دینا / تجاری / شرکت ها / ثبت شرکت در مناطق آزاد

ثبت شرکت در مناطق آزاد

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

برای ثبت شرکت در مناطق آزاد لازم است که فرد درخواست خود را در سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir به ثبت برساند. ثبت شرکت در مناطق آزاد مستلزم رعایت شرایط و قوانین خاصی از جمله، دریافت مجوز از مدیریت تجهیز و گسترش بازار سرمایه است، همچنین معافیت مالیاتی به مدت 15 سال از تاریخ بهره برداري مندرج در مجوز از مزایای ثبت شرکت در این مناطق است. 

 

منطقه آزاد تجاری یک منطقه جغرافیایی است که در آن کالاها تحت مقررات گمرکی خاص وارد، ذخیره، جابجا، تولید، وارد و صادر می شوند و عموماً مشمول عوارض گمرکی نمی شوند. به عبارت دیگر مناطق آزاد تجاری، مناطقی هستند که به صورت مستقل از سایر قوانین و مقررات کشور می توانند فعالیت اقتصادی انجام دهند.

 

همچنین مناطق آزاد در ایران شامل کیش، بانه و مریوان، قصرشیرین، قشم، چابهار، انزلی، ارس، اروند و ماکو می شود که راه اندازی کسب و کار و سرمایه گذاری در هرکدام از این مناطق مزایای زیادی به همراه دارد. حال برای این که اشخاص بتوانند با موفقیت شرکت خود را در این مناطق به ثبت برسانند لازم است که در ابتدا نسبت به شرایط و مدارک لازم و نحوه ثبت شرکت در مناطق آزاد آگاهی داشته باشد.

 

از این رو در مقاله حاضر قصد داریم پس از معرفی سامانه ثبت شرکت در مناطق آزاد و شرایط و مدارک لازم برای ثبت شرکت در این مناطق، به بیان مراحل و نحوه ثبت شرکت در مناطق آزاد اروند و هزینه آن بپردازیم. و در انتها نیز قوانین و مزایا و معایب ثبت شرکت در مناطق آزاد را مورد بررسی قرار می دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

سامانه ثبت شرکت در مناطق آزاد

فعالان اقتصادی برای بهره مند شدن از مزایا و شرایط ویژه‌ حاکم بر مناطق آزاد، کسب وکار خود در این مناطق راه اندازی می کنند. اما ناگفته نماند زمانی فعالیت این گونه از شرکت ها وجهه قانونی پیدا می کند که به ثبت رسیده باشند. حال ممکن است در ذهن برخی از افراد این پرسش مطرح شود که سامانه ثبت شرکت در مناطق آزاد چه می باشد؟

 

قبل از پاسخ به سوال فوق باید گفت که بر اساس ماده 5 قانون ضوابط شرکت ها و مالکیت های صنعتی و معنوی در مناطق آزاد تجاری، صنعتی جمهوری اسلامی ایران انواع مختلفی از شرکت ها در این مناطق می توانند که به ثبت برسند البته این امر منوط به این شرط است که موضوع فعالیت این شرکت ها مطابق قانون مزبور باشد.

 

حال باید بیان داشت که سامانه ثبت شرکت در مناطق آزاد، همان سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir می باشد. در واقع این سامانه مرجع ثبت کلیه شرکت ها می باشد که توسط سازمان ثبت اسناد و املاک راه اندازی شده است. بنابراین اشخاص می توانند از طریق سامانه مذکور شرکت خود را در مناطق آزاد به صورت غیر حضوری به ثبت برسانند و در وقت و هزینه خود صرفه جویی بنمایند.

 

لازم به ذکر است که سامانه جامع ثبت شرکت ها علاوه بر ثبت شرکت، خدمات دیگری را هم در اختیار کاربران خود قرار می دهد که از جمله آن می توان به پذیرش اظهارنامه پلمپ دفاتر قانونی، ثبت نام اظهارنامه دفتر ثبت تجاری و پیگیری درخواست اشاره نمود.

شرایط ثبت شرکت در مناطق آزاد انزلی

منطقه آزاد تجاری انزلی یکی از «مناطق آزاد هفت‌گانه» ایران در استان گیلان است که به دلیل دسترسی راحتی که دارد شرکت های بسیاری در این منطقه به ثبت می رسند. اما نکته قابل توجه این است که ثبت شرکت در این منطقه و سایر مناطق ازاد مستلزم وجود شرایطی می باشد که به همین دلیل، در این بخش ضوابط و شرایط ثبت شرکت در مناطق آزاد انزلی و سایر مناطق آزاد بیان می گردد.

 

اولین شرط برای ثبت شرکت در مناطق آزاد از جمله منطقه انزلی دریافت مجوز از مدیریت تجهیز و گسترش بازار سرمایه است.

