دینا / تجاری / مالیات / پرداخت مالیات بر ارث سپرده متوفیان

پرداخت مالیات بر ارث سپرده متوفیان

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 180000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

نحوه پرداخت مالیات بر ارث سپرده و حساب بانکی متوفیان، در خصوص افرادی که قبل از 1395/01/01، فوت نموده اند، نیازمند مراجعه حضوری وراث، به سازمان امو مالیاتی آخرین نشانی سکونت متوفی می باشد و در خصوص افرادی که در تاریخ ۱۳۹۵/۰۱/۰۱ و بعد از آن، فوت کرده اند، مستلزم مراجعه حضوری به بانک ذی ربط است.

 

بر اساس ماده 1 قانون اصلاح قانون مالیات بر ارث و نقل و انتقالات بلاعوض، "هر گاه در نتیجه فوت شخصی، اعم از فوت حقیقی یا فوت فرضی، اموالی، ارثا به کسی برسد، وراث متوفی، بر طبق این قانون، مشمول مالیات‌ بر ارث می‌ شوند."

 

از جمله موارد مشمول مالیات بر ارث، سپرده و حساب بانکی متوفیان​ است و از آنجا که سازمان امور مالیاتی، قوانین جدیدی در خصوص نحوه پرداخت مالیات بر ارث سپرده و حساب بانکی متوفیان، وضع نموده، ضروری است وراث، از قواعد مالیات بر ارث سپرده و حساب بانکی متوفی و شیوه پرداخت آن، مطلع باشند.

 

لذا در مقاله حاضر، محاسبه مالیات بر ارث حساب بانکی متوفیان و نحوه پرداخت مالیات بر ارث سپرده متوفیان نزد بانک ها، مورد بررسی قرار گرفته و فایل دانلود بخشنامه سازمان امور مالیاتی، درخصوص نحوه پرداخت مالیات بر ارث از سپرده ‌های متوفیان نزد بانک‌ ها و مؤسسات اعتباری، ارائه شده است.

محاسبه مالیات بر ارث حساب بانکی متوفیان

در محاسبه مالیات بر ارث حساب بانکی متوفیان، باید میان وراث طبقات مختلف، تفاوت قائل شد؛ چراکه وراث طبقه اول، نسبت به وراث طبقه دوم و سوم، مالیات بر ارث کمتری را می پردازند. در زیر، جدول درصد مالیات سپرده های مجاز بانکی، برای هر طبقه از وراث، ارائه شده است.

 

طبقات وراث

درصد مالیات سپرده های مجاز بانکی

وراث طبقه اول (پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد، اولاد اولاد)

3

وراث طبقه دوم (اجداد، برادر، خواهر و اولاد آن ها)

6

وراث طبقه سوم (عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آن ها)

12

 

شایان ذکر است، در سال 1395، اصلاحاتی در قانون مالیات بر ارث صورت گرفت که به موجب این اصلاحات، دیگر ارزش کل اموال، عامل تعیین‌ کننده میزان مالیات نیست، بلکه نحوه محاسبه مالیات بر ارث، دارایی محور بوده و میزان مالیات، بر اساس تاریخ انتقال دارایی به وراث، تعیین و مشخص می شود نه تاریخ فوت متوفی؛ بنابراین، بهتر است وراث، هرچه زودتر، جهت تعیین تکلیف در خصوص دارایی متوفی، تقسیم ارث و پرداخت مالیات بر ارث، اقدام کنند.

نحوه پرداخت مالیات بر ارث سپرده متوفیان نزد بانک ها

در توضیح نحوه پرداخت مالیات بر ارث سپرده متوفیان نزد بانک ها، باید گفت، نحوه پرداخت مالیات بر ارث این امر توسط وراث، بسته به اینکه فرد، قبل از 1395/01/01، فوت نموده باشد یا در تاریخ ۱۳۹۵/۰۱/۰۱ و بعد از آن، متفاوت می باشد و در زیر، در این باره، توضیح داده شده است.

 

پرداخت مالیات بر ارث سپرده و حساب بانکی متوفیان قبل از 1395/01/01

 

وراث متوفیان قبل از 1395/01/01، باید پس از اخذ گواهی فوت و گواهی انحصار وراثت، با در دست داشت مدارک لازم، حضورا به اداره امور مالیاتی آخرین نشانی محل سکونت متوفی، مراجعه کرده و فرم مربوط به پرداخت مالیات بر ارث سپرده و حساب بانکی متوفی را به مسئول مربوطه، تحویل دهند. پس از طی مراحل اداری و پرداخت مالیات، وراث می توانند، سپرده متوفی را از بانک، برداشت کنند.

 

پرداخت مالیات بر ارث سپرده و حساب بانکی متوفیان ۱۳۹۵/۰۱/۰۱ و بعد از آن

 

به موجب بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی، از ابتدای سال جاری، وراث متوفیان ۱۳۹۵/۰۱/۰۱ و بعد از آن می‌ توانند، بدون نیاز به مراجعه به درگاه ملی خدمات مالیات یا سازمان امور مالیاتی، و صرفا با مراجعه مستقیم به شعبه بانک ذی ربط، مالیات سپرده‌ های متوفی را پرداخت نموده و مابقی سپرده را دریافت کنند. 

 

برای این امر، لازم است تا درخواست وراث، مبنی بر پرداخت مالیات بر ارث سپرده و دریافت سپرده متوفی از بانک، به همراه مدارکی چون، اسناد هویتی و گواهی حصر وراثت، به مسئول مربوطه در بانک، تحویل داده شود تا بانک‌، پس از انجام محاسبات لازم، مبلغ مالیات را از سپرده و سود آن کسر کرده و مابقی را به وراث، پرداخت کند. شایان ذکر است، بانک باید، مالیات دریافتی را به حساب سازمان امور مالیاتی، واریز نماید.

بخشنامه سازمان امور مالیاتی در خصوص نحوه پرداخت مالیات بر ارث از سپرده ‌های متوفیان نزد بانک‌ ها و موسسات اعتباری

برای اطلاع از نحوه پرداخت مالیات بر ارث سپرده و حساب بانکی متوفیان و چگونگی محاسبه آن، همچنین، برای اطلاع از نحوه برداشت از حساب بانکی متوفی، باید بخشنامه سازمان امور مالیاتی در خصوص نحوه پرداخت مالیات بر ارث از سپرده ‌های متوفیان نزد بانک‌ ها و موسسات اعتباری را بررسی کرد. لذا در باکس دانلود زیر، فایل دانلود این بخشنامه، قرار داده شده است و خوانندگان محترم می توانند، با کلیک برروی گزینه دانلود، نسبت به دریافت فایل PDF بخشنامه، اقدام نمایند.

 

بخشنامه سازمان امور مالیاتی درخصوص نحوه پرداخت مالیات بر ارث از سپرده ‌های متوفیان نزد بانک‌ ها و مؤسسات اعتباری
  • حجم: 187 KB
  • منبع: سایت سازمان امور مالیاتی

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه پرداخت مالیات بر ارث سپرده و حساب بانکی متوفیان در کانال تلگرام حقوق تجاری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدماتی در زمینه مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون نحوه پرداخت مالیات بر ارث سپرده و حساب بانکی متوفیان پاسخ دهند.