دینا / تجاری / مالیات / گواهی ارزش افزوده

گواهی ارزش افزوده

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

در خصوص این پرسش که گواهی ارزش افزوده چیست باید گفت مدرکی است که با داشتن آن صاحبان کسب و کار مجاز هستند که مبلغی را از خریداران کالا یا خدمات، تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده دریافت کنند و نحوه دریافت این گواهی از طریق سامانه مالیات بر ارزش افزوده بوده و نرخ مالیات آن 10 درصد می باشد. 

 

دریافت مالیات، از جمله مالیات بر ارزش افزوده، نقش به سزایی در رشد اقتصادی کشور و افزایش درآمد دولت دارد. به همین خاطر، دولت سعی بر این دارد که اجرایی کردن انواع قوانین مالیاتی، مودیان مشمول مالیات بر ارزش افزوده را به پرداخت به موقع آن، تشویق نماید.

 

از طرف دیگر کلیه تولید کنندگان کالا و خدمات پس از پر کردن اظهارنامه مالیاتی، موظف به دریافت گواهی ارزش افزوده هستند. برای دریافت این گواهی، شخص می بایست دارای شرایطی باشد. حال از آن جایی که فرآیند دریافت گواهی ارزش افزوده، از طریق سامانه، صورت می گیرد، لازم است که اشخاص با جزئیات و آدرس این سایت آشنایی داشته باشند. از این رو، پرداختن به چگونگی و نحوه دریافت گواهی ارزش افزوده، برای تمامی صاحبان کسب و کار امری ضروری می باشد.

 

از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که گواهی ارزش افزوده چیست و شرایط صدور آن چه می باشد به نرخ مالیات بر ارزش افزوده بپردازیم. سپس در خصوص نحوه دریافت گواهی مالیات بر ارزش افزوده و اعتبار آن صحبت خواهیم کرد و در انتها، تصویر گواهی ارزش افزوده را ارائه خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

گواهی ارزش افزوده چیست

مالیات بر ارزش افزوده؛ یکی از انواع مالیات‌های غیر مستقیم است که از مصرف کننده کالا دریافت می شود و تولید کننده یا فروشنده، مالیات را به قیمت نهایی محصول اضافه می کند. به عبارت دیگر از خریدار کالا یا خدمات، مبلغی بیشتر از قیمت واقعی محصول به عنوان مالیات دریافت می شود. لازم به ذکر است که این مالیات توسط دولت برای تامین هزینه های عمومی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

حال یکی از اصطلاحات رایج در حوزه مالیات، گواهی ارزش افزوده می باشد. در این میان ممکن است که برخی افراد با مفهوم و کاربرد این گواهی آشنایی نداشته باشند و این سوال برای آن ها مطرح شود که گواهی ارزش افزوده چیست و دارای چه مفهومی می باشد؟

 

در پاسخ به پرسش فوق، می توان بیان داشت که گواهی ارزش افزوده مدرکی است که توسط سازمان امور مالیاتی صادر می شود و با داشتن آن صاحبان کسب و کار مجاز است که مبلغی را از خریداران کالا یا خدمات، تحت عنوان مالیات بر ارزش افزوده دریافت کند. به عبارت بهتر فروشنده با دریافت این گواهی حق دریافت مالیات بر ارزش افزوده را خواهد داشت. نکته دیگری که در خصوص گواهی ارزش افزوده باید توجه داشت این است که گواهی مذکور به صورت موقت صادر می‌شود و پس از انقضای این مدت، فرد باید برای تمدید آن اقدام بنماید.

شرایط صدور گواهینامه ارزش افزوده

برای دریافت گواهی ارزش افزوده، شخص می بایست شرایط و ضوابط ذکر شده در این زمینه را دارا باشد. بدون وجود ضوابط مذکور، دریافت این گواهی، امکان پذیر نخواهد بود. به جهت آشنایی علاقمندان، با این ضوابط، در این بخش از مقاله، شرایط صدور گواهینامه ارزش افزوده بیان گردیده که به شرح زیر می باشد:

 

طی نمودن مراحل ثبت ‌نام در سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی به نشانی tax.gov.ir

 

داشتن شماره اقتصادی

 

تهیه مدارک مورد نیاز

 

ثبت درخواست و تکمیل ثبت نام در سامانه مالیات بر ارزش افزوده به نشانی evat.ir

 

پرداخت کردن یا فراهم نمودن ترتیب پرداخت مالیات بر ارزش افزوده ابرازی و یا قطعی شده برای صدور این گواهی ضروری می باشد.

 

کلیه اظهارنامه ‌های مالیاتی مؤدی که مورد رسیدگی قرار نگرفته است می بایست ارائه شود.

 

لازم به ذکر است که متقاضی واجد الشرایط در این خصوص باید مدارکی را هم تهیه نماید که از جمله این مدارک می توان به ارائه مدارک شناسایی، گواهی فعالیت یا نام شرکت در سامانه رتبه بندی، کد اقتصادی، آگهی تاسیس شرکت و تغییرات شرکت در صورت وجود تغییرات، وکالتنامه وکیل اشاره نمود.