 

بعد از استعلام های مربوطه باید نام شرکت توسط واحد ثبتی تایید شود.

 

برای ثبت شرکت در مناطق آزاد گرفتن کد اقتصادی الزامی می باشد

 

افتتاح حساب به نام شرکت در شرف تاسیس در منطقه آزاد

 

پرداخت هزینه های ثبتی و تحویل فیش پرداخت به واحد ثبتی

 

وجود حداقل سرمایه لازم برای تاسیس شرکت در این مناطق ضروری است. در واقع انواع و اقسام شرکت ها در مناطق آزاد می توانند که به ثبت برساند اما باید توجه داشت که اکثر شرکت در این مناطق شرکت سهامی خاص و بامسئولیت محدود است که در هر دو حداقل سرمایه لازم برای تشکیل شرکت یک میلیون ریال می باشد. همچنین برای ثبت شرکت به صورت سهامی خاص وجود حداقل 3 نفر و به صورت با مسئولیت محدود وجود حداقل 2 نفر ضروری می باشد.

 

تهیه مدارک مورد نیاز

 

داشتن خط تلفن همراه به نام هر یک اعضا

 

توجه به این نکته ضروری است که در مناطق آزاد از جمله انزلی، معافیت‌ها و تخفیف‌های مالیاتی برای فعالان اقتصادی وجود دارد ولی شرط بهره مندی از این گونه معافیت ها دریافت مجوز فعالیت اقتصادی از سازمان مناطق آزاد می باشد و بدون داشتن این مجوز امکان استفاده از معافیت های مالیاتی وجود ندارد.

مدارک لازم برای ثبت شرکت در منطقه آزاد چابهار

متقاضی برای ثبت شرکت در مناطق آزاد لازم است که مدارک و اسنادی را تهیه بنماید. حال به جهت آشنایی کاربران در این بخش از مقاله مدارک لازم برای ثبت شرکت در منطقه آزاد چابهار ارائه می شود که فهرست کامل آن به شرح زیر می باشد:

 

یک نسخه ارائه اصل فرم تعیین نام تکمیل و تائید شده توسط واحد ثبت شرکت ها 

 

یک نسخه از مجوز تاسیسی که از سوی واحد سرمایه گذاری سازمان مناطق آزاد، صادر می شود می بایست ارائه گردد.

 

ارائه 2 نسخه از کلیه فرم های ثبتی تکمیل شده و امضا شده از سوی کلیه شرکاء یا سهامداران ( و بازرسان ) ضروری است.

 

کپی برابر اصل مدارک شناسایی تمامی شرکا یا سهامداران و هیئت مدیره یا (بازرسان) شرکت
اتباع خارجی که قصد ثبت شرکت در مناطق آزاد را دارند باید کپی سند یا قرارداد مکان فعالیت آن ها به همراه کدپستی به تائید وزارت خارجی کشور متبوع و سفارت یا کنسولگری جمهوری اسلامی ایران مستقر در آن کشور برسد.

 

ارائه گواهی بانکی مبنی بر پرداخت حداقل35% سرمایه شرکت در یکی از بانک های مستقر در منطقه آزاد الزامی است.

 

متقاضی می بایست 2 نسخه از از صورتجلسه مجمع عمومی موسسین شرکت و جلسه هیئت مدیره را ارائه بدهد.

 

لازم به ذکر است که مدارک فوق می بایست به صورت پست سفارشی برای سازمان ثبت اسناد و املاک ارسال شود. همچنین اگر مدارک و اسناد متقاضی برای ثبت شرکت ناقص باشد امکان ثبت شرکت در مناطق آزاد برای متقاضی فراهم نمی باشد و پس از تکمیل مدارک باید مجددا درخواست خود را ارائه بدهد.

 

مراحل و نحوه ثبت شرکت در مناطق آزاد اروند

همانطور که در بخش های قبلی ذکر شد، برای ثبت شرکت در مناطق آزاد افراد باید به سامانه جامع ثبت شرکت ها مراجعه کنند. حال ممکن است برخی افراد با مراحل و نحوه ثبت شرکت در مناطق آزاد اروند آشنایی نداشته باشند و از خود سوال نمایند که مراحل و نحوه ثبت شرکت در این گونه مناطق به چه صورت است. به همین دلیل، در این بخش از مقاله، مراحل آن به همراه راهنمای تصویری آن به طور کامل، ارائه شده که به شرح زیر می باشد:

 

روند انتشار آگهی در روزنامه کثیر الانتشار که در متن مقاله توضیح داده شده است، مربوط به درج آگهی های قبل از تاریخ یک آبان سال جاری بوده است چرا که بر اساس آخرین اطلاعیه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از ابتدای آبان ماه سال جاری تمامی فرایند های ثبتی که طبق قوانین و مقررات مستلزم درج آگهی در روزنامه های کثیر الانتشار هستند از جمله آگهی ثبت تاسیس، تغییرات شرکت ها و موسسات غیر تجاری، آگهی های مرکز مالکیت معنوی، آگهی مزایده و آگهی های  ابلاغیه مربوط به اجرای اسناد لازم الاجرا، باید در سایت آگهی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به نشانی agahi.ssaa.ir منتشر گردد.

