دینا / تجاری / امور بانکی / کارت اعتباری چیست

کارت اعتباری چیست

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

کارت اعتباری، ازجمله ابزارهای پرداخت است که پس از انعقاد قرارداد با بانک، با مبلغ اعتبار مشخص، به فرد متقاضی، داده می شود و شخص می تواند به پشتوانه اعتبار موجود در کارت، مبلغ تمامی خریدها و استفاده از خدمات مختلف را با موجودی کارت بپردازد و صورتحساب کارت را در آینده، به صورت قسطی، به بانک، پرداخت کند.

 

تورم حاکم بر جامعه امروزی، تا حد بسیار زیادی از قدرت خرید افراد، کاسته و توانایی آن ها برای دریافت خدمات نیازمند به پرداخت وجه را دشوار نموده است. همین امر، سبب گردیده تا دولت و نظام بانکی، در پی اجرای سیاست ها و طرح های مختلف، جهت کاهش موارد مذکور و برطرف کردن آن ها باشند.

 

طرح اعطای کارت اعتباری، از جمله سیاست های نظام بانکی، در راستای افزایش قدرت خرید افراد و آسان سازی روند استفاده از خدمات مختلف می باشد و تنها افرادی می توانند، اقدام به دریافت کارت اعتباری و وام های مربوط به آن نمایند که بدانند، کارت اعتباری چیست و چگونه کار می کند.

 

لذا در مقاله حاضر، اینکه کارت اعتباری چیست و چگونه کار می کند، تفاوت آن با کارت نقدی (عابر بانک)، انواع کارت اعتباری و وام آن، مورد بررسی قرار گرفته و در خصوص مانده اعتبار کارت اعتباری و مزایا و معایب این ابزار پرداخت، توضیح داده شده است.

کارت اعتباری چیست و چگونه کار می کند؟

در پاسخ به این پرسش که کارت اعتباری چیست و چگونه کار می کند؟ باید گفت، کارت اعتباری، ازجمله ابزارهای پرداخت است که پس از انعقاد عقد مرابحه میان مشتری و بانک، همچنین، بعد از اعتبار سنجی بانکی متقاضی و دریافت وثیقه های لازم، با مبلغ اعتبار مشخص، به فرد متقاضی این کارت، داده می شود و برای استفاده از آن، لازم نیست که شخص متقاضی، سپرده ای در حساب بانکی خود داشته باشد.

 

شخص می تواند، به پشتوانه اعتبار موجود در کارت و تا سقف اعتبار تخصیص یافته از سوی بانک، مبلغ تمامی خریدها و استفاده از خدمات مختلف را با موجودی کارت اعتباری بپردازد و در ماه های آتی، به‌ صورت اقساطی، صورت‌ حساب مربوط به بدهی کارت اعتباری خود را به بانک مربوطه، پرداخت نماید.

 

در واقع، فرد، به میزان اعتبار خرج شده از کارت و سودی که بر مبنای قرارداد بانکی، به اعتبار تخصیص یافته تعلق می گیرد، به بانک یا شرکت ارائه دهنده کارت اعتباری، بدهکار می شود و باید، اقساط بدهی مربوط به کارت اعتباری را با سود تعیین شده آن، در مواعد مقرر، به بانک، بپردازد. 

 

هدف از ایجاد کارت اعتباری، افزایش قدرت خرید و بهبود وضعیت اقتصادی افراد است و مبلغ اعتبار کارت اعتباری، کاملا تابع وثیقه فرد، نتیجه اعتبار سنجی بانکی او و بانک طرف قرارداد برای اعطای کارت اعتباری می باشد؛ هرچه اعتبار شخص نزد بانک، بیشتر باشد، اعتبار (مبلغ موجود در کارت اعتباری) بیشتری نیز به کارت اعتباری او، تخصیص خواهد یافت.

تفاوت کارت اعتباری با کارت نقدی (عابر بانک)

بسیاری از افراد به اشتباه، کارت اعتباری را با کارت نقدی یا همان کارت عابر بانک، یکی می انگارند و همین امر، ضرورت اطلاع از تفاوت کارت اعتباری با کارت نقدی (عابر بانک) را ایجاب می نماید. در ادامه، مهم ترین تفاوت های این دو کارت، بررسی شده است. این تفاوت ها، عبارتند از:

 

تفاوت در نحوه کارکرد:

 

با این توضیح که در کارت نقدی، مبالغ پرداختی با کارت عابر بانک، از محل موجودی سپرده حساب متصل به کارت کسر می گردد؛ اما در کارت اعتباری، مبالغ پرداختی با کارت، از اعتبار تخصیص یافته توسط بانک کسر می شود و پرداخت به واسطه کارت اعتباری، به هیچ وجه از موجودی حساب بانکی شخص، کم نمی کند.

