شرایط ثبت نام تسهیلات ۴۰۰ میلیونی مسکن محرومین، این است که متقاضی جزو سه دهک اول درآمدی به حساب آمده و از جانب سامانه رفاه ایرانیان؛ تاییدیه مبنی بر این موضوع داشته باشد. این وام به صورت قرض الحسنه به واجدان شرایط پرداخت شده و کارمزد آن حداکثر 4 درصد و بدون بهره می باشد. از جمله بانک های عامل ارائه دهنده وام مسکن محرومین می توان به بانک های ملی، ملت و .. اشاره نمود.
برای مشاوره شرایط ثبت نام وام مسکن محرومین
برای مشاوره شرایط ثبت نام وام مسکن محرومین
بر اساس اصلی 31 قانون اساسی، داشتن مسکن متناسب با نیاز، حق هر فرد و خانواده ایرانی است. در راستای عمل به این اصل نیز، دولت موظف شده است که با رعایت اولویت؛ برای کسانی که نیازمندتر می باشند؛ زمینه اجرای این اصل را فراهم آورد.
به این منظور، دولت در قانون بودجه سال جاری، تسهیلاتی را تحت عنوان "وام مسکن محرومین" برای دهک های یک تا سه درآمدی در نظر گرفته است. متقاضیانی که خواهان دریافت این تسهیلات می باشند، می بایست در ابتدا، با شرایط دریافت وام مسکن محرومین آشنا شده و از فهرست مدارک و اسناد لازم در این خصوص، مطلع باشند.
از این رو، در این مقاله، ابتدا شرایط و مدارک لازم برای دریافت وام مسکن محرومین بررسی شده و سپس، فرآیند و نحوه ثبت نام وام 400 میلیونی مسکن محرومین بیان می گردد. در ادامه؛ مبلغ وام مسکن محرومین مورد مطالعه قرار گرفته و به سود و کارمزد آن پرداخته می شود. در انتهای مقاله، نیز به محاسبه اقساط و نحوه و مدت بازپرداخت وام مسکن محرومین پرداخته خواهد شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
وام مسکن محرومین، تسهیلاتی است که از سوی دولت، به منظور کمک به تامین مسکن افراد واجد شرایط، به آن ها پرداخت می شود. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی متقاضیان مطرح شود که شرایط دریافت وام مسکن محرومین چیست و این وام به چه افرادی تعلق می گیرد؟
به منظور پاسخ به این پرسش، می بایست به جزء (۴) بند (ث) تبصره 13 قانون بودجه سال جاری مراجعه شود. بر اساس این بند؛ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف شده است که به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی کشور، خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان معسر با معرفی نهادهای مربوط و تایید سامانه رفاه ایرانیان مبنی بر قرار داشتن این افراد در سه دهک اول درآمدی؛ وام قرض الحسنه مسکن محرومین را اعطا نماید.
با توجه به قانون مذکور؛ شرایط دریافت وام مسکن محرومین عبارت است از: 1- تحت پوشش بودن متقاضی زیر نظر کمیته امداد، سازمان بهزیستی، خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان معسر؛ 2- معرفی متقاضی از جانب نهاد تحت پوشش؛ 3- تاییدیه از جانب سامانه رفاه ایرانیان مبتنی بر قرار گرفتن این افراد در دهک یک تا سه درآمدی.
در قسمت پیشین مقاله به توضیح شرایط دریافت وام مسکن محرومین؛ پرداخته و در این خصوص بیان نمودیم که از جلمه شرایط دریافت وام مسکن محرومین این است که متقاضی جزو سه دهک درآمدی محسوب شود. در این قسمت از مقاله قصد داریم تا به توضیح مدارک لازم برای دریافت وام مسکن محرومین بپردازیم که عبارت است از:
مدارک هویتی متقاضی، نظیر کارت ملی، شناسنامه، عکس و ...
اسناد و مدارک دال بر تحت پوشش بودن متقاضی زیر نظر کمیته امداد، سازمان بهزیستی، خانواده شهدا، جانبازان و رزمندگان
معرفی نامه از جانب سازمان تحت پوشش
تاییدیه از جانب سامانه رفاه ایرانیان
اسناد و مدارک مربوط به ضامنان، وثایق و تضامین
از آن جا که این وام، از سوی بانک های مختلف به متقاضیان واجد شرایط اعطا می گردد، ممکن است که بانک ها، علاوه بر مدارک فوق، ارائه اسناد دیگری را برای اخذ وام ضروری قلمداد نمایند. بدیهی است که هر گونه نقص در ارائه مدارک موردنیاز، موجب رد درخواست از جانب نهاد وام دهنده خواهد گردید.
در بخش های قبلی مقاله توضیحات جامع و کاملی در خصوص شرایط و مدارک موردنیاز برای دریافت وام مسکن محرومین ارائه گردید. به منظور آشنایی بیشتر متقاضیان با جزئیات این وام، این قسمت از مقاله به مراحل و نحوه ثبت نام وام 400 میلیونی مسکن محرومین اختصاص داده شده است.