 

برای ثبت شرکت در مناطق آزاد شخص در ابتدا باید در مرورگر خود سامانه جامع ثبت شرکت ها به نشانی irsherkat.ssaa.ir را جستجو کرده و پس از ورود به سایت بر روی تاسیس شخصیت حقوقی کلیک کند.

 

ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

در مرحله بعدی متقاضی می بایست گزینه "پذیرش درخواست تأسیس شخصیت حقوقی" را فعال نموده و پس از تعیین نوع شرکت بر روی گزینه ادامه کلیک کند.

 

 مزایا و معایب ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

در مرحله بعدی، متقاضی باید اطلاعات مربوط به محل اقامت، اطلاعات تماس و سایر اطلاعات عمومی، مانند سال مالی شرکت را تکمیل کند و سپس بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.

 

 هزینه ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

سپس متقاضی باید مشخصات هویتی خود را نظیر نام و نام خانوادگی، تابعیت، کد ملی و شماره همراه خود را وارد کرده و سپس اطلاعات مربوط به امضا کننده دفتر قانونی را تکمیل کند.

 

 قوانین ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

سپس برای فرد یک کد پیگیری درخواست صادر می شود که می بایست آن را برای پیگیری های بعدی به همراه داشته باشد. همچنین متقاضی باید در نام های درخواستی خود را برای ثبت شرکت در مناطق آزاد به ترتیب اولویت در کادرهای مربوطه وارد نموده و گزینه گام بعدی را انتخاب نماید.

 

شرایط ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

در مرحله بعدی متقاضی می بایست موضوع شرکت را تعیین کند و گروه و زیر گروه آن را مشخص نماید.

 

ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

متقاضی پس از این که موضوع فعالیت شرکت را انتخاب کرد باید نوع سرمایه، سهام شرکت و مبلغ آن را معین کند.

 

 مزایا و معایب ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

سپس شخص باید کلیه اطلاعات مربوط به اعضای هیات مدیره نظیر تعداد و اطلاعات هویتی آن ها و تاریخ جلسه را وارد نماید.

 

هزینه ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

در قسمت بعدی، متقاضی باید روزنامه کثیر الانتشار مورد نظر خود را انتخاب نماید که در آن آگهی های شرکت درج شود.

 

 قوانین ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

سپس متقاضی باید طرح اساسنامه را بارگذاری بنماید و متن آن را در کادر مربوطه درج نماید.

 

 شرایط ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

سپس برای متقاضی متن صورت جلسه مجمع عمومی شرکت و هیات مدیره، به نمایش گذاشته می شود و در صورت تایید باید بر روی گزینه گام بعدی کلیک کند.

 

ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

در مرحله بعدی، اظهارنامه شرکت، برای متقاضی به نمایش گذاشته می شود که باید آن را به دقت مطالعه کرده واگر ایراد یا نیاز به اصلاح داشته باشد، می بایست با ورود به گام مربوطه اطلاعات را ویرایش نماید.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

در نهایت شخص رسید پذیرش تاسیس شرکت به صورت اینترنتی را دریافت می کند.

 

 هزینه ثبت شرکت در مناطق آزاد

 

لازم به ذکر است که پس از انجام مراحل فوق اداره ثبت شرکت ها نام های پیشنهادی متقاضی را بررسی می کند و اگر مورد تایید قرار بگیرد سپس شخص باید مدارک و مستندات خود را به آن اداره ارسال کند که در صورت کامل بودن این مدارک، آگهی ثبت شرکت در روزنامه رسمی و کثیر الانتشار درج و منتشر می شود.

 

هزینه ثبت شرکت در مناطق آزاد

قاعدتا برای راه اندازی کسب و کار در مناطق آزاد لازم است که هزینه ای پرداخت شود. حال ممکن است در ذهن برخی از افراد این سوال مطرح شود که هزینه ثبت شرکت در مناطق آزاد چقدر است که در ادامه مقاله توضیحات مفصلی در خصوص آن ارائه می گردد.

 

هزینه ثبت شرکت در مناطق آزاد ممکن است متفاوت باشد و به عوامل مختلفی مانند نوع شرکت، تعداد شرکای شرکت و منطقه آزاد مورد نظر بستگی دارد. به عبارت دیگر انواع مختلفی از هزینه ها وجود دارد که با توجه به متغیر بودن آن، نمی توان یک هزینه مشخص و ثابتی را بیان نمود.

