پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، از جمله مدارک و مجوز هایی است که دریافت آن، برای برخی واحدهای تولیدی، خدماتی، صنعتی و...، الزامی بوده و بیانگر تضمین و مرغوبیت کالا و خدمات و مطابقت آن، با معیارهای سازمان ملی استاندارد ایران است. تمدید، استعلام و دریافت این سند، از طریق سایت isom.isiri.gov.ir صورت می گیرد.
برای مشاوره نحوه اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
برای مشاوره نحوه اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
مواردی چون، روزآمدسازی نظام استاندارد ملی و توسعه و تقویت آن در سطح کشور، به نحوی که زمینه ارتقای مناسب کیفیت ملی و دستیابی به ارتقای پایدار تولید محصولات در کشور را فراهم نماید، به قدری حائز اهمیت هستند که قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، در راستای تحقق آن ها، تصویب گردیده است.
از جمله مدارک و مجوز هایی که دریافت آن، برای برخی واحدهای تولیدی، خدماتی، صنعتی و...، الزامی بوده، پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری است و از آنجا که در صورت اجباری بودن اخذ این مجوز، فعالیت بدون آن، جرم است، ضرروی است، نهادها و مراجعی که ملزم به اخذ آن هستند، بدانند که شرایط، مدارک، نحوه دریافت و تمدید پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چیست.
لذا در مقاله حاضر، اینکه پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چیست و شرایط، مدارک و سامانه دریافت آن چه می باشد، بررسی گردیده و مواردی چون، نحوه اخذ این پروانه، فرم درخواست صدور و شیوه استعلام این مدرک، نحوه تمدید آن، همچنین، مجازات فعالیت بدون دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران، بررسی شده است.
در پاسخ به این پرسش که پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چیست؟ باید گفت، این مجوز، بیانگر تضمین و مرغوبیت کالا و مطابقت آن، با معیارهای سازمان ملی استاندارد ایران است و واحدهای صنعتی، تولیدی، خدماتی و... که ملزم به اخذ آن شده اند، نمی توانند بدون داشتن این مجوز، فعالیت نمایند.
اهمیت اخذ مجوز استاندارد اجباری، برای نهادها و شرکت هایی که ملزم به دریافت آن شده اند به قدری است که قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، عدم فعالیت بدون دریافت مجوز و پروانه استاندارد اجباری را جرم انگاری کرده و مجازات های سنگینی را برای آن، در نظر گرفته است.
در یک جمع بندی کلی باید گفت، از مهم ترین حقوق مصرف کنندگان، این است که از کالا ها و خدمات با کیفیت و مرغوب، استفاده نمایند و در واقع، پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، از مهم ترین مدارکی است که مثبت رعایت حقوق مصرف کنندگان بوده و به موجب آن، یک کارخانه یا واحد تولیدی می تواند، به فعالیت خود، به طور قانونی ادامه دهد.
اینکه شرایط پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چیست، پرسش اکثر متقاضیان این پروانه است. با توجه به اهمیت این موضوع، در این تیتر از مقاله دینا، این شرایط، بررسی و توضیحات لازم در خصوص آن ها، ارائه خواهد شد. شرایط دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، عبارتند از:
برخوراری از مدارک لازم که در تیتر بعدی مقاله، به تفصیل، بررسی خواهند شد؛
تکمیل فرم درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری؛
داشتن سیستم و مسئول کنترل کیفیت، همچنین، داشتن آزمایشگاه تخصصی در واحد تولیدی یا داشتن مدارک مثبت قرارداد یک ساله، با آزمایشگاهی که خارج از واحد تولیدی، قرار دارد؛
برخورداری از مجوز های قانونی لازم که مواردی چون، آگهی ثبت علامت تجاری، آگهی ثبت شرکت، آگهی آخرین تغییرات شرکت، پروانه یا جواز تاسیس و مجوز فعالیت، همچنین، ایران کد اخذ شده از سامانه ایران کد وزارت بازرگانی را در برمی گیرد.
