دینا / کیفری / سایر موضوعات کیفری / حساب بانکی اجاره ای

حساب بانکی اجاره ای

ارتباط با ما

درصورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075303 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. سایت مشاوره دینا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از قوه قضاییه ، کانون وکلا ، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787900-021 تماس حاصل فرمایید.

logo-samandehi

تمامی حقوق این سایت متعلق به دینا می باشد ©

تماس از کل کشور : ۳ ۰ ۳ ۵ ۷ ۰ ۹ ۹ ۰ ۹
همه روزه حتی ایام تعطیل از :  ۸ صبح   الی ۱  شب

حساب بانکی اجاره ای یعنی افراد سودجو به منظور انجام تراکنش های مالی اقدام به سواستفاده از حساب های دیگران می کنند و در پاسخ به این سوال که آیا داشتن حساب اجاره ای جرم است باید گفت که این عمل بر اساس ماده 2 قانون مبارزه با پولشویی جرم محسوب می شود و حکم قانونی آن حسب مورد استرداد تمام وجوه تراکنش شده، حبس و جزای نقدی است.

 

آمار و ارقام مراجع پولی و بانکی بین‌المللی نشان می‌دهد که هم در داخل ایران و هم خارج از کشور درآمدهای حاصل از اعمال مجرمانه بخش عظیمی از گردش مالی اقتصادی را تشکیل می دهد و بزهکاران برای پنهان کردن منشا آن رو به جرم پولشویی می آورند.

 

همچنین یکی از روش های وسوسه انگیز برای پولشویی، فرار مالیاتی، کلاهبرداری و انجام سایر فعالیت‌های مجرمانه اجاره کردن حساب بانکی افراد ساده لوح می باشد و این امر ممکن است که برای صاحب حساب پیامدهای ناگواری داشته باشد لذا به دلیل اهمیت این موضوع لازم است که افراد در مورد جرم حساب بانکی اجاره ای آگاهی داشته و از عواقب آن مطلع باشند.

 

به همین خاطر در ادامه مقاله حاضر، قصد داریم، پس از پاسخ به این پرسش که حساب بانکی اجاره ای چیست و آیا این عمل جرم می باشد به روش های کلاهبرداران برای اجاره کردن حساب بانکی بپردازیم. سپس در خصوص حکم قانونی و عواقب اجاره دادن حساب بانکی صحبت خواهیم کرد و در انتها، مجازات این جرم را بررسی خواهیم نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص، با ما همراه باشید.

حساب بانکی اجاره ای چیست

امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از اینترنت، مشاغل جدیدی ایجاد شده است که اشخاص از طریق آن می توانند بدون این که مقید به زمان و مکان خاصی باشند اقدام به کسب درآمد نمایند. اما در این میان باید توجه داشت که کلاهبرداران در فضای مجازی می توانند با وعده‌ های غیرواقعی اقدام به فریب افراد ساده لوح نمایند تا به واسطه آن به اطلاعات حساب بانکی افراد دسترسی داشته باشند.

 

از طرف دیگر یکی از ترفندهای پولشویی در فضای مجازی، اجاره‌کردن حساب‌های بانکی است و در پاسخ به این سوال که منظور از حساب بانکی اجاره ای چیست باید گفت که قرارداد اجاره حساب بانکی یکی از روش های کلاهبرداری و پولشویی است که افراد سودجو به منظور انجام تراکنش های مالی اقدام به سواستفاده از حساب های دیگران می کنند. یعنی شخص بزهکار با فریب دادن دیگری و در ازای پرداخت اجاره بها به اطلاعات حساب وی دسترسی پیدا می کند.

 

برای درک بهتر آن می توان به این مثال اشاره کرد که تبهکاران با تبلیغاتی نظیر "در آمدهای میلیونی در خانه" ،" دریافت وام ریالی با وثیقه رمز ارزی" و . . . افراد ساده لوح را فریب می دهند تا اطلاعات حساب بانکی خود را در اختیار آن ها قرار دهند سپس درآمدهایی را که از راه فعالیت ‌های غیرقانونی و مجرمانه به دست آورده اند را به این حساب واریز می کنند تا بتوانند به آن چهره ای قانونی و مشروع ببخشند و منشا پول به‌دست آمده را پنهان نمایند. همچنین در مورد قیمت اجاره حساب بانکی باید توجه داشت که مطابق با بررسی های انجام شده اشخاص برای اجاره دادن کارت خود، مبلغی را از طرف مقابل دریافت می کنند.

