دینا / تجاری / سایر موضوعات تجاری / ریجستری گوشی مسافری

رجیستری گوشی مسافری

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

رجیستری گوشی مسافری ۱۴۰۳، به معنای اظهار گمرکی تلفنی که توسط مسافر به ایران آورده شده می باشد و رجیستر شدن، به معنای قانونی بودن ورود گوشی به کشور و بهره مندی از خدمات سیم کارت در موبایل است. رجیستری، باید ظرف مدت یک ماه، با مراجعه به گمرک یا از طریق سایت irica.ir و سپس سامانه همتا، انجام گردد.

 

رجیستری گوشی مسافری، از جمله تدابیر دولت جمهوری اسلامی ایران، در راستای مقابله با قاچاق تلفن همراه به کشور می باشد و تمامی مسافرینی که برای یک ماه و بیشتر، وارد خاک ایران می گردند باید، نسبت به رجیستری تلفن همراه خود، اقدام کنند.

 

از منظر شیوه نامه تکمیل فرآیند ثبت اطلاعات گوشی تلفن همراه مسافری، مسافر، شخص غیرمقیم ایران که به طور موقت به قلمرو گمرکی وارد یا از آن خارج می شود و شخص مقیم ایران که از قلمرو گمرکی کشور خارج یا به آن وارد می گردد می باشد و از آنجا که عدم رجیستری گوشی همراه و اظهار آن به گمرک، مسافرین را با تبعات و مسائل حقوقی روبرو خواهد ساخت، ضروری است تمام مسافرین، از مراحل رجیستری گوشی مسافری 1403 مطلع باشند.


لذا در مقاله حاضر، مفهوم رجیستری گوشی مسافری، سایت مربوط به انجام رجیستری، شیوه ثبت رجیستری گوشی مسافری در گمرک، هزینه انجام این امر با پاسپورت و مهلت آن، بررسی گردیده و در خصوص استعلام رجیستری تلفن همراه مسافری غیر حضوری، توضیح داده شده است.

رجیستری گوشی مسافری چیست

قبل از پاسخ به این پرسش که رجیستری گوشی مسافری چیست؟ باید گفت، مقصود از گوشی مسافری، تلفن همراهی است که از طریق واردات مسافری، یعنی از طریق مسافرینی که به قلمرو گمرکی کشور وارد می گردند (اعم از اشخاص مقیم یا غیر مقیم در ایران)، داخل کشور شده است نه از طریق واردات و صادارت تاجر دارای کارت بازرگانی و مجوز این امر.

 

و مقصود از رجیستری گوشی مسافری، این است که مسافرینی که به قلمرو گمرکی کشور وارد می گردند (اعم از اشخاص مقیم یا غیر مقیم در ایران) و قصد دارند به صورت دائم یا بیشتر از یک ماه در کشور بمانند، باید تلفن همراهی که در خارج از ایران خریداری کرده و آن را با خود، به ایران آورده اند را به گمرک ایران، اظهار کنند.

 

از نظر قانون، هدف از رجیستری گوشی مسافری، جلوگیری از قاچاق تلفن همراه است و رجیستر شدن تلفن همراه مسافری، بدین معنا می باشد که گوشی، به صورت قانونی وارد کشور شده و IMEI آن‌، هنگام ورود به کشور و در مهلت مقرر، در گمرک ثبت گردیده است. ( IMEI، شماره ای ۱۵ رقمی است که برای هر گوشی موبایل، به صورت اختصاصی ایجاد شده و به عنوان شناسه آن محسوب می شود.)

 

فایده رجیستری گوشی مسافری، استفاده از خدمات مربوط به سیم کارت در گوشی مسافری است و تنها گوشی های همراه مسافری ای می توانند از خدمات مربوط به سیم کارت، نظیر دریافت سیگنال های مخابراتی برای برقراری تماس و ...، در ایران بهره مند گردند که مسافر وارد کننده آن ها، ظرف یک ماه از ورود به کشور، مراحل رجیستری گوشی موبایل مسافری را انجام داده باشد.

سایت رجیستری گوشی مسافری

با توجه به اینکه رجیستری گوشی مسافری ۱۴۰۳، هم به صورت حضوی و از طریق مراجعه به گمرک و هم به صورت اینترنتی، ممکن و میسر است، امکان طرح این پرسش وجود دارد که سایت رجیستری گوشی مسافری چیست؟ لذا در این تیتر، این پرسش بررسی خواهد شد و به آن پاسخ داده می شود.