اینکه مدارک پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چیست، در سایت سازمان استاندارد، تصریح و مشخص شده است و از آنجا که تنها، افراد دارای مدارک لازم، قادر به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، خواهند بود، در این تیتر از مقاله، این مدارک، بررسی و ذکر شده اند. مدارک لازم پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری عبارتند از:
فرم درخواست پروانه (این فرم، دو برگی است و فرد باید، کاملا آن را تکمیل نماید)، همچنین، فرم تکمیل شده پرسشنامه اطلاعات فنی (این فرم 5 برگی است) و ضمائم مربوطه (از قبیل OPC و چارت سازمانی)
معرفی نامه مدیرکنترل کیفیت واحد تولیدی و گواهی مربوط به تایید صلاحیت وی (شایان ذکر است، به ازای هر شیفت کاری، باید یک مدیر کنترل کیفیت معرفی گردد)
مفاصا حساب امور مالی اداره کل و فیش پرداختی آن
کپی برابر اصل شده یا اصل و کپی نسخه ای از آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و نسخه ای از آگهی آخرین تغییرات شرکت (در مواردی که متقاضی، شخص حقوقی است)
کپی برابر اصل شده یا اصل و کپی مدارک هویتی، اعم از کارت ملی و شناسنامه (در صورتی که متقاضی، شخص حقیقی است)
کپی برابر اصل شده یا اصل و کپی پروانه بهره برداری و یا مجوز تولید از مراجعی چون، وزارت صنعت معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، وزارت خانه ها و سایر مراجع ذی صلاح
کپی برابر اصل شده یا اصل و کپی آگهی ثبت نام یا ثبت علامت تجاری معتبر در روزنامه رسمی
مدارک مربوط به ایران کد معتبر
فهرست تجهیزات آزمایشگاهی موجود در واحد تولیدی به همراه گواهی کالیبراسیون معتبر. شایان ذکر است، در صورت عدم تکمیل تجهیزات لازم، متقاضی باید، قرارداد با آزمایشگاه مورد تایید اداره کل، جهت انجام بخشی از آزمون ها را ارائه دهد.
لیبل یا نشانه گذاری محصول (به صورت رنگی) که توسط مدیر کنترل کیفیت واحد تولیدی و کارشناس اداره کل، تایید شده است.
نتیجه آزمون های داخلی انجام و تایید شده توسط مدیر کنترل کیفیت واحد تولیدی، همچنین، نتیجه آزمون قبولی (معتبر) مربوط به نمونه حاصل از تولید آزمایشی (شایان ذکر است، اعتبار نتیجه آزمون، پس از تاریخ صدور توسط آزمایشگاه، تنها به مدت 30 روز خواهد بود.)
مدارک مربوط به گواهی 4 ساعت آموزش مدیرعامل شرکت در دوره آشنایی با قوانین و مقررات موسسه استاندارد و مدارک مربوط به گواهی طی 21 ساعت آموزش توسط مدیر/ مدیران کنترل کیفیت واحد تولیدی، که توسط واحد آموزش اداره کل، صادر شده است.
برگ تسویه حساب با انجمن آزمایشگاه های همکار
فایل تکمیل شده علامت های تجاری ثبت شده و مدارک مربوط به شناسه ملی شرکت (طی نامه رسمی از سوی شرکت) و یا پرینت اخذ شده از سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، جهت دریافت شناسه ملی مخصوص اشخاص حقوقی.
امروزه، مراحل دریافت، تمدید و استعلام پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، به صورت آنلاین و برخط انجام می گردد و همین امر، ضرورت آشنایی با سایت و سامانه پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری را ضروری می سازد.
سامانه پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، سامانه ملی استاندارد ایران می باشد که از طریق آدرس isom.isiri.gov.ir در دسترس است و تمامی تولید کنندگان واجد شرایط دریافت مجوز استاندارد (اعم از شخصیت حقیقی یا شخص حقوقی) می توانند، با مراجعه به آدرس سامانه، نسبت به ثبت درخواست اخذ این مجوز، اقدام کنند.
از دیگر امکانات سامانه پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، می توان به مواردی چون، استعلام پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، ثبت درخواست تمدید پروانه، امکان ثبت گزارش مردمی و دسترسی به پرسش و پاسخ های متداول، اشاره کرد.
نحوه دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، بدین صورت است که در گام اول، متقاضی باید، آدرس سامانه ملی استاندارد ایران isom.isiri.gov.ir را در مرورگر خود، جستجو نماید و جهت نام نویسی در سامانه، گزینه واحد های تولیدی را انتخاب کند.
در گام بعدی، متقاضی باید، گزینه "درخواست صدور پروانه استفاده از علامت استاندارد" را انتخاب کند. (نکته مهم اینکه، گزینه "درخواست ثبت نام واحدهای تولیدی، برای دریافت کد رهگیری"، مخصوص فعالیت هایی نظیر تولید مشتقات و فرآورده های نفتی می باشد.)
در این قسمت، متقاضی باید، کد امنیتی را در کادر مربوطه وارد کند.
در این مرحله، متقاضی باید، اطلاعات خود، نظیر نام و نام خانوادگی، نام استان و شهرستان، نوع فعالیت و نوع شخصیت خود و... را در کادرهای مربوطه وارد کرده و گزینه بررسی اطلاعات را انتخاب کند.
در این قسمت، متقاضی، به صفحه احراز هویت سامانه سماوا، هدایت می گردد و باید، شماره ملی خود را در کادر مربوطه، وارد کرده تا کد تایید، به تلفن همراه وی، ارسال گردد.