آیا داشتن حساب اجاره ای جرم است ؟

همانطور که گفته شد حساب اجاره ای یکی از ترفندهای مربوط به جرم پولشویی و جرم کلاهبرداری است و قانون گذار این عمل را جرم انگاری کرده است. حال ممکن است در ذهن برخی از افراد این سوال مطرح شود که آیا داشتن حساب اجاره ای جرم است که پاسخ آن به شرح زیر می باشد

 

در ابتدا باید گفت که قانون گذار در ماده 2 قانون مبارزه با پولشویی، جرم پولشویی را این گونه تعریف نموده است:« تحصیل، تملک، نگهداری یا استفاده از عواید حاصل از فعالیت‌های غیرقانونی با علم به این که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه ارتکاب جرم به دست امده باشد.
‎‎‎‎

 

ب – تبدیل، مبادله یا انتقال عوایدی به منظور پنهان‌کردن منشأ غیرقانونی آن با علم به این که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم ناشی از ارتکاب جرم بوده یا کمک به مرتکب به نحوی که وی مشمول آثار و تبعات قانونی ارتکاب آن جرم نگردد.
 ‎‎‎‎

 

ج - ‎‎‎‎‎اخفاء یا پنهان یا کتمان‌کردن ماهیت واقعی، منشأ، منبع، محل، نقل و انتقال، جابه‌جایی یا مالکیت عوایدی که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه جرم تحصیل شده باشد.»

 

بنابراین با توجه به ماده یاد شده باید گفت قانون گذار حساب اجاره ای را تحت عنوان جرم پولشویی قرار داده است. در واقع مرتکب پول هایی که از راه خلاف به دست آمده است را به این حساب واریز می کند تا آن را به دارایی های به ‌‌ظاهر قانونی و مشروع تبدیل کند.

روش های کلاهبرداران برای اجاره کردن حساب بانکی

کلاهبرداران اغلب از روش و شیوه های مختلفی برای فریب افراد و اجاره کردن حساب بانکی استفاده می کنند که در این بخش از مقاله به منظور آشنایی کاربران روش های کلاهبرداران برای اجاره کردن حساب بانکی بیان شده و در خصوص هر کدام توضیحات مفصلی ارائه می گردد.

 

از جمله روش های کلاهبرداری برای اجاره کردن حساب بانکی انتشار آگهی های استخدام می باشد. در واقع این گونه از افراد برای رسیدن به مقصود خود در انواع پلتفرم ها و سایت ها اقدام به انتشار آگهی های استخدام با شرایطی وسوسه انگیز می کنند که به عنوان مثال می توان به «درآمد نامحدود در خانه»، «دریافت وام ریالی با وثیقه رمز ارزی» و . . . اشاره نمود.

 

به عبارتی در این گونه از آگهی ها، خبری از استخدام نمی باشد بلکه تنها هدف مرتکب این است که به واسطه فریب دیگران به اطلاعات حساب بانکی آن ها دسترسی پیدا کند تا بتواند درآمدهای مالی ناشی از اعمال مجرمانه‌ خود را به آن حساب واریز نماید. همچنین باید توجه داشت که این روش را افراد گرداننده سایت‌های شرط بندی و قمار و قاچاق مواد مخدر به وفور انجام می دهند و در این مورد سایت اجاره حساب بانکی منحصر به سایت خاصی نمی باشد و در کلیه سایت ها امکان انتشار این نوع از آگهی وجود دارد.