 

تفاوت در روند دریافت:

 

با این توضیح که برای دریافت کارت نقدی یا عابر بانک، کافی است فرد، اقدام به افتتاح حساب در بانک مد نظر خود نموده و تقاضای صدور کارت بانکی متصل به حساب را ثبت کند؛ اما برای دریافت کارت اعتباری، فرد باید، اقدام به انعقاد قرارداد با بانک کرده و وثیقه های لازم را تقدیم بانک نماید تا کارت اعتباری، پس از بررسی مدارک و نتیجه اعتبارسنجی بانکی او، به وی، اعطا گردد.

 

تفاوت در بازپرداخت و قدرت خرید:

 

در استفاده از کارت نقدی یا عابر بانک، فرد به هیچ شرکت یا بانکی، بدهکار نخواهد شد و قدرت خرید وی، وابسته به موجودی حساب او خواهد بود، در صورت اتمام موجودی حساب متصل به کارت، قدرت خرید فرد با کارت بانکی نیز از بین خواهد رفت؛

 

اما در کارت اعتباری، فرد به میزان اعتبار کارت، قدرت خرید خواهد داشت و علاوه بر مبلغ اعتبار، سود تعلق یافته به آن را نیز، به بانک یا شرکت ارائه دهنده کارت اعتباری، بدهکار خواهد شد و باید، اقساط بدهی خود را در مواعد مقرر، به بانک یا نهاد ارائه دهنده کارت، بپردازد.

انواع کارت اعتباری

کارت های اعتباری، دارای انواع مختلفی هستند و متقاضیان دریافت این کارت ها باید، از اینکه انواع کارت اعتباری چیست و چگونه کار می کند، مطلع باشند. لذا در مقاله حاضر، در خصوص برخی از مهم ترین انواع کارت های اعتباری، توضیح داده شده است. انواع کارت اعتباری عبارتند از:

 

کارت اعتباری تجاری: این نوع از انواع کارت اعتباری، برای تجار یا نماینده شخص حقوقی و جهت استفاده در کسب و کارها صادر می گردد و از مهم ترین مزایای کارت اعتباری تجاری، می توان به خط اعتباری بالاتر و دوره بازپرداخت طولانی‌ تر، اشاره کرد.

 

کارت های اعتباری تشویقی: در این نوع از کارت های اعتباری، چنانچه دریافت کننده کارت، اقدام به بازپرداخت به موقع اقساط صورت حساب کارت اعتباری به بانک نماید، می تواند از مزایایی مانند بازگشت نقدی، امتیاز یا سفر رایگان، بهره مند گردد.

 

کارت های اعتباری با پشتوانه و بدون پشتوانه: کارت های اعتباری با پشتوانه، به اعتبار حساب سپرده متقاضی یا وثیقه‌ او، صادر می گردند، اما صدور کارت های اعتباری بدون پشتوانه، چنین نیست. شایان ذکر است، کارت های اعتباری بدون پشتوانه، نرخ سود بالاتری، نسبت به کارت های اعتباری با پشتوانه دارند.

 

کارت اعتباری بانکی و غیربانکی: کارت اعتباری بانکی، توسط بانک ها صادر می گردد و کارت اعتباری غیربانکی، توسط شرکت های معتبر دارای مجوز.

 

کارت اعتباری فیزیکی و مجازی: کارت اعتباری فیزیکی، هم قابل استفاده در خریدهای آنلاین و هم قابل استفاده در خریدهای حضوری یا دستگاه ATM است اما، کارت اعتباری مجازی، صرفا قابل استفاده در درگاه های آنلاین است؛ چرا که فرد، از فیزیک کارت، برخوردار نیست و صرفا، اطلاعات آن را در اختیار دارد.

 

وام کارت اعتباری چیست

در توضیح اینکه وام کارت اعتباری چیست؟ باید گفت، در واقع، مقصود از وام کارت اعتباری، مبلغ و اعتباری است که بانک، برای کارت اعتباری، در نظر می گیرد و فرد می تواند با اعتبار دریافتی، نسبت به خرید کالا و دریافت خدمات، اقدام کند و هزینه خدمات دریافتی و کالاهای خریداری شده را بپردازد.

 

شخص دریافت کننده وام کارت اعتباری باید، اقساط اعتبار دریافتی را به همراه سود متعلق به آن، در مواعد تعیین شده در قرارداد مرابحه کارت اعتباری، به بانک، بپردازد و هرگونه تاخیر در پرداخت اقساط، فرد را با تبعات منفی این امر، از جمله، منفی شدن نتیجه اعتبارسنجی بانکی در آینده، روبرو می سازد.

