دینا / حقوقی / سایر موضوعات حقوقی / ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت

ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت، مستلزم برخورداری از شرایط و مدارک لازم نظیر ادله اثبات و نمونه دادخواست در این خصوص است و متقاضی صدور حکم باطل کردن سندهای صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت، باید دادخواست خود را از طریق دفاتر خدمات قضایی، ثبت و به دادگاه صالح، ارسال کند.

 

یکی از مواردی که سبب تشکیل پرونده های حقوقی بسیاری می گردد، تصرف ملک است. از آنجا که تصرف املاک، بدون در نظر گرفتن شرایط و قواعد آن، سبب هرج و مرج و بی نظمی و ضایع شدن حقوق افراد می گردد، قانون گذار، قواعد قوانین ویژه ای را در این حوزه، تدوین و تصویب نموده است.

 

قانون ثبت و مواد 147 و 148 این قانون، از جمله مواردی است که در خصوص تصرف برخی املاک و ابطال برخی اسناد صادره در حوزه املاک، تعیین تکلیف می نماید و اطلاع از ابطال اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت، برای افرادی که تا تاریخ 1370/01/01، اقدام به ایجاد اعیان، برروی زمین ها نموده اند یا ملکی را تصرف کرده اند، ضروری است.

 

 لذا در مقاله حاضر، متن و تفاوت مواد 147 و 148 قانون ثبت، موارد قابل اعتراض در اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ این قانون، مرجع رسیدگی به دعوی ابطال اسناد صادره بر اساس مواد مذکور، شرایط، مدارک لازم و مراحل ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 148 و 147 قانون ثبت، بررسی گریده و نمونه دادخواست ابطال سند مالکیت مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت و رای وحدت رویه در این باره، ارائه شده است.

متن و تفاوت مواد 147 و 148 قانون ثبت

با توجه به اهمیت مواد 147 و 148 قانون ثبت اسناد و املاک، در این تیتر از مقاله دینا، محتوای متن و تفاوت مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت اسناد و املاک، مورد بررسی و توضیح قرار خواهد گرفت و فایل دانلود متن کامل مواد مذکور، ارائه خواهد شد.

 

متن ماده ۱۴۷ قانون ثبت اسناد و املاک، در خصوص "تعیین وضع ثبتی اعیان املاکی که اشخاص، تا تاریخ 1370/1/1، بر روی زمین‌ هایی ایجاد نموده‌ اند که به واسطه موانع قانونی، تنظیم سند رسمی برای آن‌ ها میسر نبوده؛ همچنین، تعیین وضع ثبتی اراضی کشاورزی و نسق های زراعی و باغات (اعم از شهری و غیرشهری و اراضی خارج از محدوده شهر و حریم آن) که مورد بهره‌ برداری متصرفین است و اشخاص تا تاریخ 1370/1/1 خریداری نموده‌ اند و به واسطه موانع قانونی تنظیم سند یا صدور سند مالکیت برای آن‌ ها میسر نبوده"، تعیین تکلیف می نماید.

 

متن ماده ۱۴۸​ قانون ثبت اسناد و املاک، در خصوص هیات یا هیات‌ هایی که در هر حوزه ثبتی، به عنوان هیات حل اختلاف تشکیل می شود، اعضای این هیات، نحوه تشکیل جلسات و اختیارات هیات و سایر موارد اجرایی آن تعیین تکلیف می نماید. علاقمندان به دانلود متن مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت، می توانند از طریق باکس زیر، اقدام کنند.

 

متن مواد 147 و 148 قانون ثبت
  • حجم: 479 KB
  • منبع: قانون ثبت اسناد و املاک

 

تفاوت مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت، در مواردی است که متن هر ماده، در خصوص آن، تعیین تکلیف نموده است. در ماده 147، در خصوص تعیین وضع ثبتی برخی املاک خاص، تعیین تکلیف گردیده و در ماده 148، درباره هیات یا هیات‌ هایی که در هر حوزه ثبتی، به عنوان هیات حل اختلاف تشکیل می شود، تعیین تکلیف شده است.

موارد قابل اعتراض در اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت

در توضیح موارد قابل اعتراض در اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت باید گفت، عدم احراز شرایط قانونی؛ غصب و تصرف عدوانی؛ جعل و تزویر؛ عدم رعایت تشریفات قانونی، می توانند از موارد قابل اعتراض در اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت باشند.

 

مقصود از عدم احراز شرایط قانونی، نداشتن سابقه تصرف و اعیانی، همچنین، عدم تطابق مشخصات ملک با سند و عدم ارائه مدارک و مستندات کافی می باشد و مقصود از غصب و تصرف عدوانی، اخذ سند بر اساس تصرف غاصبانه و غیرقانونی است؛

 

مقصود از جعل و تزویر این است که سند، بر اساس مدارک و مستندات جعلی ارائه شده به هیئت حل اختلاف اداره ثبت، صادر گردیده باشد و مقصود از عدم رعایت تشریفات قانونی، عدم ابلاغ به ذینفعان، عدم انتشار آگهی و سایر تشریفات قانونی می باشد که همگی می توانند، موجبات ابطال اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت را فراهم آوردند.