 

روش دیگر دریافت وام ریالی با وثیقه رمز ارزی است یعنی کلاهبرداران برای فریب افراد ساده لوح این ادعا را مطرح می کنند که دارایی‌های رمز ارزی افراد را به‌ عنوان وثیقه دریافت می کنند و معادل آن با سودی کمی به آن ها وام می دهد. همچنین روش دیگر مربوط به سپرده گذاری رمز ارزی و دریافت سود ریالی است که بزهکاران در این مورد ادعا می کنند که اشخاص با افتتاح حساب و واریز رمز ارزهای خود به آن سود بیشتری نسبت به بانک دریافت کنند. 

 

حکم قانونی و عواقب اجاره دادن حساب بانکی

پس از بررسی جرم حساب بانکی اجاره ای و روش های کلاهبرداران در این خصوص نوبت به توضیح حکم و عواقب این جرم می رسد. در همین راستا در این بخش از مقاله به جهت آشنایی کاربران حکم قانونی و عواقب اجاره دادن حساب بانکی مورد مطالعه قرار می گیرد.

 

نکته اولی که افراد باید بدانند این است که اجاره دادن حساب بانکی بر اساس ماده 2 قانون مبارزه با پولشویی جرم است و پیامد های حقوقی و کیفری به دنبال دارد. علاوه بر این در صورت وجود شرایط لازم این عمل تحت عنوان جرم کلاهبرداری هم قابل تعقیب و رسیدگی می باشد.

 

نکته دیگر این است فردی که استفاده از حساب بانکی خود را به فرد دیگری واگذار می کند چه از نیت طرف مقابل آگاه یا بی اطلاع باشد همچنان این عمل وی جرم بوده و به‌ عنوان شریک جرم شناخته می شود. به عبارت دیگر مالک حساب اجاره ای در هر صورت از نظر قانون مجرم شناخته می‌شود.

 

مجازات جرم حساب بانکی اجاره ای

از نظر قانون گذار ایران تمام مسئولیت ناشی از اجاره دادن حساب بانکی بر عهده صاحب حساب می‌باشد به همین خاطر لازم است افراد نسبت به مجازات این جرم آشنا بوده و در مورد آن آگاهی داشته باشند. لذا در این بخش از مقاله به مجازات جرم حساب بانکی اجاره ای پرداخته می شود.

 

تا به این جا دانستیم که حساب اجاره‌ای و پول‌شویی با یکدیگر ارتباط دارند. همچنین مجازت آن در ماده 9 قانون مبارزه با پولشویی تعیین شده است که مقرر می دارد: «اصل مال و درآمد و عواید حاصل از ارتکاب جرم منشا و جرم پولشویی (و اگر موجود نباشد مثل یا قیمت آن) مرتکبین جرم پولشویی مصادره می‌شود و همچنین چنانچه جمع اموال، درآمد و عواید مذکور تا ده میلیارد (10.000.000.000)ریال باشد به حبس تعزیری درجه پنج و ارقام بیشتر از آن به حبس تعزیری درجه چهار در هر دو مورد علاوه بر مجازات قبل به جزای نقدی معادل وجوه یا ارزش مالی که مورد پولشویی واقع گردیده محکوم می‌شوند.» 

 

بنابراین بر اساس ماده فوق الذکر جزای نقدی مجرم بر اساس وجوه یا ارزش مالی پولشویی تعیین می گردد. یعنی اگر جمع اموال پولشویی و منافع آن تا ۱ میلیارد تومان باشد، علاوه بر جزای نقدی مجرم به حبس تعزیری درجه پنجم محکوم می‌شود ولی اگر جمع اموال پولشویی و منافع آن بیشتر از ۱ میلیارد تومان باشد، علاوه بر جزای نقدی مجرم به حبس تعزیری درجه چهارم محکوم می‌شود. همچنین پرداخت استرداد تمام وجوه تراکنش شده و سود بانکی مقرر نیز اجباری می باشد. علاوه بر این اجاره حساب بانکی فرار مالیاتی محسوب می شود و مرتکب موظف است که مالیات وجوه مورد معامله را به اداره مالیات پرداخت کند.

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حکم قانونی حساب بانکی اجاره ای در کانال تلگرام موضوعات کیفری عضو شوید. کارشناسان مرکز مشاوره دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون حکم قانونی حساب بانکی اجاره ای پاسخ دهند.