گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت ۱۴۰۳، مستلزم برخورداری از شرایط و مدارک لازم، نظیر نداشتن غیبت از سربازی و بهره مندی از مجوز خروج از کشور، گواهی فراغت از تحصیل یا اشتغال به آن، می باشد. متقاضیان دریافت گذرنامه زیارتی اربعین، بدون وثیقه و پایان خدمت، باید به سایت سخا پلیس یا دفاتر پلیس +10، مراجعه کنند.
برای مشاوره شرایط گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت
برای مشاوره شرایط گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت
بر اساس ماده 2 قانون خدمت وظیفه عمومی، جز در موارد استثنا، " هر فرد ذکور ایرانی، در ماهی که طی آن ماه، به سن هجده سال تمام می رسد، مشمول مقررات خدمت وظیفه عمومی" می گردد و بدون گذراندن این دوران و اخذ کارت پایان خدمت، حق خروج از کشور را نخواهد داشت.
گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت، تنها در صورتی برای مردان 18 سال تمام و بیشتر، امکان پذیر خواهد بود که متقاضی دریافت گذرنامه، از شرایط پیش بینی شده در قانون، برخوردار باشد و بتواند، مدارک مثبت واجد شرایط بودن را به نهاد ذی صلاح ارائه دهد.
لذا در مقاله حاضر، شرایط، مدارک لازم و نحوه گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت 1403 مورد بررسی قرار گرفته و پس از توضیح نحوه و شرایط دریافت گذرنامه زیارتی بدون کارت پایان خدمت و بدون وثیقه، در خصوص تمدید پاسپورت بدون سربازی، صحبت شده است.
شرایط گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت 1403، پرسش اغلب مردانی است که به سربازی نرفته اند و قصد اخذ پاسپورت و خروج از کشور را دارند. از این رو، در این تیتر از مقاله دینا، این شرایط، بررسی خواهد شد و نکات مهم آن، ذکر خواهد گردید. شرایط گرفتن گذرنامه بدون پایان خدمت، به شرح زیر است:
فرد دارای 18 سال تمام یا بیشتر، فاقد هرگونه غیب سربازی (حتی برای یک روز) باشد؛ (نکته مهم اینکه، گرفتن پاسپورت با غیبت سربازی، به هیچ وجه امکان پذیر نیست.)
فرد، دارای معافیت تحصیلی بوده و وضعیت تحصیلی مشخصی داشته باشد. (نظیر دانش آموز، دانشجو یا طلبه محصل)؛
فرد، در سنوات اولیه تحصیلی و یا سنوات ارفاقی (دارای مجوز سنوات ارفاقی) باشد؛
تحصیلات فرد، به اتمام رسیده و در مهلت معرفی یکساله باشد؛
فرد بتواند، مبلغ وثیقه خروج از کشور بدون سربازی را به سازمان وظیفه عمومی، بپردازد؛ (نکته مهم اینکه، در صورت خروج از کشور با وثیقه و عدم بازگشت در موعد مقرر، وثیقه فرد، به نفع دولت، ضبط می گردد. باید دانست، میزان وثیقه خروج از کشور دانشجویان 1403، از حیث مبلغ، با میزان وثیقه برای خروج از کشور در سفر زیارتی ۱۴۰۳ و...، متفاوت است.)
فرد، جزو مشمولان بدون غیبتی باشد که از برگه درخواست معافیت پزشکی یا کفالت، برخوردار است؛
فرد، جزو مشمولان نظام وظیفه ای باشد که در واحدهای دانشگاهی کشور تحصیل می کند و مجوز خروج از کشور خود را دریافت کرده است یا جزو محصلینی باشد که قادر به ارائه گواهی اشتغال به تحصیل است؛
فرد، از مدارک لازم، همچنین، گواهی و مدارک معتبر، جهت توجیه نداشتن کارت پایان خدمت، برخوردار باشد؛
در توضیح گرفتن پاسپورت با برگه موقت پایان خدمت و خروج از کشور بعد از پایان خدمت تا قبل از آمدن کارت پایان خدمت، باید گفت، در صورت وجود اطلاعات ترخیصی شخص در سیستم نظام وظیفه، خروج از کشور، بلامانع است؛
اما، هر شخصی که اطلاعات ترخیصی وی در سیستم نظام وظیفه ثبت نشده باشد، باید با برگه رهایی، به منابع انسانی و نظام وظیفه استان محل زندگی خود مراجعه کرده و پس از پرداخت وثیقه مورد نیاز، از کشور خارج شود.
