منظور از صیغه محرمیت برای دوستی بین دختر و پسر ، صیغه ای است آنان به منظور موجه و حلال کردن رابطه خود قرائت می کنند. همچنین صیغه محرمیت آثار نکاح موقت را دارد به همین خاطر برای جاری نمودن آن ضروری است که پدر یا جد پدری دختر باکره، رضایت خود را اعلام نمایند. همچنین برای خواندن عقد موقت برای برقراری ارتباط و آشنایی، نیازی به وجود شاهد نمی باشد.
برای مشاوره صیغه محرمیت برای دوستی بین دختر و پسر
برای مشاوره صیغه محرمیت برای دوستی بین دختر و پسر
در دوران دوستی برخی از دختران و پسران برای این که آشنایی و معاشرت آنها از مشروعیت برخوردار باشد، اقدام به عقد موقت می کنند. . بنابراین خواندن این صیغه به شناخت هرچه بیشتر طرفین و تصمیم گیری برای ازدواج دائم کمک میکند.
البته باید توجه داشت که جاری نمودن صیغه محرمیت در دوران دوستی یا برای برقراری ارتباط بین دختر و پسر نیازمند شناخت کامل به متن و آیه آن می باشد. به همین خاطر پرداختن به جزئیات صیغه محرمیت برای دوستی از قبیل متن این صیغه به عربی و فارسی به نظر امری ضروری و مهم می باشد.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که صیغه محرمیت برای دوستی به چه معناست و متن کامل آن چه می باشد؛ به طریقه خواندن این صیغه به زبان فارسی بپردازیم. سپس در خصوص خواندن صیغه موقت دوستی بین دختر و پسر بدون اجازه پدر صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ خواندن خطبه صیغه محرمیت بین زن و مرد بدون ثبت رسمی و شاهد را بررسی خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
امروزه دختران و پسران جوان در دوران دوستی، به منظور آشنایی بیشتر و حلال کردن کردن رابطه خود، اقدام به جاری نمودن صیغه محرمیت می کنند. حال ممکن است در ذهن برخی از افراد این پرسش مطرح شود که صیغه محرمیت برای دوستی بین دختر و پسر به چه معناست؟
در پاسخ به سوال فوق باید گفت که برخی از جوانان با هدف ایجاد محرمیت، خطبه و آیه ای را بین خود قرائت می کنند که برای مدت موقتی، بتوانند با یکدیگر، تعامل داشته باشند و از این طریق، یکدیگر را بهتر بشناسند. بنابراین منظور از صیغه محرمیت برای دوستی، آیه ای است که دختر و پسر به منظور موجه و حلال کردن رابطه خود اقدام به جاری کردن آن می نمایند.
البته نکته حائز اهمیت در این خصوص این است که با خواندن صیغه محرمیت موقت، بین دختر و پسر رابطه زوجیت ایجاد می شود یعنی آن ها نسبت به یکدیگر زن و شوهر محسوب می شوند. به عبارت دیگر این صیغه در واقع همان صیغه عقد نکاح موقت است و شرع برقراری رابطه جنسی را با وجود آن جایز می داند. از طرف دیگر وجود مهریه معلوم و مشخص کردن مدت صیغه از جمله شرایط صیغه محرمیت می باشد و بدون این شرایط، صیغه جاری شده، معتبر نخواهد بود.
در قسمت های قبل،بیان نمودیم که منظور از صیغه محرمیت برای دوستی چیست و چه آثاری ایجاد می کند. حال در این قسمت از مقاله، قصد داریم، درباره متن صیغه محرمیت بین دو نفر برای برقراری ارتباط و آشنایی، صحبت کنیم و بگوییم که متن کامل آیه صیغه محرمیت موقت به فارسی و عربی چیست.
اگر از سمت وکیل طرفین، صیغه محرمیت یا همان نکاح موقت خوانده شود متن آن به زبان عربی بدین صورت است که "زَوَّجتُ مُوکِّلَتی (نام خانم) مُوَکَّلی (نام مرد) فِی المُدَّۀِ المَعلُومَۀِ عَلَی المَهر المَعلُوم" بوده و در پاسخ، به وکالت از آقا میگوید"قَبِلتُ التَّزویجَ لِمُوَکِّلی (نام مرد)" را تکرار کند. در این مورد باید توجه داشت که لازم نیست زوجین چیزی بیان کنند. و معنای آن این است که موکلم را ، «نام خانم» در مدت مشخص و با مهریه مشخص به تزویج «نام مرد» در آوردم و این ازدواج را برای موکلم (نام مرد)، قبول کردم.
ولی اگر خود زن و مرد عقد موقت برای برقراری ارتباط و آشنایی را بخوانند، در این صورت اول زن باید بگوید: «زَوَّجْتُکَ نَفْسىِ فِى الْمُدَّهِ الْمَعْلُومَهِ عَلَى الْمَهْرِ الْمَعْلُوم» یعنی خودم را به عقد موقت شما به مدت و مهر معلوم در آوردم، سپس مرد بدون فاصله باید بگوید: «قَبِلْتُ لِنَفْسى هکذا »، یعنی قبول کردم، که در این صورت صیغه جاری شده صحیح است.
همچنین اگر مرد از زن وکالت بگیرد برای اجرای صیغه عقد می بایست بیان کند: «زَوَّجتُ مُوَکِّلَتِی (نام خانم) نَفسِی، فِی المُدَّۀِ المَعلُومَۀِ، عَلَی المَهر المَعلُوم» سپس از طرف خودش میگوید: «قَبِلتُ التَّزویج». آخرین حالت هم این است که زن به نمایندگی از مرد صیغه را اجرا می کند و زن ابتدا میگوید: «زَوَّجتُک نَفسِی، فِی المُدَّۀِ المَعلُومَۀِ، عَلَی المَهر المَعلُوم» سپس از طرف آقا میگوید: «قَبِلتُ التزویج لموکِّلی (علی)». بنابراین باید توجه داشت که صیغه محرمیت دوستی و صیغه ازدواج موقت هیچ تفاوتی با یکدیگر نداشته و به جای یکدیگر به کار می روند.