در این مرحله، متقاضی باید، کد تایید ارسال شده به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه، وارد کرده تا به صفحه دریافت کد رهگیری، هدایت گردد.
در این قسمت، متقاضی به صفحه ای که قبلا در آن بود، هدایت می گردد و باید، فرآورده خود را در کادر جست و جوی فرآورده که در تصویر زیر، با فلش قرمز رنگ، نمایش داده شده، وارد کند و سپس، گزینه ثبت اطلاعات و دریافت کد رهگیری را انتخاب نماید.
در این مرحله، پیغام کد رهگیری، نمایش داده خواهد شد.
پس از طی مراحل فوق الذکر، سازمان ملی استاندارد، به بررسی اطلاعات متقاضی می پردازد و در صورت تایید، نام کاربری و رمز عبور را برای وی ارسال می نماید. با دریافت پیامک مربوط به نام کاربری و رمز عبور، متقاضی باید، آدرس isom.isiri.gov.ir را در مرورگر خود، جستجو کرده و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه صفحه زیر، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، وارد کند.
در این مرحله، متقاضی باید از قسمت درخواست ها، گزینه "درخواست صدور پروانه استفاده از علامت استاندارد برای محصول جدید" را انتخاب کند و اطلاعات مورد نیاز را وارد نماید.
پس از طی کردن باقی مراحل و درج اطلاعات مورد نیاز، بازرسی از سوی سازمان ملی استاندارد، جهت بررسی و تایید شرایط فنی واحد تولیدی، به محل تولید، اعزام می گردد و اقدام به نمونه برداری از محصول تولیدی و سپس ارسال آن به آزمایشگاه، می نماید.
در گام بعدی، نتایج آزمایشگاه، توسط بازرس، در گزارشی، نوشته خواهد شد و به کمیته بررسی علایم ارائه می گردد. دبیر کمیته بررسی علایم، از اعضای کمیته، دعوت به عمل خواهد آورد تا گزارش کارشناس و نتیجه آزمایش محصول را بررسی کرده و موافقت خود در خصوص تطبیق محصول با استانداردهای لازم را اعلام نمایند. در صورت موافقت، درخواست متقاضی، به ستاد کد ده رقمی استاندارد، ارسال خواهد شد.
در گام نهایی، متقاضی باید، فیش تسویه حساب هزینه های مربوط به پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری را به سازمان ملی استاندارد ایران، ارائه کند تا پروانه مورد درخواست وی، صادر و تحویل وی شود. در ادامه، در خصوص فرم درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، توضیح داده خواهد شد.
در پاسخ به این پرسش که فرم درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چیست؟ باید گفت، مقصود از فرم درخواست، فرمی است که متقاضی صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، تکمیل می نماید و به موجب آن، درخواست خود برای صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری را به مرجع ذی صلاح، اظهار می دارد.
در حال حاضر، با توجه به اینکه تمامی روند درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، اینترنتی است، لازم به تکمیل فرم درخواست به صورت کتبی نیست اما، در این تیتر از مقاله دینا، جهت آشنایی خوانندگان محترم، فایل PDF فرم درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، ارائه شده است. علاقمندان به دانلود این فرم و آشنایی با فیلدهای آن می توانند، از طریق باکس دانلود زیر، اقدام کنند.
شایان ذکر است، تصویر فرم ایتنرنتی درخواست صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، در تیتر پنجم مقاله، با عنوان "نحوه دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری"، موجود می باشد. در ادامه، استعلام پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، توضیح داده خواهد شد.
روش اول برای استعلام پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، توسط متقاضی این سند یا توسط افرادی که قصد دارند، استانداردهای ملی اجباری را جستجو کنند، این است که آدرس isom.isiri.gov.ir/parvaneh را در مرورگر سیستم یا تلفن همراه خود، جستجو کرده و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، شماره ده رقمی پروانه مد نظر خود را در کادر مربوطه، وارد نمایند.
روش دوم استعلام پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، این است که متقاضی، آدرس سامانه اصلی سازمان ملی استاندارد isiri.gov.ir را در مروگر خود، جست و جو نماید و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، از قسمت میز خدمت، گزینه استعلام را انتخاب کند.
در این مرحله، متقاضی باید، از بین گزینه های موجود، گزینه استعلام استانداردهای ملی اجباری را انتخاب نماید.
در این گام، متقاضی باید، کد امنیتی را وارد کرده و به مرحله بعدی برود.
در این قسمت، متقاضی باید، اطلاعاتی نظیر شماره استاندارد و نام استاندارد را در کادرهای مربوطه، وارد نماید و برروی گزینه "شروع جستجو"، کلیک کند.
روش دیگر برای استعلام پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری و استعلام وضعیت شماره پروانه علامت استاندارد یا نشان حلال یا کد شناسایی طلا، این است که متقاضی، شماره پروانه 10 رقمی مد نظر خود را از طریق تلفن همراه، به شماره 10001517، ارسال نماید.
