نحوه تنظیم نمونه دادخواست اثبات مالکیت بدین صورت است که شخص در قسمت خواهان، باید نام و نام خانوادگی خود و در قسمت خوانده نیز، باید اسم طرف دعوا را بنویسد و سپس دلایل و مدارک مورد نیاز را به دادخواست ضمیمه نماید. همچنین شخص مندرجات دیگر را مطابق فایل بارگذاری شده در این مقاله می بایست تکمیل کند که امکان دانلودPDF آن فراهم شده است.
برای مشاوره نمونه دادخواست اثبات مالکیت
برای مشاوره نمونه دادخواست اثبات مالکیت
طبق آمارهای رسمی از حدود 15 میلیون پرونده ای که در محاکم کشور در حال رسیدگی است، حدود 50 درصد مربوط به دعاوی و اختلافات ملکی می باشد. پرونده های ملکی انواع مختلفی دارد که یکی از مهم ترین آن؛ اثبات مالکیت می باشد که این دعوا نسبت به املاک ثبت نشده مطرح می شود.
اقامه دعوای اثبات مالکیت از طریق طرح دادخواست انجام می گیرد. بی اطلاعی عده ای از افراد از نحوه تنظیم دادخواست دعوای اثبات مالکیت باعث شده که فرایند رسیدگی دعوا طولانی تر شده و در بسیاری از مواقع، دعوای این گونه از پرونده ها به نتیجه درستی ختم نگردد. به همین خاطر، پرداختن به نحوه تنظیم نمونه دادخواست اثبات مالکیت امری ضروری به نظر می رسد.
لذا؛ در این مقاله، ابتدا به بررسی نحوه تنظیم نمونه دادخواست اثبات مالکیت پرداخته و پس از توضیح مدارک لازم و هزینه دادخواست اثبات مالکیت، امکان دانلود pdf نمونه دادخواست اثبات مالکیت ، نمونه دادخواست اثبات مالکیت با سند عادی و نمونه دادخواست اثبات مالکیت با قولنامه برای کاربران فراهم شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص با ما همراه باشید.
در ابتدا باید گفت که اگر ملکی در اداره ثبت اسناد و املاک به صورت رسمی ثبت نشده باشد، معمولا سند رسمی نیز ندارد. در همین راستا؛ اگر در مورد مالکیت این گونه از املاک اختلافی ایجاد شود، لازم است که در خصوص آن دادخواست اثبات مالکیت به دادگاه ارائه شود. بنابراین دعوی اثبات مالکیت در مورد املاکی که دارای سند رسمی هستند قابلیت استماع ندارد؛ مگر این که همراه با درخواست ابطال عملیات ثبتی و درخواست ابطال سند اقامه شود.
حال ممکن است که شخصی مالک یک ملکی بوده و به دنبال اثبات مالکیت خود باشد. در این میان؛ این سوال در ذهن برخی افراد ایجاد می شود که نحوه تنظیم نمونه دادخواست اثبات مالکیت به چه صورتی است که در پاسخ به آن باید گفت که اولین گام برای تنظیم این دادخواست تعیین خواهان و خوانده می باشد.
در واقع خواهان در دعوای یاد شده کسی است که ادعای مالکیت بر ملک را دارد و در قسمت خوانده اسم طرف دعوا را بنویسد. نکته دیگری که باید به آن توجه داشت، این است که اگر قبلا این ملک مورد نقل و انتقال بسیاری قرار گرفته است، باید اسامی کلیه خریداران و فروشندگان در دادخواست قید شود. لازم به ذکر است که دعوی اثبات مالکیت، به تنهایی و به خودی خود، فاقد وجهه قانونی بوده و صرفاً توأم با دعوی الزام به تنظیم سند رسمی قابلیت رسیدگی دارد. به عبارت دیگر در قسمت خواسته نمی توان به تنهایی اثبات مالکیت را نوشت و لازم است که همراه آن الزام به تنظیم سند رسمی و خلع ید را مطرح نمود.
از طرف دیگر؛ دادگاه صالح برای رسیدگی به این دعوا، دادگاه محل وقوع ملک می باشد؛ چرا که بر اساس ماده 12 قانون آیین دادرسی مدنی رسیدگی به دعاوی مربوط به اموال غیر منقول در صلاحیت دادگاه محل وقوع ملک می باشد. همچنین، خواهان برای اثبات ادعای خود می تواند به دلایلی مانند اقرار خوانده دعوا، شهادت شهود، تصرف در ملک و سند مالکیت خود استناد کند.
خواهان برای این که بتواند ادعای خود را مبنی بر مالکیت یک مال به اثبات برساند لازم است که اسناد و مدارکی را ضمیمه دادخواست نماید. حال ممکن است برخی از اشخاص نسبت به فهرست این مدارک بی اطلاع باشند که در این بخش مدارک لازم برای دادخواست اثبات مالکیت بیان می شود.
یکی از مهم ترین مدارک برای اثبات مالکیت، سند عادی یا رسمی است که شخص می تواند آن را ضمیمه دادخواست خود بنماید. به همین خاطر در این خصوص ارسال اصل یا تصویر برابر اصل شده سند برای دادگاه ضروری می باشد. لازم به ذکر است که مهلت ارائه اصل سند به دادگاه تا پایان جلسه اول دادرسی می باشد. همچنین بر حسب شرایط با قولنامه رسیدهای پرداخت وجه نیز می توان مالیکت را اثبات نمود.