 

اما افراد بهتر است که بدانند که هزینه ثبت شرکت در مناطق آزاد شامل هزینه دریافت مجوز، حق الثبت و هزینه پلمب دفاتر تجاری، هزینه چاپ آگهی تاسیس در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار و تامین سرمایه اولیه شرکت، حق الوکاله وکیل و . . . می باشد.

 

قوانین ثبت شرکت در مناطق آزاد

مناطق آزاد دارای قوانین ثبت شرکت خاصی هستند که اطلاع از آن برای فعالان اقتصادی اهمیت به سزایی دارد. به همین خاطر در این بخش از مقاله فایلی از قوانین ثبت شرکت در مناطق آزاد بارگذاری شده است که افراد با مراجعه به آن می توانند از این قوانین مطلع شوند.

 

قوانین ثبت شرکت در مناطق آزاد
  • حجم:180KB
  • منبع: دینا

 

لازم به ذکر است که بر اساس ماده 6 قانون مزبور، کلیه شرکت هایی که در منطقه آزاد فعالیت می کنند مکلف هستند که از تاریخ اعلام واحد ثبتی، 3ماه فرصت دارند که وضعیت خود را به ثبت برسانند و پس از انقضای این مهلت، از ادامه فعالیت این شرکت توسط مرجع صالح جلوگیری می شود.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت در مناطق آزاد

اطلاع از مزایا و معایب ثبت شرکت در مناطق آزاد بسیار اهمیت دارد. در واقع داشتن اطلاعات دقیق و جامع در مورد مزایا و معایب ثبت شرکت در این مناطق به متقاضی کمک خواهد کرد تا تصمیم بهتری برای شروع کسب و کار خود بگیرد و از فرصت ها و چالش های مرتبط با این موضوع آگاه باشد.

 

یکی از مزیت های اصلی ثبت شرکت در مناطق آزاد، معاف بودن از پرداخت مالیات به مدت مشخص می باشد که در این خصوص ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد مقرر می دارد:« اشخاص حقيقي و حقوقي كه در منطقه به انواع فعاليتهاي اقتصادي اشتغال دارند، نسبت به هر نوع فعاليت اقتصادي در منطقه آزاد از‌ تاريخ بهره برداري مندرج در مجوز به مدت 15 سال از پرداخت ماليات بر درآمد و دارايي موضوع قانون مالياتهاي مستقيم معاف خواهند بود و پس از‌ انقضاء بيست سال تابع مقررات مالياتي خواهند بود كه با پيشنهاد هيأت وزيران به تصويب مجلس شوراي اسلامي خواهد رسيد.»

 

بنابراین شرکت های واقع در مناطق آزاد از تاریخ بهره برداری، به مدت 15 سال از پرداخت مالیات بر درآمد و دارایی معاف هستند. البته باید توجه داشت زمانی شرکت ها مشمول این معافیت می شوند که اشخاص در این مناطق اقامت داشته باشند و مجوز های لازم را از مرجع ذیصلاح دریافت کرده باشند.

 

مزیت بعدی امکان استفاده از تسهیلات بانکی برای اجرای پروژه‌های سرمایه گذاری است.

 

در این مناطق قوانین و مقررات انعطاف پذیری در زمینه نیروی کار شاغل وجود دارد.

 

صادرات محصولات تولیدی در این مناطق شامل مقررات عمومی صادرات و واردات نمی شود.

 

در مناطق آزاد واردات مواد اولیه و ماشین ‌آلات صنعتی واحدهای تولیدی در مناطق از پرداخت عوارض گمرکی معاف هستند.

 

امکان انتقال کلیه سرمایه در مناطق آزاد و سود حاصل از فعالیت اشخاص ثبت شده خارجی به خارج از کشور وجود دارد.

 

معاملات ارزی در این مناطق به آسانی صورت می گیرد.

 

شراکت با سهامداران خارجی و ورود شرکای خارجی بدون نیاز به گرفتن ویزا

 

علاوه بر مزایای فوق ثبت شرکت در مناطق آزاد ممکن است معایبی نیز به همراه داشته باشد که از جمله آن می توان به رقابت شدید شرکا اشاره نمود. در واقع به دلیل جذابیت های مناطق آزاد برای سرمایه گذاران، رقابت بین شرکت ها در این مناطق ممکن است بسیار شدیدتر باشد. همچنین عدم کنترل و نظارت کافی بر ورود و خروج کالا به منطقه‌ آزاد و سو استفاده قاچاقچیان یکی دیگر از معایب سرمایه گذاری در این مناطق خواهد بود. علاوه براین به دلیل معافیت های گمرکی و مالیاتی میزان واردات نسبت به صادرات زیادتر می باشد

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شرایط ثبت شرکت در مناطق آزاد در کانال تلگرام موضوعات تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون شرایط ثبت شرکت در مناطق آزاد پاسخ دهند.