مجوز فعالیت شرکت یک مجوز رسمی است که توسط مراجع دولتی صادر میشود و به شرکت اجازه میدهد که به صورت قانونی فعالیت داشته باشد. همچنین سامانه صدور آن g4b.ir می باشد که برای استعلام آن نیز می توان به نهاد صادر کننده آن مجوز مراجعه نمایند. علاوه بر این از جمله فعالیت هایی که قبل از ثبت شرکت نیاز به اخذ مجوز دارند می توان به فعالیت های مربوط به امور پولی و بانکی، بیمه ای و بورسی، فعالیت های هنری و . . . اشاره نمود.
برای مشاوره انواع مجوز فعالیت شرکت
برای مشاوره انواع مجوز فعالیت شرکت
یکی از مراحل ثبت شرکت، تعیین موضوع فعالیت شرکت است و به معنای این است که حیطه فعالیت آن کسب و کار مشخص شود. علاوه بر این دریافت مجوز فعالیت شرکت از مرجع ذیصلاح و ارسال آن به اداره ثبت شرکت ها برای شروع فعالیت شرکت، امری ضروری می باشد.
مجوز فعالیت شرکت از این حیث اهمیت دارد که باعث می شود که فعالیت آن شرکت، قانونی قلمداد شود. همچنین دریافت آن نیازمند آگاهی از سامانه و مراحل صدور آن می باشد. به همین دلیل، پرداختن به جزئیات مجوز فعالیت شرکت ها امری ضروری خواهد بود.
از این رو، در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که مجوز فعالیت شرکت چیست و انواع آن چه می باشد؛ به معرفی سامانه صدور مجوز فعالیت شرکت بازرگانی بپردازیم. سپس در خصوص نحوه اخذ و گرفتن مجوز فعالیت شرکت صحبت خواهیم کرد و در انتها؛ روند استعلام این مجوز و موضوع فعالیت شرکت را بررسی خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
در ابتدا باید گفت که قید کردن موضوع فعالیت شرکت، در اساسنامه ضروری می باشد و شرکت نیز صرفا در همان موضوع می تواند که فعالیت کند. لازم به ذکر است که تصمیمات و اقدامات شرکت، خارج از موضوع فعالیت، بی اعتبار بوده و قابل ابطال می باشد.
نکته قابل توجه این است که برخی از موضوع فعالیت شرکت ها نیاز به اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح دارند. حال در این میان، ممکن است که برای برخی افراد این سوال مطرح شود که منظور از مجوز فعالیت شرکت چیست و این جواز، به چه منظوری اخذ می گردد؟
در پاسخ به سوال فوق باید گفت مجوز فعالیت شرکت یک مجوز رسمی است که توسط مراجع دولتی صادر میشود و به شرکت اجازه میدهد که به صورت قانونی در یک حوزه خاص فعالیت داشته باشد. البته باید توجه داشت که اخذ مجوز صرفا برای برخی از موضوعات الزامی می باشد که لیست آن توسط اداره ثبت شرکت ها منتشر شده است.
همانطور که در بخش قبلی گفته شد یکی از اصول مهم برای راه اندازی یک شرکت، اخذ نمودن مجوز فعالیت اشخاص حقوقی می باشد که این مجوز انواع مختلفی دارد. حال در این قسمت از مقاله به بیان انواع مجوز فعالیت شرکت پرداخته می شود و در خصوص آن توضیحاتی ارائه می گردد.
حجم: 89 KB | |
منبع: دینا |
بنابراین از جمله فعالیت هایی که نیاز به اخذ مجوز دارد می توان به فعالیت های مربوط به امور پولی و بانکی، فعالیت بیمه ای و بورسی، فعالیت فرهنگی ، هنری و خبری، فعالیت حج و زیارت، فعالیت گردشگری و مسافرتی، ارائه خدمات حمل و نقل جاده ای و مسافر، فعالیت شرکت های وابسته به شهرداری و . . . اشاره نمود.
شرکت بازرگانی به شرکتی گفته می شود که موضوع فعالیت آن صادرات و واردات، خرید، فروش و توزیع کالا است و برای این که این شرکت ها بتوانند به طور رسمی در کشور به فعالیت بپردازد، نیاز به اخذ مجوز از مرجع ذیصلاح دارند. حال پرسشی در این خصوص مطرح می شود این است که برای دریافت این مجوز باید به کجا باید مراجعه کرد و سامانه صدور مجوز فعالیت شرکت بازرگانی چه می باشد؟
در پاسخ به سوال فوق باید گفت که سامانه صدور مجوز فعالیت شرکت بازرگانی، در واقع همان درگاه ملی مجوزهای کسب و کار به نشانی g4b.ir می باشد. این سامانه تحت مدیریت دبیرخانه «هیأت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسب وکار» ایجاد شده و مرجع رسمی و قانونی صادرکننده مجوزهای کسب وکار محسوب میشود.
بنابراین شرکت های بازرگانی نیز مانند سایر شرکت ها، برای انجام فعالیت خود نیاز به اخذ مجوز دارند و هر شخصی که قصد راه اندازی اینگونه از شرکت ها را دارد، به راحتی می تواند به درگاه ملی مجوز ها مراجعه کرده و پس از مطالعه شرایط و مدارک مورد نیاز، برای دریافت این مجوز اقدام بنماید.