اینکه مراحل و نحوه تمدید پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری چیست؟ پرسش اغلب افرادی می باشد که پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری را اخذ نموده اند و مدت اعتبار پروانه آن ها، منقضی شده است. برای این امر، فرد باید، آدرس سامانه ملی استاندارد ایران isom.isiri.gov.ir را در مرورگر خود، جستجو نماید و در بخش پایین صفحه، نام کاربری و رمز عبور خود را در کادرهای مربوطه، درج کند.
در این مرحله، فرد وارد پورتال خود در سایت سامانه ملی استاندارد ایران isom.isiri.gov.ir می گردد و باید برروی گزینه "درخواست ها"، کلیک کند.
در این گام، فرد باید به ترتیب، گزینه های "پروانه کاربرد علامت استاندارد" و "ثبت درخواست صدور مجدد برای پروانه های ابطال شده" را انتخاب نماید.
با طی باقی فرایند و درج اطلاعات مورد نیاز، درخواست شخص برای تمدید پروانه کاربرد علامت استاندارد، ثبت می گردد و در صورت تایید درخواست و موافقت با آن، پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری، تمدید خواهد شد.
برای بررسی مجازات فعالیت بدون دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران، باید به ماده 40 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، با آخرین اصلاحات آن، مراجعه کرد. چراکه ماده 15 قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد مقرر می دارد:
"هرگاه، اجرای استاندارد در مورد کالاها و خدماتی، اجباری اعلام شود، پس از انقضای مهلت های مقرر، تولید، تمرکز، توزیع و فروش این گونه کالاها و خدمات، بدون علامت استاندارد و یا بدون تایید سازمان، ممنوع است و کالاهای مربوطه توقیف و با متخلف، طبق ماده (40) این قانون برخورد می شود." مستفاد از ماده 40 قانون مذکور، مجازات فعالیت بدون دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد، عبارتند از:
حبس تعزیری درجه شش یا جزای نقدی درجه سه و یا هر دو مجازات، در جرم تولید کالاها و ارائه خدمات مشمول مقررات استاندارد اجباری، بدون دریافت پروانه کاربرد علامت استاندارد ایران و یا تاییدیه آن؛
حبس تعزیری درجه هفت یا جزای نقدی درجه پنج و یا هر دو مجازات، در جرم تمرکز، توزیع و فروش کالاهای مشمول مقررات استاندارد اجباری، بدون علامت استاندارد ایران؛
حبس تعزیری درجه پنج یا جزای نقدی درجه سه و یا هر دو مجازات، در جرم تغییر مشخصات و ویژگی های فرآورده های مشمول استاندارد اجباری، پس از تولید یا ساخت، برای فروش یا عرضه؛
حبس تعزیری درجه پنج یا جزای نقدی درجه دو و یا هر دو مجازات، در جرم استفاده از ظروف و وسایل بسته بندی دارای علامت استاندارد برای بسته بندی، همچنین، عرضه و فروش فرآورده های غیراستاندارد؛
حبس تعزیری درجه شش یا جزای نقدی درجه سه و یا هر دو مجازات، در جرم تبلیغات غیر واقع در خصوص کالا یا خدمت، به گونه ای که در مصرف کنندگان، ایجاد شبهه در وجود پروانه کاربرد علامت استاندارد و یا تایید سازمان کند؛
حبس تعزیری درجه هفت یا جزای نقدی درجه چهار و یا هر دو مجازات، در جرم چاپ علامت استاندارد، بدون دریافت مستندات قانونی دارا بودن پروانه کاربرد علامت استاندارد معتبر و یا تاییدیه از سازمان؛
حبس تعزیری درجه شش یا جزای نقدی درجه سه و یا هر دو مجازات، در جرم جعل و تقلب برگه های آزمایش، تشخیص و مشخصات فرآورده ها و پروانه کاربرد علامت استاندارد؛
حبس تعزیری درجه شش یا جزای نقدی درجه سه و یا هر دو مجازات، در جرم ممانعت از ورود کارشناسان در امر بازرسی و نمونه برداری از واحدهای تولیدی و خدماتی و محل های عرضه، فروش، تمرکز، توزیع و بسته بندی محصولات مشمول مقررات استاندارد اجباری؛
حبس تعزیری درجه پنج و جزای نقدی درجه دو، در جرم، ارائه هر نوع اظهاریه انطباق محصول یا استاندارد از طرف هر شخص حقیقی یا حقوقی که خلاف واقع باشد. علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص جرایم کالاهای غیر استاندارد و خسارات ناشی از مصرف آن، می توانند مقاله زیر را مطالعه کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری پاسخ دهند.
برای مشاوره نحوه اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
برای مشاوره نحوه اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد اجباری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©