مدرک بعدی در مورد اقرارنامه است که می تواند به صورت رسمی یا عادی باشد. لازم به ذکر است که اگر طرف مقابل در دادگاه حاضر شود و اقرار به مالکیت خواهان در مورد متنازع فیه نماید؛ در این صورت، این اقرار قابل قبول بوده و از وی پذیرفته می شود. همچنین ادعای خواهان با شهادت شهود نیز قابل اثبات می باشد فقط برای این امر لازم است که در استشهادیه مشخصات و اقامتگاه شهود را درج کرده و به امضای آن ها رساند. افراد باید توجه داشته باشند که در صورت وجود وکیل، می بایست وکالتنامه آن هم به دادخواست پیوست شده باشد.
اطلاع از هزینه های دادخواست اثبات مالکیت اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا عدم پرداخت انواع هزینه ها از سوی خواهان، باعث می شود که به دعوای آن رسیدگی نشود. به همین جهت در این قسمت از مقاله هزینه نمونه دادخواست اثبات مالکیت مورد بررسی قرار می گیرد.
یکی از هزینه های مربوط به دعوای اثبات مالکیت، هزینه دادرسی است و این هزینه به قدری اهمیت دارد که بر اساس ماده 383 قانون آیین دادرسی مدنی، اگر برای پرداخت آن هیچ اقدامی نشود پرونده نیز به جریان نمی افتد. همچنین نحوه تعیین هزینه دادرسی هم بدین صورت است که اگر خواسته تا ۲۰ میلیون تومان باشد ۲٫۵ درصد و اگر خواسته بیش از ۲۰ میلیون باشد حدود ۳٫۵ درصد ارزش کل خواسته خواهد بود.
در این خصوص باید توجه داشت که پرداخت هزینه دادرسی اثبات مالکیت بر عهده خواهان می باشد. از جمله هزینه های دیگر برای دادخواست اثبات مالکیت تهیه مدارک مورد نیاز، ثبت دادخواست در دفتر خدمات قضایی، حق الوکاله وکیل و . . . می باشد.
همانطور که در بخش های قبلی گفته شد؛ دعوای اثبات مالکیت زمانی مطرح می شود که ملک به ثبت نرسیده باشد. حال در ادامه مقاله امکان دانلود pdf نمونه دادخواست اثبات مالکیت فراهم شده است که از این طریق خوانندگان با مفاد و مندرجات آن آشنا شوند.
حجم: 160KB | |
منبع:دینا |
همانطور که مشاهده می شود؛ با قولنامه نیز می توان دعوای اثبات مالکیت را مطرح نمود. در واقع در مورد ملکی که فاقد سابقه ثبتی است و در تصرف شخص دیگری می باشد می توان اثبات مالکیت و خلع ید را به طور همزمان اقامه کرد. همچنین پس از صدور حکم دادگاه مبنی بر اثبات مالکیت، برای اجرای آن نیازی به صدور اجراییه نمی باشد و پس از قطعیت حکم، محکوم له می تواند از مزایای حکم بهره مند شود.
همانطور که پیش از این بیان شد اشخاص برای اثبات مالکیت خود میبایست اقدام به تنظیم دادخواست نمایند. هنگامی که مالکیت اشخاص به استناد سند عادی همچون قولنامه یا مبایعه نامه غیر محضری باشد، می توانند اقدام به طرح دادخواست اثبات مالکیت با سند عادی نمایند.
وفق ماده 1289 قانون مدنی: « سند عادی هر سندی است که فاقد عناصر درج شده در سند رسمی باشد. این سند توسط مامورین رسمی تنظیم نمی شود و ترتیبات تنظیم سند در آن روی نداده است. در اسناد عادی، امضا، مهر یا اثر انگشت شخص وجود دارد ولی از آن جایی که در محل ذکر شده و توسط ماموری رسمی تنظیم نشده، سندی عادی خوانده می شود.» از آنجا که به هنگام تنظیم دادخواست باید به موارد مهم همچون دلیل ادعای مالکیت اشاره شود در ادامه نمونه دادخواست اثبات مالکیت با سند عادی برای متقاضیان ارائه شده است.
برای طرح دعوای اثبات مالکیت لازم است اشخاص به هنگام ثبت دادخواست اقدام به ارائه مدارک و مستندات مالکیت خود نموده و ضمیمه دادخواست نماید. در ادامه برای اطلاع بیشتر از نحوه اثبات مالکیت با شهادت شهود مطالعه مقاله زیر توصیه می گردد.
دعوی اثبات مالکیت زمانی مطرح می شود که بر سر مالکیت یک ملک اختلاف ایجاد شود. قولنامه مادامی که در دفاتر مشاور املاک، بین طرفین به صورت عادی و.. تنظیم شود در حکم سند عادی است. عموما افراد برای خرید ملک اقدام به تنظیم مبایعه نامه یا همان قولنامه می نمایند.
اگر چنانچه پس از تنظیم مبایعه نامه بین افراد اختلاف شود که مالکیت اصلی ملک با چه شخصی است، مالک به استناد مبایعه می تواند اقدام به تنظیم دادخواست اثبات مالکیت نماید. در ادامه نمونه دادخواست اثبات مالکیت با قولنامه برای اشخاص ارائه شده است.
همچنین لازم به یاد اوری است که طبق ماده 22 قانون ثبت : « همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی را که ملک مزبور به او منتقل گردیده و اینانتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده یا اینکه ملک مزبور از مالک رسمی ارثا به او رسیده باشد مالک خواهد شناخت... »
برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نمونه دادخواست اثبات مالکیت در کانال تلگرام موضوعات حقوقی عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نمونه دادخواست اثبات مالکیت پاسخ دهند.
برای مشاوره نمونه دادخواست اثبات مالکیت
برای مشاوره نمونه دادخواست اثبات مالکیت
عناوین اصلی این مقاله
مقالات مرتبط
ارتباط با ما
درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید.
سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©