در قسمت های گذشته، توضیحات جامع و کاملی در خصوص مجوز فعالیت شرکت ارائه نمودیم و بیان کردیم که صرفا برای برخی از موضوعات، جواز فعالیت می بایست اخذ شود. حال به منظور آشنایی علاقمندان در این قسمت، نحوه اخذ و گرفتن مجوز فعالیت شرکت بیان گردیده است.
در ابتدا باید گفت موضوع فعالیت شرکت ها مختلف است و برای هر یک از آن موضوعات، یک مرجع خاصی وجود دارد که متولی صدور مجوز فعالیت شرکت می باشد بر همین اساس نمی توان یک روند و فرایند واحد را برای اخذ کلیه مجوز ها بیان نمود چرا که ممکن است برخی از مراجع شرایط و مدارک خاصی را برای صدور پروانه فعالیت تعیین نمایند.
بنابراین متقاضیان باید در این خصوص توجه داشته باشند که بسته به موضوع فعالیت شرکت، باید به نهاد مربوط به آن یا درگاه ملی مجوز های کسب وکار مراجعه نموده و پس از اطلاع از شرایط مورد نیاز، فرآیند و مراحل صدور آن، برای دریافت این مجوز اقدام بنمایند.
دریافت مجوز فعالیت شرکت برای قانونی شناختن فعالیت آن مجموعه امری الزامی قلمداد می شود . در این میان، ممکن است که این سوال در ذهن برخی افراد بروز نماید که آیا امکان استعلام مجوز فعالیت شرکت وجود دارد یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ به این پرسش، مراحل و روند استعلام این مجوز به چه صورتی است؟
در ابتدا باید گفت که اشخاص می توانند از طریق روش های مختلفی از جمله مراجعه به سایت روزنامه رسمی، سایت ثبت شرکت و سامانه استعلام شناسه ملی از استعلام ثبت شرکت مطلع شوند و به اطلاعاتی نظیر وضعیت فعالیت، آدرس، شناسه ملی، شماره ثبت دسترسی داشته باشند.
اما باید توجه داشت که در خصوص استعلام مجوز فعالیت شرکت، وضعیت کمی متفاوت خواهد بود. در واقع اشخاص برای اطلاع از این مورد باید به نهاد صادر کننده آن مجوز مراجعه کرده و اقدام به پیگیری نمایند. همچنین لازم به ذکر است که استعلام مجوز فعالیت شرکت صرفا توسط اعضا و شرکای داخل شرکت امکان پذیر است و در حال حاضر انجام این استعلام توسط افراد ثالث پیش بینی نشده است.
در بخش های قبلی در خصوص موضوعاتی که قبل از ثبت نیازی به اخذ مجوز دارند، توضیحاتی ارائه گردی. همچنین در مقابل آن موضوعاتی وجود دارد که نیاز به اخد مجوز ندارند. حال در این قسمت از مقاله به جهت آشنایی کاربران موضوع فعالیت از حیث نیاز به اخذ مجوز و بدون نیاز به اخذ مجوز مورد بررسی قرار می گیرد.
موضوع فعالیت شرکت بدون نیاز به اخذ مجوز: برخی از موضوعات شرکت هستند که بدون این که نیاز به اخذ مجوز از ارگان خاصی باشد، می توان شرکت را به صورت قانونی به ثبت رساند که از جمله این موضوعات می توان به ترکیب، توزیع و فروش انواع داروها و مواد بیولوژی مخصوص دام، خدمات سرویس های رادیویی و خدمات تجهیزات رادیویی، امور خدماتی و نظافت، اشتغال و به عهده گیری امور نمایشگاه عمومی و انبارهای عمومی، خدمات امدادی و کمک های اولیه، طراحی، اجرا، فروش و خدمات تجهیزات ادوات ایمنی و آتش نشانی، ارائه خدمات در رابطه با آب رسانی،گازرسانی و برق رسانی، فعالیت های کاریابی و ارائه تسهیلات به کارجویان و مشاوره روابط کارگر و کارفرما و . . . اشاره نمود.
موضوع شرکت با نیاز به اخذ مجوز: همانطور که گفته شد در بخشنامه شماره 133680 /93 سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که در بخش انواع مجوز فعالیت شرکت فایل مربوط به آن ارائه گردید، موضوعاتی که برای ثبت شرکت نیاز به اخذ مجوز دارد به صورت مفصل بیان شده است. همچنین دریافت این مجوز به حدی اهمیت دارد که عدم اخذ آن باعث می شود که فعالیت شرکت قانونی شناخته نشود.
بنابراین اطلاع از تقسیم بندی موضوعات شرکت ها به دو دسته نیاز به اخذ مجوز و بدون نیاز به اخذ مجوز بسیار اهمیت دارد زیرا این اطلاعات به شخص کمک می کند تا قبل از شروع کسب و کار خود، از قانونی بودن فعالیت خود مطلع شود و از مشکلات مربوط به آن در آینده جلوگیری کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع مجوز فعالیت شرکت در کانال تلگرام موضوعات تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون انواع مجوز فعالیت شرکت پاسخ دهند.
برای مشاوره انواع مجوز فعالیت شرکت
برای مشاوره انواع مجوز فعالیت شرکت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©