نکته مهم اینکه، اشخاص اخیر الذکر، باید قبل از خروج از کشور، به فردی که می تواند از دوستان یا اعضای خانواده وی و یا هر شخص دیگری باشد، وکالت محضری دهند تا وکیل بتواند، پس از ثبت اطلاعات فرد خارج شده از کشور در سیستم نظام وظیفه یا پس از رسیدن کارت پایان خدمت وی، با مراجعه به نظام وظیفه، وثیقه سپرده شده را آزاد سازد.
باید مد نظر داشت، گرفتن پاسپورت حین خدمت سربازی، ممنوع بوده و تنها در شرایط بسیار ویژه و خاص، نظیر ضرورت سفر به خارج از کشور برای درمان و پس از صدور دستور خروج، از سوی سازمان نظام وظیفه و سایر مراجع ذی صلاح، امکان پذیر است.
از مهم ترین شرایط گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت ۱۴۰۳، برخورداری از مدارک لازم این امر است. لذا در این تیتر، مدارک لازم برای دریافت گذرنامه بدون کارت سربازی، مورد بررسی قرار گرفته اند. این مدارک، به شرح زیر می باشند:
اصل و کپی مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی) یا تاییدیه ثبت احوال؛ گواهی اشتغال به تحصیل؛ گواهی فراغت از تحصیل؛ برگ اعزام به خدمت بدون غیبت یا همان برگه معرفی برای اعزام (جهت اثبات نداشتن غیبت)؛
برگ درخواست معافیت (کفالت، پزشکی و غیره)؛ برگه تایید اتمام تحصیلات برای فارغ التحصیلان؛ دفترچه و مدارک مثبت داشتن حساب بانکی در بانک معرفی شده و کپی فیش واریز مبلغ وثیقه. در ادامه، نحوه دریافت پاسپورت بدون پایان خدمت، بررسی خواهد شد.
نحوه دریافت پاسپورت بدون پایان خدمت، هم به صورت حضوری، از طریق مراجعه به دفاتر پلیس +10 و هم به صورت اینترنتی، از طریق مراجعه به سایت سخا پلیس، ممکن و میسر است. در هر دو شیوه، فرد باید، از مدارک لازم، برخوردار باشد، در صورت نیاز، وثیقه خروج از کشور را بپردازد و مجوز خروج از کشور خود را دریافت کند؛ در نهایت، پس از پرداخت هزینه های لازم و تکمیل فرم های مورد نیاز، شخص موفق خواهد شد، پاسپورت خود را بگیرد.
نحوه دریافت پاسپورت بدون پایان خدمت، از طریق سامانه سخا پلیس، به این صورت است که در ابتدا، متقاضی باید، آدرس sakha.epolice.ir را در مرورگر خود، جستجو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، نام کاربری، رمز عبور و اعداد تصویر امنیتی را در کادرهای مربوطه، وارد کند. (افراد فاقد نام نویسی در سخا پلیس، ابتدا باید، نسبت به این امر، اقدام کنند.)
در گام بعدی، فرد به پورتال خود در سخا پلیس، دسترسی خواهد یافت و باید از قسمت خدمت وظیفه عمومی، برروی گزینه "دریافت مجوز خروج از کشور"، کلیک کند.
در این گام، فرد، باید، شرایط و قوانین را مطالعه کرده و از کادر پایین صفحه، نوع درخواست خود را مشخص و برروی گزینه "ثبت درخواست خروج از کشور"، کلیک کند.
با طی باقی مراحل و درج باقی اطلاعات، فرد باید، تعرفه لازم را پرداخت نماید و منتظر صدور مجوز خروج از کشور خود باشد. (در صورتی که مشمول، دانشجو باشد، درخواست می بايست به تاييد دانشگاه برسد و سپس، مبلغ وديعه پرداخت گردد (در بازه اربعین 1403، نياز به اين تاييديه، وجود ندارد.) پس از تکميل مراحل، اطلاعات، به سازمان وظيفه عمومی ارسال خواهد شد و نتيجه ظرف حداقل ۴۸ ساعت (دو روز کاری)، اعلام می گردد.
بر اساس آنچه در سایت سخا پلیس آمده، افرادی که اطلاعات هویتی خود را مشاهده نمی کنند، باید به دفاتر پلیس +10 مراجعه کنند؛ "پرداخت وديعه به صورت نقدی (پيش فرض) و سازمانی می باشد؛ در صورتی که نوع ضمانت، سازمانی باشد، می بايست سازمان ضمانت کننده نيز انتخاب شود؛ در صورت تاييد سازمان ضمانت کننده، وجه وديعه پرداخت می شود و در غير اين صورت می بايست، در حالت نقدی، پرداخت صورت گيرد يا سازمان ديگری، برای ضمانت، انتخاب شود."
