاز، نام نویسی فرد، به پایان خواهد رسید و باید، منتظر اعلام نتایج ثبت نام باشد. بنابر اعلام سامانه خودروهای وارداتی، متقاضیانی که در اردیبهشت ماه سال جاری، برای دریافت خودروی لونا برقی تقاضای خود را ثبت نموده بودند تا روز شنبه ۱۳ مردادماه سال 1403، فرصت ثبت نام خواهند داشت. این خودرو تنها به رنگ سفید و با قیمتی حدود 1 میلیارد و 200 میلیون تومان عرضه شده و مهلت تحویل، حداکثر ۹۰ روز پس از واریز وجه می باشد.
پیرو انتشار خبر آزاد شدن واردات ماشین های کارکرده و دست دوم خارجی برای همه ایرانیان (مورخ 1403/04/27)، این پرسش که شرایط واردات خودروهای کارکرده یا دست دوم برای همه ایرانیان، چیست؟ مطرح می گردد. لذا در این تیتر از مقاله، بر اساس آنچه در اخبار و به نقل از سخنگوی دولت آمده، شرایط و قواعد واردات خودروهای کارکرده یا دست دوم برای همه ایرانیان، بررسی خواهد شد. این شرایط، عبارتند از:
خودرو، مدل ۲۰۱۹ به بالا باشد؛
خودرو، استانداردهای روز اروپا را داشته باشد؛
وارد کننده، مراحل لازم در سامانه جامع تجارت، نظیر ثبت سفارش کالای وارداتی را طی کرده باشد؛
منابع و روش های تامین ارز، به تایید بانک مرکزی برسد؛
خودرو، از استاندارد های حفظ محیط زیست و ضوابط فنی خودروهای قابل ورود به کشور، برخوردار باشد؛
اخذ گواهی عدم سرقتی بودن خودرو از پلیس کشور مبدا؛
وارد کننده، شخص حقیقی ایرانی باشد، از مدارک لازم، که مهم ترین آن، کارت بازرگانی است، برخوردار بوده و بتواند، عوارض، هزینه ها و حقوق گمرکی وارد کردن خودرو دست دوم به کشور را بپردازد. جزئیات کامل شرایط واردات خودروهای کارکرده یا دست دوم برای همه ایرانیان در آیین نامه واردات خودروهای کارکرده ارائه شده که فایل آن، در جدول زیر قرار گرفته است.
شایان ذکر است، بر اساس اعلام سخنگوی دولت در اخبار، اشخاص حقوقی، حق واردات خودروهای کارکرده و دست دوم را ندارند. به منظور اطلاع از نحوه ثبت نام خودرو وارداتی جانبازان مطالعه مقاله زیر توصیه می شود.
قیمت خودروهای وارداتی ثبت نامی، پرسش اغلب افرادی است که قصد دارند، نسبت به نام نویسی این دسته از خودروها، اقدام کنند. لذا در این تیتر از مقاله دینا، در خصوص قیمت خودروهای وارداتی ثبت نامی و عوامل موثر بر این قیمت، توضیح داده خواهد شد.
به طور کلی، قیمت خودروهای وارداتی قابل ثبت نام برای همه ایرانیان واجد شرایط، تابع فاکتورهایی چون، سال ثبت نام فرد، مدل و نوع خودروی ثبت نامی می باشد و به همین علت، نمی توان مبلغی واحد را به عنوان قیمت خودروهای وارداتی قابل ثبت نام، اعلام کرد.
شایان ذکر است، "هزینه ها و عوارض قانونی پس از ترخیص، از قبیل بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ...، نیز، به قیمت نهایی" خودرو وارداتی ثبت نام شده، اضافه خواهند گردید.
در توضیح لیست خودروهای وارداتی ثبت نامی باید گفت، نمی توان لیست مشخصی تحت عنوان لیست خودروهای وارداتی قابل ثبت نام، ارائه نمود، چراکه بسته به سال و تاریخ ثبت نام خودرو خارجی وارداتی، لیست ماشین های قابل ثبت نام، متفاوت خواهد بود. به همین علت، در این تیتر از مقاله، روش دسترسی به لیست خودروهای وارداتی ثبت نامی، توضیح داده خواهد شد تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز، از آن، استفاده نمایند.
اولین مرحله از مراحل دسترسی به لیست خودروهای وارداتی قابل ثبت نام برای همه ایرانیان واجد شرایط این است که متقاضی، آدرس سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی saleauto.ir را در مرورگر خود جستجو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه اصلی سامانه، برروی گزینه "خودروها"، کلیک کند.
در این گام، فرد به صفحه ای مشابه تصویر زیر، هدایت می گردد که در آن، لیست تمامی خودروهای وارداتی قابل عرضه، نمایش داده شده است.
نکته مهم اینکه، تا زمان نگارش مقاله حاضر، لیست ماشین های کارکرده و دست دوم خارجی قابل واردات برای همه ایرانیان واجد شرایط، منتشر نشده اما، بر اساس آنچه در اخبار و به نقل از سخنگوی دولت آمده، می توان گفت، ظاهرا محدودیتی در خصوص نوع خودروی قابل واردات، وجود ندارد و صرف اینکه خودرو دست دوم وارداتی، شرایط مطرح شده در تیتر پنجم مقاله و سایر شرایطی که توسط دولت، تعیین می گردد را داشته باشد، کافی است. در صورت اعلام هرگونه جزئیات در این خصوص، متن مقاله، بروزرسانی خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط ثبت نام خودرو وارداتی در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط ثبت نام خودرو وارداتی پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط ثبت نام خودرو وارداتی
برای مشاوره شرایط ثبت نام خودرو وارداتی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©