سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری 120.divan-edalat.ir، از سوی دیوان و با هدف عملی سازی مفاد ماده ۱۲۰ قانون دیوان عدالت اداری، راه اندازی شده و از امکانات آن، ثبت گزارش تضییع حقوق عامه، همچنین، ثبت مصوبات دستگاه های اجرایی موضوع ماده 12 قانون دیوان عدالت اداری، می باشد.
برای مشاوره امکانات سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری
برای مشاوره امکانات سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری، ازجمله مراجع قضایی در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران است که به دعاوی و شکایات مردم از مامورین یا مراجع و واحد های دولتی، رسیدگی می نماید و یکی از مهم ترین اهداف این سازمان که در ماده 120 قانون دیوان عدالت اداری نیز مورد تصریح و تاکید قرار گرفته، حفظ حقوق عامه و جلوگیری از تضییع آن می باشد.
دیوان عدالت اداری، به تازگی، در راستای اجرای هرچه بهتر مفاد ماده ۱۲۰ قانون دیوان عدالت و حفظ حقوق عامه، سامانه ای تحت عنوان سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری 120.divan-edalat.ir را راه اندازی نموده و شهروندانی که قصد استفاده از امکانات این سامانه را دارند، همچنین، کارمندان دستگاه های اجرایی و دولتی، باید از نحوه کار با سامانه و امکانات آن، مطلع باشند.
لذا در مقاله حاضر، کاربرد سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری، نحوه ورود به این سامانه و ارسال گزارش در آن، توضیح داده شده و امکانات سامانه 120 دیوان عدالت اداری، مورد بررسی قرار گرفته است. علاقمندان به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این سامانه، می توانند ادامه متن مقاله را دنبال کنند.
برای ورود به سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری کلیک کنید.
کاربران، برای ورود به سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری، به آدرس 120.divan-edalat.ir، مراجعه کنند.
در پاسخ به این پرسش که سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری چیست؟ باید گفت، سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری که از طریق آدرس 120.divan-edalat.ir در دسترس است، از سوی دیوان عدالت اداری و با هدف عملی سازی مفاد ماده ۱۲۰ قانون دیوان عدالت اداری، یعنی حفظ حقوق عامه و جلوگیری از تضییع آن (در حدود صلاحیت دیوان عدالت اداری)، راه اندازی شده است.
نام دیگر این سامانه، پایگاه الکترونیکی بارگذاری مصوبات دستگاه های اجرایی و عمومی می باشد و بر اساس تبصره بند 2 ماده 120 قانون دیوان عدالت اداری، دستگاه های اجرایی موضوع ماده (12) این قانون، نظیر شهرداری ها و موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی فضای مجازی و...، موظف هستند، یک نسخه از مصوبات، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و بخشنامه های خود را ظرف یک ماه پس از وضع یا صدور، در آن بارگذاری نمایند.
همچنین، مردم و شهروندان می توانند، از طریق این سامانه، موارد و موقعیت هایی که در آن ها، "اقدام یا تصمیم واحدهای دولتی، شهرداری ها، سازمان تامین اجتماعی، نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آن یا تصمیم و اقدام مامورین واحدهای یاد شده"، موجب تضییع حقوق عامه گردیده را به همراه مستندات مربوطه، به دیوان عدالت اداری اعلام نمایند.
از آنجا که نحوه ورود به سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری، برای شهروندان و دستگاه های اجرایی موضوع ماده 12 قانون دیوان عدالت اداری، متفاوت است، در این تیتر از مقاله دینا، نحوه ورود به سامانه ۱۲۰ دیوان عدالت اداری، بررسی شده است.
شهروندانی که قصد دارند، از طریق ورود به سامانه 120 دیوان عدالت اداری، اقدام به ثبت گزارش تضییع حقوق عامه نمایند، کافی است آدرس 120.divan-edalat.ir را در مرورگر سیستم یا تلفن خود، جستجو کرده تا وارد سامانه گردند و سپس، از طریق گزینه مربوط به "ثبت گزارش تضییع حقوق عامه"، خدمت مورد نظر را دریافت نمایند.
دستگاه های اجرایی موضوع ماده 12 قانون دیوان عدالت اداری که موظف به ثبت یک نسخه از مصوبات، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و بخشنامه های خود در سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری هستند، برای ورود به سامانه 120 باید، آدرس 120.divan-edalat.ir را در مرورگر سیستم خود، جستجو نمایند و در بخش مربوط به کد ملی و کلمه عبور، اطلاعات لازم را درج نمایند تا بتوانند، به پورتال خود در سایت صد و بیست دیوان عدالت اداری، دسترسی یابند.
