در پاسخ به این سوال که اتوپسی یا کالبدشکافی چیست باید گفت که این روش یک معاینه پزشکی از جسد پس از مرگ برای یافتن علت، زمان و نحوه مرگ می باشد. همچنین این روش به انواع مختلفی تقسیم می شود که از جمله آن می توان به کالبدشکافی بیمارستانی، کالبدشکافی پزشکی قانونی اشاره نمود.
برای مشاوره جزئیات کالبدشکافی
برای مشاوره جزئیات کالبدشکافی
کی از حقوق شناخته شده برای بشر، حق حیات می باشد که سلب آن از دیگری عواقب سنگینی برای مرتکب دارد. از طرف دیگر یکی از روش هایی که می توان علت مرگ متوفی را شناسایی کرد کالبدشکافی است که کالبد در لغت به معنای جسم و کلمه شکافی به معنای بازکردن و گسستگی و دیدن درون بدن است.
بنابراین کالبدشکافی از این حیث اهمیت دارد که علت و چگونگی مرگ را برای مقامات دادگستری مشخص می کند و حقیقت به واسطه آن معلوم می شود. به همین خاطر پرداختن به جزئیات کالبدشکافی نظیر علل انجام، انواع و مراحل آن به نظر امری ضروری می باشد
لذا در این مقاله ابتدا به این سوال که اتوپسی یا کالبد شکافی چیست پاسخ داده می شود سپس در مورد علل انجام آن مطالبی بیان خواهد شد. در ادامه انواع اتوپسی یا کالبد شکافی و اینکه چرا و چگونه انجام می شود مورد بررسی قرار می گیرد. پس از آن مفاد گزارش اتوپسی یا کالبد شکافی پرداخته خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
پس از مرگ بر اثر عوامل و دلایل مختلفی ممکن است که جسد نیاز به معاینه داشته باشد که یکی از روش های مهم در این مورد،کالبد شکافی می باشد. حال ممکن است که در ذهن برخی از افراد این پرسش مطرح شود که منظور از اتوپسی یا کالبد شکافی چیست؟
در پاسخ به سوال فوق می بایست بیان داشت که "کالبد شکافی" از کلمه یونانی "autopsia" گرفته شده است و به معنای "خود دیدن" می باشد که در این روش پاتولوژیست یا پزشک پس از مرگ مایعات و بافت های مربوط به جسد را معاینه و بررسی می کند.
به عبارت دیگر کالبد شکافی یک معاینه پزشکی از جسد پس از مرگ برای یافتن علت، زمان و نحوه مرگ می باشد. لازم به ذکر است که این روش ممکن است به عنوان بخشی از تحقیقات جنایی یا به درخواست اعضای خانواده انجام شود. همچنین پزشک قانونی می تواند بر روی اجساد تجزیه شده یا دفن شده نیز کالبد شکافی انجام دهد اما جزئیات و میزان اطلاعات که آن ها می توانند جمع آوری کنند ممکن است محدود باشد.
همانطور که در بخش قبلی نیز گفته شد کالبد شکافی یک فرایند علمی است که به تحقیق در مورد جنبه های مختلف جسم انسان پس از مرگ می پردازد. از طرف دیگر باید توجه دشت که این عمل به دلایل مختلفی صورت می گیرد که در این قسمت از مقاله علل انجام کالبد شکافی مورد بررسی قرار می گیرد.
یکی از علت های مهم انجام کالبد شکافی تعیین علت مرگ از طریق برش دادن و آزمایش خون و ترشحات جسد می باشد به ویژه در مواردی که علت مرگ مشکوک باشد و نیاز به تحقیقات داشته باشد. علت بعدی مربوط به تحقیقات پزشکی و اهداف آموزشی و پژوهشی است. در واقع پزشکان با انجام کالبد شکافی می توانند اطلاعات جدیدی را به دست بیاورند.
لازم به ذکر است در صورتی که به جسم انسان قبل از مرگ ضرب و جرحی وارد شده باشد با کالبدشکافی می توان این ضربه ها و آثار به جا مانده از آن را شناسایی کرد. علاوه بر این کالبد شکافی در تحقیقات جنایی نیز یک ابزار مهم برای تعیین علت مرگ و جزئیات حادثه است. همچنین با این عمل می توان اطلاعاتی در مورد شرایط ارثی یا ژنتیکی احتمالی به دست آورد.
