تنظیم نمونه درخواست رفع توقیف اموال اولین گام برای آزاد کردن اموال بازداشت شده می باشد و بر حسب شرایط به آن دادخواست می بایست مدارک و اسنادی از قبیل تصویر مصدق پرداخت بدهی، سازش نامه، وکالتنامه وکیل و . . . ضمیمه شود. یک نمونه از این دادخواست در این مقاله بارگذاری شده که امکان دانلود PDF نمونه دادخواست نیز برای کاربران فراهم می باشد.
برای مشاوره نمونه درخواست رفع توقیف اموال
برای مشاوره نمونه درخواست رفع توقیف اموال
پس از این که حکم محکومیت صادر و قطعی شد پرونده به اجرای احکام ارسال می شود تا آن مرجع محکوم علیه را موظف به اجرای حکم کند. همچنین یکی از مواردی که از طریق آن می توان مفاد حکم را به اجرا گذاشت، توقیف اموال محکوم علیه می باشد.
اما گاهی اوقات به دلایل مختلفی بازداشت اموال محکوم علیه دیگر موضوعیتی نداشته و به همین خاطر آن شخص درخواست رفع توقیف اموال را به مرجع صالح ارائه می دهد. نکته حائز اهمیت در این خصوص این است که گام اول برای رفع توقیف اموال تنظیم دادخواست می باشد چرا که تنظیم نادرست دادخواست منجر می شود که دادگاه به خواسته وی توجهی ننماید.
به همین خاطر در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که درخواست رفع توقیف اموال چیست به نحوه نوشتن و تنظیم نمونه دادخواست رفع توقیف اموال و مدارک لازم آن بپردازیم و در انتها نیز امکان دانلود pdf نمونه دادخواست رفع توقیف اموال، نمونه درخواست رفع بازداشت سند از دادگاه و نمونه لایحه رفع توقیف خودرو مستثنیات دین فراهم شده است که آن را بررسی خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.
در ابتدا باید گفت که توقیف در لغت به معنای بازداشت کردن و نگه داشتن اموال می باشد. به عبارتی منظور از توقیف این است که پس از صدور حکم قطعی اموال کسی که حکم به ضرر او صادر شده است بازداشت شود تا از طریق فروش آن بدهی های محکوم له وصول شود.
البته باید توجه داشت که توقیف اموال شخصی که حکم، به ضرر او صادر شده است، بر دو نوع توقیف تامینی و توقیف اجرایی می باشد. به عبارتی پس از صدور حکم قطعی به شخص محکوم علیه 10 روز فرصت داده می شود تا مفاد اجرائیه را به اجرا بگذارد محکوم له هم در این فاصله می تواند درخواست توقیف اموال طرف مقابل را بدهد و از این طریق از نقل و انتقال آن به دیگری جلوگیری کند که به این عمل توقیف اجرایی می گویند. همچنین اگر ظرف مدت ده روز بعد از ابلاغ اجراییه، محکوم علیه حکم را اجرا ننماید، آن وقت محکوم له نیز می تواند اقدام به توقیف اموال وی کند که این عمل همان توقیف اجرایی می باشد.
لازم به ذکر است که پس از بازداشت اموال، محکوم علیه می تواند به دلایل مختلفی درخواست رفع توقیف اموال را بنماید و در این میان ممکن است که در ذهن برخی از افراد این پرسش مطرح شود که منظور از درخواست رفع توقیف اموال چیست که در پاسخ به این پرسش باید گفت درخواست رفع توقیف به معنای آزاد کردن اموال از بازداشت می باشد که این امر به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق بی افتد مانند این که اموال جز مستثنیات دین بوده ولی با این وجود بازداشت شده است یا این که اموال شخص به موجب تامین خواسته توقیف شده ولی خواهان ظرف مهلت مقرر در قانون، اقدامی برای طرح دادخواست اصلی نکرده است. از جمله دلایل دیگری که منجر به رفع توقیف از اموال می شود می توان به سازش طرفین، پرداخت بدهی و ادعای شخص ثالث نسبت به اموال بازداشت شده، اشاره کرد.
همانطور که در بخش قبلی نیز گفته شد رفع توقیف به معنای آزاد کردن اموال از بازداشت می باشد. از طرف دیگری برای رفع اثر از توقیف اموال لازم است که در ابتدای امر دادخواستی تنظیم و به مرجع صالح ارائه شود. حال ممکن است برای برخی از اشخاص این سوال مطرح شود که نحوه نوشتن و تنظیم نمونه دادخواست رفع توقیف اموال به چه صورت می باشد؟
در پاسخ به پرسش فوق باید گفت نحوه تنظیم دادخواست رفع توقیف اموال بدین صورت است که شخصی که تقاضای رفع توقیف از اموال را دارد باید نام خود را در قسمت خواهان و نام کسی که مال به نفع او توقیف شده است را در قسمت خوانده بنویسد . سپس عنوان خواسته را باید رفع اثر از اموال توقیفی درج بنماید و در متن آن رفع توقیف مال را تقاضا بنماید.