در توضیح فرآیند اخذ این وام می بایست بیان نمود که متقاضیان واجد شرایط، می بایست پس از تهیه مدارک مورد نیاز، به صورت حضوری به یکی از شعب بانک های عامل مراجعه نموده و درخواست وام خود را با کارشناسان بانک در میان گذارد. بانک های عامل ارائه دهنده وام مسکن محرومین شامل بانک های تجارت، رفاه، مسکن، ملت، صادرات، سپه، ملی، پارسیان و کشاورزی می شوند. پس از آن، داوطلب می بایست مدارک و اسناد موردنیاز را به مسئول باجه تحویل داده و فرم درخواست وام را تکمیل نماید.
پس از تحویل مدارک از جانب متقاضی، بانک، شرایط و درخواست داوطلب را مورد بررسی قرار داده و در صورت احراز ضوابط و تکمیل بودن اسناد، این وام به حساب وی واریز می گردد. توجه به این نکته ضروری است که تاخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود قانون از سوی بانک های عامل تخلف محسوب شده و در مراجع ذی صلاح قابل پیگیری می باشد.
اطلاع از مبلغ و سقف تسهیلات مسکن محرومین، به متقاضیان دریافت وام کمک می کند تا برنامه ریزی بهتری در خصوص نحوه مصرف و بازپرداخت آن، داشته باشند. از این رو؛ در این قسمت از مقاله به توضیح سقف و مبلغ وام مسکن محرومین پرداخته خواهد شد.
مطابق با مصوبه مجلس، در خصوص مبلغ تسهیلات مسکن محرومین، سقف مبلغ این وام به میزان چهار میلیارد ریال (معادل چهارصد میلیون تومان) عنوان شده است. توجه به این نکته ضروری است که این میزان، سقف و حداکثر میزان دریافتی وام مسکن محرومین می باشد و متقاضی می تواند در صورت نیاز به هزینه پایین تر؛ مبالغ پایین تر از چهارصد میلیون تومان را نیز درخواست دهد.
بانک مسکن، وام مسکن زوجین که هدف آن، تسهیل خرید و یا ساخت یک واحد مسکونی است را به متقاضیان واجد شرایط اعطا می کند. افرادی که تمایل به دریافت وام مسکن زوجین این بانک را دارند؛ می توانند جهت اطلاع از شرایط، مدارک و نحوه دریافت این وام، به مطالعه مقاله زیر اقدام نمایند.
کارمزد تسهیلات، هزینه ای است که بابت ارائه خدمات اداری توسط بانک، از متقاضی اخذ وام دریافت می شود و سقف نرخ آن، هر ساله پس از تصویب بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار، به بانک ها ابلاغ می گردد. سود وام نیز بهره ای است که وام دهنده یا بانک، در ازای ارائه تسهیلات از متقاضی طلب می نماید.
یکی از سوالات متداولی که ممکن است که در این میان، برای متقاضیان تسهیلات مسکن محرومین مطرح شود، این است که کارمزد و سود تسهیلات وام مسکن محرومین چه مقدار می باشد؟ و متقاضی می بایست چه مقدار هزینه را بابت کارمزد و وام به بانک عامل پرداخت نمایند؟
در خصوص بهره و سود این تسهیلات، می بایست بیان نمود که وام مسکن محرومین، به صورت قرض الحسنه به متقاضی تعلق گرفته و به همین جهت، از بابت ارائه وام، سود و بهره ای از وی اخذ نمی شود. در خصوص کارمزد این وام نیز می بایست بیان نمود که سقف کارمزد بانکی تسهیلات قرض الحسنه، به میزان چهار درصد تعیین شده است.
پس از آن که متقاضی مبلغ وام مسکن محرومین را دریافت نمود، می بایست پس از مدتی، نسبت به بازپرداخت اقساط آن اقدام نماید. از آن جایی که ممکن است برخی متقاضیان با فرآیند و نحوه بازپرداخت اقساط وام مسکن محرومین آشنایی نداشته باشند، این قسمت از مقاله به بیان مراحل پرداخت اقساط این وام اختصاص داده شده است.
به طور کلی، متقاضیان و دریافت کنندگان وام می توانند به دو صورت حضوری و غیرحضوری نسبت به بازپرداخت اقساط وام خود اقدام نمایند. در روش حضوری، متقاضی می بایست به یکی از شعب بانک عامل مراجعه نموده و پس از اخذ نوبت، نسبت به پرداخت مبلغ قسط اقدام نماید.
در روش غیرحضوری، وام گیرنده می تواند از طریق دستگاه های خودپرداز (atm)، سایت و اپلیکیشن همراه بانک عامل و نیز تلفن بانک به پرداخت اقساط وام خود اقدام نماید. توجه به این نکته ضروری است که پرداخت اقساط از طریق هر یک از روش های فوق، مبتنی بر این امر است که بانک عامل، این امکان را برای مشتریان خود در نظر گرفته باشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط ثبت نام وام مسکن محرومین در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط ثبت نام وام مسکن محرومین پاسخ دهند.
برای مشاوره شرایط ثبت نام وام مسکن محرومین
برای مشاوره شرایط ثبت نام وام مسکن محرومین
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©