دینا / آیین دادرسی / آیین دادرسی مدنی / وکیل معاضدتی و شرایط درخواست آن

وکیل معاضدتی و شرایط درخواست آن

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در این مقاله به بررسی وکیل معاضدتی و شرایط  درخواست آن می پردازیم . 

 

هر شخصی برای اقامه دعوی نیاز به راهنمایی و گرفتن وکیل برای احقاق حقوق خود دارد ، طبق ماده 656 قانون مدنی : « وکیل کسی است که از طرف دیگری به موجب عقد وکالت مأمور در انجام امری است » . موکل حق الوکاله ای به وکیل در قبال انجام امور وکالت پرداخت می کند اما ممکن است فرد توانایی پرداخت حق الوکاله وکیل را نداشته باشد . در این صورت قانونگذار برای حفظ حقوق برابر طرفین راهکارهای را ارائه داده است . با توجه به نوع دعوی اعم از کیفری یا حقوقی ، وکلای متفاوتی را قانونگذار تعین کرده است . در امور کیفری با عنوان وکیل تسخیری و در امور مدنی وکیل معاضدتی برای شخص دارای شرایط تعیین می گردد . به همین دلیل در این مقاله به بررسی وکیل معاضدتی و شرایط درخواست آن می پردازیم . 

وکیل معاضدتی

معاضدت در لغت به معنای کمک کردن و یکدیگر را یاری کردن می باشد ، یکی از انواع وکالت که در قانون بیان شده است و مخصوص امور و دعاوی حقوقی می باشد ، وکیل معاضدتی است . در ماده 24 قانون وکالت اینگونه آمده که وکیل معاضدتی ، وکیلی است که برای کسانی که توانایی و قدرت پرداخت حق الوکاله را ندارند تعیین شده است و افراد می توانند از کانون وکلا تقاضای وکیل معاضدتی کنند . کانون پس از بررسی شرایط متقاضی و انجام تحقیقات در صورتی که شرایط لازم احراز شد ، وکیل معاضدتی را به وی معرفی می کند . وکیل معاضدتی حق رد پرونده را ندارد و حق الوکاله ایشان نیز در صورتی که موکلش محکوم له واقع شده و محکوم به وصول شود از آنچه وصول شده پرداخت خواهد شد . در غیر این صورت طبق قانون ، کانون وکلا حق الوکاله وکیل معاضدتی را پرداخت خواهد کرد . ( بر طبق ماده 23 قانون وکالت )

شرایط درخواست وکیل معاضدتی

شرایط  درخواست وکیل معاضدتی بر طبق ماده 24 قانون وکالت عبارت است از  : 

 

1 - فرد متقاضی توان مالی برای پرداخت حق الوکاله را نداشته باشد . 

 

2- فرد تقاضای وکیل معاضدتی را داشته باشد و شخصا ذینفع یا دارای سمت در دعوای مطرح شده را داشته باشد . 

 

3- دعوای در امور حقوقی باشد . 

 

4- هم خواهان و هم خوانده می توانند درخواست وکیل معاضدتی را بنمایند . 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد وکیل معاضدتی و شرایط درخواست آن به کانال تلگرام آیین دادرسی و ادله اثبات دعوا مراجعه کنید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون وکیل معاضدتی و شرایط درخواست آن پاسخ دهند .