 

سایت گمرک، به آدرس irica.ir، که به آن، سایت رجیستری گمرک یا سایت پرداخت گمرکی گوشی مسافری نیز می گویند، همچنین سامانه همتا hamta.ntsw.ir، سایت رجیستری تلفن های همراه مسافری می باشند. با این توضیح که؛

 

مسافر، برای دریافت کد فعال سازی گوشی مسافری و دریافت پیامک آن، در ابتدا باید، به آدرس irica.ir مراجعه کرده و از فیلد خدمات، گزینه "ثبت اطلاعات گوشی تلفن همراه" را انتخاب نماید و نسبت به پرداخت حقوق گمرکی گوشی مسافری و طی مرحله اولیه رجیستری کردن گوشی، اقدام کند.

 

پس از طی مراحل فوق، فرد باید وارد سامانه همتا hamta.ntsw.ir شده و نسبت به تکمیل مراحل رجیستری گوشی مسافری، اقدام نماید. شایان ذکر است، افراد می توانند از طریق جستجوی آدرس سامانه ثبت گوشی مسافری غیر حضوری irica.ir، در فیلد خدمات، به راهنمای تصویری و فایل آموزش رجیستری گوشی نیز دسترسی یابند.

ثبت رجیستری گوشی مسافری در گمرک

ثبت رجیستری گوشی مسافری در گمرک، هم به صورت حضوری و از طریق مراجعه به باجه های مربوط به این امر در گمرک و فرودگاه، و هم به صورت اینترنتی و از طریق سامانه آنلاین طراحی و راه اندازی شده توسط گمرکات ایران که از طریق آدرس irica.ir، در دسترس است، قابل انجام می باشد.

 

برای رجیستری گوشی مسافری در گمرک به صورت حضوری، کافی است فرد، در بدو ورود یا حداکثر ظرف 30 روز از تاریخ ورود به کشور، با در دست داشتن اطلاعات IMEI گوشی، مدارک هویتی، پاسپورت و سیم کارت به نام خود، به واحد مربوط به رجیستری گوشی در گمرک یا فرودگاه، مراجعه کرده و با پرداخت هزینه ثبت موبایل در گمرک، فرایند اظهار گمرکی گوشی همراه و ثبت اطلاعات آن در گمرک را طی کند. با انجام این فرایند، کد فعال سازی گوشی مسافری در سامانه همتا (کد فعال سازی همتا)، صادر خواهد شد.

 

برای رجیستری گوشی مسافری در گمرک به صورت اینترنتی، در گام اول، فرد باید، برای دریافت کد فعال سازی گوشی مسافری در سامانه همتا، به سایت گمرک irica.ir، مراجعه نماید و از فیلد خدمات، گزینه مربوط به "ثبت اطلاعات گوشی تلفن همراه" را انتخاب کند.

 

رجیستری گوشی مسافری 1403

 

با انتخاب گزینه مذکور، فرد به صفحه ای مشابه تصویر زیر، هدایت خواهد شد و باید، تیک موافقت با قوانین و شرایط را بزند.

 

 هزینه ثبت موبایل در گمرک

 

سپس فرد باید، در قسمت پایین صفحه، اطلاعاتی چون، تاریخ تولد و کد ملی مسافر، کد IMEI سیم کارت 1 و اعداد تصویر امنیتی را در کادرهای مربوطه، وارد کرده و برروی گزینه "ادامه"، کلیک کند.

 

استعلام رجیستری گوشی مسافری

 

با طی باقی مراحل و درج اطلاعات مورد نیاز و لازم، فرد به درگاه پرداخت هزینه ثبت موبایل در گمرک، هدایت می گردد و در صورت طی موفقیت آمیز فرایند پرداخت، کد فعال سازی گوشی مسافری در سامانه همتا، برای وی، صادر خواهد گردید.

 

برای مشاهده کد فعال سازی رجیستری گوشی مسافری در سامانه همتا و همچنین، برای فعال سازی نهایی گوشی مسافری، فرد باید، آدرس hamta.ntsw.ir را در مرورگر خود، جستجو نماید و با انتخاب یکی از دو گزینه شماره ملی یا شماره همراه و درج اطلاعات مربوطه، برروی گزینه "ورود"، کلیک کند. (در این راهنما، گزینه مربوط به اطلاعات تلفن همراه، انتخاب شده است. متقاضیانی که در سایت همتا، نام نویسی نکرده اند، در ابتدا باید، نسبت به این امر اقدام کنند.)