پس از اخذ مجوز خروج از کشور، فرد متقاضی گذرنامه از طریق سایت سخا پلیس، باید مجددا، وارد سایت شده و از بخش خدمات پلیس مهاجرت و گذرنامه، گزینه "درخواست صدور و تمدید گذرنامه" یا "درخواست صدور گذرنامه زیارتی" را انتخاب کند.
در ادامه، فرد می تواند با تکمیل اطلاعات و بارگذاری مدارک مورد نیاز، تقاضای صدور گذرنامه خود را ثبت نماید و در موعد مقرر، برای طی مراحل نهایی، به دفاتر پلیس +10، مراجعه کند. در ادامه، نحوه و شرایط دریافت گذرنامه زیارتی بدون کارت پایان خدمت و وثیقه، بررسی می گردد.
برای ذکر قواعد و شرایط دریافت گذرنامه زیارتی بدون کارت پایان خدمت یا پاسپورت اربعین بدون کارت پایان خدمت و وثیقه 1403، باید آخرین اخبار منتشره در این خصوص را مورد بررسی قرار داد. بر اساس آخرین اخبار منتشر شده در سال جاری، در توضیح شرایط و نحوه اخذ پاسپورت اربعین بدون کارت پایان خدمت باید گفت:
حذف وثیقه خروج از کشور مشمولان، صرفا در ایام محرم، صفر و اربعین حسینی، امکان پذیر است و "مشمولان می توانند، فقط برای سفر از تاریخ اول ماه محرم تا پایان ماه صفر، بدون نیاز به سپردن وثیقه، مجوز خروج از کشور دریافت کنند؛ در غیر این صورت، می بایست با سپردن وثیقه، برای سفر زیارتی اقدام نمایند." بنابراین دریافت پاسپورت اربعین بدون کارت پایان خدمت مشکلی نخواهد داشت.
شرایط دریافت پاسپورت اربعین بدون کارت پایان خدمت، از این قرار است که؛ متقاضی باید، فاقد غیبت از سربازی بوده، وضعیت خدمتی وی، مشخص باشد و بتواند، مدارک لازم و مورد نیاز را به نهاد ذی صلاح، ارائه کند. بر این اساس؛
"کلیه مشمولان غیر غایب دانش آموز، دانشجو و طلاب که دارای معافیت تحصیلی هستند و مشمولان غیر غایب دارای برگه آماده به خدمت و یا مشمولانی که در مهلت معرفی قانونی قرار دارند"، می توانند، در مواعد مقرر شده در ایام ماه های محرم و صفر، با ثبت درخواست خروج از کشور، مجوز خروج از کشور بدون وثیقه را دریافت کنند.
نحوه دریافت پاسپورت اربعین بدون کارت پایان خدمت و وثیقه، مستلزم ثبت درخواست دریافت مجوز خروج از کشور در سامانه سخا پلیس sakha.epolice.ir یا در دفاتر +10 می باشد و تمامی مشمولان واجد شرایط میتوانند، در بازه زمانی مشخص شده برای سال 1403، درخواست خود را در سایت سخا پلیس یا در دفاتر پلیس +10، ثبت کنند و مراحل ذکر شده برای دریافت پاسپورت در تیتر قبل را طی نمایند.
در صورتی که فرد، همچنان، واجد شرایط گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت باشد، می تواند نسبت به تمدید پاسپورت بدون سربازی خود، اقدام کند. روش اول این امر، مستلزم مراجعه حضوری به دفاتر پلیس +10 بوده و روش دوم این امر، نیازمند جستجوی آدرس سخا پلیس sakha.epolice.ir و درج نام کاربری و رمز عبور در کادرهای مربوطه است.
پس از دسترسی به پورتال شخصی در سخا پلیس، فرد باید از بخش خدمات پلیس مهاجرت و گذرنامه، گزینه "درخواست صدور و تمدید گذرنامه" را انتخاب کند.
با طی باقی مراحل، درج اطلاعات مورد نیاز، بارگذاری مدارک و پرداخت هزینه، پاسپورت فرد، تمدید خواهد شد و در صورت نیاز، شخص باید حضورا، به دفاتر پلیس +10، مراجعه کند. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص هزینه صدور پاسپورت می توانند، مقاله لینک زیر را مطالعه کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت
برای مشاوره شرایط گرفتن پاسپورت بدون پایان خدمت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©