مرجع رسیدگی به دعوی ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت

در توضیح مرجع رسیدگی به دعوی ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت باید گفت، انتهای بند 6 ماده ۱۴۷ قانون ثبت، مقرر داشته: "صدور سند مالکیت جدید، مانع ‌مراجعه متضرر به دادگاه نخواهد بود." بنابراین مرجع رسیدگی به دعوی ابطال اسناد صادره بر اساس ماده 147، دادگاه ها هستند.

 

با توجه به اینکه در آیین دادرسی مدنی، دادگاه صالح به رسیدگی دعاوی اموال غیر منقول، دادگاه محل وقوع ملک است، دعوی ابطال اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت نیز در دادگاه محل وقوع ملک، مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

 

شایان ذکر است، بر خلاف دعاوی مربوط به مال منقول، اقامتگاه خوانده دعوی ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت، تاثیری در تغییر حوزه قضایی صالح برای رسیدگی به این دعوا، ندارد. نکته مهم اینکه، هزینه دادرسی این دعوا، بر اساس قیمت منطقه ای محاسبه می گردد.

 

شرایط ابطال اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت

شرایط ابطال اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت، پرسش اغلب افرادی است که قصد دارند نسبت به باطل کردن سندهایی که با استناد به مواد مذکور، صادر شده اند، اقدام نمایند. لذا در این تیتر، شرایط ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت بررسی شده اند. این شرایط، عبارتند از:

 

خواهان ابطال سند، از مدارک لازم، برای طرح دعوا برخوردار باشد؛

 

خواهان ابطال سند، از ادله اثبات کافی، برای متقاعد ساختن دادگاه بر صدور حکم به ابطال سند صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت اسناد و املاک، برخوردار باشد و مراحل اداری قانونی لازم برای طرح دعوای این موضوع را طی نماید.

 

مدارک لازم برای ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت

همانطور که در تیتر قبل مورد اشاره قرار گرفت، از مهم ترین شرایط طرح دعوای ابطال سند صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت، برخورداری از مدارک لازم است. لذا، در ادامه این تیتر، مدارک لازم برای ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت، ذکر خواهند شد. این مدارک عبارتند از:

 

نام کاربری و رمز عبور حساب کاربری ثنا؛

 

فایل ورد دادخواست ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت؛

 

امارات و ادله اثبات دعوی که حسب مورد، شامل سند، اقرارنامه، شهادت نامه، استشهادیه و هر مدرکی که متقاعد کننده دادگاه بر صدور حکم به ابطال سند است، می باشد. در ادامه، مراحل ابطال اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت، بررسی خواهد شد.

 

مراحل ابطال اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت

برای صدور حکم بر باطل شدن سندهای صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت، باید مراحل اداری و قانونی این امر، طی شود. مراحل ابطال اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت، در این تیتر از مقاله، بررسی شده اند و عبارتند از:

 

 تنظیم دادخواست و ذخیره فایل ورد آن برروی یک حافظه، اعم از سی دی، رم و....( تنظیم دادخواست، با کمک وکیل یا مشاوره حقوقی یا استفاده از نمونه دادخواست های موجود در اینترنت، میسر است)؛

 

تشکیل حساب کاربری ثنا که از طریق مراجعه حضوری به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی یا مراجعه به سامانه عدل ایران adliran.ir میسر است؛

 

مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، جهت ثبت دادخواست تنظیمی و ارسال آن به دادگاه صالح (در این مرحله فرد باید، فایل ورد دادخواست و ادله اثبات قابل ضمیمه به دادخواست را به مسئول مربوطه در دفاتر، تحویل دهد و هزینه دادرسی، همچنین، تعرفه خدمات ارائه شده در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی را بپردازد.)

 

نمونه دادخواست ابطال سند مالکیت مواد 147 و 148 قانون ثبت

درخواست ابطال اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت، مستلزم ثبت دادخواست این امر است و از این رو، در این تیتر از مقاله دینا، فایل دانلود نمونه دادخواست ابطال سند مالکیت مواد 147و 148 قانون ثبت، ارائه گردیده تا خوانندگان محترم، در صورت نیاز از آن، استفاده نمایند.

 

نمونه دادخواست ابطال سند مالکیت بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت
  • نویسنده: دینا
  • حجم: 469 KB
  • منبع: دینا

 

در برخی موارد، طرح دعوای ابطال سند، مستلزم اثبات مالکیت است و یکی از موارد مورد نیاز برای طرح دعوای اثبات مالکیت، دادخواست این موضوع می باشد که علاقمندان به کسب اطلاعات در خصوص نحوه تنظیم نمونه دادخواست اثبات مالکیت و موارد مندرج در آن می توانند، مقاله زیر را مطالعه کنند.

 

رای وحدت رویه ابطال سند مالکیت مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت

از آنجا که تا کنون، آرای وحدت رویه مختلفی در خصوص مواد 147 و 148 قانون ثبت صادر گردیده و رای وحدت رویه، در حکم قانون است، در این تیتر از مقاله دینا، رای وحدت رویه ابطال سند مالکیت مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت و سایر آرای وحدت رویه مرتبط با این مواد، ارائه شده است.

 

رای وحدت رویه ابطال سند مالکیت مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت
  • حجم: 482 KB
  • منبع: سایت قوانین و مقررات کشور

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص شرایط ابطال اسناد صادره بر اساس مواد ۱۴۷ و ۱۴۸ قانون ثبت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط ابطال اسناد صادره بر اساس مواد 147 و 148 قانون ثبت پاسخ دهند.