شایان ذکر است، کد ملی و کلمه عبور برای ورود کارکنان دستگاه های اجرایی موضوع ماده 12 قانون دیوان عدالت اداری، توسط دیوان، برای کاربران تعریف گردیده و طی ابلاغ یا نامه اداری، به آن ها ارائه می شود. در ادامه، نحوه ارسال گزارش در سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری، بررسی خواهد گردید.
نحوه ارسال گزارش در سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری 120.divan-edalat.ir، توسط شهروندان عادی، بدین صورت است که متقاضی باید، آدرس سامانه ۱۲۰ دیوان عدالت اداری را در مرورگر سیستم یا تلفن همراه خود، جستجو کند و پس از هدایت شدن به صفحه ای مشابه تصویر زیر، برروی گزینه "گزارش تضییع حقوق عامه"، کلیک نماید.
با طی باقی مراحل و درج اطلاعات مورد نیاز، همچنین بارگذاری مدارک لازم، شهروندی که قصد ثبت گزارش تضییع حقوق عامه، به واسطه اقدامات و تصمیمات واحدهای دولتی، شهرداری ها، سازمان تامین اجتماعی، نهادهای انقلابی و موسسات وابسته به آن یا تصمیم و اقدام مامورین واحدهای یاد شده را دارد، خواهد توانست، گزارش خود را ثبت و ارسال کند تا توسط دیوان، مورد بررسی قرار گیرد.
در تیتر پیشین مقاله، یکی از مهم ترین امکانات و خدمات سامانه ۱۲۰ دیوان عدالت اداری که برای شهروندان عادی طراحی و پیش بینی شده است، یعنی، ثبت گزارش تضییع حقوق عامه، مورد بررسی و توضیح، قرار گرفت. در این تیتر از مقاله، سایر امکانات سامانه 120 دیوان عدالت اداری 120.divan-edalat.ir، بررسی خواهند شد.
از مهم ترین امکانات سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری، می توان به امکان ثبت یک نسخه از مصوبات، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و بخشنامه های دستگاه های اجرایی موضوع ماده 12 قانون دیوان عدالت اداری در آن (سامانه 120.divan-edalat.ir) اشاره کرد، همچنین، دسترسی به راهنمای تصویری و فایل آموزشی نحوه ثبت گزارش و مصوبات و دسترسی به شماره تماس مربوط به گزارش مشکلاتی که در حین استفاده از سامانه ایجاد می گردند، از دیگر امکانات سامانه، هستند.
کارمندان دستگاه های موضوع ماده 12 قانون دیوان عدالت اداری که قصد گزارش، بارگذاری و ثبت یک نسخه از مصوبات، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و بخشنامه های خود در سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری را دارند، باید مطابق مراحل زیر، اقدام کنند؛
در گام اول، افراد باید، آدرس 120.divan-edalat.ir را در مرورگر خود، جستجو نموده و پس از هدایت شدن به صفحه اصلی سامانه، در بخش های مربوط به اطلاعات کاربری، کد ملی و رمز عبوری که از طریق دیوان عدالت به آن ها داده شده است را وارد کنند.
با طی مراحل فوق، کارکنان دستگاه های اجرایی موضوع ماده 12 قانون دیوان عدالت اداری، به پورتال خود در سامانه ۱۲۰ دیوان عدالت اداری، دسترسی خواهند یافت و برای ثبت گزارش و یک نسخه از مصوبات، آیین نامه ها، دستورالعمل ها و بخشنامه های خود باید، برروی گزینه "مدیریت مصوبات"، کلیک کنند.
در این مرحله، افراد باید، برروی گزینه "اضافه کردن مصوبات جدید"، کلیک نمایند.
در این گام، افراد باید، عنوان مصوبه، نوع و شماره آن و سایر اطلاعات مورد نیاز را وارد کرده و به مرحله بعدی بروند.
در این قسمت، اشخاص باید، توضیحات مصوبه را وارد کرده و به مرحله بعدی بروند.
در این گام، اشخاص باید، سند مربوط به مصوبه را بارگذاری کنند.
در این مرحله، پیغامی مبنی بر موفقیت آمیز بودن انجام عملیات ثبت مصوبه، به افراد، نمایش داده خواهد شد. شایان ذکر است، افراد می توانند، از طریق گزینه افزودن موضوع و مصوبه جدید، مصوبات و بخشنامه های بعدی دستگاه مربوطه را نیز در سامانه 120 دیوان عدالت، بارگذاری نمایند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص امکانات سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون امکانات سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری پاسخ دهند.
برای مشاوره امکانات سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری
برای مشاوره امکانات سامانه صد و بیست دیوان عدالت اداری
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©