لازم به ذکر است که این دادخواست باید به مرجعی که دستور توقیف را صادر کرده است ارائه شود. همچنین در شرح خواسته باید تقاضای خود را به گونه ای مطرح کند که برای آن مرجع قانع کننده باشد. به عنوان مثال قید کند که به دلیل این که آن مال جزء مستثنیات دین اموال بوده و مورد نیاز اوست تقاضای رسیدگی و رفع توقیف از اموال را دارد.
اطلاع از مدارک لازم برای نمونه درخواست رفع توقیف اموال اهمیت بسیاری دارد زیرا اگر شخص کلیه اسناد و مدارک مورد نیاز را تهیه ننماید ممکن است دادخواست و دعوای او توسط مرجع ذیصلاح رد شود. لذا در ادامه مقاله لیست مدارک لازم برای رفع توقیف اموال بیان می شود که به شرح زیر است:
در ابتدا باید توجه داشت شخص برای این که ادعای خود را مبنی بر رفع توقیف اموال به اثبات برساند می بایست مدارک و اسناد مختلفی را ضمیمه و پیوست دادخواست خود بنماید که از جمله این مدارک می توان به تصویر مصدق پرداخت بدهی، سازش نامه، شهادت شهود و مطلعین، درخواست تحقیقات محلی، درخواست استعلام و . . . اشاره نمود.
علاوه بر این شخص باید در دادخواست خود به دادنامه و اجرائیه ای که به موجب آن مال توقیف شده است استناد نماید. همچنین برای جلوگیری از مطرح شدن ایراد شکلی لازم است که وکالتنامه در صورت وجود وکیل و رسید پرداخت هزینه دادرسی به دادخواست ضمیمه شود.
همانطور که در بخش های قبلی گفته شد به دلایل مختلفی از جمله پرداخت بدهی، غیر قابل بازداشت بودن، اعتراض ثالث و . . . می توان درخواست رفع اثر از توقیف مال را مطرح نمود. حال در ادامه مقاله امکان دانلود pdf نمونه دادخواست رفع توقیف اموال برای کاربران فراهم شده است که از این طریق می توانند از نحوه تنظیم آن مطلع شوند.
لازم به ذکر است که یکی از موارد رفع توقیف از اموال اعتراض ثالث اجرایی است. در واقع اگر شخص ثالث نسبت به مال توقیف شده مدعی حقی بوده و آن ادعا مستند به حکم قطعی یا سند رسمی باشد در این صورت می تواند دادخواست اعتراض ثالث اجرایی را تقدیم دادگاه نماید البته به این شرط که تاریخ حکم قطعی یا سند رسمی مقدم بر توقیف باشد. نکته دیگر این است که در این اعتراض باید آدرس و تلفن و مشخصات کامل معترض قید شود.
برخی مواقع در پرونده های مالی به دلیل عدم پرداخت دین موضوع پرونده، اموالی از خوانده پرونده توقیف می گردد. از جمله این اموال و در زمره اولین موارد سندهای ثبت شده به نام خوانده می باشد. خوانده با در نظر گرفتن محتویات پرونده می بایست اقدام به پرداخت بدهی خود نماید تا از این امر جلو گیری شود. در ادامه نمونه درخواست رفع بازداشت سند از دادگاه برای متقاضیان ارائه شده است:
همانطور که در بخش های قبلی گفته شد به دلایل مختلفی از جمله پرداخت بدهی، غیر قابل بازداشت بودن، اعتراض ثالث و . . . می توان درخواست رفع اثر از توقیف مال را مطرح نمود علاوه بر آن برخی مواقع نیز در جریان پرونده دادگاه اقدام به توقیف سند می نماید اما خوانده بدهی خود را پرداخته و دینی بر ذمه اش نمی باشد در این موارد نیز خوانده باید درخواست رفع توقیف خود را به دادگاه ارائه کند.
به هنگام توقیف اموال برخی از اموال مدیون غیر قابل توقیف بوده و از سایر اموال او مستثنی می شوند. به موجب بند ه ماده 24 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی :«وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آن ها و افراد تحت تکفلشان لازم است.» به موجب این ماده ابزار کار و سایر موارد مندرج در بند های این ماده غیر قابل توقیف می باشند.
اگر چنانچه خودروی شخص وسیله کار او بوده و با خودروی خود امرار معاش نماید، مشمول بند ه ماده مذکور بوده و درصورت توقیف آن می توان درخواست رفع توقیف خودرو را مطرح نمود. در ادامه نمونه لایحه رفع توقیف خودرو مستثنیات دین ارائه شده است.
مدیون با ارائه درخواست رفع توقیف خودرو مستثنیات دین، باید ادعای خود بابت ابزار کار بودن خودرو را به اثبات برساند. برای مثال اگر شخص در آژانس مسافربری مشغول به کار است باید مدارک مربوط به شغل خود را ارائه نماید. در غیر اینصورت درخواست متقاضی رد خواهد شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه دادخواست رفع توقیف اموال در کانال تلگرام آیین دادرسی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه دادخواست رفع توقیف اموال پاسخ دهند.
برای مشاوره نمونه درخواست رفع توقیف اموال
برای مشاوره نمونه درخواست رفع توقیف اموال
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©