 

هزینه ۱۴۰۳ رجیستری گوشی مسافری در گمرک

 

در این مرحله، فرد باید، کد ارسالی به تلفن همراه خود را در کادر مربوطه، وارد کند.

 

 استعلام رجیستری گوشی مسافری در گمرک

 

با ورود به حساب کاربری، فرد باید از کادر کنار صفحه، گزینه "ثبت اطلاعات مسافری" را انتخاب کند تا کد فعالسازی خود را مشاهده نماید.

 

رجیستری گوشی مسافری

 

در گام بعدی، و پس از مشاهده کد فعال سازی رجیستری، فرد باید، از کادر کنار صفحه، گزینه مربوط به "فعالسازی دستگاه سیم کارت خور" را انتخاب نماید و پس از درج اطلاعات مورد نیاز در کادر نمایش داده شده که شامل شماره تلفن همراهی که قصد دارد از آن در گوشی استفاده کند، کد IMEI گوشی مسافری، کد فعال سازی رجیستری گوشی و اعداد تصویر امنیتی می شود، برروی گزینه "فعالسازی"، کلیک کند.

 

 استعلام رجیستری گوشی مسافری

 

در صورت طی صحیح مراحل، رجیستری گوشی در گمرک با موفقیت، انجام خواهد شد. نکته مهم اینکه، یکبار رجیستری و پرداخت هزینه این امر، کافی خواهد بود و نیازی به رجیستری مجدد گوشی، در هربار ورود و خروج به کشور، نمی باشد.

 

شایان ذکر است، افرادی که کد فعالسازی رجیستری را از گمرک دریافت کرده اند اما، برای فعال سازی نهایی تلفن همراه، به اینترنت دسترسی ندارند و قادر نیستند به سامانه همتا مراجعه کنند، می توانند از طریق کد دستوری #7777* اقدام نمایند.

 

بدین صورت که فرد باید کد مذکور را در قسمت شماره گیر تلفن خود، شماره گیری کند، عدد گزینه مربوط به فعال سازی را در کادر مربوطه، وارد نماید و با طی باقی مراحل و درج اطلاعاتی چون کد IMEI گوشی، شماره سیم کارتی که قرار است مالکیت گوشی به نام آن ثبت شود و کد فعال سازی دریافتی از گمرک، مراحل رجیستری و فعال سازی گوشی مسافری را به پایان برساند. شایان ذکر است، انتقال مالکیت گوشی از طریق سایت همتا، ممکن و میسر می باشد. 

 

هزینه رجیستری گوشی مسافری با پاسپورت

 هزینه ثبت موبایل در گمرک، هزینه رجیستری گوشی در فرودگاه امام و هزینه رجیستری گوشی مسافری با پاسپورت، پرسش اغلب افرادی است که قصد رجیستری تلفن همراه خود را دارند. لذا در این تیتر، پرسش های مذکور، بررسی گردیده و به آن ها، پاسخ داده شده است.

 

در خصوص هزینه رجیستری گوشی مسافری با پاسپورت باید گفت، در حال حاضر، بر خلاف گذشته، هزینه رجیستری گوشی مسافری با پاسپورت و گذرنامه، رایگان است و از این بابت، نیاز به پرداخت مبلغی از جانب مسافر (شخصیت حقیقی مقیم ایران یا خارج از ایران که از طریق قلمرو گمرکی، به کشور ایران وارد شده)، نمی باشد.

 

اما، متقاضیان دریافت کد فعال سازی سامانه همتا باید، اقدام به ثبت رجیستری گوشی مسافری در گمرک نمایند و حقوق گمرکی رجیستری گوشی را، بپردازند. هزینه حق گمرکی رجیستری گوشی، بسته به فاکتورهایی چون، مدل و برند آن، متفاوت است. مطابق با نامه دفتر فناوری گمرک ایران؛ هزینه گمرگ گوشی های کمتر از 150 دلار شامل 4 درصد حقوق گمرکی و 12 درصد سود بازرگانی؛ گوشی های بین 150 تا 600 دلار شامل 4 درصد حقوق گمرکی و 2 درصد سود بازرگانی و گوشی های بالاتر از 600 دلار شامل 4 درصد حقوق گمرکی 56 درصد سود بازرگانی است. هزینه مالیات بر ارزش افزوده (ده درصد) و پسماند (نیم در هزار ارزش کالا) می بایست به هزینه فوق اضافه گردد.

 

شایان ذکر است، در هر سال و بسته به نرخ تورم، امکان افزایش درصدی که بر اساس آن، حقوق گمرکی رجیستری گوشی مسافری، محاسبه می گردد، وجود دارد. در ادامه، مهلت رجیستری موبایل مسافری 1403، بررسی خواهد شد.