نرخ مالیات بر ارزش افزوده

در بخش های قبلی مفهوم گواهی ارزش افزوده و شرایط صدور آن مورد بررسی قرار گرفت. حال یکی از سوالاتی که در خصوص مالیات بر ارزش افزوده مطرح می‌شود این است که نرخ مالیات بر ارزش افزوده چند درصد است که پاسخ آن به شرح زیر می باشد:

 

بر اساس بند (ر) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، نرخ مالیات برارزش افزوده کالا و خدمات عمومی در سال جاری یک درصد افزایش یافت و در حال حاضر، 10 درصد می باشد. باید توجه داشت که این نرخ از مالیات بر روی بهای تمام شده کالا اعمال می شود و به هیچ عنوان قابل پس دادن نمی باشد. 

 

با این وجود لازم به ذکر است که برای برخی از کالاها، نرخ متفاوتی اعمال می شود یا حتی از این مالیات معاف می باشند که از جمله آن می توان به کلیه محصولات کشاورزی فرآوری نشده، فعالیت‌ های مربوط به مراحل بسته‌ بندی، انبارداری و نگهداری محصول، کالاهای وارده همراه مسافر برای استفاده شخصی و . . . اشاره نمود. 

 

نحوه دریافت گواهی مالیات بر ارزش افزوده 

برای دریافت گواهی ارزش افزوده افراد باید به سامانه مالیات بر ارزش افزوده مراجعه نمایند. حال ممکن است عده ای از افراد اطلاعات کافی راجع به نحوه دریافت این گواهی نداشته باشند. از همین رو؛ در ادامه، مراحل و نحوه دریافت گواهی مالیات بر ارزش افزوده مورد مطالعه قرار می گیرد.

 

در ابتدا فرد باید در مرورگر خود سامانه مالیات بر ارزش افزوده به نشان evat.ir را جستجو کرده و پس از آن مطابق تصویر زیر باید بر روی گزینه ورود کلیک کند.

 

گواهی ارزش افزوده چیست

 

در مرحله بعدی شخص باید شناسه ملی/ شماره ملی و کلمه عبور خود را وارد نماید.

 

تصویر گواهی ارزش افزوده

 

در مرحله بعدی شخص به صفحه جدیدی منتقل می شود که در این صفحه باید از منوی سمت راست گزینه «درخواست گواهینامه ثبت نام» را انتخاب کند.

 

 نحوه دریافت گواهی ارزش افزوده

 

سپس شخص باید “کد رهگیری سامانه شماره اقتصادی” و “توضیحات جهت درخواست گواهینامه” را تکمیل نماید و سپس بر روی ثبت درخواست کلیک کند.

 

 نرخ مالیات گواهی ارزش افزوده

 

در نهایت پس از انجام مراحل فوق شخص رسید درخواست خود را دریافت می کند که شامل اطلاعاتی از قبیل مشخصات اداره کل مالیات بر ارزش افزوده، عنوان مودی، نام و نام خانوادگی، شماره اقتصادی، کد ملی، واحد مالیاتی، آدرس و شماره پیگیری. لازم به ذکر است که نگه داشتن این رسید برای دریافت گواهی ارزش افزوده ضروری می باشد.

 

اعتبار ارزش افزوده

همانطور که در بخش های قبلی گفته شد اطلاع از مدت اعتبار گواهی نامه ارزش افزوده بسیار اهمیت دارد زیرا با منقضی شدن این مدت شخص نمی تواند از مشتریان خود این مالیات را دریافت نماید. به همین خاطر در این بخش از مقاله جزئیات اعتبار ارزش افزوده به جهت آشنایی کاربران با این موضوع بیان می شود.

 

اعتبار گواهی ارزش افزوده از نظر مدت با محدودیت زمانی مواجه است و برای صاحبان کسب و کاری که بدهی خود را در موعد مقرر پرداخت کرده اند اعتبار این گواهی صرفا دو سال می باشد. البته این امر منوط به این است که شخص سه سال سابقه پرداخت موفق مالیات بر ارزش افزوده را داشته باشد.

 

نکته قابل توجه این است که اشخاص به صورت برخط و آنلاین می توانند از طریق سامانه ارزش‌افزوده، از وضعیت اعتبار گواهینامه خود مطلع شوند. همچنین امکان استعلام و بررسی اعتبار ارزش افزوده با کد ملی و کد اقتصادی وجود دارد و روند هر دو مشابه می باشد.

 

تصویر گواهی ارزش افزوده

در بخش های قبل توضیحات مفصلی در خصوص گواهی ارزش افزوده، شرایط و مراحل صدور آن بیان گردید. حال نوبت به این می رسد که به جهت آشنایی بیشتر کاربران با مفاد و مندرجات این گواهی، نمونه ای از تصویر گواهی ارزش افزوده ارائه شود.

 

گواهی ارزش افزوده چیست

 

همانطور که مشاهده می شود مفاد و مندرجات این برگه شامل نام شرکت یا موسسه، شماره شناسه ملی و شماره اقتصادی، نشانی و کد پستی می شود. همچنین اگر آدرس و سایر اطلاعات مودی در این گواهی اشتباه قید شود، در این صورت مودی موظف است که ظرف یک هفته مراتب را به سازمان امور مالیاتی اطلاع دهد. 

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه دریافت گواهی ارزش افزوده در کانال تلگرام موضوعات تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه دریافت گواهی ارزش افزوده پاسخ دهند.