یکی از متداول ترین پرسش هایی که در خصوص عقد موقت مطرح می شود، مبنی بر این است که خواندن صیغه محرمیت به فارسی، چه حکمی دارد و آیا امکان پذیر است یا خیر؟ لذا در این بخش، قصد داریم به بررسی طریقه خواندن صیغه موقت دوستی به فارسی پرداخته و به آن، پاسخ دهیم.
در ابتدا می بایست بیان داشت که از نظر فقها جاری شدن صیغه موقت به زبان فارسی، فاقد اشکال است اما با این وجود، بنابر احتیاط توصیه می شود که صیغه موقت به زبان عربی خوانده شود. در واقع اکثر فقها از جمله امام خمینی (ره) به این اعتقاد دارند که خواندن صیغه به زبان فارسی در صورتی صحیح است که زن و مرد از خواندن آن به زبان عربی عاجز باشند.
بنابراین طریقه خواندن صیغه موقت دوستی به فارسی بدین صورت است که قبل از خواندن صیغه موقت، ابتدا باید مهریه و مدت آن مشخص شده باشد سپس زن باید بگوید که برای مدت معلومی و با مهر معین خود را به ازدواج تو در آوردم و پس از آن مرد نیز بلافاصله می گوید قبول کردم.
یکی از دلایل ازدواج موقت محرمیت بین پسر و دختر جهت آشنایی و در بسیاری مواقع برطرف کردن نیاز های جنسی است که در هر دو صورت برای حفظ کرامت دختر، لازم است که پدر یا جد پدری وی اذن داده و رضایت خود را اعلام نمایند. حال ممکن است که برای برخی این پرسش مطرح شود که آیا خواندن صیغه موقت دوستی بین دختر و پسر بدون اجازه پدر امکان پذیر است ؟
در پاسخ به سوال مطروحه باید گفت منظور از صیغه موقت دوستی، همان صیغه ازدواج موقت است. همچنین برای ازدواج نیز احکام و شرایط خاصی وجود دارد که یکی از آن اجازه گرفتن دختر از پدر و جد پدری می باشد که در این خصوص ماده 1044 قانون مدنی مقرر می دارد:« در صورتی که پدر یا جد پدری در محل حاضر نباشند و استیذان از آنها نیز عادتاً غیرممکن بوده و دختر نیز احتیاج به ازدواج داشته باشد، وی میتواند اقدام به ازدواج نماید.»
بنابراین برای جاری شدن صیغه موقت با دختر باکره، اجازه پدر یا جد پدری ضروری می باشد و بدون اجازه یکی از آنان نمیتوان آثار شرعی را بر آن مترتب کرد و از نظر اکثر فقها باطل می باشد . البته اگر به پدر یا جد پدری دسترسی وجود نداشته باشد به طورى که نتوان از آنان اذن گرفت در این صورت لازم نیست اجازه ای گرفته شود.
نکته دیگر این است که برخلاف دوشیزگان، دختر غیر باکره، برای ازدواج نیاز به اجازه کسی ندارد. همچنین در خصوص پسر نیز باید گفت که نیاز به اذن پدر ندارند و می توانند بدون آن که از پدر خود اجازه بگیرد، زنی را به صورت موقت و با مهر معلوم به ازدواج خود دربیاورند.
پس از صحبت از متن کامل آیه یا خطبه صیغه محرمیت موقت برای دوستی، در این قسمت از مقاله، قصد داریم، درباره خواندن خطبه صیغه محرمیت بین زن و مرد بدون ثبت رسمی و شاهد، صحبت کنیم و بگوییم که آیا برای خواندن این صیغه نیاز به ثبت و وجود شاهد می باشد؟
قبل از پاسخ به سوال فوق باید گفت که صیغه محرمیت میتواند توسط خود زن و مرد خوانده شود و در صورت وجود شرایط مورد نیاز از جمله تعیین مهریه و مدت آن، آثار ازدواج بر آن دو نفر مترتب می شود. بنابراین برای خواندن صیغه ازدواج موقت نیازی به وجود شاهد نیست.
همچنین برخلاف نکاح دائم، اصولا ثبت کردن صیغه محرمیت یا همان نکاح موقت الزامی نمی باشد و اگر شخص برای ثبت کردن آن هیچ اقدامی ننماید، به مجازات خاصی محکوم نمی شود و ضمانت اجرای کیفری برای وی در بر نخواهد داشت. البته در برخی از موارد استثنائی ثبت کردن عقد موقت ضروری می باشد که این موارد بر اساس ماده 21 قانون حمایت خانواده، شامل باردار شدن زوجه، شرط کردن ثبت عقد موقت در ضمن ازدواج و توافق طرفین می باشد. بنابراین به طور کلی در این خصوص توصیه می شود برای جلوگیری از مشکلات حقوقی در آینده، بهتر است که صیغه موقت به ثبت برسد و در دفاتر ازدواج خوانده شود.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد صیغه محرمیت برای دوستی بین دختر و پسر در کانال تلگرام خانواده عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون صیغه محرمیت برای دوستی بین دختر و پسر پاسخ دهند.
برای مشاوره صیغه محرمیت برای دوستی بین دختر و پسر
برای مشاوره صیغه محرمیت برای دوستی بین دختر و پسر
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©