 

مهلت رجیستری موبایل مسافری

در قوانین گمرکی، مهلت و مواعد مشخصی برای رجیستری گوشی مسافری، مورد پیش بینی قرار گفته است و از آنجا که عدم انجام این فرایند در موعد مقرر، سبب از دست رفتن فرصت رجیستری خواهد شد، ضروری است افراد، از مهلت رجیستری موبایل مسافری و قواعد آن، مطلع باشند.

 

در قانون، مهلت رجیستری گوشی مسافری، حداکثر 30 روزاز تاریخ ورود مسافر است و در صورت انقضای این مهلت، فرد فرصت رجیستری گوشی مسافری خود را از دست خواهد داد. البته، این امکان وجود دارد تا در صورت انقضای مهلت رجیستری، تمامی مراحل رجیستری گوشی، با مدارک، سیم کارت و اطلاعات هویتی فردی که کمتر از 30 روز است، وارد کشور شده، انجام گردد و پس از رجیستری شدن، انتقال مالکیت گوشی از طریق سایت همتا، به دیگری، انجام شود.

 

نکته مهم اینکه، بر اساس آخرین اخبار منتشر شده در خصوص تکمیل فرآیند ثبت اطلاعات گوشی تلفن همراه مسافری در سال جاری (۱۴۰۳)، "مسافرانی که برای فعال‌ سازی موبایل مسافری با مشکل مواجه بوده‌ اند، می‌ توانند از ۲۰ خرداد ماه سال‌ جاری به نزدیک ترین گمرک محل، مراجعه و نسبت به تکمیل فرآیند فعالسازی گوشی‌ های تلفن همراه خود اقدام کنند. شرایط استفاد از این فرصت، به شرح زیر است:

 

"مسافر، اطلاعات شناسه بین‌ المللی (IMEI) گوشی تلفن همراه و شماره ملی را با موفقیت ثبت کرده باشد ولی در بازه زمانی یک ماهه، موفق به تکمیل فرآیند و پرداخت حقوق ورودی نشده باشد."

 

 اطلاعات مسافر، از سوی خود او و سهوا، به صورت اشتباه در سامانه irica.ir ثبت شده باشد. نظیر درج اشتباه IMEI یا شماره ملی.

 

مواردی چون، قطعی سامانه‌ های مرتبط با رجیستری گوشی، نداشتن کارت بانکی به نام خود (مسافر)، تاخیر در رسیدن چمدان‌ های در بردارنده گوشی تلفن همراه ( رسیدن چمدان، پس از خروج مسافر از گمرک)، عدم ثبت اطلاعات مسافر هنگام ورود در سیستم و ثبت دستی آن ها توسط مامورین گمرک، سبب تاخیر در انجام فرایند رجیستری گوشی مسافری شده باشد.

 

استعلام رجیستری تلفن همراه مسافری غیر حضوری

در تیترهای قبل، مفهوم و نحوه رجیستری گوشی مسافری ۱۴۰۳، سایت این امر و هزینه ثبت موبایل در گمرک، مورد بررسی قرار گرفت. در این تیتر از مقاله، استعلام در گمرک برای رجیستری تلفن همراه مسافری غیر حضوری 1403، مورد بررسی و توضیح قرار خواهد گرفت.

 

برای استعلام رجیستری تلفن همراه مسافری غیر حضوری در گمرک ۱۴۰۳، فرد باید پس از طی مراحل دریافت کد فعال سازی همتا و پرداخت هزینه ثبت موبایل در گمرک، به سایت همتا hamta.ntsw.ir، مراجعه کند و برای ورود به حساب کاربری خویش، حسب مورد، اطلاعات مربوط به کد ملی یا شماره همراه خود را در کادر مربوطه، وارد نماید.

 

استعلام رجیستری گوشی مسافری

 

در این مرحله، فرد باید، کد ارسالی به تلفن همراه خود و اعداد تصویر امنیتی را در کادر مربوطه، وارد کند.

 

رجیستر گوشی مسافری

 

در این گام، فرد وارد حساب کاربری خود در سامانه همتا خواهد شد و می تواند اطلاعات تمام دستگاه های رجیستری شده خود را مشاهده کند.

 

استعلام رجیستری گوشی مسافری در گمرک

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط و نحوه رجیستری گوشی مسافری در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط و نحوه رجیستری گوشی مسافری پاسخ دهند.