مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور، پس از وضع زیانهای حاصل و کسر معافیت های مقرر، مشمول مالیات به نرخ بیست و پنج درصد (25%) می شوند که در صورت عدم پرداخت آن ممکن است که با جریمه های سنگینی مواجه می شوند. از طرف دیگر قوانین مالیاتی ایرانیان مقیم خارج، همانند شرکت های داخل ایران می باشد و از این حیث تفاوتی بین آن دو نیست.
برای مشاوره جزئیات مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور
برای مشاوره جزئیات مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور
مطابق قوانین مالیاتی، ایرانیان موظف به پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی هستند . بنابرهمین شرکت های ایرانی که در خارج از کشور فعالیت دارند، می بایست برای پرداخت مالیات اقدام نمایند زیرا از این طریق می توان به تامین هزینه های عمومی و توسعه کشور کمک نمود.
پرداخت مالیات توسط شرکت های ایرانی مقیم خارج، به حدی اهمیت دارد که قانون گذار، عدم پرداخت آن را مشمول جریمه های سنگین دانسته است. به همین خاطر پرداختن به قوانین مربوط به مالیات شرکت های ایرانی در خارج از کشور برای مشمولین این قانون امری ضروری می باشد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که آیا شرکت ها و موسسات مقیم خارج از ایران مشمول مالیات می شوند و قوانین مربوط به آن چه می باشد؛ به این سوال بپردازیم که آیا شرکت های ایرانی در خارج از کشور باید مالیات خود را در ایران پرداخت کنند. سپس در خصوص کسر شدن این مالیات و نحوه پرداخت آن صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ جریمه عدم پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور را بررسی خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
مطابق قوانین ایران کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی که در داخل ایران کسب و کاری را راه اندازی کرده اند، مشمول پرداخت مالیات می شوند. حال یکی از پرسش هایی که در این خصوص مطرح می شود این است که آیا شرکت ها و موسسات مقیم خارج از ایران مشمول مالیات می شوند؟
در پاسخ به سوال فوق می بایست بیان داشت که بر اساس ماده 105 قانون مالیات های مستقیم، شرکتهای ایرانی که در خارج از کشور فعالیت دارند موظف هستند که همانند دیگر شرکت ها به دولت مالیات پرداخت کنند و از این قاعده مستثنی نمی باشند.
بنابراین شرکتی که در ایران به ثبت رسیده است و در خارج از کشور نیز دارای شعبه هایی می باشد، این شعبه نسبت به درآمدهایی که کسب میکنند موظف است که مالیات مربوط به آن را پرداخت نماید. در واقع اگر شرکت درآمدی از خارج از کشور کسب کند می بایست آن درآمد را در ترازنامه و حساب و سود و زیان خود قید و در اظهارنامه مالیاتی اعلام نماید.
در بخش های قبلی به مالیات شرکت های ایرانی مقیم خارج پرداخته شد. حال در این قسمت از مقاله به جهت آشنایی کاربران، فایل مربوط به قوانین مربوط به پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور ارائه شده است.
بنابراین در خصوص قوانین مالیاتی ایرانیان مقیم خارج باید گفت که بر اساس ماده 1 قانون مالیاتهای مستقیم کلیه شرکت ها چه در ایران و چه در خارج، موظف هستند در مورد درآمدهایی که به دست می آورند مالیات مربوط به آن را پرداخت نمایند.
از طرف دیگر بر اساس ماده 105 قانون یاد شده، نحوه پرداخت مالیات از شرکت های ایرانی مقیم خارج، همانند شرکت های داخل ایران می باشد و در این خصوص تفاوتی بین آن دو نیست. در واقع از درآمد های حاصل از فعالیت های شرکت های مقیم خارج، زیان ها و معافیت های مربوط به آن کسر می شود سپس از مبلغ به دست آمده 25 درصد از آن مشمول مالیات می شود.
پس از پرداختن به جزئیات مالیات شرکت های ایرانی در خارج از کشور و قوانین مربوط به آن نوبت پاسخ به این پرسش مهم می رسد که آیا شرکت های ایرانی در خارج از کشور باید مالیات خود را در ایران پرداخت کنند؟ که در این قسمت توضیحات مفصلی در خصوص آن ارائه می گردد.
در پاسخ به سوال فوق می توان گفت که شرکت های ایرانی که مقیم خارج هستند همانند شرکت های داخلی، می بایست مالیات خود را در داخل ایران پرداخت کنند. نحوه پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور هم بدین صورت است که ابتدا باید سال مالی خود را تعیین نمایند.
پس از آن شرکت باید تمام درآمد ها و هزینه های خود را به ثبت برساند و آن را در قالب اظهارنامه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دهد. سپس اظهارنامه مورد بررسی ممیز سازمان امور مالیاتی قرار می گیرد که در صورت تایید آن، مالیات آن شرکت بر حسب قوانین مالیاتی دریافت می شود.