 

علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص نحوه دریافت کارت اعتباری وام سهام عدالت می توانند، مقاله پیشنهادی در لینک زیر را مورد مطالعه قرار دهند. در ادامه، اینکه چگونه کارت اعتباری وام را نقد کنیم؟، بررسی خواهد شد.

 

چگونه کارت اعتباری وام را نقد کنیم؟

در تیتر پیشین، بررسی گردید که مقصود از وام کارت اعتباری چیست، در این تیتر از مقاله، در خصوص اینکه چگونه کارت اعتباری وام را نقد کنیم؟ توضیح داده خواهد شد. در پاسخ به پرسش در خصوص نحوه نقد کردن کارت اعتباری وام باید گفت:

 

فرد دریافت کننده کارت اعتباری وام، می تواند مبلغ وام را بسته به آنچه در قرارداد مربوط به وام آمده، در خریدهای اینترنتی، درگاه های پرداخت، پرداخت های اینترنتی و حضوری، مصرف و استفاده کند. در برخی موارد، امکان دریافت وام کارت اعتباری به صورت وجه نقد از دستگاه ATM، وجود دارد. 

 

به طور کلی، نحوه نقد کردن کارت اعتباری وام، تابع ضوابط بانک اعطا کننده آن بوده و بهتر است متقاضی اطلاع از این امر، به سایت بانک مربوطه مراجعه کند یا حضورا، از مسئول این امر در بانک، سوال نماید. در ادامه، اینکه مقصود از مانده اعتبار کارت اعتباری چیست، بررسی خواهد گردید.

 

مانده اعتبار کارت اعتباری چیست؟

این پرسش که راه های دستیابی به مانده اعتبار کارت اعتباری چیست؟ پرسش اغلب دارندگان کارت های اعتباری و متقاضیان دریافت این کارت ها می باشد و از این رو، در این تیتر از مقاله دینا، پرسش مطروحه، بررسی گردیده و به آن، پاسخ داده شده است.

 

در ابتدا باید گفت، مقصود از مانده اعتبار، موجودی و مبلغی است که پس از انجام هر تراکنش با کارت اعتباری، در کارت اعتباری، باقی می ماند و نشان می دهد که فرد، تا سقف چه مبلغی، می تواند از کارت اعتباری خود برای خرید و تراکنش های مالی، استفاده کند.

 

استعلام مانده اعتبار کارت اعتباری، با استفاده از دستگاه های خودپرداز (ATM) بانک صادر کننده کارت؛ بررسی پیامک بانکی ای که پس از انجام هر تراکنش با کارت اعتباری به شماره همراه فرد، ارسال می گردد و با مراجعه حضوری به بانک، ممکن و میسر است.

 

مزایا و معایب کارت اعتباری

در تیترهای قبلی مقاله، کاربرد کارت اعتباری و تفاوت آن با کارت نقدی یا عابر بانک، بررسی گردید و در خصوص انواع کارت اعتباری، توضیح داده شد. در این تیتر از مقاله دینا، اینکه مزایا و معایب کارت اعتباری چیست، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. مهم ترین مزایا و معایب این کارت، به شرح زیر هستند:

 

معایب کارت اعتباری، عبارتند از: خرج کردن بیش تر از توان مالی؛ مواجه شدن با مشکل بازپرداخت؛ گرفتار شدن در قرض؛ بالارفتن نرخ بهره و تعلق جریمه، همچنین، منفی شدن نتیجه اعتبارسنجی بانکی (در صورت عدم پرداخت به موقع اقساط مربوط به صورت حساب کارت اعتباری به بانک). 

 

مزایای کارت اعتباری، عبارتند از: مدیریت هزینه؛ قابلیت شارژ مجدد؛ بی نیازی از حمل پول نقد؛ امنیت بالا، کم ریسک بودن و پیشگیری از کلاهبرداری؛ بهبود قدرت خرید؛ امکان استفاده از پاداش ها و همچنین، افزایش اعتبار فرد دارنده کارت، در نزد شرکت ها، سازمان ها و بانک ها (تحقق این موارد، منوط به خوش حسابی در پرداخت اقساط کارت اعتباری است)؛ امکان استفاده از کارت اعتباری در خریدهای حضوری، اینترنتی و آنلاین، همچنین، برای پرداخت قبوض و اقساط.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص کاربرد کارت اعتباری و نحوه استفاده از آن در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون کاربرد کارت اعتباری و نحوه استفاده از آن پاسخ دهند.