پس از بررسی چیستی کالبد شکافی و علل انجام آن نوبت به این می رسد که به انواع آن پرداخته شود. به همین خاطر در این قسمت از مقاله به جهت این که کاربران محترم با این موضوع آشنا شوند به انواع اتوپسی یا کالبد شکافی اشاره می شود و در مورد آن توضیحاتی ارائه می گردد.
اولین نوع مربوط به کالبد شکافی پزشکی قانونی است که در آن پزشکان یا پلیس اغلب به دنبال یافتن علت و نحوه مرگ متوفی هستند و معمولاً در موارد مرگ های خشونتآمیز، مشکوک یا ناگهانی انجام میشوند. نوع بعدی کالبد شکافی بالینی یا پاتولوژیک است که برای تشخیص بیماری خاص یا برای اهداف تحقیقاتی انجام می شود و هدف از آن اطمینان از صحت تشخیص های بالینی است که قبل از مرگ بیمار ناشناخته یا نامشخص باقی ماندهاند.
نوع دیگر مربوط به کالبدشکافی آکادمیک است که به منظور آموزش و کسب اطلاعات توسط دانشجویان پزشکی در دانشگاه انجام می شود. نوع آخر هم کالبدشکافی بیمارستانی است که در آن خانواده متوفی به کادر بیمارستان این اجازه را می دهند که با انجام کالبدشکافی علت دقیق مرگ مشخص شود.
کالبد شکافی یک فرایند پیچیده و حساس است که به دقت و تخصص پزشکان نیاز دارد. حال ممکن است که در ذهن برخی از افراد این پرسش مطرح شود که کالبد شکافی چگونه انجام می شود و چه پروسه ای باید طی شود که پاسخ آن به شرح زیر می باشد:
در پاسخ به سوال فوق باید گفت که در ابتدا جسد با رضایت خانواده متوفی به سالن تشریح منتقل می شود و پس از معاینه از کل بدن از جمله اندام ها و ساختارهای داخلی، معاینات میکروسکوپی، شیمیایی و میکروبیولوژیکی از اندام ها، مایعات و بافت ها انجام می شود. باید توجه داشت که برای معاینه اندام های قفسه سینه و شکم لازم است که از شانه متوفی تا جناغ سینه برش داده شود
همچنین برای معاینه مغز نیز باید از پشت جمجمه برش داده شود تا بتوان آن را بررسی کرد. لازم به ذکر است که تمام اندام هایی که برای معاینه برداشت میشوند، وزن میشوند و بخشی از آن برای بررسی در اسلایدهای میکروسکوپی نگهداری می شوند و در نهایت گزارش نهایی پس از تکمیل تمام آزمایشات می بایست تهیه شود.
همانطور که در بخش قبلی گفته شد پس از تکمیل تمام آزمایشات و بررسی جسد، پزشک می بایست گزارش تهیه کند. حال به جهت آشنایی بیشتر کاربران در این قسمت از مقاله به مفاد گزارش اتوپسی یا کالبد شکافی اشاره می شود که این موارد به شرح زیر می باشد:
گزارش کالبد شکافی شامل اطلاعات مهمی از تمام مشاهدات، معاینات و آزمایشات جسد می باشد. در واقع در این گزارش معمولاً علت مرگ و نحوه کلی مرگ بیان می شود و بر اساس شواهد و آثار نحوه مرگ یکی از موارد مرگ طبیعی، قتل، خودکشی و نامشخص بیان می شود.
بنابراین گزارش کالبد شکافی شامل مشاهدات علمی و نتایج آزمایش مربوط به جسد می باشد. البته باید توجه داشت که کارآگاهان و سایر نمایندگان قانونی از اطلاعات کالبد شکافی پزشکی قانونی، همراه با سایر شواهدی که جمع آوری کرده اند، برای استنباط چگونگی وقوع یک مرگ استفاده می کنند.
در حالی که آسیب شناسان دانش و آموزش گسترده ای دارند، مهم است که به یاد داشته باشید که آنها نیز مانند بقیه ما انسان هستند. آنها هم مثل بقیه ممکن است اشتباه کنند. یا ممکن است نتوانند علت دقیق مرگ را کشف کنند. در برخی از این موارد، اعضای خانواده یا مراجع قانونی ممکن است درخواست کالبد شکافی دوم جسد توسط آسیب شناس دیگر را داشته باشند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات کالبدشکافی در کانال تلگرام موضوعات کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جزئیات کالبدشکافی پاسخ دهند.
برای مشاوره جزئیات کالبدشکافی
برای مشاوره جزئیات کالبدشکافی
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©