همانطور که دربخش های قبلی گفته شد شرکت های ایرانی که در خارج از کشور فعالیت دارند می بایست مالیات بر درآمد خود را پرداخت نمایند. حال یکی از سوالات رایجی که در خصوص مالیات شرکت های ایرانی مقیم خارج مطرح می شود این است که آیا مالیات پرداخت شده در خارج از کشور از مقدار مالیات در داخل کشور کسر می شود؟
در پاسخ به سوال فوق می توان گفت یکی از مهم ترین مواردی که در محاسبه مالیات شرکت های ایرانی در خارج از کشور مدنظر قرار بگیرد مالیات هایی است که این گونه از شرکت ها به کشور خارجی پرداخت کرده اند. در واقع اشخاص حقوقی در خارج از کشور نسبت به درآمدهایی که کسب میکنند می بایست مقدار معینی، مالیات به آن کشور خارجی پرداخت کند.
اما نکته قابل توجه در این خصوص این است که مالیاتی که توسط شرکت در خارج از کشور پرداخت می شود از مقدار مالیات در داخل کشور کسر می شود. به عبارت دیگر مالیاتی که در خارج از کشور پرداخت میشود تحت شرایط مشخصی قابل کسر می باشد. البته این امر منوط به این شرط است که هزینه ها و درآمدها در اظهارنامه مالیاتی به صورت صحیح گزارش شود.
شرکت های ایرانی مقیم خارج برای پرداخت مالیات خود می بایست به سامانه میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی به نشانی tax.gov.ir مراجعه کنند. حال ممکن است که برخی از افراد با مراحل آن آشنایی نداشته باشند، به همین خاطر در این قسمت از مقاله نحوه پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور همراه با راهنمای تصویری ارائه می شود.
پس از جستجو کردن سامانه میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی به نشانی tax.gov.ir و وارد شدن به آن باید از بخش "سایر خدمات مالیاتی گزینه "پرداخت الکترونیک مالیات" را انتخاب کند.
در مرحله بعد شخص باید نام کاربری، رمز عبور و عبارت داخل تصویر را وارد کرده و پس از آن گزینه ورود را انتخاب کند.
سپس شخص باید بر روی دریافت شناسه قبض جدید کلیک کند. سپس اطلاعات نمایش داده شده را مطالعه کرده و در صورت تایید، بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
سپس اطلاعات نمایش داده شده را مطالعه کرده و در صورت تایید، بر روی گزینه ادامه کلیک کند.
پس از آن شخص می تواند مالیات خود را به صورت آنلاین پرداخت کرده و در صورت نیاز قبض آن را چاپ و لیست قبوض را مشاهده نماید.
بنابراین افراد می توانند به راحتی و به صورت آنلاین مالیات خود را پرداخت کنند. همچنین لازم به ذکر است که برای پرداخت مالیات، داشتن اطلاعات شناسه قبض 30 رقمی و شناسه پرداخت ضروری می باشد. علاوه بر این در صورت عدم توانایی مودی برای پرداخت یکجای مالیات بر حسب شرایط می توان آن را به صورت قسطی پرداخت نمود.
در قسمت های قبل، بیان نمودیم که شرکت های ایرانی خارج از کشور همانند شرکت های داخلی مکلف به پرداخت مالیات می باشند . حال در این قسمت از مقاله، قصد داریم، درباره عواقب عدم پرداخت این مالیات، صحبت کنیم و بگوییم که جریمه عدم پرداخت مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور چه می باشد؟
بنابراین بر اساسا قوانین فوق الذکر، پرداخت نکردن مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور، عواقب سنگینی برای آن ها خواهد داشت و ممکن است که با ضمانت اجراهای کیفری مواجه شوند. در واقع اگر شرکت ها، در زمان مدنظر سازمان امور مالیاتی، اقدامی برای پرداخت مالیات نکنند، به ازای هر ماه تاخیر 5/2 درصد به میزان مالیات به عنوان جریمه افزوده می شود.
از طرف دیگر مطابق با ماده 192 قانون یاد شده، اگر شرکت در موعد مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را تسلیم نکند، مشمول جریمه غیرقابل ببخش معادل سی درصد (30%) مالیات متعلق به اشخاص حقوقی می شود. از طرف دیگر باید توجه داشت که بر اساس ماده 201 این قانون، اگر شرکت های ایرانی خارج از کشور از عمد ترازنامه و حساب سود و زیان خود را تحویل ندهند و یا برای سه سال متوالی از تسلیم اظهارنامه مالیاتی و دیگر مدارک لازم خودداری کنند، علاوه بر این که از کلیه معافیتها و بخشودگیهای قانونی در مدت مذکور محروم میشوند به پرداخت جریمههای سنگینی نیز محکوم می گردند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور در کانال تلگرام موضوعات تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون جزئیات مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور پاسخ دهند.
برای مشاوره جزئیات مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور
برای مشاوره جزئیات مالیات شرکت های ایرانی خارج از کشور
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©